Skocz do zawartości
Macho

Jakim wozem jeździsz? - motoryzacja

Rekomendowane odpowiedzi

jakis rok temu widzialem tico z 5 osobami co leciało po wisłostradzie ponad 160km/h ! 8O wiem bo go wyprzedzalismy :D

oczywiście było to po północy, a to tico ladnie podskakiwało na estakadzie :D :D

Edytowane przez N2O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

naprawde nie kłamie, sam byłem zdziwiony ale jechalismy i bylo 140 na liczniku, poza tym jezdzilismy na drogach gdzie dziennie przejeżdża może z 5 samochodów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja narazie piechotka :wink: ale wlasnie zbieram sie na kupno golfa III TDI ma ktos cos takiego na sprzedaz :)

1431134[/snapback]

Ja podobnie jeszcze pieszo. :? Jak się uzbiera 15.000zł to mam 3 warianty.

1.Ford Sierra XR4I '83

http://img214.echo.cx/my.php?loc=img214&image=458rm.png

http://img196.echo.cx/my.php?loc=img196&image=469jy.png

2.Saab 900 Turbo 2.0L '93

http://img140.echo.cx/my.php?loc=img140&im...00turbo96lh.png

http://img255.echo.cx/my.php?loc=img255&im...0turbo103na.png

3.Fiat Dino, silnik od Ferrari 2.0L '67

http://img40.echo.cx/my.php?loc=img40&image=dino193cc.jpg

Edytowane przez Corso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo moze chociaz wiece, skad najtaniej i najleeij :wink:? golfa III TDI 1,9 diesel... najtaniej, najlatwiej, (tylko nie allegro) :wink: i zeby byla ladna karoseria, i wogole stan bdb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podobnie jeszcze pieszo. :? Jak się uzbiera 15.000zł to mam 3 warianty.

1.Ford Sierra XR4I '83

1431420[/snapback]

hehe plan ambitny, tyle ze dostanie tego Fiata Dino graniczy z cudem, zreszta jak juz go gdzies znajdziesz na sprzedaż to pewnie bedzie pordzewiały, silnik do remontu itp :/ a utrzymanie takiego klasyka to duze koszta..ale zycze powodzenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio widziałem za 22.000zł stan idealny w kolorze brązowym, metalic :D

Generalnie polecam czytać Automobilistę i GT Classic. Pozdrawiam. :)

1431674[/snapback]

za 22k zł i w stanie idealnym to dość tanio pewnie, jak odrestaurowany piękny kaszel ST z rocznika 74-76 kosztuje z 8K zł :] a w niemczech to płaca nawet za eleganty w dobrym stanie kupe forsy ;], jezeli interesujesz sie starymi fiatami, nie lubisz dresiarskiego tuningu to STRONKA I FORUM O KLASYCZNYCH FIATACH jest godne polecenia :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Seentag

Subaru Impreza WRX STi (drugie już w moim mieście) rocznik '02 - 265 KM - pod maską - spalanie 15 l/100km - 343 Nm przy 4000 obr./min - i of course 2.0 :)

Edytowane przez Seentag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subaru Impreza WRX STi (drugie już w moim mieście) rocznik '02 - 265 KM - pod maską - spalanie 15 l/100km - 343 Nm przy 4000 obr./min - i of course 2.0  :)

1434919[/snapback]

Nie chce nic mówić ale te subaru zalicza się do "DRES" listy. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kogo obchodzą dres listy ?? Ja zbieram teraz na BMW 525i lub 530 V8 :) Ktoś powie że samochód dla dresa a ja uważam ze to niezwykle komfortowa bestia (kręcisz go do odcięcia i prawie nie słychać silnika, jedziesz 180km/h i trzyma się jak przyklejony) :) Prawde mówiąc do niedawana sam uważałem BMW za samochody dla dresów. Dopóki się nie przejechałem 525i z 1990r...

Edytowane przez Kwiecień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

Nie chce nic mówić ale te subaru zalicza się do "DRES" listy. :wink:

1435375[/snapback]

śmieszny jestes, zaden stockowy samochod nie jest "dresiarski", moze sie taki stac po specjalnym tuningu zwanym potocznie WT, i nawet RRoyce moze byc dresiarski...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kogo obchodzą dres listy ?? Ja zbieram teraz na BMW 525i lub 530 V8 :) Ktoś powie że samochód dla dresa a ja uważam ze to niezwykle komfortowa bestia (kręcisz go do odcięcia i prawie nie słychać silnika, jedziesz 180km/h i trzyma się jak przyklejony) :) Prawde mówiąc do niedawana sam uważałem BMW za samochody dla dresów. Dopóki się nie przejechałem 525i z 1990r...

1435640[/snapback]

Co to za V8 jak go nie słychać :P(pewnie jak sie wyrzuci wszystkie wygłuszenia to byłby wspaniały dzwiek :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmieszny jestes, zaden stockowy samochod nie jest "dresiarski", moze sie taki stac po specjalnym tuningu zwanym potocznie WT, i nawet RRoyce moze byc dresiarski...

1435670[/snapback]

Może się rozpędziłem, powiem inaczej, mi się Subaru Impreza nie podoba, ma ordynarną linię. Pozdrawiam. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Seentag

Może się rozpędziłem, powiem inaczej, mi się Subaru Impreza nie podoba, ma ordynarną linię. Pozdrawiam. :wink:

1436210[/snapback]

Moc, wysoki moment oraz ten ryk :) to jest podstawa.. a zewnątrz.. hmm wlocik na masce jest OK a po za tym tak jak ktoś napomniał tradycyjny wygląd ale w niczym mi to nie przeszkadza, a tuningować stylistycznie jej nie będe :wink:

Edytowane przez Seentag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moc, wysoki moment oraz ten ryk :) to jest podstawa.. a zewnątrz.. hmm wlocik na masce jest OK a po za tym tak jak ktoś napomniał tradycyjny wygląd ale w niczym mi to nie przeszkadza, a tuningować stylistycznie jej nie będe  :wink:

1436302[/snapback]

hehe widze ze jestesmy z tego samego miasta :] gdzie parkujesz swoją subarynkę :>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Seentag

Okolice Okrężna - Gagarina :razz: więcej nie powiem dla dobra pojazdu :D się pokuszą jeszcze i zobacze tylko odłamki zbitej szyby :lol: :wink:

Pozdrawiam Pierniika :wink:

Btw. a Ty z jakiego Os. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okolice Okrężna - Gagarina :razz:  więcej nie powiem dla dobra pojazdu :D się pokuszą jeszcze i zobacze tylko odłamki zbitej szyby  :lol:  :wink:

Pozdrawiam Pierniika  :wink:

Btw. a Ty z jakiego Os. ?

1436783[/snapback]

Mieszkam na Rubinkowie I :P, i kiedys jezdzilo sobie takie subaru ;] (zreszta kiedys widzialem srebrne WRX ale nie te nowe okrągłe tylko te z płaskimi lampkami ;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co byście radzili do 12tys kupić ;] oczywiście używane :) Myślałem o Golfie 3 ? pozdro

Żeby nie było OT to zabieram od czasu do czasu father'owi Fabię :> ale to się zbiera wrrr omg. :P

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie Ford Taurus USA 3.0 V6 sedan '95 automat. Wcześniej Fiesta 1.1 '91, a wcześniej Renault 19 1.4 '93.

Oczywiscie ameryka to ameryka. Ciesze sie że jest tu parę osob zakochanych w amerykańskiej motoryzacji. Niesamowite auta, oferujace komfort jakiego nie znajdziesz w najlepszym europejczyku.

A odnośnie automatów w amerykańskich kanapowcach to jest prawdą jak pisał jeden z forumowiczów o delikatności skrzyń automatycznych. M. in. w Taurusie przynajmniej tym w wersji z silnikiem 3.0 nie zaleca się jeździć dłuższy czas ponad 130 km/h (co ciekawe licznik mam właśnie do 130km/h). skrzynia sie mocno grzeje i może się rozpaść. Oczywiście nie dotyczy to aut sportowych i o innym zastosowaniu niz rodzinne wozodupy gdzie skrzynie są inaczej konstruowane.

mimo tego ze nie moge swoim Taurusem jeździć ponad 130 km/h to i tak go kocham bo jest po prostu niesamowity, a nie nalezę do osób które autami się ścigają i wyciagaja z nich max. możliwości poprzez tuning.

Edytowane przez RadAg!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...