PawelDK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 obecnie mam karte gf4 ti 4200 64 mb i zastanawiam sie czy jest sens wymieniania jej na ati 9600 pro. jesli tak to ktorej firmy wybrac saphire czy hercules ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Po co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 tez sie zastanawiałem nad wymiana mojego gainwarda alle doszedłem do wniosku ze wymiana miałaby sens dopiero przy radku 9700 w góre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ostatnio wlasnie zaczynam sie zastanawiac czy wybraz 4200 z dobrymi pamieciami do o/c czy 9600pro, czytalem testy rozne i doszeddlem do wniosku ze lepiej kupic dobrą 4200 :). Roznice w wydajnosci sa doslownie znikome. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 lepei kupic 9600pro ti4200 z AA i AF lezy i kwiczy a bez nich to tak samo pograsz na R8500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-5.html http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-4.html mimo wszystko Ti4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 no cóż radzio jest sporo nowocześniejszy (dx 9) no i to AA :P chyba ze chcesz troche szybciej pod dx 8.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Nie opłaca się . Tak jak powiedział SZTANGIEL wymiana miałaby sens dopiero przy radku 9700 w góre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 lepei kupic 9600pro ti4200 z AA i AF lezy i kwiczy a bez nich to tak samo pograsz na R8500.tak hajmonik odrazu ti4200=8500 yhy a swistak siedzi i CIEBIE powinien zawinac w sreberka!!!!!!!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 lepei kupic 9600pro ti4200 z AA i AF lezy i kwiczy a bez nich to tak samo pograsz na R8500.tak hajmonik odrazu ti4200=8500 yhy a swistak siedzi i CIEBIE powinien zawinac w sreberka!!!!!!!! :evil: Co ty podobno jak sie AA lub anizo wlaczy na gef4 ti to wydajnosc spada do Radeona 7500 albo i nizej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 lepei kupic 9600pro ti4200 z AA i AF lezy i kwiczy a bez nich to tak samo pograsz na R8500.tak hajmonik odrazu ti4200=8500 yhy a swistak siedzi i CIEBIE powinien zawinac w sreberka!!!!!!!! :evil: Co ty podobno jak sie AA lub anizo wlaczy na gef4 ti to wydajnosc spada do Radeona 7500 albo i nizej :lol: no i lepiej na gf w ogole nie wlaczac AA i aniso bo wedy karty te traca osiagi i chodza jak zwykle S3Trio32 :lol: :lol: :lol: Tylko oczywiscie na Ati mozna sobie na taki luxus pozwolic no bo to przeciez tak <span style="color:red;">[ciach!]</span>ne w kosmos karty ze hej... no a NV to szmelc przeciez nie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 nie ma sensu a w ogóle po co, coś ci nie chodzi jakaś gra?? pokreć tą 4 i bedziesz miał lepiej niż byś tego radka kupił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 lepei kupic 9600pro ti4200 z AA i AF lezy i kwiczy a bez nich to tak samo pograsz na R8500.tak hajmonik odrazu ti4200=8500 yhy a swistak siedzi i CIEBIE powinien zawinac w sreberka!!!!!!!! :evil: czy ja gdzies tu pisze ze ti4200=r8500 bo ja nie widze? Pisze ze 9600 pro jest lepszy od ti4200 bo jest wystarczy wlaczyc AA lub AF by sie o tym przekonac a i jest jeszcze DX 9.0 ktory co by nie mowic jest kozyscia. wydajnosc ti4200 spada po wlaczeniu ulepszaczy i to drastycznie dlatego trzeba je wylaczyc a nikt mi nie powie ze radeon 8500 nie udzwignie gry ktora ciagnie ti4200 bez ulepszaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ja bym na Twoim miejscu nie wymienial. Niech ktos mi powie po co mi dx9 teraz? Zadna gra tego nie obsluguje. A na dx8.1 Twoj 4200 dziala naprawde super. Poczekaj az wyjdzie deus ex2, doom 3, half-life 2 wtedy zacznij sie zastanawiac nad wymiana karty graficznej, bo napewno ich ceny spadna. Widze na tym forum wielu maniakow wyrzucania kasy w bloto dla punktow w 3dmarku. O/C tego 4200 i jeszcze spoko Ci pol roku pociagnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 w sumie czy warto pytac i tak wiadomo ze ci co maja ti4200 powiedza ci z zazdrosci bys nie zmienial a ci co maja karty od 9600 pro wzwyz powiedza ci ze warto :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Jezeli bys kupowal karte i sie zastanawial miedzy r9600 pro a Ti4200 to wtedy r9600 pro. Ale w Twojej sytuacji to jest bez sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 w sumie czy warto pytac i tak wiadomo ze ci co maja ti4200 powiedza ci z zazdrosci bys nie zmienial a ci co maja karty od 9600 pro wzwyz powiedza ci ze warto :?no jak ktos jest hajmonem ktorego stac np. na zmiane r9700 na NV5900 no to spoko... ale niektorzy nie sraja kasa tak jak Ty i w ich przypadku bezsensem bedzie taka wymiana..... no coz ja gram sobie z AA i aniso i jakos nie widze zeby wydajnosc DRASTYCZNIE SPADALA???? :roll: dziwne nie? ale jak dla kogos 5fps z jedna czy w 2 to juz drastyczny spadek no to powodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Pewnie, że 9600 Pro! Co za pytanie?!?! Choćby ze względu na obsługę DX9.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Pewnie, że 9600 Pro! Co za pytanie?!?! Choćby ze względu na obsługę DX9.0. No dobra, a do czego uzywasz teraz dx 9?? Jak mi podasz jeden sensowny przyklad to normalnie super :) Wymiana jest bez sensu. Wyjda nowe uklady to stare potanieja, wtedy bedzie sie oplacalo kupic jakas grafe ze sredniej polki - aktualnie jest to high-end i wszystko bedzie smigac. Testowalem PNY GF FX 5600 256DDR, GF Ti 4200 i FIC Radeon 9500pro . Nie zmienaj tego Ti, dobrze Ci radze. Roznica miedzy tymi trzema kartami jest znikoma w aktualnych aplikacjach i grach, nawet czasami Ti 4200 chodzi szybciej. W dx 9 jest juz naprawde spora roznica, ale mowie po raz setny op co komu teraz dx 9 ?? Za pol roku Radka 9800pro bedzie mozna kupic naprawde tanio w porownaniu do dzisiekszych cen. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Jak mozna wymieniac karte na porownywalnej wydajnosci dokladajac kase ? Nie rozumiem takiego toku myslenia. I jeszcze sa posty, polecajace taki bezsens 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 w sumie czy warto pytac i tak wiadomo ze ci co maja ti4200 powiedza ci z zazdrosci bys nie zmienial a ci co maja karty od 9600 pro wzwyz powiedza ci ze warto :?no jak ktos jest hajmonem ktorego stac np. na zmiane r9700 na NV5900 no to spoko... ale niektorzy nie sraja kasa tak jak Ty i w ich przypadku bezsensem bedzie taka wymiana..... no coz ja gram sobie z AA i aniso i jakos nie widze zeby wydajnosc DRASTYCZNIE SPADALA???? :roll: dziwne nie? ale jak dla kogos 5fps z jedna czy w 2 to juz drastyczny spadek no to powodzenia :wink: a myslisz ze to on sra kasa ? pewnie tatusia i mamusie prosi o sponsoring jak bedzxie mial wlasno rodzine na utrzymaniu to sie bedzie cieszyl z celka 1ghz i 128 mb ramu podpartych gf2mx200 :lol: a to ze ktos sie bedzie spieral o to czy w grze ma 100 fps czy 95 to jest czysty snobizm bo taka jest roznica pomiedzy tymi kartami mowi sie ze samochod jest przedłużeniem ... ja bym w tym przypadku troche zmienil to powiedzenie i by pasowalo doskonale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Pewnie, że 9600 Pro! Co za pytanie?!?! Choćby ze względu na obsługę DX9.0. No dobra, a do czego uzywasz teraz dx 9?? Jak mi podasz jeden sensowny przyklad to normalnie super :) Wymiana jest bez sensu. Wyjda nowe uklady to stare potanieja, wtedy bedzie sie oplacalo kupic jakas grafe ze sredniej polki - aktualnie jest to high-end i wszystko bedzie smigac. Testowalem PNY GF FX 5600 256DDR, GF Ti 4200 i FIC Radeon 9500pro . Nie zmienaj tego Ti, dobrze Ci radze. Roznica miedzy tymi trzema kartami jest znikoma w aktualnych aplikacjach i grach, nawet czasami Ti 4200 chodzi szybciej. W dx 9 jest juz naprawde spora roznica, ale mowie po raz setny op co komu teraz dx 9 ?? Za pol roku Radka 9800pro bedzie mozna kupic naprawde tanio w porownaniu do dzisiekszych cen. dobrze gaad, browara mu :) a tak na serio, to jestem pewny ze bys zalowal zmiany na radka 9600pro, nie sluchaj tego gadania ze ma dx9.0 i dlatego masz go brac. teraz prawie nic nie wykorzystuje dx9, zamieniajac na radka nie odczujesz w grach roznicy...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ostatnio wlasnie zaczynam sie zastanawiac czy wybraz 4200 z dobrymi pamieciami do o/c czy 9600pro, czytalem testy rozne i doszeddlem do wniosku ze lepiej kupic dobrą 4200 :). Roznice w wydajnosci sa doslownie znikome. Ta, dla kogoś kto nie ma pojęcia co to jest Antyaliasing i filtrowanie anizotropowe to może są i znikome. Natomiast znikome sa szanse na normalne pogranie przy włączonym FSAA i FA na Ti4200. Karta po prostu nie wyrabia i nie ważne czy jest markowa czy też nie. Kwestia tego czy przesiadać się z GF4Ti na 9600pro jest złozona: - jeśli komuś starcza ogolny frame rate/ilość fps'ów w grach, a chciałby jednak poprawić sobie samą jakoś obrazu (FSAA/FA on) to zdecydowanie polecam tego ati, jeśli zaś liczy, że na samym 9600pro skoczą mu fps'y w grach to szkoda zachodu. Sam przeszedłem z GF4Ti4200 na Ati 9600pro i jestem cholernie zadowolony. Nie potrzebuje FPS'ów na poziomie 150 bo i przy 70-80 gra jest płynna, a można mieć na tym poziomie FSAA-4x/FA-8x (gf4 przy takich ustawieniach dostawal padaki np w ut2003) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ostatnio wlasnie zaczynam sie zastanawiac czy wybraz 4200 z dobrymi pamieciami do o/c czy 9600pro, czytalem testy rozne i doszeddlem do wniosku ze lepiej kupic dobrą 4200 :). Roznice w wydajnosci sa doslownie znikome. Ta, dla kogoś kto nie ma pojęcia co to jest Antyaliasing i filtrowanie anizotropowe to może są i znikome. Natomiast znikome sa szanse na normalne pogranie przy włączonym FSAA i FA na Ti4200. Karta po prostu nie wyrabia i nie ważne czy jest markowa czy też nie. Kwestia tego czy przesiadać się z GF4Ti na 9600pro jest złozona: - jeśli komuś starcza ogolny frame rate/ilość fps'ów w grach, a chciałby jednak poprawić sobie samą jakoś obrazu (FSAA/FA on) to zdecydowanie polecam tego ati, jeśli zaś liczy, że na samym 9600pro skoczą mu fps'y w grach to szkoda zachodu. Sam przeszedłem z GF4Ti4200 na Ati 9600pro i jestem cholernie zadowolony. Nie potrzebuje FPS'ów na poziomie 150 bo i przy 70-80 gra jest płynna, a można mieć na tym poziomie FSAA-4x/FA-8x (gf4 przy takich ustawieniach dostawal padaki np w ut2003) wiem co to jest FA-8x bo sam mam teraz radeona, przesiadlem sie z gf2ti, ale bez tego przynajmniej ja moge sie obejsc, a jak w grze jest 150 klatek to mozna zwiekrzyc rozdzialke to i bez fsaa mozna sie obejsc, takie jest moje zdanie i w ten sposob sie wypowiadam, wiec nie kloc sie ze mna, tylko napisz Twoja opinie a niech PawelDK poczyta przemysli i sam podejmie decyzje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ostatnio wlasnie zaczynam sie zastanawiac czy wybraz 4200 z dobrymi pamieciami do o/c czy 9600pro, czytalem testy rozne i doszeddlem do wniosku ze lepiej kupic dobrą 4200 :). Roznice w wydajnosci sa doslownie znikome. Ta, dla kogoś kto nie ma pojęcia co to jest Antyaliasing i filtrowanie anizotropowe to może są i znikome. Natomiast znikome sa szanse na normalne pogranie przy włączonym FSAA i FA na Ti4200. Karta po prostu nie wyrabia i nie ważne czy jest markowa czy też nie. Kwestia tego czy przesiadać się z GF4Ti na 9600pro jest złozona: - jeśli komuś starcza ogolny frame rate/ilość fps'ów w grach, a chciałby jednak poprawić sobie samą jakoś obrazu (FSAA/FA on) to zdecydowanie polecam tego ati, jeśli zaś liczy, że na samym 9600pro skoczą mu fps'y w grach to szkoda zachodu. Sam przeszedłem z GF4Ti4200 na Ati 9600pro i jestem cholernie zadowolony. Nie potrzebuje FPS'ów na poziomie 150 bo i przy 70-80 gra jest płynna, a można mieć na tym poziomie FSAA-4x/FA-8x (gf4 przy takich ustawieniach dostawal padaki np w ut2003) wiem co to jest FA-8x bo sam mam teraz radeona, przesiadlem sie z gf2ti, ale bez tego przynajmniej ja moge sie obejsc, a jak w grze jest 150 klatek to mozna zwiekrzyc rozdzialke to i bez fsaa mozna sie obejsc, takie jest moje zdanie i w ten sposob sie wypowiadam, wiec nie kloc sie ze mna, tylko napisz Twoja opinie a niech PawelDK poczyta przemysli i sam podejmie decyzje... To, że Ty możesz się obejść (zresztą musisz, a nie możesz - 8500 to nie 9600pro) to nie oznacza, że ktoś inny musi się obchodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 no i to wlasnie mowie jesli ktos chce pograc w gry bez fajerwerkow typu AA i AF to niech bierze Ti a jak chce se poszales z tymi dodatkami to 9600pro bedzie lepszym wyborem a mi tu o sraniu kasa gadaja, a ja tam widze podpis nowym lepszym czlowiekem jestem - coz na forum tego raczej zauwazyc sie nie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 no cóż - przynjamniej HALO z shaderami 2.0 wygląda po prostu ładniej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ale mnie z błotem zmieszaliście :) Ja bym brał dla tego DX 9.0 i tyle, bo jestem maniakiem Half-Life'a :P Szczerze to chyba najlepiej byłoby poszukać 9600TX i przerobić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ale mnie z błotem zmieszaliście :) Ja bym brał dla tego DX 9.0 i tyle, bo jestem maniakiem Half-Life'a :P Szczerze to chyba najlepiej byłoby poszukać 9600TX i przerobić ;) w 9600tx nie ma co przerabiac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 no i to wlasnie mowie jesli ktos chce pograc w gry bez fajerwerkow typu AA i AF to niech bierze Ti a jak chce se poszales z tymi dodatkami to 9600pro bedzie lepszym wyborem a mi tu o sraniu kasa gadaja, a ja tam widze podpis nowym lepszym czlowiekem jestem - coz na forum tego raczej zauwazyc sie nie dato ze jestem nowy lepszy nie znaczy ze bede siedzial cicho jak ktos glupoty gada, wiem ze ja tez czasem gadam ale Ty juz troche przeginasz zwlaszcza mowiac ze na ti sie nie da grac z AA i anio - bo grac sie da i wiem to po sobie, a to ze niektorzy nie wiedza i sie testow naczytali gdzie roznica pomiedzy kartami z AA i anio jest 10fps gdzie wacha sie 60-70 czyli i tak plynnie no to..... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...