Szawel Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Ja tak samo chętnie bym pograł w takiego STAKLERA w rozmiarach mapy morrowinda. Czy było by to nudne? Nie wiem. Ja gdzieś w głębi i tak nie moge zapomnieć, że na samym początku istnienia i krystalizowania się koncepcji STALKERA gra nie miała mieć przeładowań. ;) (dziwnie to brzmi ;]). Proszę bez najazdów na mnie, że to niemożliwe. Pisze tylko to co twierdzili programiści ogarnięci euforią sukcesu komercyjnego ;) Z czego też dość szybko zaczeli się wycofywać. Chociaż możliwe to by to było, jednak rozmiar gry przekroczył by pewnie ze 2 płyty DL. Jednak ja osobiście jakoś bym przecierpiał, że jedna gra zawala mi połowe dysku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 No w końcu sobie obczaiłem to demko :) Strasznie zabugowane, sejwy nie działają (przyładowaniu crash), też mnie wywaliło przy obszukiwaniu dzika :lol: U mnie (Windows 2008 x64) chodzi tylko na jednym rdzeniu. Na starcie chodzi powyżej 50fps. Potem jak wschodzi słońce jest drop na 30. Nwet jak się patrzy pod nogi albo w niebo. Chciałem nagrać filmik, a we frapsie mam to ustawione na *Num, okazuje się, że ten klawisz przyspiesza czas w grze. Mogłem obszerwować przez chwilę szyko przesuwające się cienie i zmiany pogody, po czym umarłem z głodu :lol: A po za tym nawet fajne te efekty oświetlenia. Mięciutkie promienie, ładniejsze niż w Crysisie. Screeny tego nie oddają. Jakoś gra nie chciała mi zaliczyć zdobycia wieży, choć wszystkich zabiłem. Potem wytłukłem kolejnych bandytów snajperką, no i te dziki, gdzie mnie wywaliło.. koniec mapy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) W którymś z plików(ten co "zawsze" do edycji czyli chyba "user.??" )można dać TRUE przy god mode i unlimited ammo czy podobnie.U mnie działa -czacha zielona op prawej i brak liczby magazynków.Można spokojnie męczyć demo i obwąchiwać bugi nie padając z braku kanapek :wink: .Efekty słoneczne są faktycznie...klimatyczne.Dla mnie grafika jest już ok.Jakieś koniecznie poprawki i "cały zespół rzucamy pędzle...no raz raz i wszyscy łapie,my za pióra -piszemy questy i fabułę" :razz: .Klimat ma być -ta grafika po lekkim retuszu powinna "styknąć" do dopracowanej fabuły i klimatu rozgrywki. Edytowane 27 Maja 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Witam przeszlem juz gre kiedy i mnie zasypalo monetami teraz wgralem znowu i moze by tu przejsc z innym zakonczeniem moze ktos kliknac co mniejwiecej musze dzialac zeby miec inne zakonczenie bo pierwszym razem nie znalazlem tego strickera czy jag go tam zwia a gre ukonczylem jako bogaty martwy czlowiek/????za odp z gory dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 jakiego strickera? stickera, strajkera? :P Chyba chodzi o Streloka? zeby nie byc bogatym musisz wydawac kase, ktora dostajesz. nie kitrac jej w materacu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 --> http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=280 14 nowych screenów + 2 video z gameplaya w HD ... Całkiem niedawno ekipa developera z Kijowa wybrała się do USA gdzie prezentowała Czyste Niebo kilku redakcjom z branży interaktywnej rozrywki. Jedną z nich był jakże inaczej potentat, portal IGN.com, który dziś prezentuje nam zapowiedź oraz krótki wywiad z PR Olegiem Jaworskim. Nie będę przytaczał tłumaczeń obu tekstów jako całości, ponieważ zdecydowanie większość z tych rzeczy to elementy, o których już wiemy tak więc ograniczę się tylko do nowości z obu materiałów. Wraz ze słowem pisanym ;-) prezentuję wam również nowe zrzuty ekranowe z gry oraz dwa nagrania video. Co ważne (!) są to próbki gameplaya w jakości HD. - wykonywanie zadań pobocznych nabierze sensu - otrzymamy za nie sowitą nagrodę finansową (będzie na co wydawać pieniądze), a do tego wykonanie tych sidequestów pozwoli nam pozyskać unikalne bronie i pancerze - inwentarz gracza oraz PDA są cały czas przebudowywane, odświeżane - pojawi się więcej typów artefaktów, wciąż będziemy nosić je na pasie w ilości do pięciu sztuk - koniec z artefaktobraniem - wesołym podnoszeniem z ziemi porozrzucanych po niej skarbów Zony; w Clear Sky artefakty są niewidzialne; przy użyciu detektora (znajdziecie go na jednym ze slajdów) idziemy 'bezpieczną' ścieżką pomiędzy anomaliami aż do anomalii, w której wg detektora znajdziemy artefakt, anomalię wysadzamy i pozyskujemy w ten sposób cenne znalezisko; problem pojawia się kiedy artefakt przemieszcza sie między anomaliami, a w końcu go nie widać - znacznie to utrudnia jego zdobycie; będą trzy typy detektorów. - by uchronić graczy od samego początku gry przed wchodzeniem do każdej anomalii GSC postanowiło dać nam do zrozumienia, że by wejść w daną anomalię musimy mieć odpowiedni skafander chroniący przed jej unikatowymi, destrukcyjnymi właściwościami. By miało to sens artefakt czym jest cenniejszy tym ukryty jest wewnątrz silniejszej (groźniejszej) anomalii. "Jest to jeden z elementów, który powinien być zawarty już w Cieniu Czarnobyla" - powiedział Oleg Jaworski. "Pierwotna idea zakładała, iż Stalkerzy wyposażeni w detektory na prawdę mogli eksplorować Strefę w poszukiwaniu tych artefaktów" - w grze nie pojawi się wiele nowych mutantów co więcej nawiązując do słów Olega w rzeczy samej pojawi się jedynie jeden nowy mutant- Bagienna bestia (nie potrafiłem jej opisu przełożyć na polski w oryginale: 'variation of the cloaked abominations from the first game with tentacles around their mouths') - w grze znajdziemy kilka mini-gier jak np. zestrzeliwanie ptaków i inne typy aren, które odwrócą naszą uwagę od bocznych i głównego zadania - wg GSC gra zajmie nam 20 godzin przy koncentrowaniu się w głównej mierze na podstawowym zadaniu - powstać ma sequel S.T.A.L.K.E.R. na konsole (na pewno na X360) tzn takowy jest w 'planach'; na dzień dzisiejszy studio zaznajamia się z technologią konsoli MS i pogłębia na jej temat wiedzę - w 2003 roku wszyscy byli pod wrażeniem unikalnego projektu SoC. Nawet ludzie z branży technologicznej jak Nvidia mówili wówczas, że GSC jest co najmniej pół roku przed innymi ekipami jeżeli chodzi o technologię. Niestety to była tylko grafika nie gra, a na tą studio jeszcze nie było gotowe - dobry znajomy ekipy z Kijowa był zastępcą dyrektora ochrony w elektrowni w Czarnobylu - w Clear Sky znajdziemy go w roli handlarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Świetne screeny. Właśnie ostatnio przechodzę Stalkera jeszcze raz po prostu znów chciałem poczuć ten klimat. Nowe efekty mogą mi dać jeszcze więcej niezapomnianych widoków i lokacji jak z poprzedniej części. No ale zawsze się znajdą jakieś parapety które wyskoczą, że to kolejny benchmark i patrzenie na FPSy oraz mody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Znalazłem Gitare i Hand Radio co ciekawe gram w PL wersję a nazwy są po angielsku. Co można z nimi zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 było juz o tym wiele razy - nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 A teraz coś innego wróciłem dopiero z X18 poszedłem do pierwszego Handlarza opkazałem dokumenty wychodząc zamiast wilka był fanatyk. Pomogłem obronić obóz. Poszedłem do Baru. Na drodze do bazy powinności szedł jakiś Najemnik który był moim wrogiem więc go zabiłem. Poszedłem do Baru a tam też napotykam wrogów a jak się z nimi strzelam to Powinność mnie atakuje o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 wyglada na to ze niechcacym, a moze chcacy :P opowiedziales sie po ktorejs ze stron. i teraz ci drudzy beda walic do ciebie. musiales cos wczesniej namieszac. bo w tym rejonie ludziki powinny byc wobec ciebie neutralne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 wyglada na to ze niechcacym, a moze chcacy :P opowiedziales sie po ktorejs ze stron. i teraz ci drudzy beda walic do ciebie. musiales cos wczesniej namieszac. bo w tym rejonie ludziki powinny byc wobec ciebie neutralne. Nie nie przyłączałem się do nikogo. Ale o dziwo właśnie nie wszyscy są wrogo do mnie nastawieni. Duty jest na żółto i większość stalkerów tylko chodzi chyba takich 2 czy 3 co są na czerwono i do mnie walą a jak ja im odpowiem to Duty mnie atakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=283 - kolejne kilka fotek z gry co prawda kompresja jest troche za duża ale co tam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Pierwszy i trzeci screen mnie urzekly:) na tym trzecim pryzpomina mi to cmentarz niedaleko mojej miejscowosci i wg mnie bardzo realnie to wyglada. Zauwazylem tez (nie wiem czy trafnie), ze poziom wizualny zalezy od lokacji. Np. pozostale screeny sa takie OoO, a drugi wyglada tak jak by z ktorejs misji Stalkera SoC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam, był by ktoś miły i podesłał plik ustawień pod 8800GTS 512 by móc wycisnąć siódme poty z tej grafy (reszta w podpisie) przewertowałem ostatnie 30 stron i jakoś nić szczególnego nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) moze ktos podac tekst 1 linijki w fsgame.ltx, bo sobie usunalem przez przypadek ;). Z gory dzieki edit dzieki MaSell :) Edytowane 23 Czerwca 2008 przez Bogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 $app_data_root$=true|false|C:\|Documents and Settings\All Users.WINDOWS\Dokumenty\STALKER-SHOC\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie wiem czemu ale nagle wszyscy Duty zostali moimi przyjaciółmi. Nie robiłem misji dla Voronina oprócz tych typu "zniszcz legowisko" które się same nasuwają. Będzie to miało jakiś wpływ na fabułę albo zakończenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie wiem czemu ale nagle wszyscy Duty zostali moimi przyjaciółmi. Nie robiłem misji dla Voronina oprócz tych typu "zniszcz legowisko" które się same nasuwają. Będzie to miało jakiś wpływ na fabułę albo zakończenie?Questy frakcji nie są związane z głównym wątkiem ;). Z tego co mi sie zdaje to może być tylko inne zakończenie (inny filmik) bo przecież jest ich kilka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) A teraz dylemat. Poszedłem do Red Forest ale nie wiedziałem, że jest tam tak ciężko i póki co nie mam tam szans więc wracam do Magazynów Wojskowych i automatycznie wyskakuje mi zadanie "Obrona obozu". Mam obronić obóz przed potworami. Od razu przede mną wyskakują 2 dziki. Zabijam je. Ale zadanie nie jest wykonane a dookoła nie ma więcej potworów co robić? Edytowane 30 Czerwca 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) A teraz dylemat. Poszedłem do Red Forest ale nie wiedziałem, że jest tam tak ciężko i póki co nie mam tam szans więc wracam do Magazynów Wojskowych i automatycznie wyskakuje mi zadanie "Obrona obozu". Mam obronić obóz przed potworami. Od razu przede mną wyskakują 2 dziki. Zabijam je. Ale zadanie nie jest wykonane a dookoła nie ma więcej potworów co robić?Nic , s.t.a.l.k.e.r. tak ma, takie zadania wykonują się same za drugim, trzecim, czwartym......razem. Edit Jeśli wykonałeś to zadanie to możne on się powtórzyć jak wracasz do danej lokacji. Nie ma możliwości przejścia tej gry bez niewykonanego zadania. Edytowane 1 Lipca 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nic , s.t.a.l.k.e.r. tak ma, takie zadania wykonują się same za drugim, trzecim, czwartym......razem. To będę miał niewykonane zadanie a nie chce mieć bo póki co nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 pod linkiem nowy oficjalny trailer. Imho pr0 el0 kozacki :) http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=287 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Szkoda, że link do lepszej jakości nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 link poprawiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Wygląda jeszcze lepiej niż stalker i zapowiada sie świetnie. Martwi mnie tylko kiedy to bedzie wydane w końcu :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Prawdopodobnie 29 sierpnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 To źle nie jest ;). Tak jak w trailerze było - stalker naprawdę był najklimatyczniejszą gra 2007 imo. Na to samo licze w CS (plus więcej podziemi i troszkę lepsze użycie broni - zebym miał funa z jej korzystania ;p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Moim zdaniem najlepszy trailer Stalkera jaki kiedykolwiek wyszedł, a widziałem wszystkie dwa razy. Najlepsze jest to, że tekst dotyczący SoC to najszczersza prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 A wiadomo jakie nowe bronie będą o ile w ogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...