SuperGonzo Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 No po tym jak moja 350W zasilka megabajta puscila napiecia kupilem 400W zasilacz firmy mercury za 70 zł (brak wiecej funduszu )... no i tak sie trzymaja napiecia 3.3V 28A 3.30V 5V 30A 4.97 12V 15A 12.74 czyli calkiem niezle ;) ciekawe tym razme ile on pozyje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Czemu ma służyć ten temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 czy moze ktos ma taki gowniany zasilacz i moze mi powiedziec ile on wytrzymal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 nie jest tak wesolo bo napiecie 12V masz poza norma. norma wynosci -/+5% co daje 11.4-12.6V. U mnie jak zasilka byla za bardzo obciazona to napiecie 12V roslo, wiec nie ciesz sie tak bardzo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 2 miesiace 17 dni 5 godzin 32 minety i 16 sekund odliczaj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 8RDA+ zaniza 5v ok 0.1v i zaniza 12v ok 0.4v kazdy zasilacz trzeba sprawdzac miernikiem ,wtedy wiadomo jakie naprawde sa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 rozumiem ze napieca miezone.. miernikiem?? moj codegen odczytywał w biosie tak 3,3- 3,02-3,07 V az stach pomyslec co by mienrik podawał.,.. 5V-5,00V :D 12V-11,99V :D ale to bios wiec suche dane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 8RDA+ zaniza 5v ok 0.1v i zaniza 12v ok 0.4v kazdy zasilacz trzeba sprawdzac miernikiem ,wtedy wiadomo jakie naprawde sa dziwne to co mowisz bo mierzylem miernikiem napiecia w 8RDA+ i pokazuja dokladnie tyle co mbm......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ...... mierzylem miernikiem napiecia w 8RDA+ i pokazuja dokladnie tyle co mbm.........Płyty Epox mają bardzo duży rozrzut parametrów układów pomiarowych, takie podające napięcia w miarę dokładnie trafiają się rzadko (1 na 20?). Sprawdzałem na wielu sztukach (kilka różnych modeli pod Athlona) i nie dało się znależć żadnej reguły -> błąd nawet -/+ 15%, zależnie od egzemplarza płyty. Jak to świadczy o jakości wykonania? No chyba nie najlepiej ... Ale z płytami innych firm bywa jeszcze gorzej, dlatego przy pomiarze napięć wskazane jest użycie miernika cyfrowego. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ...... mierzylem miernikiem napiecia w 8RDA+ i pokazuja dokladnie tyle co mbm.........Płyty Epox mają bardzo duży rozrzut parametrów układów pomiarowych, takie podające napięcia w miarę dokładnie trafiają się rzadko (1 na 20?). Sprawdzałem na wielu sztukach (kilka różnych modeli pod Athlona) i nie dało się znależć żadnej reguły -> błąd nawet -/+ 15%, zależnie od egzemplarza płyty. Jak to świadczy o jakości wykonania? No chyba nie najlepiej ... Ale z płytami innych firm bywa jeszcze gorzej, dlatego przy pomiarze napięć wskazane jest użycie miernika cyfrowego. --- AT takiego uzywalem ;-) spoko zdaje sobie sprawe ze z tymi plytami jak zreszta z wszystkim to loteria mam 12,22 i 4,95 aktualnie to chyba w normie co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...