Skocz do zawartości
SuperGonzo

Nowy Zasilacz:)

Rekomendowane odpowiedzi

No po tym jak moja 350W zasilka megabajta puscila napiecia kupilem

400W zasilacz firmy mercury za 70 zł (brak wiecej funduszu )... no i tak sie trzymaja napiecia

3.3V 28A 3.30V

5V 30A 4.97

12V 15A 12.74

czyli calkiem niezle ;) ciekawe tym razme ile on pozyje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8RDA+ zaniza 5v ok 0.1v i zaniza 12v ok 0.4v

kazdy zasilacz trzeba sprawdzac miernikiem ,wtedy wiadomo jakie naprawde sa

dziwne to co mowisz bo mierzylem miernikiem napiecia w 8RDA+ i pokazuja dokladnie tyle co mbm.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...... mierzylem miernikiem napiecia w 8RDA+ i pokazuja dokladnie tyle co mbm.........

Płyty Epox mają bardzo duży rozrzut parametrów układów pomiarowych, takie podające napięcia w miarę dokładnie trafiają się rzadko (1 na 20?). Sprawdzałem na wielu sztukach (kilka różnych modeli pod Athlona) i nie dało się znależć żadnej reguły -> błąd nawet -/+ 15%, zależnie od egzemplarza płyty.

Jak to świadczy o jakości wykonania? No chyba nie najlepiej ... Ale z płytami innych firm bywa jeszcze gorzej, dlatego przy pomiarze napięć wskazane jest użycie miernika cyfrowego.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...... mierzylem miernikiem napiecia w 8RDA+ i pokazuja dokladnie tyle co mbm.........

Płyty Epox mają bardzo duży rozrzut parametrów układów pomiarowych, takie podające napięcia w miarę dokładnie trafiają się rzadko (1 na 20?). Sprawdzałem na wielu sztukach (kilka różnych modeli pod Athlona) i nie dało się znależć żadnej reguły -> błąd nawet -/+ 15%, zależnie od egzemplarza płyty.

Jak to świadczy o jakości wykonania? No chyba nie najlepiej ... Ale z płytami innych firm bywa jeszcze gorzej, dlatego przy pomiarze napięć wskazane jest użycie miernika cyfrowego.

---

AT

takiego uzywalem ;-)

spoko zdaje sobie sprawe ze z tymi plytami jak zreszta z wszystkim to loteria

mam 12,22 i 4,95 aktualnie to chyba w normie co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...