Skocz do zawartości
harry

CDROMY LG to gow.... Wejdz a sie pzekonasz

Rekomendowane odpowiedzi

Harry ja tu widze ze ty tylko nabijasz sobie postow glupimi tematami :twisted: o cdromach LG kazdy wie !!

Moje zdanie ze najlepsze nagrywaki robi Plextor a nie Lite-ON

sam ma liteona i mowie ze jest dobry nawet bardzo dobry ale nie jest najlepszy !!

Nagrywarki LG nigdy nie mialem ale slyszalem ze maja badrdzo dobry bufor az 8MB !! liteon ma tylko 2MB

UPDATE:

Mam DVD Hitachi chyba dvd-x8/ cdr-x40 od roku 2000 i jest zajebisty

nigdy nie byl zniszczony nie bylo takie okazji ze nie czyta plytek , ale na dvd sie nie znam ale firma chitachi chyab dobra jest co ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG kiedys jeszcze pod nazwa GoldStar robilo przyzwoite CD-ROMY. Sam mam do dzis dzialajacy model GCD-R580B. Jest to model x8 z sierpnia 1996 roku wiec zabytek.

Teraz to fakt CD-ROMy LG sa kiczowate, jedynie Samsung swego czasu wydal pare modeli z ktorych polowa wracala do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kiedys cd-rom pionnier 32x..... zyl od czasow K6-2 i plyt AT.... chodzil przez 5latek z kawalkiem i nigdy nie byl otwierany w celu czyszczenia. Jego wada bylo to ze nie czytal cd-rw...nie mial tacki tylko wsuwalo mi sie plytke w otwor :) heh a mialem tez lg-52x i wyl jak chelikopter...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja slyszalem ze CDROMY SAMSUNG sa zaje..... trwale i wogole PANCERNE :D Czy jest CDROM o napedzie 56x?? Bo ostatnio jak bylem w sklepie z kompami to widzialem chyba 56x, albo mi sie zdawalo.

Pozdrawiam Harry :)

Ta samsungi. Miałem takie coś (52x). Jeszcze gorsze to od LG jest. A jego trwałośc była taka że rozłupał mi oryginalny CD, sam sie podczas tego rozpadł a producent nie uznał gwarancji.

Kiedyś bywały cdromy 56x ale dawno juz takich nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja sie wypowiem o cdrw lg bo mi padla 40 ale jak:)nagrywara coraz wolniej az doszla do 8x w maxie i oddalem na serwis i mi dali nowa:)a co do cd-romow to lg to krol w porownaiu go szajsunga w ktorym pewnego razu nei otworzyla sie klapa chialem oworzyc i ja wylamalem:) po prostu super firma pozdro co do lg moze sie produkty psuja le seris maja spoko daki mi nowa 52x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw czemu wycofali te cale 100x speeda z rynku, chyba plyty nie wyrabialy  :D 

Coś w tym stylu, jak 52x mogą roz..ić płytke to co powiedzieć o 100x Pozatym trzeba pamiętać że max prędkość odczytu to właściwe 12x a reszta jest uzyskiwana tylko w niektórych obszarach płyty (prędkość kątowa) kiedyś o tym czytałem ale szczegółów nie pamietam. I tak np. dobra 40x bedze szybsza niż słaba 52x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw czemu wycofali te cale 100x speeda z rynku, chyba plyty nie wyrabialy  :D 

Coś w tym stylu, jak 52x mogą roz..ić płytke to co powiedzieć o 100x Pozatym trzeba pamiętać że max prędkość odczytu to właściwe 12x a reszta jest uzyskiwana tylko w niektórych obszarach płyty (prędkość kątowa) kiedyś o tym czytałem ale szczegółów nie pamietam. I tak np. dobra 40x bedze szybsza niż słaba 52x
Z tym modelem 100x to było jakoś ze on miał w srodku podwójną optyke czytającą równoczesnie z róznych obszarów płyty dzięki temu uzyskiwało sie podwójna predkosc odczytu przy tej samej prędkosci obrotowej płyty co w zwykłych napędach. Trzeba by poszukać jak to było z nimi dokładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie czytałem nic wcześniej poza pierwszymi 3 czy 5 postami ... i chciałem powiedzieć że ten temat to big lol + rotfl ... [ ykhm chyba kazdy wie ze LG to gowno w tej sferze] jedz do media markt i kup pakiet cd-romow tak samo jak nagrywarek lg sprzedawanych [cd] po 50zeta i mniej ... w folii wersja mocno oemova z rysami z ciezarowki ... bo to taki wlasnie sprzet --- LOLovy ... Polecam, Toshibe, Lite_on, AOpen (czy tam BClosed :P ) lub Pjonierczaka...

no offence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie czytałem nic wcześniej poza pierwszymi 3 czy 5 postami ... i chciałem powiedzieć że ten temat to big lol + rotfl ...   [ ykhm chyba kazdy wie ze LG to qpa w tej sferze] jedz do media markt i kup pakiet cd-romow tak samo jak nagrywarek lg sprzedawanych [cd] po 50zeta i mniej ... w folii wersja mocno oemova z rysami z ciezarowki ... bo to taki wlasnie sprzet --- LOLovy ... Polecam, Toshibe, Lite_on, AOpen (czy tam BClosed :P ) lub Pjonierczaka...

no offence

CD-ROMY LG to rzeczywiście syf a jak masz coś do wypalarek LG to spadaj na szczaw laiku jeden :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dziś sobie qpiłem cdrom lg gcr-8522B za 30 zeta :wink:

i jak narazie działa wsio okej , ma jusz nawet najnowszego biosa 1.03 tylko martwia mnie wyniki w cdspeed bo nigdy nie dochodzi do 52 tylko zawsze do ok. 41x , na poprzednim aopenie dochodziło do 55 , ale padł po 8 miesiącach :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dziś sobie qpiłem cdrom lg gcr-8522B za 30 zeta  :wink: 

i jak narazie działa wsio okej , ma jusz nawet najnowszego biosa 1.03 tylko martwia mnie wyniki w cdspeed bo nigdy nie dochodzi do 52 tylko zawsze do ok. 41x , na poprzednim aopenie dochodziło do 55 , ale padł po 8 miesiącach :lol:

rozkrec , przeczysc czytnik i bedzie lepiej ale neiwem jak dlugo ci on pochodiz bo cdromy lg sa kiepskie ale oby chodzil jak najdluzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dziś miałem w kompie LG 52x, poprostu po 2 latach przestawał powoli czytać niektóre płyty, dziś miarka się przebrała, grę z oryginalnej płyty instalował 40 minut! Ze starego kompa przełożyłem sobie 5-letnie DVD Hitachi GD-2500 (swoją drogą nie do zdarcia) i ta sama gierka z tej samej płyty instalowała się w 5 minutek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dziś miałem w kompie LG 52x, poprostu po 2 latach przestawał powoli czytać niektóre płyty, dziś miarka się przebrała, grę z oryginalnej płyty instalował 40 minut! Ze starego kompa przełożyłem sobie 5-letnie DVD Hitachi GD-2500 (swoją drogą nie do zdarcia) i ta sama gierka z tej samej płyty instalowała się w 5 minutek.

swoja droga nowe nagrywarki lg sa Hitachi i tez sa nie do zdarcia :!:

a apropo twojego lgka to pomyślałbys nad przeczyszczeniem czytnika !! wiesz o sie potrafi zakurzyc nawet po miesiacu uzytkowania, przeczyszcenei moze dac mu kopa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nagryware lg 8x i dvd lg 12x / nagrywarka w sumie dziala ok czasem zwali plyte ale to tylko jak odpale winampa czy cos podczas nagrywania...... a dvd sie rozjeb.... tacka sie blokuje i musze piacha walic do tego nie czyta czasem srednio porysowanych plyt i dvd r niektorych... ogolnie nie przepadam za ta firma gdybym wiedzial wczesniej to bym kupil tdk albo pioneera.:) (aha moja dziewczyna ma nagrywarke lg 48x i nie zauwazylem zeby rabala plyty albo cos zle czytala wiec nagrywarki moze i sa ok niewiem bo mialem stycznosc tylko z 3-4 modelami:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nagryware lg 8x i dvd lg 12x / nagrywarka w sumie dziala ok czasem zwali plyte ale to tylko jak odpale winampa czy cos podczas nagrywania...... a dvd sie rozjeb.... tacka sie blokuje i musze piacha walic do tego nie czyta czasem srednio porysowanych plyt i dvd r niektorych... ogolnie nie przepadam za ta firma gdybym wiedzial wczesniej to bym kupil tdk albo pioneera.:)

z owych wypalrek lg napewno bys byl zadowolony , twoja jest star jak swiat i niema nawet burn proofa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nagryware lg 8x i dvd lg 12x / nagrywarka w sumie dziala ok czasem zwali plyte ale to tylko jak odpale winampa czy cos podczas nagrywania...... a dvd sie rozjeb.... tacka sie blokuje i musze piacha walic do tego nie czyta czasem srednio porysowanych plyt i dvd r niektorych... ogolnie nie przepadam za ta firma gdybym wiedzial wczesniej to bym kupil tdk albo pioneera.:)

z owych wypalrek lg napewno bys byl zadowolony , twoja jest star jak swiat i niema nawet burn proofa

no niema niema i to czasem jest problem:) ale jak ja kupowalem to szybszej nie bylo :) ale z ta 8x mam taki problem ze nieche wypalac rw x4 wypala tylko x2 a bios mam najnowszy bodajze 1.03 :) wie ktos moze cos o nagrywarkach dvd liteona dobre zle srednie ??:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze moj lg zalicza sie do tych nowych nie do zdarcia i bedzie chodził przynajmniej 1 rok ( odtwarzam ok. 10 płyt tygodniowo) , po co mam czyscic nowy cdrom???

aha nie wiem czemu ale wynik w cdsped nie jest równy (te linie obrazujące szybkość są takie.... poszarpane :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niema niema i to czasem jest problem:) ale jak ja kupowalem to szybszej nie bylo :) ale z ta 8x mam taki problem ze nieche wypalac rw x4 wypala tylko x2 a bios mam najnowszy bodajze 1.03 :) wie ktos moze cos o nagrywarkach dvd liteona dobre zle srednie ??:)

liteona odemnie prosze z daleka :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi