Skocz do zawartości
gREG PG

P166MMX vs odtwarzanie DVD ??

Rekomendowane odpowiedzi

kolega z pracy wymyslil sobie, ze skoro kupil nowego kompa to starego (jak w topicu) podaruje komus tam, ale zapytal mnie co zrobic, zeby on koniecznie mogl odtwarzac DVD..

no to ja na poczatku prawie parsknalem smiechem...ale po chwili, gdy juz sie uspokoilem to hmm a gdyby tak jakas karte ATI ze sprzetowym wspomaganiem MPEG2 do niego wsadzic to a nuz pojdzie...??

chyba jednak sie myle, ale doradzcie-wybic mu to z glowy i doradzic, zeby kupil szybszego...?

P.S. ta karta ati musiala by byc na PCI... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiał by sobie kupić dekoder dvd (czy jakoś tak) teraz to jedynie na allegro albo w sklepie z używanym sprzętem takie coś dostanie. Dzięki tej karcie można odtwarzać dvd na słabych (zabytkowych) komputerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega z pracy wymyslil sobie, ze skoro kupil nowego kompa to starego (jak w topicu) podaruje komus tam, ale zapytal mnie co zrobic, zeby on koniecznie mogl odtwarzac DVD..

no to ja na poczatku prawie parsknalem smiechem...ale po chwili, gdy juz sie uspokoilem to hmm a gdyby tak jakas karte ATI ze sprzetowym wspomaganiem MPEG2 do niego wsadzic to a nuz pojdzie...??

chyba jednak sie myle, ale doradzcie-wybic mu to z glowy i doradzic, zeby kupil szybszego...?

P.S. ta karta ati musiala by byc na PCI... :)

Creative swego czasu robił wewntrzne karty dekoderów, nazywało się to jakoś tak dziwnie (3 litery w nazwie). Poszukaj na aukcjach, on nie powinien być droższy niż 200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba poszukać karty Ati ze wsparciem IDCT (jakiegoś rejdża lub młodszej) i odpowiednio skonfigurować sterownik, żeby sprzętowo wspomagał odtwarzanie DVD i na 166MMX powinno śmigać, bo wtedy grafa bierze na siebie jakieś 95% procesu dekodowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...