Skocz do zawartości
harry

CDROMY LG to gow.... Wejdz a sie pzekonasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialem was ostrzec, zebyscie nie kupowali CDROMOW LG bo to sa poprostu gown.... :evil: Pol roku temu kupilem CDROM LG, oczywiscie okazal sie popsuty, a ja chcialem go sam naprawic i stracilem gwarancje :lol: Dalem do naprawy i OK 30 zl i po sprawie. Sprzedalem tamten CDROM LG, bo popsul sie po jakichs 5 tygodniach. Kupilem nastepnego LG, pochodzil z jakies 3 tygodnie i padl. Moj kumpel ma tez LG i chodzil mu oklolo 2 miechow i padl silniczek. Moj 2 kumpel kupil se kompa nowego i mial LG CDROM i minal tydzien w niedziele a ten LGic mu padl. Tak tez nie polecam rzeczy LG (Jesli chodzi o np nagrywarki i cdromy). Telewizory LG itp sprawy sa OK. Ja osobiscie Polecam Lite-Ona, nawet jak kupowalem nagrywarke, to jeszcze nie wiedzialem ze te LGici to scierwa, bylem uparty i chcialem kupic nagrywarke LG, ale nawet facet w sklepie u ktorego kupilem powiedzial ze mam brac Lite-Ona, wiec nawet nie radze tego czego kupowac. :twisted:

Ps. Wiem napewno beda ludzie na tym forum ktorzy beda gadac ja mam lg i chodzi OK, ale bardzo duzo Lgicow jest trefnych. Moze nawet ktosik sie dolaczy do mojej opini :)

Pozdrawiam Harry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ameryki nei odkryłęś , cdromy LG to [ciach!]o ale co do nagrywarek sie mylisz jak niemialeś to niewypowiadaj sie na ich temat, nagrywarki są jak najbardziej dobre a co powiem to to że sa lepsze od Lite-On ów i maja praktycznie zerową awaryjność - praktycznie bo wszystko keidys sie psuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanów sie o czym pisesz. To że z CD-romami LG są problemy wiadomo nie od dzisiaj. Ale nie porównuj CD-Romu do Nagrywarek jesli nie widziałes tych drugich w działaniu, bo są one mniej awaryjne od lite-on'ów.

A to że cdromy są awaryjne nie znaczy ze wszystkie są takie. Miałem LG 52x czyli model uwazany za ten "najgorszy" i chodził bez problemowo przez ponad rok. I pewnie chodził by drugi rok ale kupiłem DVD a CD sprzedałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem cd-romy LG sa w wiekszosci wypadkow gowniane i padaja po pewnym czasie lub zjadaja plyty, ale mam nagrywarke LG 32x10x40 przefleszowana na 40x12x40 i ma 8mb buforu, jest cicha,jeszcze zadnej plyty mi nie rozwalila, bufor dziala tak jak powinien. I wlasnie lite-ony czesciej padaja niz nagrywarki LG....nie wypowiem sie na temat dvd romow itp. bo nie mialem z nimi do czynienia. Harry jezeli nie miales z ta nagrywarka do czynienia, nie wypowiadaj sie poniewaz wprowadzasz zament na forum. Co do cd-rmow LG zgodze sie z toba w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dzisiejszych czasach nieoplacalny jest zakup cdromu z prostej przyczyny: nagrywarki sa niewiele drozsze a sluzyc moga do odczytywania i zapisywania

podsumowujac: era cdrom-ów sie skonczyla

Heh, a pamiętam jak kupowałem pierwszego CD-ROMa 1x za.... 4.500.000, a po jakimś czasie ukazały się pierwsze nagrywarki, wielkości sporego kompa i kosztowały.... 100.000.000.... (po dzisiejszemu odpowiednio 450PLN i 10k PLN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyc byl wielki topic o awaryjnosci LG 52x, te cdromy to loteria moj kumpel mial 4 i dopiero 5 dziala ponad rok :), bylem swiatkiem ajak plyta eksplodowala przy max speedzie powodujac wyrwanie przedniego panelu odtwarzacza ktory przelecial przez okolo metr, a za nim wianuszek drobinek plytki cd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do nagrywarek LG juz nic nie mam i dla mnie zawsze LIte-On bedzie na I miejscu, ale co do cdromow to widze ze sie ze mna mniej wiecej zgadzacie.

Ps. Chce kupic na swieta sobie DVD, ale nie wiem jakie, bo 1 raz bede mial stycznosc z DVD, zastanawiam sie na DVD Lite-Ona a DVD Toshiba. Bardzo bym prosil o doradzenie w tej sprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem cd-romy LG sa w wiekszosci wypadkow gowniane i padaja po pewnym czasie lub zjadaja plyty, ale mam nagrywarke LG 32x10x40 przefleszowana na 40x12x40 i ma 8mb buforu, jest cicha,jeszcze zadnej plyty mi nie rozwalila, bufor dziala tak jak powinien. I wlasnie lite-ony czesciej padaja niz nagrywarki LG....nie wypowiem sie na temat dvd romow itp. bo nie mialem z nimi do czynienia. Harry jezeli nie miales z ta nagrywarka do czynienia, nie wypowiadaj sie poniewaz wprowadzasz zament na forum. Co do cd-rmow LG zgodze sie z toba w 100%.

Hmm a to ciekawe, skad takie dane??? Bo wiesz to ze 2 twoim qmplom z podworka padly liteony a tobie lg nadal chodzi to g.. znaczy. nie wyglaszaj takich opinii nie majac jakis konkretnych liczb bo takie stwierdzenia sa po prostu bez sensu.

co do dvd to polecam ten sam naped co przedmowca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam LG 52x od 2 lat, LG 32x10x52x od roku i jest OK. Kumpel też ma 32x... i przeżył nawet reanimacje (Burner of cors :) ) jak mu płyta pękła w środku.

Czyli niby wszystko ok.

Mialem za to LG 48x,xx,xx i byl z żopy wyjęty.

Chyba bywa różnie i nie można uogólniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem CDROMy LG tylko wersja 52x jest do du** miałem takową nową i pochodziła przez 2 lata a teraz ledwo co płytki czyta, u 2 kumpli też tak bylo niedawno, teraz juz wogole nie dziala :| Za to CDRW to jak narazie najlepszy jaki miałem chodzi mi już prawie 3 lata a działa spox ;) Co do LGx48 się nie wypowiem bo po roku korzystania mi wybuchł, znaczy nie całkiem tylko szuflada "wybuchała" bo grałem 14 h w Metal Gear Solid i poszła płyta i całą szufladkę wywaliło na zewnątrz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łameryki nie łodkryłeś

kumpel ma nagryware lg x 12 i mu chodzi z rok bez problemow ale stado moich kumpli ktorzy mieli cdromy lg 'już ich nie ma '

lub ma ale służa jako 'osadnik na kurz'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem CDROMy LG tylko wersja 52x jest do du** miałem takową nową i pochodziła przez 2 lata a teraz ledwo co płytki czyta, u 2 kumpli też tak bylo niedawno, teraz juz wogole nie dziala :| Za to CDRW to jak narazie najlepszy jaki miałem chodzi mi już prawie 3 lata a działa spox ;) Co do LGx48 się nie wypowiem bo po roku korzystania mi wybuchł, znaczy nie całkiem tylko szuflada "wybuchała" bo grałem 14 h w Metal Gear Solid i poszła płyta i całą szufladkę wywaliło na zewnątrz :)

ale LG 48x ( cd rom ) to porazka , rozpieprzyl mi plyte i pozniej przez to sie nie domykal i trzeba bylo mu pomagac ;) no i mial problemy z cztaniem troszke porysowanych cd-ekow , ale smiech bo ten cd rom poszedl za 30 zl (no i tak za duzo :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanowie sie jeszcze nad tym DVD Toshiby co mi podaliscie i jeszcze pomysle nad Lite-Onem ;) Wkoncu mam juz cosik tej firmy i wiem ze jest zaje.... :) Czy to prawda ze BTC to totalny SHIT?? Jednak LG nie jest gora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 3 lat mam nagrywarke LG 4/4/32. Od półtora roku chodziła jako 8/4/32. Powiem tylko tyle że to nagrywara nie do zdarcia. Warto było wtedy wydać te 800zł. Teraz zmieniłem tego LG na LiteOn 52/32/52. Mam go już jakieś 5 miesięcy i chodzi Ok, nie mam z nim żadnych problemów. Mam jeszcze jakiś stary CD-ROM 24x i zauwazyłem że płytki nagrywane na LGkach(np szkolnej 48x) lepiej odczytuje niz te nagrane na LiteOnach. Ostatnio kumplowi padł LiteOn 40x. Ogólnie LiteOn wyrobił sobie dobrą opinie więc pewnie kumpel miał felerny egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanowie sie jeszcze nad tym DVD Toshiby co mi podaliscie i jeszcze pomysle nad Lite-Onem ;) Wkoncu mam juz cosik tej firmy i wiem ze jest zaje.... :) Czy to prawda ze BTC to totalny SHIT?? Jednak LG nie jest gora :)

Hehe, ja mam DVD LG 16x od ok. 2 lat. Nawet cholernie zrysowane plytki z wypozyczalni czyta. Dla mnie jak dotad to bardzo udany zakup. A wypalare mam LiteOna 52x32x52 i nie narzekam. Pali az milo. Pewnie ktos sie ze mna nie zgodzi co do DVD, nie wiem jak inne, ale moze ja trafilem na jakis "bussines class " DVD w cenie economic :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie jest tak ze nagrywarki i napedy optyczne tej samej firmy to zupelnie inne produkty czesto rozniace sie jakoscia wykonania (vide lg nowsze nagrywary i cdromy) czy mozliwosciami (np nagrywary liteona maja wszystko co jest potrzebne a napedy dvd juz niekoniecznie). Takiego liteona, wybaczcie, ale dvd bym nie wzial, toshiba zjada go na sniadanie wydajnoscia, obslugiwanymi formatami itp - wez toshibe nie pozalujesz!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi