kain Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Czy na moim konfigu (proca zamierzam kręcić dalej, ale dopiero w przyszłym miesiącu po cięciu budy i wstawieniu wentyli :D ) jak wstawię sobie kartę Riva 128 ZX to filmy w divxie będą mi płynnie chodzić? (Teraz się czasem tną :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ... jest szansa, ale taka na 50%, bo riva 128zx nie ma wsparcia dla dekompresji filmów (w każdym razie nie takie które dawałoby jakiekolwiek praktyczne dopalenie). Najważniejsza jest chyba przepustowość pamięci i to czy procek obsługuje mmx-a... ale przy 400MHz i rozdzielczości 800x600 do oglądania nie powinieneś mieć problemów z płynnością - chyba że coś się zmieniło od 2 lat jeśli chodzi o kodowanie divx-ów w stronę żarłoczności na sprzęcior. A ta riva128zx to swego czasu była niezła bestia heh. Ale staraj się unikać najnowszych detonatorów bo może one brużdżą - zostałbym przy np. 12.10 albo coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matador Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Czesc. Kiedys mialem k6-3 400Mhz, Vanta 16Mb i 64MB ramu i coz... Wiekszosc filmow chodzila plynnie, wszystko zalezalo od tego jak byly skompresowane. Przy duzej kompresji moga byc problemy. A ten procek ktory masz w tej chwili na duzo wiecej ci nie pojdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 bo riva 128zx nie ma wsparcia dla dekompresji filmów (w każdym razie nie takie które dawałoby jakiekolwiek praktyczne dopalenie) (...) Ale staraj się unikać najnowszych detonatorów bo może one brużdżą - zostałbym przy np. 12.10 albo coś przepraszam, ale chyba zadna karta nie ma wsparcia dekompresji divx (nie mylic z dvd), a poza tym to detonatory nie obsluguja rivy 128 zx - do tej karty sa oddzielne sterowniki (choc moge sie mylic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 nie powinno byc wiekszej rooznicy :) ale nie powinny ci sie ciac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 przepraszam, ale chyba zadna karta nie ma wsparcia dekompresji divx (nie mylic z dvd), a poza tym to detonatory nie obsluguja rivy 128 zx - do tej karty sa oddzielne sterowniki (choc moge sie mylic) nigdzie nie pisałem o divx'ach, pisałem o filmach. A co do sterowników to po prawdzie już nie pamiętam, to było tak dawno.... ze 3 karty temu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Czy na moim konfigu (proca zamierzam kręcić dalej, ale dopiero w przyszłym miesiącu po cięciu budy i wstawieniu wentyli :D ) jak wstawię sobie kartę Riva 128 ZX to filmy w divxie będą mi płynnie chodzić? (Teraz się czasem tną :( ) mam inne pytanie do Ciebie jak ty "podkreciłes" nagrywarke z x8 do x12? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 nigdzie nie pisałem o divx'ach, pisałem o filmach. wiem, ale kain pisal o divx'ach i ze stopki wynika, ze nawet nie ma dvd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 DIVX'y mogą skakać na słabej grafice. Miałem identyczny procek w konfiguracji jak w podpisie. Wszystko faktycznie zależy od filmu, niektóre dobrze chodzą, inne gorzej. Powinieneś kupić lepszą grafike. Na Allegro można sobie Rive TNT2 kupić już za 50zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Czy na moim konfigu (proca zamierzam kręcić dalej, ale dopiero w przyszłym miesiącu po cięciu budy i wstawieniu wentyli :D ) jak wstawię sobie kartę Riva 128 ZX to filmy w divxie będą mi płynnie chodzić? (Teraz się czasem tną :( ) Na moim sprzęcie jak ustawię jakość na max, to niektóre filmy skaczą, zwłaszcza w DivX Player (dołączony do kodeka divx 5) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 wiec dowiem sie jak to podkreciłes......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 wiec dowiem sie jak to podkreciłes......... tak jak wiekszosc pewnie wgral inny bios do nagrywary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Zmiana grafiki powinna cos dac, choc ja bym podkrecil proca na max lub zmienil go. Jak chcesz to ja mam Creative Savage4Pro 32MB AGP (Ty masz pewnie PCI)do sprzedania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 przeciez za obsluge tego jest odpowiedzialny procek.. a te procki nie byly pod tym wzgledem udane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Oj nie tylko procek jest za to odpowiedzialny ,nie mowimy tu jush o dekodowaniu filmu tylko o obsluge strumienia video, braciak jak mial Intela 740 z 8mb to z filmami sie dzialy jaja a jak zmienil na Gefrosta to od razu spoks (proc P2 350@430) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 przeciez za obsluge tego jest odpowiedzialny procek.. a te procki nie byly pod tym wzgledem udaneDokładnie, oto przykład... W pracy mam w jednym kompie K6-II 350MHz i filmy chodza na nim z połową wydajności co na Celeronie 333. W obu kompach są te same grafy - S3Trio3D na AGP. Natomiast grafika na PCI spowalnia system jeszcze bardziej - na jeszcze innym kompie z procem P-233MMX@292MHz ale z grafiką PCI (Riva128) jest jeszcze gorzej niż na w/w K6-II. Oczywiście wszystko zależy od ustawionej jakości w DivX-ie, ale w sprzętach j/w podczas tych testów była ustawiona na minimum, DivX ver. 5.02 Pro. Im wyższa rozdzielczość filmu, tym bardziej wydajność (osiągana ilość fps) spada, w każdym razie sprzęt na K6-II napewno w żaden sposób nie posłuży do bezstresowego oglądania filmów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Kolega oglada wszystkie filmy na P200MMX, virge 4mb + voodoo 1, 16MB ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 bo riva 128zx nie ma wsparcia dla dekompresji filmów (w każdym razie nie takie które dawałoby jakiekolwiek praktyczne dopalenie) (...) Ale staraj się unikać najnowszych detonatorów bo może one brużdżą - zostałbym przy np. 12.10 albo coś przepraszam, ale chyba zadna karta nie ma wsparcia dekompresji divx (nie mylic z dvd) sprzętowy dekoder divX juz jest... tylko nie wiadomo czy bedzie wbudowywany w grafy (bo po co?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 sprzętowy dekoder divX juz jest... tylko nie wiadomo czy bedzie wbudowywany w grafy (bo po co?) tak, slyszalem o nim, w ogole zewnetrzny dekoder po co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 bedą produkowac sprzęt w stylu przenośnych dvd... a potem pewnie magnetowidy divX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Kolega oglada wszystkie filmy na P200MMX, virge 4mb + voodoo 1, 16MB ram.Ciekawe ile ma fps na tym sprzęcie... Chyba, że to filmy video-cd/mpeg1. Mi takie właśnie filmy spoko chodziły na 486 (30 fps), ale miałem w nim kartę ze sprzętowym dekodowaniem mpeg1, oprócz chipu s3trio miała osobną kość dekodera mpeg1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Nie odpowiadałem ponieważ byłem wyjazdowo w Wawce :-) Co do mojej nagrywarki to niestety nie mam pojecia jaki bios został wgrany. Kupiłem ją używaną w kwietniu za 100 zł od faceta sprowadzającego wszelaki złom z Niemiec jako ósemnkę (tak działa w orginalnym dla niej Easy CD Creator 4.0), Nero pozwala nagrywać z 12x stąd taki konfig pod spodem :-) Co do tej Rivy wniosek taki, że lepiej kupić coś lepszego? :? Ktoś jeszcze pisał, że wiele wiecej z mojego proca nie wycisnę, może i nie, ale spróbuję :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 na pewno wiecej niz 400MHZ nie wyciagniesz z tego dziada. A filmy divx na K6-2 to pomylka. Mialem kiedys K6-2 350@400 64 Ram + voodoo 3 podkrecone do granic i tak 6 na 10 filmow mi chodzilo spox. Ale jak zaczalem puszczas filmy skompresowane divx 5 to w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem sie i kupilem se duraka 1200 i 256 ram ddr 333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 whyte, nie mów że na pewno nie podkręci tego procka ja moją K6 2 350 kręciłem na 420 bez bólu, a wtedy nie było tak wydajnych coolerów jak teraz a co do wydajności K6 2 to jak pamiętam ten proc nie ma wbudowanej cach L2, tylko korzysta z cachu płyty, ale mogę się mylić 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...