maku2 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 no to bez sensu :/ bardziej sie neo+ oplaca. BTW jak jest z awaryjnoscia neo i rzeczywistymi transferami (chodzi mi o wawe). Pozdr MeHow NA torrencie jest jak ssasz cos co ma duzo ludzi jest ciagle 60-64KB tak samo Kazza. Ze stronek jest od 64-do 50KB zalezy z kad. WIec w wawie jest naprawde OK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 a mulek i dc ? :> no uwazam, ze jest to alternatywa, ktora powaznie rozwaze. pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Chrzanic ten limit 15 GB :/ Tez mam chello i od kiedy ip mi sie zmienilo (teoretycznie nic ciekawego ale praktycznie to w chello ip zmienia sie minimum co pol roku) z serii 62.179.* na ... uwaga :!: 212.186.* (adres servera DNS z zagranicy 8O ) to ja jush chyba nigdy nie przekrocze nawet 10 GB :cry: Mam ten ip od nowego roku i ogolnie lipa :( Net zwolnil i to czuc i widac, ale nie to najgorsze. O DC++ moge smialo zapomniec. Transfery na poziomie .... zero. Zrobilem test z kumpel (tez ma chello ale jedzie na 62.179.*) . Weszlismy na jakis tam hub, zaczelismy sciagac od tych samych kolesi (glownie LAN T1 i T3 ale tez i cable oraz dsl). Kumpel mial transfer 40 -60 KB/s, ja natomist nigdy powyzej 5 Kb/s (zazwyczaj cos kolo 2 KB/s), normalnie od tych samych kolesi ja mialem jakies minimum 10 razy slabsze transfery niz kumpel :( Inny znajomy ma ftp na neostradzie i od nowego roku mam cholernie slaby od niego download (kumpel z 62.179.* ma maksymalny) , traceroute z tym ftepem mam jakis zwalony zupelnie inny niz inni chellowcy z 62.179.* Lipa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 no to pojdz i ochrzan panow. Jasne chyba nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 oto jaka dostalem od chello odpowiedz: "Jak sie panu nie podoba to moze pan zrezygnowac " mysle teraz powaznie nad neo+ , mysle tez o asterze tylko ze w cenie ~150 zeta nie widze u nich 512 kbit/s :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 oto jaka dostalem od chello odpowiedz: "Jak sie panu nie podoba to moze pan zrezygnowac " mysle teraz powaznie nad neo+ , mysle tez o asterze tylko ze w cenie ~150 zeta nie widze u nich 512 kbit/s :( byles w siedzibie osobiscie? rozmawiales z kims? masz jego imie i nazwisko? Naprawde nie wiesz jak sie takie rzeczy robi?? Jak gosciu bedzie dalej taki madry, to popros o numer przelozonego albo popros o mozliwosc rozmowy z przelozonym. Zaraz gosciu zmieknie. A jak bedzie dalej taki bezczelny, to powiedz zeby sobie cale swoje chello wsadzili w pupe i idz do konkurencji. Chlopie ile ty masz lat?? Naprawde tego nie zalatwiles?? :/ ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 serwis@chello.pl Narazie tylko emailowalem ;) I dostalem taka odpowiedz jak powyzej ;) A lat mam 6 ;) Mysle ze jush troche wiem biorac pod uwage moj wiek to chyba niezle (co ten internet robi z ludzi) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ehh nie moja sprawa :> ja ci podalem pomocna dlon :> zrob jak napisalem, a bedziesz mial znowu wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 No ten limit jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ja od kiedy mam ip jak tepsa 83.**** to stronka licznik.upc.com.pl nie dziala wlasciwie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Zdziwil bym sie gdyby dzialala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Naprawde tak to szybko schodzi? Ja patrze na oferte Toya NET [kablówka] 512KB/s realne 100. Spokojnie leci . 99 zł abonament. Tyle że jest limit - 18 GB. Naprawde to szybko idzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Jest sposob na ograniczenie, przynajmniej na surfboardzie.Jako Hinta podam tylko ze modem ma 2 zlacza, Eth i USB ,a na kazdym inny MAC :). Milego downloadingu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Ja nigdy nie wykorzystałem limitu (a w miesiącu sciągałem po 8-10 filmów + mp3 i łażenie po stronach). Ja sie bardzo ciesze, ze on jest - dzięki temu nie ma tak jak na zalagowanym neo, gdzie tłumy ssają dniem i nocą. Ludzie, którzy dużo grają w gierki po necie (pingi, losy) docenią to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Problem limitu zszedł na 2 plan, teraz mi typy zmienili IP na 81.18.xxx.xxx. Ma ktoś tego typu IP?? Bo od czasu jak takie dostałem nie moge nic praktycznie przez P2P ściągać, czy moge się kłócić o zmiane tego IP i czy to jest dla nich wykonalne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Ja mam 212.xx... Pewnie że mozesz, mówisz, ze nie mozesz nic sciagać i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Problem limitu zszedł na 2 plan, teraz mi typy zmienili IP na 81.18.xxx.xxx. Ma ktoś tego typu IP??Ja miałem ale po upływie jakiegos miesiąca,zmieniają znowu na 212, a tak przy okazji to p2p chodzi zaje******. Jak chcesz wiecej informacji to pogadaj na ggnr.6396913 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ja mam 62.179.*.* i jest fajnie :P a limit nie taka zla sprawa ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Eeeee, to była pomyłka :oops: Poprostu skopały mi sie naraz 3 trackery na BT i tego samego dnia zmienili mi IP....Myślałem że to przez to, my bad, my bad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Mam takie pytanie co do umowy którą zawarłem z szanowym UPC. Piszą oni o karze którą trzeba zapłacić w przypadku zerwania umowy wcześniej niż zadeklarowaliśmy ( 12 mies ). Płacimy wtedy coś ok. 600 zł. A co w wypadku jeżeli to oni nam wypowiedzą umowe, za np. notoryczne przekraczanie limitu?? Czy jeżeli taka sytuacja nastąpi to będe zobowiązany płącić im te 600zł?? Prosił bym o wypowiedź osób które znają się na rzeczy, a nie odpowiedzi w stylu "no chyba tak", "raczej nie inaczej" gdyż poważnie myśle o sprowokowaniu ich do zerwania ze mną umowy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 eee tam za przekroczenie limitu nic nie zrobia, luknij na scren http://republika.pl/lukiso/licznik.JPG Moj maly rekordzik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 eee tam za przekroczenie limitu nic nie zrobia, luknij na scren http://republika.pl/lukiso/licznik.JPG Moj maly rekordzik :D Nieźle :lol: Ale nie chodzi o przekroczenie limitu, podałem tylko taki przykład... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 hehe spox :) Ja nie wiem czemu Ci chello przekszadza, w/g mnie jest zajefajne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Ja doswiadczylem ograniaczenia transferu juz 2 razy jak przekroczylem limit. : ( I to wlasnie dokladnie wtedy kiedy wiem, ze za duzo sciagalem znaczy pewnie cos wiecej niz 20gb sciagnalem i od razu walneli ogranicznik. Nie wiem jakim sposobem tyle nastukales ale gratuluje. Ja mam pytanie o to "wdzwanianie sie" za pomoca chello o co chodzi? Czy o normalne udostepnienie polaczenie internetowego, czy co? ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Chello ma sporo wad ale jedna kolosalna zalete jak grasz tzw pro gameing to na chello masz calkiem niezle pingi w niemczech holandi UK i paru innych ok 50-70 w przeciwienstwie do innych providerów na naszym rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 i dodaj ze chello ma sporo luk :) np ominiecie limitu w chello :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 i dodaj ze chello ma sporo luk :) np ominiecie limitu w chello :) Taa, ja też wiem jaki jest ten sposób, ale widzisz, czasami te typy od niechcenia wybiorą ciebie do skontrolowania. Ja własnie miałem taką opcje i po skontrolowaniu przysłali mi pisemko, że odcinają mi maila, dostęp do strony logowania ( :wink: ). I że jak będe w dalszym ciągu łamał "zasady właściwego użytkowania" i i nadwerężał sieć poprzez "nadmierny przesył danych" to odetną mnie i rozwiążą umowe. 2 dni póżniej pobiłem swój rekord w szybkosći przekroczenia limitu, 15 GB wykorzysałem w 7 dni... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 eeee tam konto moga mi odciac (aby mail zostawili) bo i tak rzadko z tego korzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesie.k Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Co do przekraczania limitu... czasem moze byc odpowiedzialny za to taki syf co sie zwie Trojan.Downloader... sam mialem i narobil niezlego bajzlu... po paru dniach naciagnal juz 8,5 gb... sqbaniec... Tu info o nim... : http://www.mks.com.pl/baza.html?show=descr...ription&id=2082 http://www.mks.com.pl/baza.html?show=descr...ription&id=2609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 A odpowie mi ktos jak wyglada sytuacja z tym "wdzwanianiem" sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...