Skocz do zawartości
Dijkstra

Nadchodzą zmiany na forum - prosimy o Wasze opinie!

Rekomendowane odpowiedzi

no to w zwiazku z tym ze inni napisali bardzo duzo ja napisze krótko:

-jestem przeciwnikiem podzialu forum na wiele podforów

-nalezy wprowadzic nowy dzial dla nowych uzytkowników, do którego beda oni atomatycznie logowani po wejsciu na forum

-w celu zwiekszenia czytelnosci forum, mozna wprowadzic kategorie postów (cos w stylu boarda www.twojepc.pl); czyli np: piszac posta w dziale sprzet, wybierasz o czym ten post jest (procesor intel, amd, plyta glowna abit, epox, asus itp, itd); dodac tez filtr z którego bedzie mozna wybrac kategorie jaka chce sie czytac (np: tylo posty o procesorach intela); dzieki temu bedzie iwdac wszystki nowe posty, a przefiltrowanie ich bedzie bardzo proste;

-przydzielic moderatorów do danego dzialu

-jesli chodzi o kategorie forum to ja bym zrobił takie: dzial dla nowych, sprzet, chlodzenie, oprogramowanie, sieci, osla laczka, gielda

-wyszukiwarka powinna zwraca link do kokretnego posta, a nie do tematu

-no i jestem przeciwny kasowaniu zawartosci oslej laczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Kasowanie/czyszczenie oslej to IMHO zly pomysl. Ja to miejsce nazwalbym wrecz esencja tweak-a (naturalnie jej poziom jest mocno "dyskusyjny" :wink: , ale szanuj usera swego, mozesz miec gorszego). Niemniej jednak, ile mozna dyskutowac o kolejnych wycisnietych MHz itp.

Wszystko zalezy od ilosci generowanych postow na tym forum. Jesli 'Ośla" nie ma moderacji, to wtedy po xx miesiacach powinno sie usuwac dany topic. Z moderacja zas mysle, ze nie powinno sie kasowac.

W razie kasowania oslej "starzy" forumowicze wykazywac sie beda musieli naprawde silna wola, chcac przezyc powtorke z rozrywki i po raz n-ty wklejac swoje zdjecia. Doprowadzi to do tego, ze na zlocie malo kto sie na pierwszy rzut oka rozpozna :cry: .

Tematy przyklejone/ogloszenia/ankiety (to chyba byl bug w 2.0.4, ale pewnosci nie mam) pozostaja nienaruszone przy autousuwaniu tematow, na ktorych sie nikt nie wypowiadal przez xx czasu (sprawdzanie date tematow jest przy kazdorazowym wejscie usera na to forum, tak wiec przy duzej ilosci wejsc z duza iloscia tematow bedzie mocno spowalniac).

Takie wiec sytuacje,  jak znikanie calych tematow, bez zadnych wyjasnien z waszej strony drodzy moderatorzy sa calkowicie nie na miejscu. IMHO jest to brak szacunku dla wszystkich uzytkownikow, a szczegolnie dla tych, ktorzy zabrali glos w danym temacie. Wypadaloby chociaz wyslac jakies info na PM, co, jak i dlaczego, albo przeniesc dany temat na "o serwisie i forum" celem dalszej dyskusji. Pomyslcie wiec moze nad jakims wewnetrznym regulaminem, czy ogolnymi zasadami waszej pracy, aby jej trud nie szedl na marne.

Tutaj by sie bardziej przydalo powolac wymienione wczesniej grupy do kazdego z dzialow. Zbyt wiele osob majacych 'wladze' we wszystkich forach jest bardzo zlym pomyslem (1-3 osoby na dzial jest wystarczajaca).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy jedno pytanie założone przez newbie, żeby zrobił się temat na kilka stron, w którym wszyscy na siebie plują. Do każdego działu musiałoby być przydzielonych kilku moderatorów.

Od czego masz panel moderatora, gdzie zaznaczas niepotrzbne posty i je usuwasz jednym kilknieciem? Pozniej tylko post wyjasniajacy i ostrzegawszy, ze jak sie sytuacja powtorzy, to watek zamkniety zostanie, etc. Po co Ci kilku moderatorow do tego?

Jakbym napisał: "piszcie tu, co wam tylko do głowy przychodzi", to byłoby już 50 stron, których nikt by nie przeczytał. Ale że prosiłem o konkretne odpowiedzi, to nie pisze prawie nikt. No a w ankiecie po co mają głosować, jak nie mogą sobie posta nabić?

Rozumowanie dosc dziwne. Userzy decyduja o poziomie fora, nie moderatorzy. 'Zielononi' jedynie usuwaja pierdy i nakierowuja w razie czego dyskusje i sa takimi samymi 'userami', jak reszta, ale maja na tyle duzo oleju w glowie, ze maja kilka opcji wiecej. ;)

Co mnie dziwi, to że autorzy postów sami nie zgłaszają takich baranów. Chyba trzeba by ich zachęcić, np. informacją przy rejestracji...

Jesli autorzy watku widza kilku takich 'baranow' w zalozonym temacie, to po prostu rozklada rece i idzie dalej. Chamstwo i buractwo sie tepi od zarodka, tak samo jak glupote uzytkownika, badz po prostu jego niewiedze (nakierowuje sie szybko, jasno i skutecznie)

Poza tym są działy, ma które moderatorzy zaglądają rzadziej - po prostu ciężko się zmusić (offtopic, gry). Wiem, nasza wina, ale cóż, jesteśmy tylko ludźmi.

Odpowiedni ludzie, na odpowiednim stanowisku i po klopocie.

ciekawe tematy można by z kasowania wyłaczyć.

Gdzie masz takiego MOD'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że nie chcieliscie wypowiedzi ludzi "nowych" mam jedynie nadzieje, że również moje trzy grosze weźmiecie pod uwagę :)

Zgadzam się z wypowiedzią Brzozy. Jak wszystko będzie w jednym worku to nie bedzie szans nic znaleźć, dlatego podział i tym samym podział chłodzenia też wydaje się logiczny, nie rozdzielałbym jedynie płyt i procesorów (podzielił ze wzgledu na rodzaj procka atlon, pentium albo nawet bardziej czyli atlon 64, xp, pentium IV, III itp rozwiązałoby to od razu podział płyt czyli soket A, slot A itp).

Moim zdaniem jest to bardzo przejrzyste rozwiązanie i dla nowszych uczestników i tych bardziej doświadczonych.

Ponadto kwestia dodania jakiegoś działu typu "zestawy komputerowe" zaproponowane przez moderatorów wydaje się BARDZO trafny. Przecież przy zakupie płyty, procka ważne jest chłodzenie że o pamięciach nie wspomnę czyli dobór konfiguracji i kłopotu z już istniejącą konfiguracją użytkownika X (problem z pamięciami firmy X na płycie firmy Y) i dział ten byłby właśnie dla takich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak Ty ma prawo zmieniać i usuwać także swoje posty.

Zasadniczo, to ja nie moge usuwac postu, a conajwyzej usunac sama tresc poprzez edycje. :P

potrzebna by była zmiana w skrypcie, którą ktoś musi zrobić.

Tak, jak wspominalem, masz albo napiszesz takiego MOD'a? Przyda sie kiedys. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodajcie dłuższy podpis (500, albo chociaż 400 znaków).

Wiesz po czym sie poznaje inteligentnego osobnika po pierwszym spojrzeniu na jego posty? Zawartosc merytoryczna (oczywisce musi ona byc, bo nie wystarczy napisac byle co, ale duzo) jest dluzsza, niz podpis pod nia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w koncu przeczytalem calosc - i 2 kawy wypilem

a wiec:

oba projekty a raczej 3 lisek moderatorzy i alien3 wszystkie maja swoje plusy i minusy.

1. podzial na dzialy (sprzet: kartygraficzne, pamieci, proceosry, a podkrecanie) w takim wypadku gdzie mam pisac jak chce kupic cos nowego i co mam wybrac - tu zle i tu niedobrze - tak wiec jak najbardziej bedzie widziany dzial "co wybrac, co kupic" i napewno nie bedzie on tylko dla nowych ale i stali uzytkownicy tam beda zagladac (przeciez ktos czasami an pytania nowych musi odpowiedziec :) )

2. odpowiedni podzial na dzialy i kategorie pozwoli aby forum bylo czytelne i niepotrzebne bedzie dodatkowe tworzenia "fora w forum", tylko aby taki podzial byl rozsadny (ptrzykald elektroda.pl podzial jest dlugi a czy sluszny?)

3. zakladanie nowych topicow - niech sie wszyscy naucza zakladac poprawnie nowy topic - tak aby w temacie bylo o czym bedzie traktowal a nie jak ostanio przedaldalem jest mnostwo tematow w stylu: help, pomocy, co mam zrobic, niedziala (ale co gdzie o czym mowa) sam forum rpzegladam kilak razy dziennie i zjawiam sie na kilka minut jak widze topic help czy cos ... nawet nie zagladam bo nie mam czasu (moze zajrze dopiero wieczorem jak wroce) - a jak sie okazuje problem traktowal o czyms w czym moglem pomoc odrazu.

4. niezmienimy powstajacego balaganu na forum jezeli sami uzytkownicy tego nie zauwaza i sami nie zaczna zmian od siebie

rozgalopowalem sie ... wracajac do nowej struktury forum:

z obu pomyslow - peryferia elektronika gsm - stworzyc jeden dzial niedeba to olbrzymie dzialy a raczej beda zawieraly obszerne topiki

rezygnacja z dzialu NEWBIE (dla poczatkuajcych) wielu odbierze to jako dyskryminacje ze musi niby osiagnac jakis poziom zanim bedzie mogl uwazac sie za czesc spolecznosci tweak'a lub pisac tematy w innych dzialach a ilu zaawansowanych starzem forumowiczow bedzie tak naprawde tam zagladalo do tej "piaskownicy" :?: :?:

trzeba w jakis rozsadny sposb polaczyc dzialy o sprzecie i o podkrecaniu (chyba ze dzial podkrecanie extreme pozostanie dzialem dla tych ktorzy przekraczaja wszystkie mozliwe parametry pracy swoich "pociech" - a taki "soft tweaking" bedzie dozwoly w dziele sprzet)

nalezy tez pamietac ze nieunikniemy tematow o podkrecaniu w dziale typu "co kpuci co wybrac" czy ewentulanie podobnych mieszanek - pozosatnei potem tylko kwestaia wprawnej administracji tym wszystkim

mam nadzieje ze jak an razie to niezaduzo tego :)

jak cos mi jeszcze przyjdzie do glowy z pewnoscia dam znac

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie jestem tu az tak dlugo zeby odczuc niedogodnosci obecnego podzialu, ale jesli ma juz nastapic nowy podzial to przychylilbym sie go projektu Liska tylko z malymi zmianami. Do tego projektu dodalbym kalegorie "extreme" z jej podzialami zaporzyczona z projektu Allen3.

Dodatkowo byloby fajnie jakby udalo sie wprowadzic wybor konkretnej podstrony w danym watku, gdyz w obecnej formie szukanie jakis postow znajdujacych sie w srodku dlugiego watku jest troche uciazliwe. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogulnie projekt Liska ale Gry dac osobno a nie do oprogramowania a jezeli by została wybrana wersja moderatorów to niech zniknie CO KUPIĆ.I nie wyrzucać PODKRĘCANIE!!To tak na szybkiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe tematy można by z kasowania wyłaczyć.

Gdzie masz takiego MOD'a?
Wydaje mi się, iż chodziło o ręczne kasowanie topiców, ale to by się schodziło z tym... :|

I BTW do niektórych. Jak można źle nicka z ekranu przepisać? :? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepszy jest projekt Allena3. Jestem goracym zwolennikiem porzadku a wg mnie ten projekt wlasnie zapewni lad i harmonie.

Zgadzam sie z:

-nalezy wprowadzic nowy dzial dla nowych uzytkowników, do którego beda oni atomatycznie logowani po wejsciu na forum

-przydzielic moderatorów do danego dzialu

-no i jestem przeciwny kasowaniu zawartosci oslej laczki

a takze popieram:

1. podzial na dzialy (sprzet: kartygraficzne, pamieci, proceosry, a podkrecanie) w takim wypadku gdzie mam pisac jak chce kupic cos nowego i co mam wybrac - tu zle i tu niedobrze - tak wiec jak najbardziej bedzie widziany dzial "co wybrac, co kupic" i napewno nie bedzie on tylko dla nowych ale i stali uzytkownicy tam beda zagladac (przeciez ktos czasami an pytania nowych musi odpowiedziec :) )

2. odpowiedni podzial na dzialy i kategorie pozwoli aby forum bylo czytelne i niepotrzebne bedzie dodatkowe tworzenia "fora w forum", tylko aby taki podzial byl rozsadny (ptrzykald elektroda.pl podzial jest dlugi a czy sluszny?)

3. zakladanie nowych topicow - niech sie wszyscy naucza zakladac poprawnie nowy topic - tak aby w temacie bylo o czym bedzie traktowal a nie jak ostanio przedaldalem jest mnostwo tematow w stylu: help, pomocy, co mam zrobic, niedziala (ale co gdzie o czym mowa) sam forum rpzegladam kilak razy dziennie i zjawiam sie na kilka minut jak widze topic help czy cos ... nawet nie zagladam bo nie mam czasu (moze zajrze dopiero wieczorem jak wroce) - a jak sie okazuje problem traktowal o czyms w czym moglem pomoc odrazu.

nie zgadzam sie jednak z:

rezygnacja z dzialu NEWBIE (dla poczatkuajcych) wielu odbierze to jako dyskryminacje ze musi niby osiagnac jakis poziom zanim bedzie mogl uwazac sie za czesc spolecznosci tweak'a lub pisac tematy w innych dzialach a ilu zaawansowanych starzem forumowiczow bedzie tak naprawde tam zagladalo do tej "piaskownicy" 

trzeba w jakis rozsadny sposb polaczyc dzialy o sprzecie i o podkrecaniu (chyba ze dzial podkrecanie extreme pozostanie dzialem dla tych ktorzy przekraczaja wszystkie mozliwe parametry pracy swoich "pociech" - a taki "soft tweaking" bedzie dozwoly w dziele sprzet).

nowi powinni nauczyc sie odpowiedniego postepowania w przypadku zakladania nowych postow bo inaczej ładu nie bedzie. sam na poczatku przy moim pierwszym poscie dostalem warrninga od reda odnosnie opcji szukaj i poskutkowalo bo zanim cos napisze to najpierw szukam....

a wyszukiwarka wbrew pozorom jest ok..... w moim przypadku zawsze wskazywala na poszukiwane problemy

co do podzialu archiwum..... mnie ten pomysl sie nie podoba... archiwum powinno byc jedno.....archiwum to archiwum... czyli to co bylo ... bez wzgledu na to kiedy..

w dziale sprzet dodalbym koniecznie dzial w stylu "Mam problem z kompem nie wiem co... " i bylby to dzial wylacznie o problemach.... gdzie mozna sie czegos dowiedziec o awarii w swoim kompie i gdzie mozna liczyc na pomoc....

OSLA MUSI BYC!!!!!!!!!!!!! skoro zalezy nam na stworzeniu jakies "rodziny" tweak'a to musi byc dzial w ktorym mozna sie bedzie podzielic swoimi troskami czy tez watkami humorystycznymi

podobnie jestem za dzialem GSM. dlaczego mam szukac na innych forach informacji skoro moge je znalezc na swoim forum. KTO NIE CHCE TEN NIE WCHODZI i prosta sprawa...

bardzo mi sie podoba podzial z moderatorami przydzielonymi do danego forum. mysle ze ulatwi to im prace... po to sie wybiera modera zeby sumiennie wykonywal swoje obowiazki, (czyli ma na bierzaco sledzic co i jak i sprawdzac czy sie dobrze dzieje na jego podworku)

jednoczesnie podoba mi sie podejscie kolegi z cdrinfo.... troche spokoju w wydawaniu wyrokow nie zaszkodzi....

generalnie czytam to forum codziennie... i uwazam je za najlepsze.... mysle ze wprowadzone zmiany przyniosa wiele dobrego...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, rzecz w tym, że teraz w dziale PODKRĘCANIE jest wszystko, czyli procesory, płyty, grafiki... Jak tego działu nie będzie, to posty o podkręcaniu będziecie kierować do poszczególnych działów. Czyli posty o podkręcaniu Radeona do kart graficznych itd. Moim zdaniem zrobi się większy porządek, więc dodanie do mojej wersji działu podkręcanie nieco mija się z celem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fatycznie koncepcje sa zblizone mocno. w drugiej mogliscie podac jedynie czym sie roznia zamiast 85% tego samego.

moim zdaniem nie ma potrzeby zakladania forum newbie. tzn potrzeba jest, ale nikt nie bedzie z tego korzystal. na forum sa same mastahy, a i ci, co sie zapisuja maja zawsze wiedze, ze hej. tak wiec dochodze do wniosku, ze pisanie tam bedzie sie rownalo niskiej samoocenie (taka przewiduje praktyke). natomiast nie od rzeczy jest utworzenie dzialu "co kupic" - istnieje duze prawdopodobienstwo, ze wiekszosc n00bowych pytan padnie wlasnie tam. czyli dzial newbie pod szyldem co kupic - taki kompromis.

nie wiem tez zanadto jak interpretowac gsm - komory? tutaj? kloci mi sie to z idea forum jakos. dresem pachnie :D i pytaniami o najtansze zajefajne obudowy. pytania konkretne powinny znalesc odpowiedzi w odpowiednich forach tematycznych - siec, os'y itd.

update: aha - tworzenie dzialu dla newbies z przymusowa "karencja" to nonsens. czego sie niby maja nauczyc przebywajac tylko w swoim towarzystwie? wyjda potem na glebokie wody wlasciwego forum i zacznie sie od poczatku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem powinien być wyodrębniony dział o podkręcaniu. Na przykład, jeżeli chciałby się ktoś dowiedzieć o jakości, możliwości (fabrycznych) danej płyty, karty graficznej lub czegoś innego, to miałby to w dziale Sprzęt (nie biorąc pod uwagę podkręcania). A w dziale Podkręcanie byłyby informacje jak podkręcać i ile z czego wyciągne.

Wydaje mi się, że bliższy mi jest projekt Moderatorów (wyodrębniony jest dział Extreme; projekt jest może bardziej przejrzysty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za pomyslem Liska.

mam tylko jedna uwage - nazwa dzialu "newbie". Prawda jest taka ze sobie zyje troche osob ktore nie majac pojecia na dany temat beda uwazaly ze pojecie newbie w stosunku do nich bedzie zupelnie nie na miejscu i bedzie uwlaczac ich godnosci. proponuje zmienienie nazwy tego dzialu na cos bardziej neutralnego i lepiej zrozumialego typu: "dla poczatkujacych" czy cos w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt liska jest w porządku,

ale martwie się, że im więcej działów będzie to na poszczególnych forach będzie dużo mniej postów i forum(jak już pan z cdrinfo.pl napisał) umrze śmiercią naturalną.

A co do pisania, że moderatorów jest za mało, żeby opanowali porządek na kilku działach to może trzeba dodać trochę osób do grona moderatorów, z naciskiem dla tych osób na monitorowanie tylko np. oślej łączki . Mogę podać na swoim przykłądzie, jako uczeń gimnazjum moge siedzieć kilka godzin dziennie na forum i to w takich godzinach w których np. reed(lub inni) jest w pracy. Tylko, że im więcej moderatorów tym pewnie tez będzie większy bałagan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, rzecz w tym, że teraz w dziale PODKRĘCANIE jest wszystko, czyli procesory, płyty, grafiki... Jak tego działu nie będzie, to posty o podkręcaniu będziecie kierować do poszczególnych działów. Czyli posty o podkręcaniu Radeona do kart graficznych itd. Moim zdaniem zrobi się większy porządek, więc dodanie do mojej wersji działu podkręcanie nieco mija się z celem...

z jednej strony Lisek zgadzam sie z toba jak najbardziej - pewne dzialy nie sa w stanie istniec same w sobie zawsze inne pytania beda sie przez nie przewijaly - wiec byloby logiczne zakaldanie tematow o podkrecaniu w dziale sprzet ale z drugiej strony Lisek, jednak jedno zdanie: najwieksze w Polsce forum o overclockingu i nie ma dzialu podkrecanie :?: :?: 8O 8O

zrobi sie jeden dzial bedzie zle (za duzo tematow bedzie sie pojawialo), zrobi sie odzielne dzialy tez zle (tematy mimowszystko etedy beda sie przeplatywac - i wtedy gdzie szuakc czy an sprzecie czy an podkrecaniu

na dzien dzisiejszy jakos nie przychodzi mi zadne sprytne i dobrze rozwiazanie - jak na razie proponowalbym dzial PODKRECANIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

projekt moderatorow jest w sumie blizszy tego co ja bym zrobil. Oddzielilbym jednak plyty od procesorow, a najlepiej podzielil proce jeszcze na intelowskie/amd i analogicznie z plytami. Reszta forow ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :) Juz dawno mnie niebyło tutaj :)

Mam trzy zdania do tego wszystkiego :)

1. Lisek dobrze planuje lecz nie podoba mi sie, że wywalił dział PODKRĘCANIE! W koncu to jest TWEAK!!! :)

2. Moderatorzy podtrzymują dział PODKRĘCANIE i o to chodzi :)

3. Podtrzymuje zdanie MIK'a, żeby podzielić procki na typy amd, intel itp :)

Ogólnie wybieram Moderatorów.

(sorka za wczesniejszego byka :lol: , ale bylem troszke rozkojarzony gdy to pisałem :wink: )

THX :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZY KTOŚ Z WAS USERÓW PRZECZYTAŁ PIERWSZEGO POSTA ZANIM COŚ NAPISAŁ?

Jest wyraźnie napisane:

- nie robimy offtopiców

- jak nie mamy nic konkretnego do napisania to nie piszemy!!!

- topic ma być klarowny

:<<<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cos takiego(dlugi by byl ;) ) i zrobcie z comatose(beta) comatose niepamietam jak to sie pisze

bledy do poprawieni w comatose(beta):

-ikonka powiadom moderatora

-brak czerwonego kolorku [ciach!]

-niema opcji Bany(ale to mi nie przeszkadza ;) )

i narazie tyle zauwazylem

btw paranoik przeczytalem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa projekty są podobne, więc aby nie pisać za dużo przedstawię moją opinię na bazie projektu moderatorów.

- pomysł z Archiwum 2002 i Archiwum 2003 jest dobry, ale ... Archiwum, które mamy obecnie zawiera w sobie OGROMNĄ liczbę tematów, a zatem również OGROMNĄ liczbę postów. Przydałoby się, aby zostawić najciekawsze/najlepsze topici, a pozostałe usunąć. Odchudzanie archiwum wpłynęłoby na szybkość działania Forum, ale małoprawdopodobne jest, aby ktoś znalazł (jednak) czas na to.

- przydałaby się większa liczba poradników we FAQ-u, np. na tematy zawarte w archiwum. ( BTW: jak można zostać członkiem FAQ ?).

- w dziale Sprzęt powinny być połączone peryferia i pozostałe (bo jaka jest różnica między nimi ???).

- IMO potrzebne jest Co kupić.

- oprogramowanie i programowanie jeśli już to osobno. (Kto na forum programuje ???). Uważam jednak, że dział programowanie nie będzie popularny (mogę się mylić :).

- powinna być możliwość przejścia do danej strony, jak proponuje Kisio.

- moderatorzy powinni zajmować się danymi działami (tu zgadzam się z -Sid-The-Rat=>'em)

-> do Dijkstry - jeśli przeglądasz inny dział i widzisz posta wymagającego interwencji, to zrób to, interweniuj. Niech moderatorzy pomagają sobie nawzajem. Lepszym rozwiązaniem jest być odpowiedzialnym za kilka działow niż surfować po wszystkich (IMO: większa kontrola).

- Ośla łączka. Tu jest problem, bo często zdarzają się głupie topici, z drugiej strony są bardzo ciekawe i żal jest je usuwać. Jednak po stworzeniu działu GSM, Elektronika powinno być troszkę luźniej :)

- a w ogóle to Moderatorzy powinni być bardziej surowi, szczególnie na Oślej i na Grach - tam jest najwięcej ludzi, którzy mogli nie przeczytać i nie przestrzegają regulaminu (oczywiście nie wszyscy)

- im więcej działów, tym łatwiej szukać, a Ci, co jadą na modemach (sam jestem modemowcem :) niech sie nie martwią, bo będzie im łatwiej znaleźć odpowiedź na dręczące ich pytania.

Mam nadzieję, że Forum po zmianach będzie szybsze, ciekawsze, lepsze, czego sobie i Wam serdeczne życzę,

Crosis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by się nie zmieniło to i tak ZAWSZE BĘDZIE ŹLE!!! :twisted:

Chyba urop ci się przyda. Była prośba o to, żeby się nie wypowiadać jak nie ma się niczego do powiedzenia.

zmienil bym sposob odzyskiwania hasla i nica - moim zdaniem powinno sie podawac tlko e-mail, ja dlugo nie mialem dostepy do netu i pozapominalem nic-a i hasla, a tu taki zong bo majla znalem ;) - nie wysle mi hasla bo nic sie nie zgadza??? przeciez sie rejestrowac 2 raz nie bede wiec przeszukalem cala swoja poczte, ale znalazlem ;)

A możesz mi powiedzieć co to ma wspólnego z podziałem forum? Kolejny chętny na urlop?

Hmm może czas zmienić forum skoro BB ne moze miec subforów, poza tym są fora na ktorych jest takie cos jak "zgłos wiadomosc moderatorowi" czy cos w tym rodzaju, imo jest to bardzo przydatne jesti moderatorzy nie zobaczą postu to napewno zrobi to user któremu sie to nie podoba, przyjdzie mod pozamiata i po sprawie:) nie bedzie problemu z zasyfianiem forum, co szczegolnie moge powiedziec o "starych uzytkownikach". 

Pomysł Allen3 z sub forami jest bardzo dobry bo znaczenie ułatwi przeszukiwanie forum, szkoda, że jest problem z wprowadzeniem go w życie :P

Ogólniezmiany ida w bdb kierunku, a skoro o nich mowa to cos zbyt dobrzy jestescie moderatorzy :) dlatego niektorzy robia co chcą i sie robi syf :x

Ale o co ci chodzi? Systemu nie zmienimy. Sróbuj może sobie przekonwertować bazę która waży 600MB a potem pisz głupoty. Gdybyś też łaskawie zajrzał do innych topiców to zobaczyłbyś, że podfora prawdopodobnie będą jak wyjdzie phpbb 2.1. A co do 'zgłoś do moderatora' to przecież to jest jakbyś nie zauważył.

mi najbardziej odpowiada projekt alena - czy mozna dodac go do ankiety??

Nie można ponieważ nie jest on teraz brany pod uwagę. Jest w tej chwili niewykonalny gdyż phpbb w obecnej wersji nie dysponuje subforami. Jak napisałem wyżej w wersji 2.1 ma to się zmienić.

Boję się raczej problemów z bezpieczeństwem. Poza tym może być problem z implementacją tego wszystkiego bo prawdopodobnie będzie to wymagało zmian w bazie i problem z poprawkami w kodzie zaimplementowanymi przez załogę forum.

Niestety tak duzy MOD robi sie na swiezo zainstalowanym skryptem phpBB, a jesli chodzi o bezpieczenstwo, to na pewno przez to jest kilka bugow wiecej. Zupelnie inaczej sie wtedy bedzie dyskutowac z subforami, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Wiem jak to działa bo sam piszę mody. I szczerze mówiąc przy obecnej ilości zmian bałbym się wprowadzać jakąkolwiek większą poprawkę /a z podforami byłoby dużo zabawy/.

tak jak Ty ma prawo zmieniać i usuwać także swoje posty.

Zasadniczo, to ja nie moge usuwac postu, a conajwyzej usunac sama tresc poprzez edycje. :P

Wchodzisz do edycji posta i zaznaczasz usuń post. Działa tylko jeśli twój post jest ostanni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty wszytkie są dobre ale brakuje mi rozwinięcia działu MODYFIKACJE

na

- pytania odnośnie modyfikacji

- Projekty i ich opisy

- nie udane modyfikacje opisujące błędy i przestrzeganie przed nimi innych

coś w tym stylu tak jak jest to na www.bit-tech.net bo to jest cool a to forum niektórzy odwiedzają wyłacznie albo w 90% dla działu modyfikacje

Proszę o uwzględnienie mojego planu w reorganizacji forum ułatwi to nam zamęt na forum modyfikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...