FanEk Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 @FanEk Co Ty mi tu dajesz mojego posta z podmianą "user.ltx" z Warezka co ??? :) W tym pliku, z tego co pamiętam, dałem też GI na on. lol a ja to wychaczyłem z forum stalker.pl , szybko sie rozeszło, trzeba było podpisać plik, byłbyś sławny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Sławny? No co TY. Bloom też działa (ale mi się nie podoba), soft shadows muszę wykombinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Tak są i do Obka takie textury z parallaxem ale wymagają 512 ram na karcie. Pewnie w Stalkerze jest to samo (niech ktoś kto ma 512 ram na gpu przetestuje tą bete bo ja nie mam skąd jej sciagnąc :P)Bzdura na kartach z 256 mb hula pięknie tylko trzeba zassac textury pod 256 mb a nie 512 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Bzdura na kartach z 256 mb hula pięknie tylko trzeba zassac textury pod 256 mb a nie 512 ;).wiem... chodziło o to ze textury najlepszej jakości (czytaj najwiekszych rozmiarów) wyagaja 512 ram a nie sam paralax. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 No co tu dużo mówić jest to iluzja - gra cieni i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Ponoć gracie w starą bete przez pomyłkę.. 2 days ago Fileplanet released the downloads of the Multiplayerbetaclients of S.T.A.L.K.E.R.. After the players because of crashing, Ping-problems and many further bows of burdened had themselves, THQ confirmed vis-à-vis us now, that the published concretes client version that would be incorrect. "It gave a misunderstanding in the communication between THQ and Fileplanet", so the establishment. The correct and publicfreigegebene version will be ready in the next days to the download. As soon as this is available, we will inform you. THQ asks here once again for apology and hopes that the Testern of the Multiplayerpart pleased becomes. http://www.rage3d.com/board/showthread.php...1826&page=9 Edytowane 14 Lutego 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Jeśli to prawda co zacytował Ludwiczek to ładne jaja . Widać 5 lat robienia z ludzi wariatów to mało :) Beta MP , Beta2 MP potem update do bety :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Ponoć gracie w starą bete przez pomyłkę..No starą to na pewno nie, mam teraz obydwie na hdd i świeta Teresa nie przekona mnie że to to samo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 No starą to na pewno nie, mam teraz obydwie na hdd i świeta Teresa nie przekona mnie że to to samo :P W starą ale nie tak starą jak 2215... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 W starą ale nie tak starą jak 2215...Zgadza sie ;) Nawet wiele by na to wskazywało, że jest to jednak jakaś starsza betka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Ponoć gracie w starą bete przez pomyłkę.. http://www.rage3d.com/board/showthread.php...1826&page=9 Trochę dziwna sprawa bo po otwarciu loga w jednym z katalogów odczytałem linijkę w której było zapisane, że jest to build z końca stycznia (xrCore 26 Jan 07 bodajże). No chyba, że dokonali drastycznych zmian w ciągu 3ch tygodni ( :wink: ). Wrzuciłbym screena ale beta już poleciała z dysku. Edytowane 14 Lutego 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Trochę dziwna sprawa bo po otwarciu loga w jednym z katalogów odczytałem linijkę w której było zapisane, że jest to build z końca stycznia (xrCore 26 Jan 07 bodajże). No chyba, że dokonali drastycznych zmian w ciągu 3ch tygodni ( :wink: ). Wrzuciłbym screena ale beta już poleciała z dysku. O to chodzi: Initializing File System...FS: 4722 files cached, 550Kb memory used.Init FileSystem 0.183284 sec'xrCore' build 2945, Jan 25 2007Initializing Engine...Starting INPUT device...Loading DLL: xrRender_R2.dllLoading DLL: xrGame.dll.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 też przed chwilą dowiedziałem się, że ta beta jest pomyłką w komunikacji fileplanet/thq i na dniach ma pojawic sie normalna wersja. Dla mnie śmiech na sali. Inna sprawa, że potwierdzało by to w pełni to o czym pisałem, a za co atakowano mnie i naśmiewano się ze mnie ... A tak poza tym to cała ta BETA jest na siłę, nie wydaje się wam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zrobili to specjalnie, aby zrobic szum, ze niby wydali crapa a teraz dadza dobra bete i wszystkim opadnie szczeka. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Haha a to ci dopiero checa. Aczkolwiek może to i dobrze bo na catalystach 7.1 pierdzielą się textury tzn dziwne artefakty sie pojawiają a w zadnej innej gierce ich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 moze chcieli uszczesliwic graczy ktorzy powoli traca cierpliwosc. chociaz wydawanie bety niecaly miesiac przed premiera jest...hmmm...troche dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Gregor1230 Ja testowałem betke na x1950Pro agp 512MB i catalystach 7.1 Zero problemów i błędów w grafice. No niezłego zamieszania narobili ,tak samo to niby był przypadek jak kiedyś wielki wyciek/kradzież bety HL2 . Teraz nie mogę się doczekać kolejnego wydania bety , pewnie im o to chodziło , żeby wśród graczy oczekujących z niecierpliwością na STALKERA zrobić dużo szumu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) chociaz wydawanie bety niecaly miesiac przed premiera jest...hmmm...troche dziwne.I to mnie torchę martwi, żeby przypadkiem ostateczna data premiery nie chciała się przesunąć o te pare miechów. :mur: Edytowane 14 Lutego 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 A tak poza tym to cała ta BETA jest na siłę, nie wydaje się wam ? Na siłę? Eee tam panowie z GSC nie będą narzekać na pieniążki od FP lub darmową reklamę :wink: W sumie nie wiele się da zrobić robiąc taką betę krótko przed premierą gdzie nawet nie ma większości gry a tylko jej część :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) A wiedziałem wiedziałem, że to starsza beta, chodziło mi to po głowie. A wiecie dlaczego? Pamiętacie jak kilka miechów temu tu na forum Stalkera zapodałem screena z porównaniem tej mapy z fabryką ze starej bety 2215 i tej nowej co pokazali na jakimś filmiku podczas pokazu na którym ludzie mogli pogorać. Na screenie było wyraźnie widać, że w porównaniu do bety 2215 tamta miała bardzo rozbudowaną lokację fabryki (teren jakby był 2 razy większy), a w tej becie co teraz gramy tego nie ma (teren wielkością jest identyczny, tylko różne przedmioty się pozmieniały). ALE JAJA :) Edytowane 15 Lutego 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Zagrałem chwile z kumplem na multi, a tu parę screenów: Bugów jest od cholery, ale klimat jest nieprzecietny. Krwi też nie brakuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) W tej Betce to chyba nie paralax maping ,ale lepiej niech wypowie się fachowiec tu link do fotki z 100% paralax mappingiem : http://www.humus.ca/3D/ambientApertureLighting_large.jpg Dodać należy że na tej stronie jest mnóstwo dem ukazujących różne efekty DX9 To jest parallax STEEP a to zwykły mapping (widać różnice?) mam nadzieję, że teraz nie będzie wątpliwości W stalkerze jest zastosowany parallax bump mapping. Ciekawe co w "poprawnej wersji" od ti ejcz kju zaprezentuje stalker i kiedy fileplanet to wypusci. Edytowane 15 Lutego 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Mario god damn it, to nie jest parallax. Parallax to jest obrazek narysowany i wypuklony, fizycznie wypuklony, parallax to nie jest gra Cieni, świateł itd, to jest WYPUKLENIE textury. to co pokazałes to zwykly bump mapping. Jeżeli nie ma tak wypuklonych textur w becie tego stalkiera to nie ma mowy o parallax mappingu. Nie trzeba być fachowcem (patrz fotki wyżej). Na googlach jest pełno fotek podpisanych parallax które tak naprawdę ukazują zwykły bump mapping, widać ludzie jeszcze nie rozróżniają z czym to się je. Ciekawe co w "poprawnej wersji" od ti ejcz kju zaprezentuje stalker i kiedy fileplanet to wypusci. Co masz ba mysli mowiac "prawdziwe wypuklenie tekstury"? Chodzi ci o to, ze geometria obiektu, na ktory tekstura jest nakladana jest zmieniana? Jesli tak to sie mylisz paralax mapping nie zmienia geometrii obiektu. Zreszta paralax mapping jest juz dosc powszechnie stosowany, np. w Oblivionie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Po wciśnięciu klawiszu "M" mamy mapę całej gry :) Jeśli to tak naprawdę jest rozlokowane w grze TO JEST TO TOTALNA BZDURA! W rzeczywistości jest to rozlokowane zupełnie, ale to zupełnie inaczej. Tak to wygląda w grze: Na samej górze jak myślę to elektrownia z reaktorem a poniżej Prypeć: Edytowane 15 Lutego 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) W gothic 3 też oraz w quake nowym za pomocą tego programiku modyfikującego. Chyba się nie mylę, czy? Chodzi mi o parallax. Edytowane 15 Lutego 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) apo5 http://en.wikipedia.org/wiki/Parallax_mapping Przeczytaj ostatnie zdanie, prosze nie kloc sie jesli czegos nie wiesz. Parallax mapping is also a way of faking displacement mapping where the actual geometric position of points surface is displaced along the surface normal according to the values stored into the texture: in parallax mapping, like in normal and bump mapping, the silhouette of the object is unaffected. Powtarzam paralax mapping nie zmienia geometrii obiektu, na ktory nalozona jest tekstura, technika zmiany geometri obiektu to bardzo wymagajacy displacement mapping. qqrydza Nie wiem jak z Gothiciem, ale do Q4 i D3 byly mody umozliwiajace wlaczenie paralax mappingu. Edytowane 15 Lutego 2007 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Po wciśnięciu klawiszu "M" mamy mapę całej gry :) Jeśli to tak naprawdę jest rozlokowane w grze TO JEST TO TOTALNA BZDURA! W rzeczywistości jest to rozlokowane zupełnie, ale to zupełnie inaczej. Tak to wygląda w grze: Na samej górze jak myślę to elektrownia z reaktorem a poniżej Prypeć: http://img208.imageshack.us/my.php?image=stalkerjv5.jpg Przecież widać, że na tej mapie "posklejane" są jakieś wycinki .... zakładam że z całej mapy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Hmmm ... pobiegałem sobie chwilke i raczej rewelacja to Sztalker pod względem oprawy nie jest. Błyski, latarka - dobra, ale to nic nadzwyczajnego. Teksturki tez moga byc ale wszystko wyglada tak ... hmm ... normalnie :> Troche givwer do wyboru, ale fatalne udzwiekowienie wystrzalow - jakbym z kapiszona walil. Dobrze ze gierka w miare przyzwoicie hula, wszytsko na max w dx9 + user.ltx pobrany ze stronki wczesniej + 1208x1024 2xAA 4xAN i jest 30 fps minmum a buja sie do 65. U was tez tak jest ze dwie opcje z suwakiem zawsze wracacja do minimum? Mozna ustawić gre w dzien czy jest tylko noc? Edytowane 15 Lutego 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 F5 i można zmienić pogodę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 http://img143.imageshack.us/my.php?image=g...22375170cn1.jpg A propos dywagacji na temat co jest a co nie jest parallax'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...