Gość DancingShadow Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Roccat Sense 1,35mmhmm, nie wiem czy miałeś okazję używać, bo ja się naczytałem bardzo negatywnych opinij pisanych przez naprawdę już konkretnych graczy ze sceny q3, o tej podkładce i zdecydowanie bym jej nie polecał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrett76 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Razer Mamba juz w PL... http://www.progamer.pl/go/_info/?id=1230 Cena troche odstrasza:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 tez widziałem ale w pracy byłem... P.S.już zamówiona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Jak x748 sprawdza sie w grach typu CS? Niski sens 2.5 (bylby nizszy ale myszka nie pozwala - zbyt duzy dziad ;) ) A drugie pytanie - czy konieczna jest podkladka by w pelni korzystac z jej dobrodziejstw (czyt. precyzji) czy drewniany blat biurka wystarczy ? Mialem kupowac DA ale po ostatniej godzinie czytania forum zostalem z tego skutecznie wyleczony <_< Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Jak x748 sprawdza sie w grach typu CS? Niski sens 2.5 (bylby nizszy ale myszka nie pozwala - zbyt duzy dziad ;) ) A drugie pytanie - czy konieczna jest podkladka by w pelni korzystac z jej dobrodziejstw (czyt. precyzji) czy drewniany blat biurka wystarczy ? Mialem kupowac DA ale po ostatniej godzinie czytania forum zostalem z tego skutecznie wyleczony <_< Podkładka nie jest konieczna (ale to zależy od blatu - na większości blatów nie powinno być problemów). Co do gry ... a jak niby się ma sprawdzić ? ;) To po prostu kawał dokładnej myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) Hehe no tak , zle sprecyzowalem pytanie ;) Z tego co czytalem w tym topiku byly jakies rozwazania na temat high-sens i low-sens i do tego sie pytanie odnosilo, czy ta myszka nie sprawia klopotu przy low. Po wczorajszej lekturze mam metlik : x748 / Roccat Kone / AK-47 / icon7 z500 i tak gdybam :) Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) Hehe no tak , zle sprecyzowalem pytanie ;) Z tego co czytalem w tym topiku byly jakies rozwazania na temat high-sens i low-sens i do tego sie pytanie odnosilo, czy ta myszka nie sprawia klopotu przy low. Po wczorajszej lekturze mam metlik : x748 / Roccat Kone / AK-47 / icon7 z500 i tak gdybam :)Ustawisz sobie czułość w grze na odpowiednio niską a jeśli nadal będzie za szybko a zakres regulacji w grze się "skończy" przy max rozdzielczości A4Tech'a (1600 dpi wbrew temu co pisze prod.) to po prostu wprogramujesz niższą rozdzielczość (np. 1200 dpi lub mniej). Ale podobno w nowszym CS można ustawić czułość na mniej niż 1 więc nie powinno być problemu przy 1600 dpi. Tak czy inaczej na myszy programowalnej (jak A4tech 738 / 748) zawsze będzie się tego typu problem dało rozwiązać. Przy AK47 jest gorzej - tam nie można programować myszy ... nawet nie wiem czy ma standardowy wybór rozdzielczości (jeśli ma to byłoby to jakieś wyjście) Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Hehe no tak , zle sprecyzowalem pytanie ;) Z tego co czytalem w tym topiku byly jakies rozwazania na temat high-sens i low-sens i do tego sie pytanie odnosilo, czy ta myszka nie sprawia klopotu przy low. Po wczorajszej lekturze mam metlik : x748 / Roccat Kone / AK-47 / icon7 z500 i tak gdybam :)x748 nie powinna mieć problemu przy szybkich ruchach ręki, ale będzie cierpieć na negatywną akcelerację podobnie jak ie 3.0 czy wmo 1.1a i jest zdecydowanie wolniejsza jak ak-47, jeśli chcemy mieć absolutna pewność, że myszka będzie chodziła tip top to jednak wybrałbym ak-47 co do roccata, jeden kolega mówił, że myszka mu się zacinała przy szybszych ruchach ręką a drugi twierdzi, że jest wszytko ok, to raczej kwestia tego kto co uważa za low-sens ;) aczkolwiek taka sytuacja już jest dla mnie alarmująca z500 jeszcze nie miałem okazji bliżej się przyjrzeć, ale jej laserowy sensor nie budzi raczej zaufania, dopiero własnoręczne oględziny mogłyby zmienić moje zdanie na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) No to mi wiele rozjasnilo dzieki za oba posty :) Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) x748 nie powinna mieć problemu przy szybkich ruchach ręki, ale będzie cierpieć na negatywną akcelerację podobnie jak ie 3.0 czy wmo 1.1a i jest zdecydowanie wolniejsza jak ak-47, jeśli chcemy mieć absolutna pewność, że myszka będzie chodziła tip top to jednak wybrałbym ak-47Jak to X748 jest wolniejsza od AK47 ? Nie wiem jak X748 ale w X738 nie mam negatywnej akceleracji (a biorąc pod uwagę że wszystkie te myszy mają pewnie identyczny sensor to coś tu nie gra). Swoją drogą uważane za "wspaniałe" IE 3.0 czy wmo 1.1a jeśli mają poza niską rozdzielczością jeszcze negatywną akcelerację ... to w sumie co w nich wspaniałego ? Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zwalil mi sie mikrostyk w mx 510... czy ktos wie gdzie dostane zastepczy ? lub od jakiej myszki pasuja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Zwalil mi sie mikrostyk w mx 510... czy ktos wie gdzie dostane zastepczy ? lub od jakiej myszki pasuja...One są bardzo podobne lub takie same w różnych firmach ( może nawet pasować mikrostyk z E5 za 15 PLN do Razera Mamby ;) ). Weź po prostu pierwszą lepszą myszkę ze szrotu i zobacz czy rozstaw nóżek jest taki sam (i umiejscowienie tego "pstrykacza"). Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zwalil mi sie mikrostyk w mx 510... czy ktos wie gdzie dostane zastepczy ? lub od jakiej myszki pasuja...Proponuję napisać do Logitech-a : TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) Jaką polecacie twardą (szklaną, metalową) podkładkę pod mysz? Myślę o Icemat 2nd Edition lub ewentualnie Razer ExactMat. Jeszcze ewentualnie pójść na taniochę i kupić aluminiową podkładkę Cooler Mastera (obawiam się tylko, że pierwotnie była to badziewna darmówka do budy). Co sądzicie? Ja najbardziej bym się przychylał do Icemata. Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Szybkie pytanko: A4 TECH X 710 FS czy A4 TECH AK 47 Ograniczam się do tych dwóch i do tego sklepu (bo to najlepsza oferta u mnie w mieście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) Szybkie pytanko: A4 TECH X 710 FS czy A4 TECH AK 47 Ograniczam się do tych dwóch i do tego sklepu (bo to najlepsza oferta u mnie w mieście). ja jestem szczęśliwym posiadaczem ak-47 i pisze raz kolejny, że myszka jest pod każdym względem idealna, pod niektórymi względami nawet znacznie lepsza od droższych konstrukcji A4Techa, razera, logitecha x710FS nie miałem okazji używać, natomiast śmiało mogę napisać, że ak-47 w tym momencie według mnie wiedzie prym myszek dla q3, nie da się jej praktycznie niczego złego zarzucić, można o niej pisać tylko w samych superlatywach, zaczynając od precyzji, szybkości trakcji, kształtu, wagi, kończąc na absolutnej niezawodności żeby nie było, że chwalę swoje dodam, że byłem albo jestem nadal posiadaczem myszek takich jak g1, g5, mx518, sidewinder, ie 3.0, wmo, dethadder, diamondback 3g, salmosa, ikari, fatality 1010 (długo by pisać, bo praktycznie wypróbowałem 90% myszek na rynku) no i ak-47 bije je wszystkie na głowę, w co sam na początku nie wierzyłem Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Stwierdzenie, że ten A4Tech bije wszystkie myszki na głowę jest Twoim bardzo subiektywnym odczuciem. Przed kupnem mojej pierwszej gamingowej myszki wymacałem sporo modeli, w tym także A4TECHÓW - które to zupełnie nie przypadły mi do gustu. Nie twierdzę, że A4TECH to jakiś chłam - nie, to ciekawa alternatywa dla ludzi szukających przyzwoitej myszki w niskiej cenie. Ale nigdy nie napisałbym, że bije np. mojego Razera na głowę. Swojego DeathAddera kupiłem około pół roku temu za niecałe 100zł. Jest używany bardzo intensywnie i jakoś nic się w nim nie posypało. Są ponoć ludzie którzy strasznie narzekają na jego awaryjność i szczerze mówiąc nie mam pojęcia z czego się to bierze. Może rzucają tą mychą o ścianę po straconym fragu? Albo trafiły im się jakieś trefne egzemplarze? A może to po prostu zazdrość, bo nie mogą sobie pozwolić na jej kupno? Nie wiem. DA ze swoim delikatnym wyprofilowaniem dla osób praworęcznych całkiem dobrze leży w mojej dużej dłoni. Materiał, którym jest pokryty jest bardzo przyjemny w dotyku. Jeżeli chodzi o sensor to moim zdaniem to szczyt precyzji. Jest też kilka drobnych mankamentów: ten gumopodobny materiał, oraz plastik po bokach bardzo łatwo się brudzi. A więc zawsze przed graniem trzeba umyć rączki ;) I jeszcze jedna sprawa - jeżeli nie wyłączę pulsującego logo razera i gram bardzo długo, to zaczyna mnie ono parzyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Stwierdzenie, że ten A4Tech bije wszystkie myszki na głowę jest Twoim bardzo subiektywnym odczuciem.nie jest, aczkolwiek zawsze podkreślam, że jest to moje osobiste zdanie, masz prawo myśleć inaczej a ja z kolei nie zamierzam wyprowadzać z błędu kolejnego domorosłego progajmera :) pozostaje mi tylko życzyć sukcesów na ESL @Qaroll powiedz mi skarbie w jaką grę grasz? jeśli traf by tak chciał że próbujesz sił na arenie gdzie się udzielam chętnie ci przytrę tego zarozumiałego noska :* Edytowane 1 Maja 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Uważam ze myszki A4Techa są świetne(wystarczająco dobre) i wystarczą dla większości ich użytkowników, jestem ciekaw za co płaci się 200zł+ za myszkę która ma więcej DPI i Logo Razer, Logitech itd Sam jestem użytkownikiem A4Tech X-750BF i jej maksymalne nie interpolowana rozdzielczość jest wystarczająca oraz dostajemy dobrą jakość w niskiej cenie. Takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 nie jest, aczkolwiek zawsze podkreślam, że jest to moje osobiste zdanie, masz prawo myśleć inaczej a ja z kolei nie zamierzam wyprowadzać z błędu kolejnego domorosłego progajmera :) pozostaje mi tylko życzyć sukcesów na ESL @Qaroll powiedz mi skarbie w jaką grę grasz? jeśli traf by tak chciał że próbujesz sił na arenie gdzie się udzielam chętnie ci przytrę tego zarozumiałego noska :* A w którym miejscu ja niby byłem zarozumiały? I nie nazywaj mnie ironicznie domorosłym progamer'em, bo do progamer'a (bez ironii) bardzo dużo mi brakuje, jestem raczej niedzielnym graczem ET, CS, kiedyś JK3. Żadnych sukcesów na ESL (w innych ligach też nie) nigdy nie odnosiłem. Ale twierdzenie że wymieniony przez Ciebie model A4TECH bije wszystkie inne na głowę jest nieco przesadzone. Jeżeli jest to opinia odnosząca się tylko do Twoich odczuć, powinieneś to jakoś zaznaczyć ;) Całkiem możliwe, że to dobra myszka, nie przeczę. Swoją drogą, wymień proszę jakiegoś PRO gracza, który używa A4Techa? Po prostu o takim nie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Jeżeli jest to opinia odnosząca się tylko do Twoich odczuć, powinieneś to jakoś zaznaczyć ;) Całkiem możliwe, że to dobra myszka, nie przeczę. x710FS nie miałem okazji używać, natomiast śmiało mogę napisać, że ak-47 w tym momencie według mnie wiedzie prym myszek dla q3, nie da się jej praktycznie niczego złego zarzucić, można o niej pisać tylko w samych superlatywach, zaczynając od precyzji, szybkości trakcji, kształtu, wagi, kończąc na absolutnej niezawodności Stwierdzenie, że ten A4Tech bije wszystkie myszki na głowę jest Twoim bardzo subiektywnym odczuciem. Przed kupnem mojej pierwszej gamingowej myszki wymacałem sporo modeli, w tym także A4TECHÓW - które to zupełnie nie przypadły mi do gustu.żeby cokolwiek oceniać najpierw trzeba na tym pograć a nie pomacać w sklepie, co jednoznacznie pokazuje że nie masz pojęcia o czym piszesz btw twoich gustów, to mało mnie one obchodzą i raczej bym się skupiał na nieco chłodniejszym spojrzeniu na te urządzenia Nie twierdzę, że A4TECH to jakiś chłam - nie, to ciekawa alternatywa dla ludzi szukających przyzwoitej myszki w niskiej cenie. Ale nigdy nie napisałbym, że bije np. mojego Razera na głowę. Swojego DeathAddera kupiłem około pół roku temu za niecałe 100zł. Jest używany bardzo intensywnie i jakoś nic się w nim nie posypało.A4tech był kiedyś najgorszym chłamem, czasy jednak się zmieniają ale ludzie dalej powielają stereotypy, ja za swojego DeathAddera zapłaciłem 230pln, za ak-47 zapłaciłem 30pln i uważam że ak-47 jest lepsze pod każdym względem od DA nie jest to kwestia pieniędzy, a panoszenia się progamerskim superwypasionym sprzętem, w twoim wykonaniu, jest z lekka mówiąc żenujące Są ponoć ludzie którzy strasznie narzekają na jego awaryjność i szczerze mówiąc nie mam pojęcia z czego się to bierze. Może rzucają tą mychą o ścianę po straconym fragu? Albo trafiły im się jakieś trefne egzemplarze? A może to po prostu zazdrość, bo nie mogą sobie pozwolić na jej kupno? Nie wiem.pewnie nie stać ich i po tym jak NIE kupili tej myszki, one im się popsuły w trakcie używania o czym zwyczajnie napisali na forum :blink: wygląda na to, że jesteś na bakier z logicznym myśleniem ;) DeathAdder cons: - często psujące się mikrostyki - wadliwie pracująca rolka - po jakimś czasie rolka przestaje mieć jakikolwiek opór, co uniemożliwia jej normalne używanie - duża waga poprzez upchanie w ciężka obudowę totalnie zbędnych elementów - profil tylko dla praworęcznych - problemy z trakcją na niektórych szmacianych podkładkach - problemy z lift of distance - zbyt małe ślizgacze powodują tarcie myszki na szmacianych podkładkach - profil który uniemożliwia efektywne trzymanie myszki - śliskie boki które sprawiają, że myszka wyślizguje się z ręki - chropowata powierzchnia topu po jakimś czasie zaczyna odpadać pros: - bardzo precyzyjny i szybki sensor AK-47 cons: - może wydać się zbyt mała dla kogoś z naprawdę dużą dłonią pros: - bardzo precyzyjny i szybki sensor - cena - niezawodność, bezawaryjność - świetny profil pozwalający na efektywne machanie myszką - niska waga - bezbłędnie pracująca rolka - profil dla prawo i lewo ręcznych jeśli ktoś chce używać bubla tylko dlatego, że ma napis Razer i dobry sensor to czemu nie... Swoją drogą, wymień proszę jakiegoś PRO gracza, który używa A4Techa? Po prostu o takim nie słyszałem. http://clanbase.ggl.com/personinfo.php?pid=7640917 (ClanBase crew member) http://clanbase.ggl.com/personinfo.php?pid=7397993 (ClanBase crew member) Edytowane 2 Maja 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Jesteś rozbrajający :) Chcesz powiedzieć, że prawdziwi PRO gracze którzy używają DA, używają bubla? I muszę skomentować niektóre wymienione przez Ciebie wady DeathAddera: - profil tylko dla praworęcznych - człowieku od kiedy to jest wada?!?! - profil który uniemożliwia efektywne trzymanie myszki - haha rozwaliłeś mnie, DA ma kształt niemal identyczny jak Habu, która była wzorowana na Intellimouse - zbyt małe ślizgacze powodują tarcie myszki na szmacianych podkładkach - ponoć zjawisko to występowało w starszych seriach, ja mam egzemplarz z nowej i nic takiego nie obserwuję - problemy z lift of distance - aktualizacja firmware w egzemplarzach ze starszych serii i po kłopocie - śliskie boki które sprawiają, że myszka wyślizguje się z ręki - :lol: mam jakąś dziwną rękę, nigdy mi się to nie przydarzyło Nie będę dalej komentował następnych "wad" bo mam ciekawsze rzeczy do roboty. To czy myszka leży dobrze w dłoni czy nie, to czy jest zbyt ciężka czy też lekka to są sprawy indywidualne i każdy może mieć co do tego inne odczucia. A jeżeli za jedyną zaletę uważasz optykę to gratuluję ;) Widocznie większość serwisów testujących myszki na świecie jest w błędzie :) Napisałeś, że ak-47 wg Ciebie wiedzie prym wśród myszek do q3, ale później napisałeś że bije wszystkie inne na głowę i nie napisałeś jakoby była to tylko twoja opinia i że chodzi tylko o q3 (tak czepiam się, ale ty też się czepiasz). Aha, dobrze wiedzieć, że panoszę się progamerskim superwypasionym sprzętem, bublem :D Którego jedyne zalety to logo Razera i dobra optyka ;] "btw twoich gustów, to mało mnie one obchodzą i raczej bym się skupiał na nieco chłodniejszym spojrzeniu na te urządzenia" - chyba od tego jest forum żeby się wymieniać opiniami. Za to ty bardzo chłodno spoglądasz na te urządzenia :lol: nie ma co. Nie mam zamiaru się z tobą wykłócać, biorąc pod uwagę to, że ciągle próbujesz mnie obrażać, aby udowodnić swoją rację. Gratuluję sposobu prowadzenia dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) @Qaroll , również ulegam irytacji gdy czytam to co wypisuje DancingShadow o niezastąpionym AK-47 i o dziadowskich produktach Razer-a, Logitech-a i innych . Ten typ tak ma :) Kupujcie AK-47 . Edytowane 2 Maja 2009 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Tak się składa, że DA i IE 3.0 kształtem mają niewiele ze sobą wspólnego, mimo iż faktycznie wzorowali się na kształcie IE 3.0 to DA zupełnie inaczej leży w ręce i nie ma co ich w zasadzie porównywać, gdybyś grał na obu to byś doskonale o tym wiedział, bardzo dużo ludzi wróciło się z powrotem na IE albo do mx518, ja również wole IE 3.0 jak DA, bo DA pod względem ergonomii to jest totalna katastrofa Przed DA nie było myszki z tak dobrym sensorem, poza tym był to nowy produkt i nikt nie przypuszczał, że będzie aż tak kłopotliwy w eksploatacji, dużo osób zakupiło DA wliczając w to grono również mnie, kilka tygodni gry i z powrotem grałem na IE a DA trafił do szuflady. W obecnym momencie sytuacja zmieniła się diametralnie, pod względem sensora myszka faktycznie jest topowa, pytanie tylko czy zaakceptujemy jej wady mając do dyspozycji produkty, które nie ustępują DA sensorem pod żadnym względem a dodatkowo leżą lepiej w ręce, są lżejsze i bardziej efektywne, na początku DA kosztował 250pln obecnie można go kupić za niecałe 100pln to chyba o czymś świadczy btw rzeczy o których mówię to nie jest kwestia osobistych preferencji. Faktycznie masz rację, że nieco agresywnie prowadzę tą dyskusję a to dlatego, że nie lubię zarzucania komuś braku pieniędzy czy wiedzy już na wstępie rozmowy, dodatkowo twierdzenie, że coś jest lepsze od czegoś kiedy nie grałeś w ogóle na tym sprzęcie, a jako miarka jakości używana jest cena produktu, to normalnie masz ochotę komuś chlapnąć w łeb. Nigdy nie napisałem, że Logitech robi buble, bo nie robi, jest to znacznie bardziej solidna firma jak Razer, z razerem mam do czynienia nie od dziś i zawsze wypuszczał straszne kmioty na rynek na których nie dało się grać, a mimo to marketing powodował, że ludzie nie wiadomo czemu zachwycali się takim viperem czy boomlangiem, który był duży niewygodny bardzo awaryjny, trzeba było go czyścić 2 razy dziennie bo inaczej się zacinał. Problem polega na tym, że jedyna myszka firmy Logitech, która jest w stanie sprostać grze na low sensie to mx518, owszem ma sporą rzeszę zwolenników, ale wymusza chwyt jednym palcem po prawej stronie i nie każdy chce się do tego dostosować, ja bardzo lubię g1 ale niestety czasem się zacina przy szybkim ruchu a na takim poziomie gry jest to mankament którego nie mogę zaakceptować. Wytłumaczcie mi jedną rzecz, dlaczego mimo iż mogę wyciągnąć w każdej chwili z pudełka i podłączyć do PC myszki takie jak G9, DeathAdder, Diamondback 3G, Salmosa, IE 3.0, WMO, Ikari Optical, to jednak one leżą w pudełku a ja gram na myszce za 30pln? widocznie jestem debilem, prawda? Jak już pisałem na wstępie, walka z wiatrakami. Nie chcecie słuchać rzetelnych opinii wasza sprawa. Edytowane 2 Maja 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Obawiam się, że to co opisałeś w pierwszej części swojej wypowiedzi, czyli kształt myszki i to jak leży w dłoni JEST kwestią osobistych preferencji. Komuś z małą dłonią nie będzie się podobał MX518 czy DA, bo będą dla niego zwyczajnie za duże. A mi nie będzie dobrze leżał w dłoni ak-47 (mówię o myszce, bo karabin radzieckiej produkcji chętnie bym w rękach potrzymał) bo będzie zbyt mały. Ktoś woli położyć całą rękę na myszce, inny trzyma ją palcami. Co do kłopotliwej eksploatacji, ja jej w swojej rewizji myszy DA nie uświadczyłem. Widzę, że albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo dokonujesz nadinterpretacji. W którym miejscu zarzuciłem komukolwiek brak wiedzy tudzież użyłem ceny jako wyznacznika wartości produktu? Bo chyba nie napisałeś tych rzeczy tylko w celu obrażania mnie? Wytłumaczcie mi jedną rzecz, dlaczego mimo iż mogę wyciągnąć w każdej chwili z pudełka i podłączyć do PC myszki takie jak G9, DeathAdder, Diamondback 3G, Salmosa, IE 3.0, WMO, Ikari Optical, to jednak one leżą w pudełku a ja gram na myszce za 30pln? widocznie jestem debilem, prawda? Nie, po prostu tobie ta mysz pasuje, co nie znaczy że będzie pasować wszystkim i że jest najlepszą myszką na świecie. Swoją drogą zazdroszczę ci że stać cię było na ten cały sprzęt i że możesz sobie pozwolić na taki mini-magazyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Obawiam się, że to co opisałeś w pierwszej części swojej wypowiedzi, czyli kształt myszki i to jak leży w dłoni JEST kwestią osobistych preferencji.Pewne rzeczy nie są kwestią osobistych preferencji, no chyba, że ci się palce w drugą stronę zginają. :unsure: a może chcesz powiedzieć, że elita grająca w CS w 99% na IE 3.0 ma ten sam kształt i rozmiar dłoni. A mi nie będzie dobrze leżał w dłoni ak-47 (mówię o myszce, bo karabin radzieckiej produkcji chętnie bym w rękach potrzymał) bo będzie zbyt mały. Ktoś woli położyć całą rękę na myszce, inny trzyma ją palcami.Widocznie masz magiczną kryształową kulę która potrafi przepowiadać przyszłość, dzięki temu możesz wydawać osądy zanim tak faktycznie będziesz miał okazję coś wypróbować :blink: Widzę, że albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo dokonujesz nadinterpretacji. W którym miejscu zarzuciłem komukolwiek brak wiedzy tudzież użyłem ceny jako wyznacznika wartości produktu? Bo chyba nie napisałeś tych rzeczy tylko w celu obrażania mnie? (sugerowanie braku wiedzy) A jeżeli za jedyną zaletę uważasz optykę to gratuluję ;) Widocznie większość serwisów testujących myszki na świecie jest w błędzie :) (sugerowanie braku wiedzy) Nie będę dalej komentował następnych "wad" bo mam ciekawsze rzeczy do roboty. (sugerowanie braku wiedzy) Swoją drogą, wymień proszę jakiegoś PRO gracza, który używa A4Techa? Po prostu o takim nie słyszałem. (cena) Nie twierdzę, że A4TECH to jakiś chłam - nie, to ciekawa alternatywa dla ludzi szukających przyzwoitej myszki w niskiej cenie. (cena) Swojego DeathAddera kupiłem około pół roku temu za niecałe 100zł. (cena) A może to po prostu zazdrość, bo nie mogą sobie pozwolić na jej kupno? Pewnie dokonałem bardzo przesadzonej nadinterpretacji w związku z tym, że mnie nie stać na DA. Jeśli się rozmawia o jakichkolwiek rzeczach to wypadałoby mieć z nimi do czynienia a nie bazować swoją opinie o artykuły, za które ktoś zapłacił, z kolei porównując ją do rzeczy której nigdy nie miało się w ręce i domniemując jej cechy na podstawie producenta i ceny. eot Edytowane 2 Maja 2009 przez DancingShadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Hahaha człowieku no rozbawiłeś mnie do łez. A jeżeli za jedyną zaletę uważasz optykę to gratuluję Widocznie większość serwisów testujących myszki na świecie jest w błędzie Nie będę dalej komentował następnych "wad" bo mam ciekawsze rzeczy do roboty. Swoją drogą, wymień proszę jakiegoś PRO gracza, który używa A4Techa? Po prostu o takim nie słyszałem. Jeżeli uważasz że te wypowiedzi sugerują brak wiedzy, to jesteś albo głupi albo masz jakieś kompleksy. Nie twierdzę, że A4TECH to jakiś chłam - nie, to ciekawa alternatywa dla ludzi szukających przyzwoitej myszki w niskiej cenie. Swojego DeathAddera kupiłem około pół roku temu za niecałe 100zł. A może to po prostu zazdrość, bo nie mogą sobie pozwolić na jej kupno? O tak, te zdania jednoznacznie mówią o tym, że oceniam sprzęt na podstawie jego wartości ;) W tym wypadku wariant z kompleksami odpada. Mogę powiedzieć, że ak47 nie będzie mi dobrze w dłoni leżał, bo od razu widzę że jest to mała i lekka myszka, a takich nie lubię i są dla mnie niewygodne. Co do elity CS, to w żadnym wypadku aż 99% tej grupy nie gra na myszkach Microsoftu, a już na pewno nie na Intellimouse 3.0, bo bardziej popularna jest wersja 1.1, drogi znawco. Aha, najlepiej powiedzieć, że wszystkie serwisy testujący sprzęt na świecie robią te testy za kasę. W takim wypadku portal, na którego forum właśnie piszesz zapewne także, co? :lol: Nie no gratuluję elokwencji. Do tej pory miałem wątpliwości czy z tobą warto dyskutować, ale tym postem wszystkie je rozwiałeś. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rx8 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 ja mam pytanie a dotyczące myszki razera Lachesis. dobra ona jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 ja mam pytanie a dotyczące myszki razera Lachesis. dobra ona jest??Miałem dwa dni i sprzedałem bo ''wyjątkowo'' nie leżała mi w ręce.. Kwestia gustu, iść do sklepu i sprawdzić samemu -- tak zrobić najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ja mam pytanie a dotyczące myszki razera Lachesis. dobra ona jest?? Miałem dwa dni i sprzedałem bo ''wyjątkowo'' nie leżała mi w ręce.. Kwestia gustu, iść do sklepu i sprawdzić samemu -- tak zrobić najlepiej.dokładnie to nie jest myszka dla wszystkich, wymusza bardzo specyficzny chwyt, który sporej większości nie pasuje, a dodatkowo sensor ma gorszy od DA (mimo iż ma więcej dpi) na rynku jest dużo ciekawszych propozycji jak lachesis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...