Gość [RONIN] Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 @[RONIN] x-718 ma 1840dpi, a x-750 nie wiadomo, bo nikomu nie chciało się zmierzyć. Ale to już BYŁO, BYŁO, BYŁO i niejedna strona na to poszła :mur: OK, OK, OK Sorry że pytam. Zresztą, zrobiłem to z ciekawości bo mnie interesuje ten super wynalazek A4-Tech'a. Mam Razer'a i przy nim pozostane ;) Miałem ostatnio przyjemności pobawić się właśnie nią (X-750) i musze powiedzieć taka super nie jest. Popierwsze plastik ( :lol: ), po drugie klawisze i rolka są tak "profesjonalnie" wykonana że wszystko widać w środku :) No i ten klawisz "3xFire" <_< Niżej go umieścić nie mogli. Na teflonowych ślizgaczach jest jeszcze w miare do przełknięcia. Ale ma fajny cienki kabelek - to się chwali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Ja gram teraz na wysokim. Jest śliski, więc mysz gładko idzie i nie ma oporu, co mogłoby być "tragiczne" w skutkach przy graniu na wysokim sensie (skok kursora spowodowany tarciem). Ale zdaje mi się, żę się pomyliłeś, co? Tak więc icemat jak najbardziej dla hi-sens'owców. Z tego co ja wiem na ten temat, to ludzie co graja na wysokim sensie (maly ruch mysza - duzy kursorem), preferuja pady zapewniajace duza konrole, czyli bardziej szorstkie, ew szmaty. Sliskie szybkie podkladki nadaja sie dobrze do niskich sensow, bo pokonujesz prawie cale dlugosci pada, nie liczy sie tak precyzja w pokonaniu np 3cm na padzie, wazna jest plynnosc na duzych odleglosciach. Dokladnosc w celowaniu pochodzi od samego faktu ze jest niski sens i to on daje ci kontrole, pad ma ci pomagac w zamiataniu po jego calej dlugosci mysza. Tak ja to przynajmniej widze :wink: Nie zmienia to faktu ze nie mozna grac na odwrot. Pozatym zalezy tez co sie ma na mysli mowiac niski i wysoki sens. Dla mnie wysoki sens, to na silniku hl1 (team fortress i cs (nie gram), ale sens jest liczony tak samo) opcja ponad 20 (!) , jest wielu graczy, szczegolnie w szybkich grach typu qw, q3 promod ect. Na icemacie granie na takim sensie to delikatnie mowiac ciezkie zadanie. Bardzo trudno celowac. A co do slizgaczy, to wyczysc je dokladnie, icemata potraktuj plynem do mycia szyb - to pomaga. Wiadomo, teflon najlepiej dziala jak dotyka pada na malej powierzchni (oczywiscie tarcie nie zalezy od powierzchni), ale ma to wplyw na zbieranie brudu, co pogarsza jakosc. Nowe slizgacze dopiero zaczynaja sie szlifowac i powierzchnia styku jest bardzo mala = czysta, z czasem jak prawie cale slizgi maja kontakt z padem sa znacznie wrazliwsze na brud. Edytowane 9 Września 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 No, chyba, że masz na myśli takie skrajne przypadki, to chyba rzeczywiście nie za dobrze, ale z drugiej strony, to są większe opory, więc niekoniecznie łatwo przesunąć mysz o tyle ile się chce... Cóż widać, że tak, dobrze i tak dobrze. Dzięki, co do porad ad. icemata, płyn do mycia okien niezły, do tej pory używałem płynu do mycia naczyń i było to trochę upierdliwe... Higiena Icemata konieczna, już mam taki odruch przejeżdżania dłonią po podkładce w celu usunięcia różnych paprochów. A szlag mnie trafia, gdy coś na niej jest... HUD Hmmm jak już kupiłeś tą mysz 1600DPI, to spróbuj pograć na wyższych czułościach (w końcu po to jest ta duża rozdzielczość). Mi zaczęło się już przykrzyć nie wyrabianie z obrotem w ut2004, czy w innych dynamicznych grach pograłem jeden dzień na wyższym i od teraz wystarczy mi icemat ustawiony pionowo, hehehehe. Oczywiście tak nie gram, ale wystarczy w sumie. Masz kraita, czy tak? Mógłbyś w wolnym czasie zrobić jej test w A4Tech mice judge? Ciekaw jestem, bo ma niby ten sam sensor, co DB Plasma, ale na 500Hz, a mój na 500Hz uzyskuje 0, czy jakiś niewielki wynik (zależy od machania)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) No dobra to ja mam takie pytanie : chce kupic myszke za okolo 100 zeta. Idealnym rozwiazaniem bylby Logi G1, ale neistety nigdzie go nie moge namierzyc. Zastanawialem sie na A4Techem X718 ale nie pasuje mi ten ksztalt, wole myszki ksztaltem zblizone do np. wlasnie G1. Znalazlem tez Kraita ale to z kolei juz blizej 150 PLN. No i wlasnie, czy jest jakas alternatywa do G1 pod wzgledem ceny i ksztaltu? pozdrawiam Edytowane 9 Października 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) http://www.logitech.pl/local/produkt/29309 ? W wawie nie powinno byc zadnego problemu z kupieniem tej myszy od reki w jakims sklepie. Poszukaj po jakichs panoramach firm, maly sklepik spokojnie powinna byc ponizej 100zl. Krait to ciekawa propozycja, ale powyzej 100zl niestety. Ciekawe moze byc mx310 np tu, bardzo trwala mysz, sensor jak w 510. Czesc ludzi poleci ci a4techy, ktore sa za 60zl i odbiegaja parametrami (w gore), ale to juz jest pewien kompromis jakosciowy i dosc specyficzny ksztalt. Edytowane 9 Października 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 http://www.logitech.pl/local/produkt/29309 ? W wawie nie powinno byc zadnego problemu z kupieniem tej myszy od reki w jakims sklepie. Poszukaj po jakichs panoramach firm, maly sklepik spokojnie powinna byc ponizej 100zl. Krait to ciekawa propozycja, ale powyzej 100zl niestety. Ciekawe moze byc mx310 np tu, bardzo trwala mysz, sensor jak w 510. Czesc ludzi poleci ci a4techy, ktore sa za 60zl i odbiegaja parametrami (w gore), ale to juz jest pewien kompromis jakosciowy i dosc specyficzny ksztalt. skoro piszesz że X718 ma specyficzny kształt to Logitech x500 - 518 ma ekstremalnie specyficzny kształt , a każda inna mysz jakiejkolwiek firmy ma "dość specyficzny kształt " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) skoro piszesz że X718 ma specyficzny kształt to Logitech x500 - 518 ma ekstremalnie specyficzny kształt , a każda inna mysz jakiejkolwiek firmy ma "dość specyficzny kształt " Ksztalt tych a4techow wywodzi sie juz ze starszych modeli lowendowych dostepnych wczesniej (BW5). Jest grupa userow ktora skutecznie omija wlasnie ten design (sam osobicie tez testowalem). Zgodze sie ze podobnie mozna powiedziec np o mx500/510/518, ale tu znowu a4tech tez ma kopie tego w postaci swopa80 (teraz jakos 518 chyba). Natomiast ksztalt bw5 jak i serii X jest wizytowka i wylacznoscia tylko firmy a4tech. Slowo ekstremalnie specyficzny z tego powodu bardziej pasuje do produktu a4techa niz do kopiowanego logitecha. Charakterystyczne obnizanie sie profilu myszy w kierunku splaszczajacych sie przyciskow. Calkowicie omijajac ta kwestie, klasyfikacji ksztaltu myszy jestem zwolennikiem myszy wykonanej lepiej, lepszej firmy, lepszej jakosci (abstraciach!ac od ksztaltu - sprawy indywidualnej), nie przekonuje mnie niska cena i duzo (jak na ta cene) dpi. Wg mnie ilosc dpi i jakosc pracy sensora ponad standard ie 3.0 ma znikome przelozenie na skutecznosc w grach. Znacznie wieksze ma ksztalt, jakosc wykonania obudowy, nasza zdolnosc adaptacyjna w stosunku do danego modelu (poparta tym jakich myszy uzywaja najlepsi gracze na swiecie). Liczy sie czysta i udokumentowana (wynikami w turniejach) skutecznosc, a nie syntetyczne pomiary dpi ktore nie maja przelozenia na wyniki w grze. Wystarczy przejrzec jakies relacje z wcg, najwiekszych turniejow w usa (zarowno csa jak i szybszych gier z rodziny quake) zeby uswiadomic sobie jak wielka role odgrywa nadal IE 3.0 (ktora teoretycznie calkowicie dyskwalifikuja parametry). Ci z pozoru starzy wyjadacze, przyzwyczajeni do starej myszy nie wymieniaja jej i stad jej popularnosc - ktos moglby powiedziec, ale to daje najelpsze wyniki - a to najsilniejszy argument. Nowa reedycja ie 3.0 - niezmieniona ilosc dpi. Czy inzynierowie z Ms sa na tyle ograniczeni ze nie zwiekszyli tego pametru? - nie sadze. Nie znaczy to ze jestem przeciwnikiem testowania myszy pod katem parametrow sensora - ale chcialbym zaznaczyc ze ma to marginalne znaczenie powyzej pewnego poziomu (pomijalne w stosunku do innych ignorowanych, albo traktowanych w recenzjach pobieznie czynnikow). Miedzy innymi dlatego nie polecam A4techa i uwazam ze za te pieniadze mozna kupic mysz lepsza (w praktyce). Edytowane 9 Października 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Calkowicie omijajac ta kwestie, klasyfikacji ksztaltu myszy jestem zwolennikiem myszy wykonanej lepiej, lepszej firmy, lepszej jakosci (abstraciach!ac od ksztaltu - sprawy indywidualnej), nie przekonuje mnie niska cena i duzo (jak na ta cene) dpi. Wg mnie ilosc dpi i jakosc pracy sensora ponad standard ie 3.0 ma znikome przelozenie na skutecznosc w grach. Znacznie wieksze ma ksztalt, jakosc wykonania obudowy, nasza zdolnosc adaptacyjna w stosunku do danego modelu (poparta tym jakich myszy uzywaja najlepsi gracze na swiecie). Liczy sie czysta i udokumentowana (wynikami w turniejach) skutecznosc, a nie syntetyczne pomiary dpi ktore nie maja przelozenia na wyniki w grze. Wystarczy przejrzec jakies relacje z wcg, najwiekszych turniejow w usa (zarowno csa jak i szybszych gier z rodziny quake) zeby uswiadomic sobie jak wielka role odgrywa nadal IE 3.0 (ktora teoretycznie calkowicie dyskwalifikuja parametry). Ci z pozoru starzy wyjadacze, przyzwyczajeni do starej myszy nie wymieniaja jej i stad jej popularnosc - ktos moglby powiedziec, ale to daje najelpsze wyniki - a to najsilniejszy argument. Nowa reedycja ie 3.0 - niezmieniona ilosc dpi. Czy inzynierowie z Ms sa na tyle ograniczeni ze nie zwiekszyli tego pametru? - nie sadze. Nie znaczy to ze jestem przeciwnikiem testowania myszy pod katem parametrow sensora - ale chcialbym zaznaczyc ze ma to marginalne znaczenie powyzej pewnego poziomu (pomijalne w stosunku do innych ignorowanych, albo traktowanych w recenzjach pobierznie czynnikow). Miedzy innymi dlatego nie polecam A4techa i uwazam ze za te pieniadze mozna kupic mysz lepsza (w praktyce). Skoro rozdzielczość ma tak niewielkie znaczenie to czemu mój Logitech 400 dpi leży na szafie bo w 1024x768 miałem biedę w cokolwiek ze snajpery trafić w BF2 ? Dlaczego w 1280x800 przy wspomnianym 400 dpi miałem skoki w UT co 6 i więcej pikseli przy najmniejszym ruchu ? Prawda jest taka że 800 dpi może się nadać do czego kolwiek jeśli posiadamy monitor z rozdziałką 800x600 do max max 1024x768 ale do panoramy 1680x1050 800 dpi to całkowita pomyłka i nikt mi nie wmówi że nie bo robiłem praktyczne testy i trzeba być naprawdę ślepym aby efektu "skaczącego" celownika nie widzieć na myszach z małym dpi. Dobra zasada którą po prostu wymyśliłem brzmi : rozdzielczość myszy powinna mieć co najmniej tyle dpi ile pikseli ma największa krawędź ekranu - w praktyce sprawdza się to idealnie cyt:" Miedzy innymi dlatego nie polecam A4techa i uwazam ze za te pieniadze mozna kupic mysz lepsza (w praktyce)." A ja uważam ( pomimo że mam też Logitecha i miałem wiele wiele innych myszy ) że kształt A4 tech jest dobry a do wykonania można się przyczepić tylko jeśli się tego na siłę chce i lepszej myszy w tej cenie ( X718 a nawet większych ) nie ma. Edytowane 9 Października 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ja temu nie zaprzeczam - lepszy sensor = lepiej (moze poza jakimis kosmicznymi wartosciami ktore by juz nic nie dawaly). Ale chodzilo mi o to ze sa inne czynniki jak ksztalt i pewna przypadkowa na etapie projektowania wlasnosc myszy ktora wychodzi dopiero po paru latach obecnosci produktu na rynku przekladajaca sie na wyniki, skutecznosc w wiekszym formacie i w efekcie kultowosc danego produktu. Tego nie da sie zrecenzowac - mozna tylko podpatrzec od najlepszych. Microsoft, autor chyba najwiekszego zjawiska na rynku myszy w postaci ie 3.0 po latach wypuszcza reedycje z tym samym praktycznie sensorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Ja temu nie zaprzeczam - lepszy sensor = lepiej (moze poza jakimis kosmicznymi wartosciami ktore by juz nic nie dawaly).Tutaj nie wiem czemu zaprzeczasz ( dwuznaczne zdanie ) ? Przypominam że wyższość sensora udowadniałem screenami i było widać czarno na białym że niskie dpi odbija się na dokładności. Ale tak to jest .... kiedy A4tech X7 nie było to śmiano się że ma naprawdę 800 dpi ( co jest kłamstwem bo zmierzyłem i ma ~1800 ) - dowody można znaleźć w tym temacie. Teraz kiedy ten mit obaliłem użytkownicy którzy przepłacili 200 PLN na myszy szukają dalej na siłę argumentów aby usprawiedliwić swój zakup. Prawda jest taka że: A4 tech X718 jest wart tyle ile widzimy w cennikach - ~55 +-5 PLN Razer Krait jest wart ~85 +-5 PLN - (dopłata za jakość wykonania) Logitech 518 i Razer Diamond Back jest wart ~95 +- 5 PLN - (dopłata za jakość wykonania ... choć mam pewne zastrzeżenia do obdzierającego sie Logitech ) - co do Logitecha to darzę go sympatią bo lubię jego kształt ale cena wzięta z kosmosu A więcej za te produkty ( od Logitech i Razer ) zapłaciliście bo firmy WAS przyzwyczaiły do przesadzonych cen. Edytowane 9 Października 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Napisales twoje uwagi na temat sensora. Ja napisalem ze temu nie zaprzeczam. Potwierdzilem to po myslniku: - lepszy sensor = lepiej. Czytalem dokladnie twoje posty w tym temacie na temat testow sensorow, o wszystkim pamietam :wink: Starym a4techom zarzucalo sie co innego (nie dpi). Stary swop80 zwyczajnie gubil sie np na icemacie, podczas gdy mx510 (tez 800) nie. Rowniez nie twierdze ze firmy typu razer czy logitech sa tanie i z czystym sumieniem kaza sobie placic tylko za jakosc. Ceny niektorych myszy rzeczywiscie sa za wysokie i nic tego nie usprawiedliwia. Ja juz jednak swoje zdanie wypowiedzialem, nie widze sensu powtarzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Mam dylemat - chcę kupić Razera Krait (nowa) albo Copperhead (używana, ale w stanie idealnym i na gwarancji) Obie myszki prawie w tej samej cenie, przy czym Copperhead odrobinę tańszy. Do tej pory korzystałem z myszek Logitech UltraX, MX310 i dość krótko po przebojach z Razer Diamondback. Zraziłem się do Razera, w którym szwankował mi lewy przycisk, skrzypiał a potem zacinał się. Wymiana myszy w ramach gwarancji i w krótkim czasie to samo. Ok, wróciłem do MX310, której kształt bardzo mi odpowiadał, ale Razer jest wygodniejszy. W Copperheadach przynajmniej kiedyś ścierały się boczne gumowe "wałki" czy nadal tak jest? Spotkałem się też z Copperheadem w którym skrzypiał lewy przycisk. Myszka będzie użytkowana na Steelpadzie QcK - inne pady odpadają. Za to w Krait przyciski chodzą ciszej. Krait jest też niższy głównie z przodu i odrobinę mniejszy bardziej jak MX310 niż np. G5. Krait ponoć nie jest podatny na akcelerację wsteczną, a Copperhead nawet po zmianie firmware'u odrobinę jest. Aaaa, mycha będzie katowana w RCTW, HL2 itd, Tomb Raider Legend. Czyli zręcznościówki i fps'y. Strategie raczej mnie nie kręcą. Będę też ją wykorzystywał do kilkugodzinnej pracy w aplikacjach administracyjnych i biurowych, ale nie do profesjonalnej grafiki ani do CAD/CAM. Rozmiarami i optyką oraz przyciskami bardziej podchodzi mi Krait, a Copperhead ma przewagę ze względu na boczne przyciski, zmianę czułości w locie, bardziej rozbudowanym softem. Do myszki zwykle bardzo się przyzwyczajam i użytkuję głównie kilka lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty~ Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 czekam na ie3.0 czekam , czekam i :mur: biorę mx310 ! co do dpi to nie wiem jak w innych grach ale np w cs lepsi gracze grają na ie które ma 400dpi ale większość z nich nie przekracza 800x600 ja np gram na 640x480 - po prostu głowy większe :) myślę ze przy wyborze myszki trzeba kierować się raczej wykonaniem , renomą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) G15 nie jest warte tej kasy (350zł). Dla graczy FPS ten zakup mija się całkowicie z celem. Nie masz czasu na używanie wymyślnych bindów, no może na skakanie można zbindować klawisz ale na standartowej klawiaturze pozostaj sporo wolnych klawiszy i wątpię aby te 54 rożne kombinacje mogły być wykorzystane. Ciekawą rzeczą na tej klawiaturze jest ekran LCD lecz niestety teraz bardzo mało gier (2) obsługują go ; / ale liczę na to że użytkownicy klawiatury stworzą pluginy do ulubionych gier. Jedynie podświetlenie jest bardzo fajne, takiego jeszcze nie widziałem, w mojej klawiaturze jest mniej wyraźne Ta klawiatura wydaje się być lepszym wyborem i zostaje nam jakieś 230zł w kieszeni a mamy klawisze podświetlone, ładn design i mały skok co jest dobrą sprawą w szybkich FPSach Post może już trochę nieaktualny ;) Ale co do G15 to rzecz gustu ;) Ja zbieram tę klawę od paru tygodni,zwłaszcza,że na allegro można wyrwać ją już za ~250 zł. Szczególnie ten ekranik LCD wygląda bosko :) No i prócz tego używam myszy Razer Diamondback(1600 dpi) , oraz podkładki steelpad 4s. No i klawiatura A4Tech(bezprzewodowa) trochę nie pasuje do tego ;) Nie żebym się specjalnie chwalił,ale cholernie poprawia komfort dobra mysz i podkładka. Raz kupione i zapomnieć. Używam jeszcze tego specyfiku : http://4max.pl/default.asp?g=110&gg=107&produkt=1736 Muszę przyznać,że jestem pod wrażeniem. To naprawdę działa jak taśma teflonowa. Do tego starcza na bardzo długo i koniec z kupowaniem taśm na stopki :) Naprawdę godne polecenia,zwłaszcza na twardych powierzchniach. Używał już ktoś tego? Edytowane 12 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Muszę przyznać,że jestem pod wrażeniem. To naprawdę działa jak taśma teflonowa. Do tego starcza na bardzo długo i koniec z kupowaniem taśm na stopki :) Naprawdę godne polecenia,zwłaszcza na twardych powierzchniach. Używał już ktoś tego? Tasmy sie nie oplaca, ale juz normalne teflonowe slizgacze starczaja na baardzo dlugo. Nawet te 'defaultowe' z razera to czysty teflon, steelpad s nie powinien ich za szybko zetrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 są nowe drivery od a4techa :] Smart-X7: X-718 | X-710 Smart-X7: X-710/750MF; X-710/718/750F | X-710/718/750BF X7-Works: X-708 X7-Office: X-708F/708BD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 są nowe drivery od a4techa :] Smart-X7: X-718 | X-710 Smart-X7: X-710/750MF; X-710/718/750F | X-710/718/750BF X7-Works: X-708 X7-Office: X-708F/708BD Nie takie nowe bo mam je już od ponad miesiąca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Czytam sobie recenzje padow i co znalazlem :) Podkladki: Corepad Deskpad XXXL Mousing Surface XTracPads Ripper XXL Mousing Surface Nie widzialem takich w naszych sklepach, rozmiar - miazga :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 łojizu... kto by na takim czymś grał? to można pociąć na 4 podkładki xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 No chyba więcej :lol2: A może to jest na "podłogowego lana"? 6 chłopa na podłodze i graja :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ale to wcale nie jest glupie. Mozna sobie wylozyc cale biurko padek, miec jednolita powierzchnie, stawiac rozne rzeczy na tym, tak ze nie beda nas draznic krawedzie, ale tez fakt ze mamy duzego pada (jakis XL), bo i tak wszystko bedzie padem i w zasadzie zleje sie z blatem. Imo to calkiem niezle rozwiazanie. Szkoda ze u nas niedostepne jak narazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 o to może być ciekawe :] ale i tak nie mam takiego dużego biurka xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Ale luuuuudzie - to przecież kosztuuuje - i płacić tyle za taki ..... hmmm ... nawet wątpliwy z estetycznego punktu widzenia ... bajer ? Ciekawa mysz: http://www.allegro.pl/item134871249__revol...pi_nowosc_.html no 2000 dpi może mieć ( sensor Agilent ADNS-6010 ), cena trochę przesadzona ..... co nie zmienia faktu że jestem ciekaw czy przy tych 2000 dpi mysz się gubi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Ale luuuuudzie - to przecież kosztuuuje - i płacić tyle za taki ..... hmmm ... nawet wątpliwy z estetycznego punktu widzenia ... bajer ?Wg sklepow w ue to ~20euro za pady tego typu. Czy to duzo? Imo jak na polskie warunki taniutko, za te wersje XL takich szmat sie placi po 6 dych.. Jest masa drozszych podkladek. Cena do 100zl za taki namiot bylaby akceptowalna imo :wink: Ciekawa mysz: http://www.allegro.pl/item134871249__revol...pi_nowosc_.html no 2000 dpi może mieć ( sensor Agilent ADNS-6010 ), cena trochę przesadzona ..... co nie zmienia faktu że jestem ciekaw czy przy tych 2000 dpi mysz się gubi ? :wink: http://www.hartware.de/review_624_4.html pare zdjec, ale po niemiecku tekst. Mialbym watpliwosci co do jakosci revolteca (patrz klawiatury, poprzednie myszki, zasilacze). No i laser ktory zaloze sie mieknie na icemacie :wink: Z tego co widze tam jest chyba jakies podswietlenie ktore przebija przez spod obudowy myszy? :) Ciekawy motyw z klapka i ciezarkami, chociaz juz znany z innych konstrukcji. Edytowane 18 Października 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) @pwlj: dawno tu nie wchodziłem, ale zrobie to o co prosisz pewnie jutro jak będę miał troszke czasu. Btw. właśnie mi zwineli icemata na allegro :(, cały czas poluje żeby wyrwać do 60zł :). Edit: Ten progrem niestety u mnie nie działa... Edytowane 20 Października 2006 przez HUD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Ostatnio zauwazylem ze pojawila sie biala wersja MX310 (allegro), oem, ale wychodzi ze to oryginal. Na jakiejs ruskiej stronie nazywaja to 'MX310 Optical Mouse White Business'. Pelne 3 latka gwarancji i fajny kolorek. Bo zwykla mx310 jest brzydko granatowa zamiast czarna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Mam pytanie do posiadaczy steelpada 2nd. Czy na standardowych padsurferach od myszki wam też tak szoruje o tą podkładke? Bardzo nie przyjamny głos, a ja niestety kupiłem podkładke bez padsurferów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Mam pytanie do posiadaczy steelpada 2nd. Czy na standardowych padsurferach od myszki wam też tak szoruje o tą podkładke? Bardzo nie przyjamny głos, a ja niestety kupiłem podkładke bez padsurferów...Chciales chyba powiedziec Icemata... Konieczne sa teflonowe slizgacze (nie ta smieszna tasiemka), ale teflon, czyli wlasnie padsurfers 2 (chyba tak sie zwa) albo jakies ala miceskatez ect. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 TAk chodziło mi o icemata, te ślizgacze są na allego za chyba 1zł/sztuka, wiec to nie jest za duży wydatek. Chwilowo zrobiłem pseudosurfery z taśmy bezbarwnej ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Jakim cudem MX310 jest granatowa? Uzywalem jej dobre 2 lata i jakos nie zauwazylem zeby byla koloru innego niz czarny. No, moze boczne przyciski byly czesciowo przezroczyste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...