raki Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 No właśnie mam od kumpla obraz na dysku, wypaliłem i nie chce sie płyta zbootować przy starcie kompa. Wie ktoś może dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Może ta płyta nie była bootowalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 kara za nielegalne kopiowanie :-) wejdz na cdrinfo.pl tam powinienes znalezc opis jak zrobic bootowalny cd win2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 a moze w biosie nie ustawiles bootowania z cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ustawiłem bootowanie tylko z CD... i qpa... ale w windowsie sie bootuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ale w windowsie sie bootuje...Co to znaczy???? Od kiedy w windowsie mozna zbootować płyte?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 tzn... nie bootuje sie tylko autostart sie uruchamia... mój błąd :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Czy płyta z której robiony był obraz była bootowalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 tzn... nie bootuje sie tylko autostart sie uruchamia... mój błąd :-) a co ma piernik do wiatraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Plyta nie bedzie bootowalna jesli po prostu nagrasz obraz. Trzeba zrobic to innym sposobem np. obraz dyskietki startowej. Na pewno znajdziesz cos na cdrinfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 jak zrobi obraz bootowalnego cd to na 100% bedzie startowal poza tym napisalem na jakiej stronce bez problemow mozna znalezc informacje jak wykonac bootowalna plyte win2000.. taka jak na oryginale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 w skrócie. jak masz obraz ISO, to w programie WINISO (szukaj na www.google.pl) ustawiasz w opcjach zeby obraz był bootowalny, po czym zapisujesz zmiany. Teraz jak nagrasz to plyta bedzie bootowalna:) jeśli nie da sie otworzyć w winiso to zapraszam na stronki o których koledzy pisali wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ale bzdety piszesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ale bzdety piszeszno w sumie nie napisałem że informacje o bootwaniu muszą być wczytane z pliku:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 ale wogole to nie wiem, skad bierzecie jakies niebootowalne te systemy.. Wszystkie OSy, jakie mialem od Win98SE do WinXP byly bootowalne (oryginaly) a i Win2k3 (beta chyba) tez byl... A jesli chodzi o ten Win2000 to czy pojawia sie napis "Nacisij dowolny klawisz aby ..." itp? Jesli tak, to co wtedy naciskasz? Slyszalem juz o przypadkach, ze "dowolny klawisz" czasami nie byl tak dowolny... nacisniecie ENTER lub SPACJI nie powodowalo bootowania... Jednynie strzalki lub literki... klawiesze funkcyjne nie lapaly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Wystarczy przegrac jakimkolwiek programem pracujacym w trybie RAW. ale wogole to nie wiem, skad bierzecie jakies niebootowalne te systemy...Jezeli pliki zgrywa sie na dysk i wypala jako normalna kompilacje - to taka plyta nawet nie ma prawa bootowac. A jesli chodzi o ten Win2000 to czy pojawia sie napis "Nacisij dowolny klawisz aby ..." itp? Jesli tak, to co wtedy naciskasz? Slyszalem juz o przypadkach, ze "dowolny klawisz" czasami nie byl tak dowolny... nacisniecie ENTER lub SPACJI nie powodowalo bootowania...Jednynie strzalki lub literki... klawiesze funkcyjne nie lapaly... Pierwszo slysze... jakies bzdury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Jezeli pliki zgrywa sie na dysk i wypala jako normalna kompilacje - to taka plyta nawet nie ma prawa bootowac. Tylko po co? Jak sie juz ma CD w lapach, to sie CloneCD a nawet Nero Image mozna bo zabezpieczen na tych CD prozno szukac... Pierwszo slysze... jakies bzdury... Zdarza sie chyba... Na wlasne oczy nie widzialem (tez mi sie do glupie wydaje) ale kumpel przez kilka godzin probowal bez skutku bootowac WinXP i nie mogl... az powiedzialem mu ze normalnie naciskasz strzalke i leci.. wtedy on mi powiedzial, ze on naciskal ENTER i SPACJE i nie lecialo tylko stalo.. lub pomijalo bootowanie... nigdy jednak tego nie sprawdzilem.. U mnie bylo ok, nie probowalem ENTERem, bo u mnie zawsze strzalki byly najmniej szkodliwymi klawiszami ktore moga robic za "dowolny klawisz"... Swoja droga po 10 latach w kompach nic nie jest mnie w stanie zdziwic - widzalem tyle roznych dziwacznych rozwiazan roznych problemow, ze po prostu czasami najglupsze rozwiazania i najbardziej bezsensowne okazuja sie byc najlepsze - owszem, sa rzeczy w ktore uwierzyc nie moge, ale czasami zdarza sie ze nie wierze w to co widze... Nie potrafie teraz przytoczyc konkretnego przykladu, ale na prawde czasami ludzie nie majacy pojecia o kompach (poczatkujacy userzy) zaginali mnie na rowiazaniu pewnych problemow przez ich nietypowe sposoby,,, Moze jakies opisze jak mi sie przydarza w przyszlosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 ale i tak z nie-bootowalnej plyty mozna zainstalowac np. winxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dobra... a mam do Was inne pytanie ... jak zrobić dyskietkę startową na CD? Dodam że nie mam floppa :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 jest troche kombinacji z tym, ale da rade... mam gotowa dyskietke z systemu win98 wlasnie tak zrobiona (bez flopa) w postaci obrazu ima... i mozna wypalic bootowalny krazek za pomoca nero... a do kompilacji mozesz dodac pliki jak potrzebujesz to moge poslac na maila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Obraz dyskietki systemowej (mojej produkcji) znajdziesz pod adresem: http://free.of.pl/j/jasieq/forum/BootDisk.ima Gdybys robil bootowalny CD, pamietaj, ze ma ona 2.88MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 i co? teraz poprostu to wypalić? Jakieś dziwne rozszerzenie ma ten obraz ... czym go robiłes?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Za pomoca programu WinImage. Jest to obraz dyskietki startowej a nie plyty CD. Jak wypalic? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=649826#649826 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 dlaczego dziwne... u mnie obraz tez ma takie... w moim przypadku nie pamietam dokladnie ale mogl to byc WinImage albo FlopyImage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dzieki wszysztkim za pomoc... zainstalowalem Win 2000 niestety wersje angielska i nie moge uzywac polskich znakow :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dzieki wszysztkim za pomoc... zainstalowalem Win 2000 niestety wersje angielska i nie moge uzywac polskich znakow :-(To ciekawe bo we wszystkich angielskojęzycznych wersjach windows z których korzystałem można ustawić klawiature polską. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...