Skocz do zawartości
Neo_x

IRDA!! POMOCY!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

siemka.. mam taki problem.. mianowicie... mam wina xp.... irde pieknie podlaczylem do pc...... bios ustawiony..... w windowsie w panelu sterowania pokazuje ze irda jest zainstalowana i gotowa do uzycia..... ok...... ale teraz problem.... dlaczego ona poprostu po dostawienia telefonu sl45i lub sony eryka t310 poprsotu nie wykrywa nic??" poprsotu nic sie nie dzieje :| jak wlacze koma i zaczne cos z niego wysylac to nic sie nie dzieje :|

wiec... jak irda jest wykrywana w systemie i nie smierdzi to spalona chyba nie moze byc nie?? :)

pomozcie jakos szybko :)

thx:)

pozdro:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze irda na plycie niczego nie przeslesz, to tyko do obslugi plyty czy czegos takiego sluzy. Telefonikiem to z irda na comie/usb mozesz podzialac...

Nie gadaj głupot, irda podłączona do płyty działa tak samo (a czasami nawet lepiej) jak każda inna.

Windows "wykrywa" port podczerwieni na podstawie informacji odczytanych z ustawień biosu, bez względu na to czy sam interfejs jest fizycznie podłączony do płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze irda na plycie niczego nie przeslesz, to tyko do obslugi plyty czy czegos takiego sluzy. Telefonikiem to z irda na comie/usb mozesz podzialac...

Pozdro

M.

A mi sie wydaje ze tobie sie zle wydaje bo irda na płycie powinna byc w pełni funkcjonalna i słuzy do komunikacji z wszystkimi urzadzeniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie gadaj głupot, irda podłączona do płyty działa tak samo (a czasami nawet lepiej) jak każda inna.

Tego nie wiedzialem - sprobuje

Windows "wykrywa" port podczerwieni na podstawie informacji odczytanych z ustawień biosu, bez względu na to czy sam interfejs jest fizycznie podłączony do płyty głównej.

A to wiem

Pozdro

M.

P.S. Skoro ogrom mojej niewiedzy w tym temacie zostal obnazony, to i ja sie z pytaniem dołacze - czy mozliwe jest skonfigurowanie girder-a i obsluga winampa pilotem na irdzie z plyty, bo za choler... nie wiem jak to zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli korzystasz z programu NOKII to w ustawieniach samego programu sprawdź z którego portu ma być transmisja. Domyślnie jest to ustawione na COM więc może tu tkwi problem. Jeżeli sam komuter widzi telefon to powinno działać. Ja sam robiłem IRDA do stacjonarnego i działa bez najmniejszych kłopotów, podobnie jak w z oryginalnym IRDA w laptopie. Spróbuj z programem OXYGEN PHONE MANAGER. Lepszy od programu NOKII ,ma więcej funkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...