GenghisKhan Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 ta tylko ze to forum zyje a nie www - bo strona juz dawno zginela :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Za pierwszym razem jak wszedlem na forum po zmianach to sie ostro wkurzylem bo jednak silne przyzwyczajenie robi swoje. Postanowilem potrenowac na nowym layoutcie i z czasem sie przywiazuje do niego. Pare dzialow jest "troszke" na sile, ale mysle ze z czasem i one zaczna ewoluowac. Dla mnie najlepszym ukladem forum jest :arrow: http://www.ocforums.com/vb/vb/ - wszystko na swoim miejscu i mimo duzo wiekszej ilosci poddzialow niz na tweaku to wygodnie sie po nim porusza. Moze kiedys tweak urosnie do takiej rangi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 ... Dla mnie najlepszym ukladem forum jest :arrow: http://www.ocforums.com/vb/vb/ - wszystko na swoim miejscu ... ja tez o to zabiegalem - przejrzysta strona glowna i fora zagniezdzone - ale uslyszalem ze obecna wersja phpBB nie pozwala na takie akcje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 ja tez o to zabiegalem - przejrzysta strona glowna i fora zagniezdzone - ale uslyszalem ze obecna wersja phpBB nie pozwala na takie akcje :( Nie tylko Ty, bo chyba większość z nas, jak i użytkowników też. Paranoik powiedział, że jak sie będzie dało, to zrobi. A co do oc-forums, oni są na vB, nie phpBB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Jest mi przykro to mówić ale naprawde zmiany są po prostu fatalne. Po co rozbijać platforme Amd id Intela ? Sprzęt to Sprzęt. Po co osobne wątki tematyczne dla Pamięci przecież i tak dyskusja o tych podzespałach bedzie sie toczyła przy okazji innych tematów . Po co ekstemalne podkrecanie ile tak bedzie watków 10 ??? 15, 20, tez sie wpiesze do Extramlanego podkrecania z swoim amd 2.3 , kto to ocenia ?- moderator- a jak nie pasuje to gdzie przenosi na platforme czy do podstawówki ? LIPA !!! A było tak ładnie schludnie czytelnie przejzyscie Sprzet podkrecanie...... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 A było tak (...) przejzyscieno tutaj sie nie zgodze :| ja juz sie przyzwyczajam i wg mnie zmiany wyszly na lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 ehh mi sie tak srednio podoba :| po tym jak licznik zlikwidowali to sie z tydzien przyzwyczajalem :lol: :D to ciekawe ile czasu bede sie przyzwyczajal do tego :] :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 mial byc porzadek a nie ma go. ostatnio znalazlem 4 czy 5 watkow o wyborze coolera do jakiejs tam konfiguracji i cenie rzedu 100-150zl w 3 roznyc dzialach. I w kazdym watku odpowiedz byla taka sama :/ teraz bedzie jeszcze gorzej bo mnostwo temato bedzie sie powatarzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 po co było zmieniac jak bylo dobrze ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 po co było zmieniac jak bylo dobrze ... :D Dokładnie Lepsze jest wrogiem dobrego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Ech. I znów pieniacze. Była ankieta? Była. Można było się wypowiedzieć? Można było. To teraz nie narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Ech. I znów pieniacze. Była ankieta? Była. Można było się wypowiedzieć? Można było. To teraz nie narzekać. byla ankieta i sie wypowaiadalem. i co?? i ...guzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Hmm... jakbyś nie zauważył większość zdecydowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Hmm... jakbyś nie zauważył większość zdecydowała.wiekszosc zadecydowala, ale mniejszosc ma chyba prawo ponarzekac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Tylko, że to narzekanie słyszy się bez przerwy. Tylko i wyłącznie, nikt nic nie zrobi tylko narzeka. To się staje męczące w pewnym momencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Tylko, że to narzekanie słyszy się bez przerwy. Tylko i wyłącznie, nikt nic nie zrobi tylko narzeka. To się staje męczące w pewnym momencie. Ale to nie jest narzekanie tylko konstruktywna krytyka ! . Nie jesteśmy pieniaczami nikogo nie obrażamy wyrażamy tylko naszą opinie na temat nowego układu forum. Zgodnie z tematem postu. Tak większości zdecydowała ale zdecydowała zle zbyt kauzuistycznie ! i tak jest prawda z czm trudno sie chyba nie zgodzić! Pozdrawiam i Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Przepraszam, ale czy stwierdzenie typu 'nie podoba mi się' jest w którymkolwiek miejscu konstruktywne? No tak. Większość zdecydowała ale nie po twojej myśli - czyli odrazu zdecydowała źle. Weź się opamiętaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 nie pozostaje mi nic innego jak przyzwyczaic sie i nie zwracac uwagi na 10 prawie identycznych teamatow. z mojej strony EOT, bo powiem za duzo PS. Paranoik fajny AV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Vox populi, vox Dei, ale ja jestem w opozycji bo mi sie forum teraz NIE PODOBA. Ale widze ze dla wielu osob nie jest to argument wiec postaram sie byc bardziej konktretny IMHO bylo calkiem dobrze bo bylo widadomo gdzie dac jaki topic. Teraz jest to zdecydowanie mniej oczywiste. Dzialy : sprzet, chlodzenie, podkrecanie - jednoznacznie okeslaja kategorie. Obecny uklad jest zbyt "rozdrobniony". Zaznaczam ze jest to moja opinia wiec proba przeonania mnie ze teraz "jest lepiej" skazana jest na niepowodzenie. Bazuje na subiektywnym poczuciu wygody i estetyki a z tym podobnie jak z gustami .. ciezko dyskutowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zacznijmy od tego, że było oczywiste, że nie wszystkim będzie się podobał nowy układ forum. Ponieważ przy każdej okazji podkreślacie, że to Wy tworzycie forum i chcecie mieć wpływ na jego kształt -- no to mieliście. Opowiedzieliście się zdecydowaną większością za jedną z propozycji, podaliście swoje pomysły, z których część uwzględniliśmy -- et voila -- mamy nowe forum. Przyzwyczajenie się do nowego układu to inna sprawa, każdemu zajmie to trochę czasu. mial byc porzadek a nie ma go. ostatnio znalazlem 4 czy 5 watkow o wyborze coolera do jakiejs tam konfiguracji i cenie rzedu 100-150zl w 3 roznyc dzialach. I w kazdym watku odpowiedz byla taka sama :/ teraz bedzie jeszcze gorzej bo mnostwo temato bedzie sie powatarzac. Myśmy zmienili forum, nie jego userów. W tej chwili obserwujemy, gdzie jakie wątki są zakładane, bo interesuje nas praktyka -- czyli takie dookreślenie zawartości działów, które będzie zgodne z Waszym ich rozumieniem. Bałagan zapewne trochę potrwa, ale cóż -- wszyscy uczymy się nowego forum. Zacznijcie po prostu zbywać milczeniem topiki, które według Was są założone w złym miejscu. No a co do tego, że w każdym wątku odpowiedź była taka sama... Tylko się cieszyć. :D Nie powstaną kolejne: "bo mnie powiedzieliście tak, a tutaj ktoś napisał inaczej". ;) Hm, a może ktoś założy topik "chcesz kupić cooler?", gdzie wymieni najlepsze propozycje dla danych przedziałów cenowych? Spróbujcie sami usuwać bolączki forum. Jest mi przykro to mówić ale naprawde zmiany są po prostu fatalne. Po co rozbijać platforme Amd id Intela ? Sprzęt to Sprzęt. Po co osobne wątki tematyczne dla Pamięci przecież i tak dyskusja o tych podzespałach bedzie sie toczyła przy okazji innych tematów . Po co ekstemalne podkrecanie ile tak bedzie watków 10 ??? 15, 20, tez sie wpiesze do Extramlanego podkrecania z swoim amd 2.3 , kto to ocenia ?- moderator- a jak nie pasuje to gdzie przenosi na platforme czy do podstawówki ? LIPA !!! A było tak ładnie schludnie czytelnie przejzyscie Sprzet podkrecanie...... Pozdrawiam Tak, niesamowicie przejrzyście było. Cały sprzęt w jednym miejscu, z czego 1/3 postów była o podkręcaniu, a 1/3 o kupowaniu. No i jeszcze 1/6 o treści "czy mój zasilacz dobrze trzyma napięcia". Co do "ekstremalnego podkręcania". A niech tam będzie nawet 5 wątków tylko. I co? To jakiś problem dla Ciebie? Tam są topiki o naprawdę dużych osiągnięciach, daliśmy ten dział po namyśle właśnie do wyróżniania rzeczy wykraczających poza możliwości bądź chęci większości użytkowników. Ale to nie jest narzekanie tylko konstruktywna krytyka ! . Nie jesteśmy pieniaczami nikogo nie obrażamy wyrażamy tylko naszą opinie na temat nowego układu forum. Zgodnie z tematem postu. Tak większości zdecydowała ale zdecydowała zle zbyt kauzuistycznie ! i tak jest prawda z czm trudno sie chyba nie zgodzić!Nie, mnie nie jest wcale trudno nie zgodzić się z Twoją opinią. Na marginesie: kauzuistycznie? Hm... Sprawdź może w słowniku... Vox populi, vox Dei, ale ja jestem w opozycji bo mi sie forum teraz NIE PODOBA. Ale widze ze dla wielu osob nie jest to argument wiec postaram sie byc bardziej konktretny IMHO bylo calkiem dobrze bo bylo widadomo gdzie dac jaki topic. Teraz jest to zdecydowanie mniej oczywiste. Dzialy : sprzet, chlodzenie, podkrecanie - jednoznacznie okeslaja kategorie. Obecny uklad jest zbyt "rozdrobniony".Obecnie masz "sprzęt" i "podkręcanie" razem, a zadaniem użytkownika jest sprecyzować, która dokładnie część komputera jest w centrum jego zainteresowania przy zakładaniu wątku. Wydzielenie kart graficznych chyba nie dziwi, natomiast pamięci są osobno, żeby uniknąć stawiania takich samych pytań przy "ADM" i "Intelu". Ktoś, kto szuka informacji o jakiejś karcie graficznej bądź płycie pod Intela, nie musi się przekopywać przez cały sprzęt, jak było wcześniej. Również w "komponentach" łatwiej będzie coś znaleźć. Problemem przy zakładaniu wątku jest nie to, że pojawiło się więcej działów, ale to, że nie każdy user myśli nad tym, co dokładnie chce napisać i jak może zaprezentować swój problem w sposób czytelny dla innych. A potem mamy tytuły bez jakiejkolwiek informacji tematycznej, tytuły niezgodne z treścią posta, posty zawierające kilka pytań z różnych dziedzin itp. Ogólnie wielu nowych uczestników zakłada wątki gdzie bądź, nie rozejrzawszy się najpierw, czy czegoś już na ten temat nie było. Tak, jak już mówiłam -- przestańcie odpowiadać w topikach według Was niewartych tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Ale to nie jest narzekanie tylko konstruktywna krytyka ! . Nie jesteśmy pieniaczami nikogo nie obrażamy wyrażamy tylko naszą opinie na temat nowego układu forum. Zgodnie z tematem postu. Tak większości zdecydowała ale zdecydowała zle zbyt kauzuistycznie ! i tak jest prawda z czm trudno sie chyba nie zgodzić!Nie, mnie nie jest wcale trudno nie zgodzić się z Twoją opinią. Na marginesie: kauzuistycznie? Hm... Sprawdź może w słowniku... Racja. :roll: Moze i w Sprzęcie był totalny mix ale dzięki temu można było sie czegoś dowiedziec mimowolnie - np. Mając Amd jakie problemy mają intelowcy . Teraz juz tak nie bedzie bo specjalnie nie bede zaglądał do działu Intela itp... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Problemem przy zakładaniu wątku jest nie to, że pojawiło się więcej działów, ale to, że nie każdy user myśli nad tym, co dokładnie chce napisać i jak może zaprezentować swój problem w sposób czytelny dla innych. A potem mamy tytuły bez jakiejkolwiek informacji tematycznej, tytuły niezgodne z treścią posta, posty zawierające kilka pytań z różnych dziedzin itp. Ogólnie wielu nowych uczestników zakłada wątki gdzie bądź, nie rozejrzawszy się najpierw, czy czegoś już na ten temat nie było. Tak, jak już mówiłam -- przestańcie odpowiadać w topikach według Was niewartych tego. Ciekaw jestem jak zmiana układu forum ma niby wpłynąć na temat topiku ?? Bardzo mnie to interesuje bo o ile wiem to temat wpisuje czlowiek tak jak uwaza za stosowne, i zaden układ forum tego nie zmieni. Jezeli ktos indywidualnie nie zastanowi sie nad tym o co mu chodzi to dalej beda topiki w stylu : "wielki problem" , "nic mi nie dziala" itd. czyli bez zadnej informacji która może sie przydać w wyszukwarce (chyba sie zgodzicie ze szukanie po tresci postów to gol do własnej bramki :wink: ) Wbrew Twojej opinin - problemem przy zakładaniu wątku JEST różna ilość działów. I nie podpieraj sie "brakiem myslenia" bo to NIE JA JESTEM DLA FORUM TYLKO FORUM DLA MNIE (usera) i czeste zmiany spowoduje tylko ze PAŃSTWO MODERATORSTWO będzie miało wiecej pracy z przenoszeniem topikow i banowaniem, no ale zwłaszacza to drugie sprawiam Wam chyba radość, nieprawdaż :twisted: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Częste zmiany? Co ty pleciesz? Ostatnia zmiana podziału była rok temu. A teraz to było nieuniknione ze względu na ilość userów, postów i topiców. Nie można pakować wszystkiego do jednego wora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Mi sie niepodoba i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Ciekaw jestem jak zmiana układu forum ma niby wpłynąć na temat topiku ?? Bardzo mnie to interesuje bo o ile wiem to temat wpisuje czlowiek tak jak uwaza za stosowne, i zaden układ forum tego nie zmieni. Jezeli ktos indywidualnie nie zastanowi sie nad tym o co mu chodzi to dalej beda topiki w stylu : "wielki problem" , "nic mi nie dziala" itd. czyli bez zadnej informacji która może sie przydać w wyszukwarce (chyba sie zgodzicie ze szukanie po tresci postów to gol do własnej bramki :wink: ) Wbrew Twojej opinin - problemem przy zakładaniu wątku JEST różna ilość działów. I nie podpieraj sie "brakiem myslenia" bo to NIE JA JESTEM DLA FORUM TYLKO FORUM DLA MNIE (usera) i czeste zmiany spowoduje tylko ze PAŃSTWO MODERATORSTWO będzie miało wiecej pracy z przenoszeniem topikow i banowaniem, no ale zwłaszacza to drugie sprawiam Wam chyba radość, nieprawdaż :twisted: ?? Co Ty taki nerwowy jesteś? Przeczytałeś całego mojego posta? Chyba nie, bo zauważyłbyś, co napisałam Niemcowi. Za jakiś czas wykrystalizuje się, w których działach określone topiki będą się najczęściej pojawiać -- i my to uwzględnimy. Nie napisałam, że zmiana układu ma związek z tytułami topików. Napisałam, że bez namysłu nad tym, o czym się pisze, można wstawić topik do złego działu niezależnie od tego, czy działów jest pięć czy trzydzieści. Było o tym już w moim pierwszym zdaniu: "Obecnie masz "sprzęt" i "podkręcanie" razem, a zadaniem użytkownika jest sprecyzować, która dokładnie część komputera jest w centrum jego zainteresowania przy zakładaniu wątku". Później rozwinęłam tylko, że pochodną braku namysłu jest niewłaściwy tytuł, złe przedstawienie problemu bądź nieprzejrzenie forum. Jak ktoś ma kłopot ze zdefiniowaniem problemu, to powinien założyć topik w "Podstawowych zagadnieniach". Pominę resztę Twojego posta, bo nikt Ci tu nie dał powodów do takiej reakcji. Moze i w Sprzęcie był totalny mix ale dzięki temu można było sie czegoś dowiedziec mimowolnie - np. Mając Amd jakie problemy mają intelowcy . Teraz juz tak nie bedzie bo specjalnie nie bede zaglądał do działu Intela itp...Z tym się zgodzę. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfx Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 jest dobrze cza sie przyzwyczaic i bedzie gites malines Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...