sliver Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Na mojej obecnej karcie (gf4 ti4200 64mb) nfs:u troche sie przycina. Czy upgrade grafiki do r9500pro 128mb, ktory obsluguje dx9, zmieni ta sytuacje, czy moze nie warto tracic kasy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 lol przy tym procu i gf4 ti nfs:u przerywa??? Ja bym poszukaj problemu w systemie or sumthin, bo to ni emozliwe. Na radeonie 9000pro wizdialem u kumpla 800x600 chodzi plynnie. No chyba ze grasz w 1600x1200. gf4 ti sie nie umywa do r9500pro, natomiast cena tez jest razcej nie porownywalna. Zerknij na testy r9500. A co do dx9.0 sadze ze to w wypadku tej gry , nie ma wiele do rzeczy, ale tutaj moge sie mylic :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ja mam fx'a 5600 i grafika w porownaniu do ti4200 jest lepsza, ale to moje subiektywne odczucie. co do wydajnosci to gralem w nfsu na nxp2.4ghz, 512mb ram i ti4200 (320/680) i w 1024/768 z wynalazkami typu anizo itp chodzilo plynnie. ja u siebie tez moge grac plynnie w 1024/768, aczkolwiek ostatni windows przysiadl i gry tez zwolnily. na Twoim miejscu pogrzebalbym w sterach i ustawieniach, lub zjechal z detali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliver Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 lol przy tym procu i gf4 ti nfs:u przerywa??? Ja bym poszukaj problemu w systemie or sumthin, bo to ni emozliwe. Wiec w czym moze byc problem?? Plik wymiany ustawilem na partycji nie systemowej na sztywno od 500 do 800MB, wylaczylem wszystkie programy dzialajace w tle, zdefragmentowalem hdd i nadal sa przycinki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 a zapuść no jakiegos 3dsmarka , co by bylo senswone (wzglednie ;-) ) porownanie, ile tych punktow tam wycisniesz. btw. moze reinstall? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Na mojej obecnej karcie (gf4 ti4200 64mb) nfs:u troche sie przycina. Czy upgrade grafiki do r9500pro 128mb, ktory obsluguje dx9, zmieni ta sytuacje, czy moze nie warto tracic kasy?? była już o tym mowa,że na każdym nawe najmocniejszym kompie nfs przytnie. kumplowi stawiałem system ( 9700, 1024 mega ramu, 2800 xp itd) i co ciekawe nfs:u też czasem przycina :-( ta gra ma skopany silnik. Ja na swoim sprzecie mam ponad 16 tys w 3 dmarku i giera tak samo mi laguje jak u kumpla ( nie są to takie fest przycięcia ale jednak są) co ciekawe zawsze laguje w tym samym momęcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ja mam fx'a 5600 i grafika w porownaniu do ti4200 jest lepsza, ale to moje subiektywne odczucie. co do wydajnosci to gralem w nfsu na nxp2.4ghz, 512mb ram i ti4200 (320/680) i w 1024/768 z wynalazkami typu anizo itp chodzilo plynnie. ja u siebie tez moge grac plynnie w 1024/768, aczkolwiek ostatni windows przysiadl i gry tez zwolnily. na Twoim miejscu pogrzebalbym w sterach i ustawieniach, lub zjechal z detali coś mi się nie chce wierzyć, że grałeś z anizo, na max detalach itp i nfs nie zwalniał ci :) :) :) :) :) na tym co w podpisie jak ustawie wszystko na max 1024/768 bez anizo czasami fps spada mi do 28 i czasem jest ponad 100 . a mam troche mocniejszą grafe niz ti 4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 jakos nie zauwazylem spadku plynnosci gry aczkolwiek obecnie winda mi juz calkiem siadla i wszystko chodzi wolno a nie mam czasu na reinstall (a przydlaby sie po 1,5 roku) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 bez ja gram max detail 1024 aax4 fsaax2 i wszysko płynnie zmyka musisz miec gdzies coś zwalone na pewno ta grafa ci styknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Instalnij stery omegi 45.23 i wyłacz synchronizacje w sterowniku direct 3D i opengl :!: :!: i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 moze chopak ma te freezy i mysli ze to przez karte graficzna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 a ja mam takie 1 pytanko nie zwiazane zbytnio z tematem.. 1)czym usunac catalisty? bo chcialbym miec tylko omegi a przeciez nie bede formatowal dysq:/ [w panelu sterowania jest tylko control panel do usuniecia] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 bez ja gram max detail 1024 aax4 fsaax2 i wszysko płynnie zmyka musisz miec gdzies coś zwalone na pewno ta grafa ci styknie Do ilu ci fps spada przy takich ustawieniach? ustawiłem tak jak napisałeś i mometami maiłem 29 fps :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 a ja mam takie 1 pytanko nie zwiazane zbytnio z tematem.. 1)czym usunac catalisty? bo chcialbym miec tylko omegi a przeciez nie bede formatowal dysq:/ [w panelu sterowania jest tylko control panel do usuniecia] Driver Cleaner http://darkiceman.data.bg/Programi/Driver%...eaner%202.6.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 matqo na mojim configu ani jednego laczka all na full i w 1200x1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 bez ja gram max detail 1024 aax4 fsaax2 i wszysko płynnie zmyka musisz miec gdzies coś zwalone na pewno ta grafa ci styknie Do ilu ci fps spada przy takich ustawieniach? ustawiłem tak jak napisałeś i mometami maiłem 29 fps :( nie sprawdzałem frapsem ale cały czas mam płynnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Ja nie wiem co Wy macie z tymi konfigami. 16k w 3dmarku i tnie NFS:U Chyba, ze u Was ciecie oznacza zejscie do 30 fps - paranoja to nie q3 !!! Niemiec, jaki masz efekt dodatkowo wlaczony, ktorego ja nie mam skoro twierdzisz, ze masz lepsza grafe niz na gf4ti ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 eee no w sumie ja mam tez problem z nfs:u no bo chodził mi wyśmienicie .. poprostu żadnej przycinki.. no i poprostu coś mu sie odechciało i teraz juz az tak bosko nie chodzi.. nie wiem jak mam rozumiec taki spadek wydajności nagły...może coś podpowiecie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 eee no w sumie ja mam tez problem z nfs:u no bo chodził mi wyśmienicie .. poprostu żadnej przycinki.. no i poprostu coś mu sie odechciało i teraz juz az tak bosko nie chodzi.. nie wiem jak mam rozumiec taki spadek wydajności nagły...może coś podpowiecie ?? Pisałem już : Instalnij stery omegi 45.23 i wyłacz synchronizacje w sterowniku direct 3D i opengl i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Ja nie wiem co Wy macie z tymi konfigami. 16k w 3dmarku i tnie NFS:U Chyba, ze u Was ciecie oznacza zejscie do 30 fps - paranoja to nie q3 !!! Niemiec, jaki masz efekt dodatkowo wlaczony, ktorego ja nie mam skoro twierdzisz, ze masz lepsza grafe niz na gf4ti ? przy 30 Fps gra się zachowuje jak by miała ze 20 . :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Acha :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Niemiec, jaki masz efekt dodatkowo wlaczony, ktorego ja nie mam skoro twierdzisz, ze masz lepsza grafe niz na gf4ti ? moze gra sama cos wlacza! Tak samo jest z ford racing: asfalt wyglaada duzo lepiej niz na 3ti i 4ti. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale grafika bardziej mi sie podoba na fx'ie niz na TI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 potwierdzam tutaj ze gierk ma z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y engine i niestety nawet na najszybszej maszynce bedzie sie cieła. U mnie jest podobny problem a konfig jak w podpisie. NIewazne czy low czy high zawsze tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 widze ze co poniektórzy maja problemy z nfsu bo ja na gf4mx440 w 1024x768 detale na medium niektore na high i raczej o przycinaniu mowy nie ma. (tylko miejscami ale takie prawie nieodczuwalne). A zam gosci co przeszli cala te gre na rivce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 widze ze co poniektórzy maja problemy z nfsu bo ja na gf4mx440 w 1024x768 detale na medium niektore na high i raczej o przycinaniu mowy nie ma. (tylko miejscami ale takie prawie nieodczuwalne). A zam gosci co przeszli cala te gre na rivce przecież nikt tu nie pisał o cięciach w stylu slajdów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 naprawde mi nie wierzysz ze ta gra u mnie chodzi PŁYNNIE?, tej rivki w akcji nie widzialem ale kupmel w sumie mnie w konia raczej nie robi ale nie bede sie dopytywał. Na tym swoim zlomie ma 7k 3dmarka01 i sam sie zdziwilem ze ta gra tak u mnie chodzi ale uwazam ze kod jest dobrze zoptymalizowany tak jak to było w przybadku porsche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 heh , co wy sie dziwicie.. ja przeszedlem gta3 na p3 500 i rivie m64 :P nieraz bylo ponizej 5fps ale sie przeszlo [prawie , zostala mi 1 misja] :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 sebkan ja tu tez nie mowielem o pokazie slajdów tylko o tych lekkich przycinkach. Dla niektorych jest to moze nieodczwalne ale mnie to jakos w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia. Przyszedl do mnie kumpel co gra w nfs na slabszym sprzecie i mowi ze u mnie to chodzi jak zyleta, a dla mnie jednak to nie jest full plynnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 sebkan ja tu tez nie mowielem o pokazie slajdów tylko o tych lekkich przycinkach. Dla niektorych jest to moze nieodczwalne ale mnie to jakos wmordejeża. Przyszedl do mnie kumpel co gra w nfs na slabszym sprzecie i mowi ze u mnie to chodzi jak zyleta, a dla mnie jednak to nie jest full plynnie. dokładnie miałem tak samo tyle, ze z moim bratem . Przyszedł domnie i mowi ale ci zarypiście płynnie chodzi nfs :) a dlamnie ona minimalnie zarywa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 w sumie jakbym mial takie karty jak wy macie i troche byloby czuc takie lekkie "tąpnięcia" a potem gralbym na karcie takiej jak ja mam i gra zachowalaby sie tak samo to powiesil bym sie na wezach od WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...