Pitbull82 Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ja mam cd - rom LG i póki co (czyt. ponad rok), jest wszystko dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Harry ja tu widze ze ty tylko nabijasz sobie postow glupimi tematami :twisted: o cdromach LG kazdy wie !! Moje zdanie ze najlepsze nagrywaki robi Plextor a nie Lite-ON sam ma liteona i mowie ze jest dobry nawet bardzo dobry ale nie jest najlepszy !! Nagrywarki LG nigdy nie mialem ale slyszalem ze maja badrdzo dobry bufor az 8MB !! liteon ma tylko 2MB UPDATE: Mam DVD Hitachi chyba dvd-x8/ cdr-x40 od roku 2000 i jest zajebisty nigdy nie byl zniszczony nie bylo takie okazji ze nie czyta plytek , ale na dvd sie nie znam ale firma chitachi chyab dobra jest co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ty mi sie tu 007 nie kozacz :twisted: OKI stefex dzieki za podanie firmy, mam u ciebie dlug ;) Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 sorry ze tak pisze ale 8O :? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 LG kiedys jeszcze pod nazwa GoldStar robilo przyzwoite CD-ROMY. Sam mam do dzis dzialajacy model GCD-R580B. Jest to model x8 z sierpnia 1996 roku wiec zabytek. Teraz to fakt CD-ROMy LG sa kiczowate, jedynie Samsung swego czasu wydal pare modeli z ktorych polowa wracala do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 mialem kiedys cd-rom pionnier 32x..... zyl od czasow K6-2 i plyt AT.... chodzil przez 5latek z kawalkiem i nigdy nie byl otwierany w celu czyszczenia. Jego wada bylo to ze nie czytal cd-rw...nie mial tacki tylko wsuwalo mi sie plytke w otwor :) heh a mialem tez lg-52x i wyl jak chelikopter... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ja slyszalem ze CDROMY SAMSUNG sa zaje..... trwale i wogole PANCERNE :D Czy jest CDROM o napedzie 56x?? Bo ostatnio jak bylem w sklepie z kompami to widzialem chyba 56x, albo mi sie zdawalo. Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ja slyszalem ze CDROMY SAMSUNG sa zaje..... trwale i wogole PANCERNE :D Czy jest CDROM o napedzie 56x?? Bo ostatnio jak bylem w sklepie z kompami to widzialem chyba 56x, albo mi sie zdawalo. Pozdrawiam Harry :) Ta samsungi. Miałem takie coś (52x). Jeszcze gorsze to od LG jest. A jego trwałośc była taka że rozłupał mi oryginalny CD, sam sie podczas tego rozpadł a producent nie uznał gwarancji. Kiedyś bywały cdromy 56x ale dawno juz takich nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 kiedys?? Przeciez technika idzie na przod a nie sie cofa, to jak mogly byc wtedy 56x a teraz jest max chyba 52x. Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Kiedys pisali o CD-ROMie 100x kenwooda chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 no ja sie wypowiem o cdrw lg bo mi padla 40 ale jak:)nagrywara coraz wolniej az doszla do 8x w maxie i oddalem na serwis i mi dali nowa:)a co do cd-romow to lg to krol w porownaiu go szajsunga w ktorym pewnego razu nei otworzyla sie klapa chialem oworzyc i ja wylamalem:) po prostu super firma pozdro co do lg moze sie produkty psuja le seris maja spoko daki mi nowa 52x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jestem ciekaw czemu wycofali te cale 100x speeda z rynku, chyba plyty nie wyrabialy :D Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jestem ciekaw czemu wycofali te cale 100x speeda z rynku, chyba plyty nie wyrabialy :D Pozdrawiam Harry :) Coś w tym stylu, jak 52x mogą roz..ić płytke to co powiedzieć o 100x Pozatym trzeba pamiętać że max prędkość odczytu to właściwe 12x a reszta jest uzyskiwana tylko w niektórych obszarach płyty (prędkość kątowa) kiedyś o tym czytałem ale szczegółów nie pamietam. I tak np. dobra 40x bedze szybsza niż słaba 52x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jestem ciekaw czemu wycofali te cale 100x speeda z rynku, chyba plyty nie wyrabialy :D Pozdrawiam Harry :) Coś w tym stylu, jak 52x mogą roz..ić płytke to co powiedzieć o 100x Pozatym trzeba pamiętać że max prędkość odczytu to właściwe 12x a reszta jest uzyskiwana tylko w niektórych obszarach płyty (prędkość kątowa) kiedyś o tym czytałem ale szczegółów nie pamietam. I tak np. dobra 40x bedze szybsza niż słaba 52xZ tym modelem 100x to było jakoś ze on miał w srodku podwójną optyke czytającą równoczesnie z róznych obszarów płyty dzięki temu uzyskiwało sie podwójna predkosc odczytu przy tej samej prędkosci obrotowej płyty co w zwykłych napędach. Trzeba by poszukać jak to było z nimi dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 A czy sa szybsze nagrywarki CDR niz 52x?? Bo jak narazie takiej nie widzialem :? Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Mam nadzieje ze szybszych nie będzie i w najbliżsym czasie wogóle zaprzestaną ich produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 nie czytałem nic wcześniej poza pierwszymi 3 czy 5 postami ... i chciałem powiedzieć że ten temat to big lol + rotfl ... [ ykhm chyba kazdy wie ze LG to gowno w tej sferze] jedz do media markt i kup pakiet cd-romow tak samo jak nagrywarek lg sprzedawanych [cd] po 50zeta i mniej ... w folii wersja mocno oemova z rysami z ciezarowki ... bo to taki wlasnie sprzet --- LOLovy ... Polecam, Toshibe, Lite_on, AOpen (czy tam BClosed :P ) lub Pjonierczaka... no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 heh drogi MackX gdybys przeczytal wszystko to bys wiedzial ze nie ktorzy ludzie wcalem nie uwazaja LG za scierwo, chociarz dla mnie to bylo jest i bedzie lipny sprzet. Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 nie czytałem nic wcześniej poza pierwszymi 3 czy 5 postami ... i chciałem powiedzieć że ten temat to big lol + rotfl ... [ ykhm chyba kazdy wie ze LG to qpa w tej sferze] jedz do media markt i kup pakiet cd-romow tak samo jak nagrywarek lg sprzedawanych [cd] po 50zeta i mniej ... w folii wersja mocno oemova z rysami z ciezarowki ... bo to taki wlasnie sprzet --- LOLovy ... Polecam, Toshibe, Lite_on, AOpen (czy tam BClosed :P ) lub Pjonierczaka... no offence CD-ROMY LG to rzeczywiście syf a jak masz coś do wypalarek LG to spadaj na szczaw laiku jeden :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ja tylko wypowiedzialem swoje zdanie na temat Cdromow LG. Polska to wolny kraj i moge mowic co mi sie podoba. 8) Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 ja dziś sobie qpiłem cdrom lg gcr-8522B za 30 zeta :wink: i jak narazie działa wsio okej , ma jusz nawet najnowszego biosa 1.03 tylko martwia mnie wyniki w cdspeed bo nigdy nie dochodzi do 52 tylko zawsze do ok. 41x , na poprzednim aopenie dochodziło do 55 , ale padł po 8 miesiącach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 ja dziś sobie qpiłem cdrom lg gcr-8522B za 30 zeta :wink: i jak narazie działa wsio okej , ma jusz nawet najnowszego biosa 1.03 tylko martwia mnie wyniki w cdspeed bo nigdy nie dochodzi do 52 tylko zawsze do ok. 41x , na poprzednim aopenie dochodziło do 55 , ale padł po 8 miesiącach :lol: rozkrec , przeczysc czytnik i bedzie lepiej ale neiwem jak dlugo ci on pochodiz bo cdromy lg sa kiepskie ale oby chodzil jak najdluzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Do dziś miałem w kompie LG 52x, poprostu po 2 latach przestawał powoli czytać niektóre płyty, dziś miarka się przebrała, grę z oryginalnej płyty instalował 40 minut! Ze starego kompa przełożyłem sobie 5-letnie DVD Hitachi GD-2500 (swoją drogą nie do zdarcia) i ta sama gierka z tej samej płyty instalowała się w 5 minutek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Do dziś miałem w kompie LG 52x, poprostu po 2 latach przestawał powoli czytać niektóre płyty, dziś miarka się przebrała, grę z oryginalnej płyty instalował 40 minut! Ze starego kompa przełożyłem sobie 5-letnie DVD Hitachi GD-2500 (swoją drogą nie do zdarcia) i ta sama gierka z tej samej płyty instalowała się w 5 minutek. swoja droga nowe nagrywarki lg sa Hitachi i tez sa nie do zdarcia :!: a apropo twojego lgka to pomyślałbys nad przeczyszczeniem czytnika !! wiesz o sie potrafi zakurzyc nawet po miesiacu uzytkowania, przeczyszcenei moze dac mu kopa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mam nagryware lg 8x i dvd lg 12x / nagrywarka w sumie dziala ok czasem zwali plyte ale to tylko jak odpale winampa czy cos podczas nagrywania...... a dvd sie rozjeb.... tacka sie blokuje i musze piacha walic do tego nie czyta czasem srednio porysowanych plyt i dvd r niektorych... ogolnie nie przepadam za ta firma gdybym wiedzial wczesniej to bym kupil tdk albo pioneera.:) (aha moja dziewczyna ma nagrywarke lg 48x i nie zauwazylem zeby rabala plyty albo cos zle czytala wiec nagrywarki moze i sa ok niewiem bo mialem stycznosc tylko z 3-4 modelami:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mam nagryware lg 8x i dvd lg 12x / nagrywarka w sumie dziala ok czasem zwali plyte ale to tylko jak odpale winampa czy cos podczas nagrywania...... a dvd sie rozjeb.... tacka sie blokuje i musze piacha walic do tego nie czyta czasem srednio porysowanych plyt i dvd r niektorych... ogolnie nie przepadam za ta firma gdybym wiedzial wczesniej to bym kupil tdk albo pioneera.:) z owych wypalrek lg napewno bys byl zadowolony , twoja jest star jak swiat i niema nawet burn proofa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mam nagryware lg 8x i dvd lg 12x / nagrywarka w sumie dziala ok czasem zwali plyte ale to tylko jak odpale winampa czy cos podczas nagrywania...... a dvd sie rozjeb.... tacka sie blokuje i musze piacha walic do tego nie czyta czasem srednio porysowanych plyt i dvd r niektorych... ogolnie nie przepadam za ta firma gdybym wiedzial wczesniej to bym kupil tdk albo pioneera.:) z owych wypalrek lg napewno bys byl zadowolony , twoja jest star jak swiat i niema nawet burn proofa no niema niema i to czasem jest problem:) ale jak ja kupowalem to szybszej nie bylo :) ale z ta 8x mam taki problem ze nieche wypalac rw x4 wypala tylko x2 a bios mam najnowszy bodajze 1.03 :) wie ktos moze cos o nagrywarkach dvd liteona dobre zle srednie ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mam nadzieje ze moj lg zalicza sie do tych nowych nie do zdarcia i bedzie chodził przynajmniej 1 rok ( odtwarzam ok. 10 płyt tygodniowo) , po co mam czyscic nowy cdrom??? aha nie wiem czemu ale wynik w cdsped nie jest równy (te linie obrazujące szybkość są takie.... poszarpane :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mam nagryware lg 8x i dvd lg 12x / nagrywarka w sumie dziala ok czasem zwali plyte ale to tylko jak odpale winampa czy cos podczas nagrywania...... a dvd sie rozjeb.... tacka sie blokuje i musze piacha walic do tego nie czyta czasem srednio porysowanych plyt i dvd r niektorych... ogolnie nie przepadam za ta firma gdybym wiedzial wczesniej to bym kupil tdk albo pioneera.:) z owych wypalrek lg napewno bys byl zadowolony , twoja jest star jak swiat i niema nawet burn proofa no niema niema i to czasem jest problem:) ale jak ja kupowalem to szybszej nie bylo :) ale z ta 8x mam taki problem ze nieche wypalac rw x4 wypala tylko x2 a bios mam najnowszy bodajze 1.03 :) wie ktos moze cos o nagrywarkach dvd liteona dobre zle srednie ??:) liteona odemnie prosze z daleka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 a czym sie różni model gcr-8522b od gcr-8523b ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...