Skocz do zawartości
Goffer

Ile czekaliście na podłączenie Neo +

Rekomendowane odpowiedzi

Heh to dluga historia byla... Teraz ciesze sie neostrada ale bylo gorzej. Kiedy bylem w birze obslugi to powiedzieli ze bedzie za 3 dni ale teraz nie moga podpisac umowy bo kierownik zabronil i zebym przyszedl za 3 dni wtedy beda mogli. Ostatecznie umowe podpisalem po poltora miesiaca. Potem byly problemy z portami ktorych nie bylo na mojej polce. Jak sie pojawily po 2 nastepnych tygodniach trzeba bylo je jeszcze skonfigurowac. A to trwalo znowu 2 tygodnie. Przez ten caly czas zawalalem telefonami biura obslugi infolinie itp. Nawet numer komorki mi podali jako infolinie poniewaz nie moglem dodzwonic sie normalnie (paranoja). Jedni mowili ze jest zrobione inni ze jutro bedzie jeszcze inni ze za tydzien itd. Kazdy mowil co innego a dobila mnie pani ktora...mieszkam we Wroclawiu - takie miasto w Polsce jesli ktos nie wiem bo...zapytala w jakim to wojewodztwie ...he he he . Wiec reasumujac, jesli ktos chce zalozyc neostrade to musi miec duzo cierpliwosci i pieniedzy na komorkowe infolinie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie czekam na skrosowanie i mam pytanko do szpeców.

Mam wszystko podlaczomne nalezycie ale na modemie swieci mi sie tylko dioda power a adsl wogle sie nie swieci. POdczas łaczenia z netem wyskakuje mi komunikam ze modem nie jest podlaczony do lini telefonicznej. Konsultant powiedzial ze to wina nieskorowanej lini i kazal czekac czy tak to u was tez wygladalo. Oddam ze mam dopiero modem od 3 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to 2 tygodnie..ale od interwencji to jeden..minely 2 tygodnie i nie mialem skrosowanej lini, poszedlem do telepunktu gdzei zamowilem neo i powiedzialem co i jak..pani zadzwonila tam gdzie krosuaj linie i sie okazalo ze zlgoszenie z wawy nie doszlo w sprawie skrosowania lini na centrali..miala sei tym zajac i powiedziala zebym zadzwonil na drugi dzien. Zadzwonilem rano o 9 a o 12 jush mialem skrosowana linie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie czekam na skrosowanie i mam pytanko do szpeców.

Mam wszystko podlaczomne nalezycie ale na modemie swieci mi sie tylko dioda power a adsl wogle sie nie swieci. POdczas łaczenia z netem wyskakuje mi komunikam ze modem nie jest podlaczony do lini telefonicznej. Konsultant powiedzial ze to wina nieskorowanej lini i kazal czekac czy tak to u was tez wygladalo. Oddam ze mam dopiero modem od 3 dni

Po skrosowaniu lini dioda ADSL bedzie się śiwecic i to bedzie oznaczało- teoretycznie że możesz już kożystać neta po zarejestroweaniu się . Teoretycznie bo niezawsze odrazu jak dioda zacznie sie świecić można kozystac z neta :/ ( dluuga historia... 1 słowem naciąganie ludzi na serwisanta za 400zł )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi