piotrek_zet Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 w moim przypadku mysle ze to nie pamieci sa przyczyna problemow, na singlu goldmem nie przechodzi mi 240 na pamieciach 3-4-4-11@2.9v a 237 na tych samych timingach ale przy 2.6v wszystko jest oki, wiec mysle ze to raczej mobo, choc to sa tylko moje przypuszczenia, jesli chodzi o super pi na 16m na singlu to robi mi nawet na 249 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 w takim razie zostaje podniesienie napiecia na północy i sprawienie lepszego chłodzenia bo nic innego do głowy mi nie przychodzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 napiecia nie podniose konwencjonalna metoda, mam juz 1.7v na mostku a chlodzeniem to masz racje, zastanawiam sie czy sobie kupic abadona litew czy zwyklego heh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ja sie zastanawialem czy sobie na nb nie polozyc jakiegos cooler np z pIII nie obciac mu rogu od strony soc A i zaopatrzyc w otwory do mocowania na sruby próbował juz ktos tego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Jest nowa wersja biosu - 25 - do sciagniecia stad :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 no cóż w takim razie trzeba przetestować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Ja tam wole poczekać na coś od TicTaca , jakiś modowany biosik oparty o d25, moze 3dFire badz SubZero......odkad zaczalem wgrywac modowane biosy....oficjale Abita przestaly mnie bawić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Ja u siebie zauwazylem cos dziwnego... BiosD23 3D-Fire Przy uruchamianiu kompa wyswietla sie po tabelce z napedami itd napis "Veryfing DMI pool data..." i wlasnie czasem nawet jak nic nie zmienie w biosie tylko normalnie go zrestartuje obok pojawia sie napis "Update succes" ( pewnie poprzekrecalem troche ) Ktos ma to samo? To jest chyba normalne jak cos sie zmieni w biosie :roll: Troche mnie to zdziwilo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 zasada nr1: NIE RUSZAJ BIOSU JAK CI SIE DOBRZE KRECI :)) (lepsze jest wrogiem dobrego :D) ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 potwierdzam, jak ostatnio wgralem chyba d24 subzero i goldmem nie wieszal mi sie na 121 tescie bez wzgledu na fsb i proca, dopiero wgranie standardowego biosu a pozniej modowalnego pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 pomocy!! :) probowalem zrobic moda L12 i pupa wsadzilem sobie w dziurki ladnie piknie drucik jeden, odpalam kompa windows wali error - windidsystem32=ntoskrnl.exe uszkodzony, zainstaluj ponownie kopie pliku mysle sobie, no tak, mialem pare resetow w trakcie, cos sie zwalilo, wkladam cd instalacyjne i... blad w pliku xx w wierszu, instalacja nie moze byc kontynuowana wywalilem drut i poszlo bez niczego... ktos juz tak mial :?: moze to normalne :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ktoś może powiedzieć czym różni się biosik: d24_4247_subzero od d24_3dlite_4247 ?? Bo nigdzie nie widziałem takiej informajci, a niemam ostatnio za dużo czasu żeby przeczytać cały temat :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 @Chaos ale ciekawosc to pierwszy stopien do piekla .... pozatym zawsze moze byc lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 moze ktos podac strone w ktorej tic tac podaje te najnowsze biosy, bo na wczesniejszych stronach ktos podawal ale tam jest strasznie namotane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 moze ktos podac strone w ktorej tic tac podaje te najnowsze biosy, bo na wczesniejszych stronach ktos podawal ale tam jest strasznie namotane... http://underclock.rocks.it Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 wielkie dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 pomocy!! :) probowalem zrobic moda L12 i pupa wsadzilem sobie w dziurki ladnie piknie drucik jeden, odpalam kompa windows wali error - windidsystem32=ntoskrnl.exe uszkodzony, zainstaluj ponownie kopie pliku mysle sobie, no tak, mialem pare resetow w trakcie, cos sie zwalilo, wkladam cd instalacyjne i... blad w pliku xx w wierszu, instalacja nie moze byc kontynuowana wywalilem drut i poszlo bez niczego... ktos juz tak mial :?: moze to normalne :?: Dokładnie to samo przy probie zmiamy czolgania sie świeżego bartonka z 2500 na 3200 lekki cwal i dup wali blad. Przy powrocie do default dziala winda ale sypie bledy. Co to moze byc?? (zgroza windoza, podejrzany proc czy skala nforce) :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 po prostu próbujesz proca zmusic do czegoc co mu sie nie widzi.. bo rozumiem ze robisz L12 na FSB200 ..? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMaPET Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Może ktoś wytłumaczy mi dlaczego umarł mi bios po załadowaniu d10b4? Wentyle itd. chodzą ale czarny ekran i nie wstaje. :( Czy jest tu może ktoś z Katowic lub okolic kto posiada programator albo NF7- S (hotflash)? Byłbym bardzo wdzięczny. Troszkę mnie to zasmuciło jak komp już się nie podniósł. POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 masz rev 2.0 ? dobrego biosa wgrales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 A może ściągnąłeś bios do rev 1.2, a masz rev2.0 ?? (O ile jest d10 b4 do rev.1.x) Albo to poprostu "syndrom zwalonego biosu", który występuje "raz na dziesięć" w Abicie NF7 i przeważnie objawia się przy pierwszym flaszu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMaPET Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Mam rev2.0 i nie był to pierwszy flash. Biosik zassałem z linka umieszczonego na Waszym forum. Co radzicie? Programować, hotflash czy do gwarancji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 moze konkretniej .. jaki biosik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMaPET Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jak wcześniej napisałem był to biosik d10b4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jest nowa wersja biosu - 25 - do sciagniecia stad :idea: no i go wgrałem i zaczeły sie problemy - komp nie ma sieciówki !! (pentagrama - ostała mi się po poprzedniej mobo) No to bzyk ghosta - to samo ... To pomyślałem że wrzucę starszego biosa - poleciał d23 subzero komp się podniósł i przy wykrywaniu dysków zwis ... potem jeszcze raz się podniósł i koniec. Wiatraki startują zielony ledek sią pali i to by było na tyle ... /robiłem clear cmosy i inne bateryjki/ F.U.C.K. Kolejny Hot Flash ... Ktoś próbował d25 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMaPET Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jest nowa wersja biosu - 25 - do sciagniecia stad :idea: no i go wgrałem i zaczeły sie problemy - komp nie ma sieciówki !! (pentagrama - ostała mi się po poprzedniej mobo) No to bzyk ghosta - to samo ... To pomyślałem że wrzucę starszego biosa - poleciał d23 subzero komp się podniósł i przy wykrywaniu dysków zwis ... potem jeszcze raz się podniósł i koniec. Wiatraki startują zielony ledek sią pali i to by było na tyle ... /robiłem clear cmosy i inne bateryjki/ F.U.C.K. Kolejny Hot Flash ... Ktoś próbował d25 ?? Mam dokładnie to samo tyle, że po flashu na d10b4 f.u.c.k f.u.c.k POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 stare płyty trawią d10b4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 @yotomeczek - ja wrzuciłem d25 i jak na razie brak problemów. zero różnicy względem d24. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 @yotomeczek u mnie narazie git i nawet troche lepiej jezeli chodzi o oc w stosunku do d24 ale moze mi sie tylko wydaje;) @DjMaPET programator zostaje :/ w serwisie mobo polezy przez 2 tyg :( wiec sie raczej nie oplaca poszukaj w serwisach dookola moze Ci sie uda gdzie znalez ... szkoda ze teraz jade nad morze bo mam pewnien pomysl ... jaworzno jest blisko katowic i jeszcze programator tez jest tylko ze przejsciówki brak :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...