Skocz do zawartości
raki

Instalka Win 2000?

Rekomendowane odpowiedzi

w skrócie. jak masz obraz ISO, to w programie WINISO (szukaj na www.google.pl) ustawiasz w opcjach zeby obraz był bootowalny, po czym zapisujesz zmiany. Teraz jak nagrasz to plyta bedzie bootowalna:) jeśli nie da sie otworzyć w winiso to zapraszam na stronki o których koledzy pisali wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wogole to nie wiem, skad bierzecie jakies niebootowalne te systemy..

Wszystkie OSy, jakie mialem od Win98SE do WinXP byly bootowalne (oryginaly) a i Win2k3 (beta chyba) tez byl...

A jesli chodzi o ten Win2000 to czy pojawia sie napis "Nacisij dowolny klawisz aby ..." itp?

Jesli tak, to co wtedy naciskasz? Slyszalem juz o przypadkach, ze "dowolny klawisz" czasami nie byl tak dowolny... nacisniecie ENTER lub SPACJI nie powodowalo bootowania... Jednynie strzalki lub literki... klawiesze funkcyjne nie lapaly...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy przegrac jakimkolwiek programem pracujacym w trybie RAW.

ale wogole to nie wiem, skad bierzecie jakies niebootowalne te systemy...

Jezeli pliki zgrywa sie na dysk i wypala jako normalna kompilacje - to taka plyta nawet nie ma prawa bootowac.

A jesli chodzi o ten Win2000 to czy pojawia sie napis "Nacisij dowolny klawisz aby ..." itp? 

Jesli tak, to co wtedy naciskasz? Slyszalem juz o przypadkach, ze "dowolny klawisz" czasami nie byl tak dowolny... nacisniecie ENTER lub SPACJI nie powodowalo bootowania...Jednynie strzalki lub literki... klawiesze funkcyjne nie lapaly...

Pierwszo slysze... jakies bzdury...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli pliki zgrywa sie na dysk i wypala jako normalna kompilacje - to taka plyta nawet nie ma prawa bootowac.

Tylko po co? Jak sie juz ma CD w lapach, to sie CloneCD a nawet Nero Image mozna bo zabezpieczen na tych CD prozno szukac...

Pierwszo slysze... jakies bzdury...

Zdarza sie chyba... Na wlasne oczy nie widzialem (tez mi sie do glupie wydaje) ale kumpel przez kilka godzin probowal bez skutku bootowac WinXP i nie mogl... az powiedzialem mu ze normalnie naciskasz strzalke i leci.. wtedy on mi powiedzial, ze on naciskal ENTER i SPACJE i nie lecialo tylko stalo.. lub pomijalo bootowanie... nigdy jednak tego nie sprawdzilem.. U mnie bylo ok, nie probowalem ENTERem, bo u mnie zawsze strzalki byly najmniej szkodliwymi klawiszami ktore moga robic za "dowolny klawisz"...

Swoja droga po 10 latach w kompach nic nie jest mnie w stanie zdziwic - widzalem tyle roznych dziwacznych rozwiazan roznych problemow, ze po prostu czasami najglupsze rozwiazania i najbardziej bezsensowne okazuja sie byc najlepsze - owszem, sa rzeczy w ktore uwierzyc nie moge, ale czasami zdarza sie ze nie wierze w to co widze... Nie potrafie teraz przytoczyc konkretnego przykladu, ale na prawde czasami ludzie nie majacy pojecia o kompach (poczatkujacy userzy) zaginali mnie na rowiazaniu pewnych problemow przez ich nietypowe sposoby,,, Moze jakies opisze jak mi sie przydarza w przyszlosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest troche kombinacji z tym, ale da rade... mam gotowa dyskietke z systemu win98 wlasnie tak zrobiona (bez flopa) w postaci obrazu ima... i mozna wypalic bootowalny krazek za pomoca nero... a do kompilacji mozesz dodac pliki

jak potrzebujesz to moge poslac na maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszysztkim za pomoc... zainstalowalem Win 2000 niestety wersje angielska i nie moge uzywac polskich znakow :-(

To ciekawe bo we wszystkich angielskojęzycznych wersjach windows z których korzystałem można ustawić klawiature polską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi