Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

To jest ten patch co Rosjanie już go wcześniej mieli a ja myślałem ze to już ten 2 patch ;o. Moze z premierą w US (15 września) wydadzą następnego patcha :lol: i znów trza bedzie czekać na wersje pl (chociaż jak trick z rejestrem zadziała to ja instaluje wersje ENG).

To jest drugi, pierwszy to był ten gdzie nie było języka polskiego ujętego, a te 5% to stoi już tak od jakiegoś czasu i oni powielają listę zmian w każdym patchu dopisując kolejne poprawki.

Dobra, to proste pytanie: czy ten patch na tyle poprawia grę, żeby można było już poczuć "pleżur", a nie użerać się z masą buraków?

Trzeba zagrać i sprawdzić, ale najwięcej bugów jest w dalszej części gry, a ponieważ save nie działa to trzeba zaczynać od początku. Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do modyfikacji broni to każdy moder się specjalizuje w innym typie. Do tego do niektórych ulepszeń musisz najpierw odszukać opisy na pendrive i zanieść moderowi. Nie pamiętam który robił snajperki, o ile w ogóle jakiś to miał... Ja znalazłem Vintara już zmodowanego.

Teraz nie wiem czy kończyć grę, czy zapodać patcha i od nowa się bawić. Bo czuję, że jak skończę to odłożę grę i już więcej do niej nie podejdę dopóki nie powstaną jakieś ciekawe mody.

ehhh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do modyfikacji broni to każdy moder się specjalizuje w innym typie. Do tego do niektórych ulepszeń musisz najpierw odszukać opisy na pendrive i zanieść moderowi. Nie pamiętam który robił snajperki, o ile w ogóle jakiś to miał... Ja znalazłem Vintara już zmodowanego.

Teraz nie wiem czy kończyć grę, czy zapodać patcha i od nowa się bawić. Bo czuję, że jak skończę to odłożę grę i już więcej do niej nie podejdę dopóki nie powstaną jakieś ciekawe mody.

ehhh.

vintara zmodowanego dawal chyba lesnik w czerwonym lesie, znalazl ktos wogule dragunova?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem na tym patchu 1.5.04 i powiem, że jest spora poprawa jeśli chodzi o bugi na razie mogę porównać tylko level Bagna, ale i tak już widać sporą poprawę jeśli chodzi o denerwujące bugi jest ich znacznie mniej. Także jak ktoś nie może się powstrzymać i chce już teraz zacząć przygodę z Clear Sky może śmiało zacząć zwłaszcza jeśli nie chce czekać na jakiś duży patch.

PS.

Siatki na ogrodzeniach jak nie było tak dalej nie ma.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalem sie szczesliwym(?) posiadaczem cs, ale te walace sie sejwy i wywalanie do pulpitu juz mnie do szalu doprowadza. Mam orginala PL 1,5,01 i mam dylemat, czy pacz 1,5,04 poprawi na tyle gre, ze warto zaczac grac od poczatku (przychodze zmeczony z roboty i chce sobie troche pograc, a tu te kwiatki mi wychodza ;/ ). Doszedlem do momentu, kiedy chca mnie oszwabic na wysypisku i mam: vintoreza, m4, ak74, pompke i sporo fajnych rzeczy, ktorch troche mi szkoda - duzy dylemat.

Wiem, troche lolkowe pytanie...ale co Wy byscie zrobili? Warto zacisnac poślady i grac dalej, czy od nowa z paczem?

P.S:

-ile razy beda chcieli mnie skroic do zera?

-cos nigdzie nie moge dostac jakiejs fajnej kamizelki - mozna znalezc, od kogos dostac, czy trzeba czekac, lub kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S:

-ile razy beda chcieli mnie skroic do zera?

-cos nigdzie nie moge dostac jakiejs fajnej kamizelki - mozna znalezc, od kogos dostac, czy trzeba czekac, lub kupic?

Tylko raz na wysypisku lepiej ukryć stuff gdzieś w skrytce, później po misji odebrać.

I właśnie m. in. patch rozwiązuje ten problem jest trochę więcej śmiecia za mniejsza cenę, a i nasze niektóre śmiecie co przynosimy są więcej warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tuż przed drzwiami do piwnicy rozebrałem się do naga i wlazłem tam... flashbanga dostałem ale bandyci nic mi nie zabrali heeheh. Wyszedłem i zabrałem wszystko co miałem i tyle.

Pamiętajcie, że przy praktycznie każdym małym obozowisku jest skrzynka z ciekawym sprzętem.

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KZI

Tez sie brechtalem jak rzucilem okiem na ta liste. :)

Anyway - o ile bez patcha wszedlem do Kordonu z wdziankiem CS o tyle na razie smigam w podstawowym. Rozumiem ze musze wytepic calosc bandytow zeby dostac grat a pozniej sensowie go zupgrate'owac? Czy darowac sobie upgrate czekajac na cos lepszego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak myslicie, warto zainstalowac pacz 1,5,04 i grac od nowa, czy odpuscic i dalej jechac na 1,5,01? Bo ja juz sam niewiem co robic dalej ;/

zalezy jak daleko jestes.

strzelajacego karabinu nie uwazam za bug. chyba ze strzela dluzej niz 1-2 s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam o tym patchu i normalnie niektore poprawione bledy zabijaja :D tak jak strzelajacy karabin po zabiciu strzelajacego : :rolleyes: :lol2:

To jeszcze z 5 patchy i smialo mozna instalowac ;)

Masz na mysli to ze gosc upadajac jeszcze strzela gdzie mu reka zarzuci :D ? bo ja z niczym innym sie nie spotkalem... Przeciez to nie jest zaden blad ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ważne pytanie do Szawła

mam pytanie jakie masz ustawienia w grze i jakie sterowniki zainstalowane do 7600, bo widzisz kumpel kupił o demnie taką grafę .

i twierdził że stalker się miele na wszystko na minimum.sprawdziłem i cholera rzeczywiScie.

rozdziałka 800/600 , jakość minm.textury 1/4 suwaka, oświetlenie statyczne oczywiście , no i 6fps. grafa dobra bo śmiga na bioshock na maxach w 1280/1024.

czyż by to gówwwno nie było grywalne , piszo że fx ją pociągną wiec o co chodzi

fajnie by było jak byś walnął screna z opcjami podstawowe i zawansowane.

Edytowane przez elfuego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś zassał, to niech wrzuci na rapida or smthg, bo z ftpa nie idzie ściągnąć...

zassal co?

jesli chodzi ci o patcha, to ja sciagalem stad

http://rapidshare.com/files/144609427/stkc...patch-any-4.zip

bo ten serwer z gram jest pozal sie ...

co do strzelajacego karabinu, to chodzilo chyba o wejscie do kordonu ten maszynowy, ktos pisal wczesniej, ze wybil wszystkich, a karabin dalej strzelal, wiec.

pytanie kto gra z patchem od poczatku, bo po wejsciu z bagien do kordonu, tam od strony tego karabinu nie da sie wyjsc z powrotem ;0, a wczesniej sie dalo...

Edytowane przez Bogos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@elfuego, Teraz jestem w robocie, ale jak wieczorkiem będę w domu to zapodam screen albo cos.

Więc tak. Z tego co pamiętam to mam 1024x768 Static, filtrowanie na max, detale max, tekstury max, cienie 50%, trawa 50%, AAX1. Nie pamiętam jakie stery. Ale pewnie chodzi o stery, bo kraty na AGP były wspieranie tylko do jakiejś wersji. Pewnie o to biega. Może zapodał jakieś nowe stery do PCI-E.

EDIT: Patrzę w swojego siga i widzę " nv4_disp 6.14.11.6921 (ForceWare 169.21) / XP", ale nie jestem pewien czy mam je nadal. Pewnie tak, ale sprawdzę.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ważne pytanie do Szawła

mam pytanie jakie masz ustawienia w grze i jakie sterowniki zainstalowane do 7600, bo widzisz kumpel kupił o demnie taką grafę .

i twierdził że stalker się miele na wszystko na minimum.sprawdziłem i cholera rzeczywiScie.

rozdziałka 800/600 , jakość minm.textury 1/4 suwaka, oświetlenie statyczne oczywiście , no i 6fps. grafa dobra bo śmiga na bioshock na maxach w 1280/1024.

czyż by to gówwwno nie było grywalne , piszo że fx ją pociągną wiec o co chodzi

fajnie by było jak byś walnął screna z opcjami podstawowe i zawansowane.

:blink: ja tez mam ta grafe, ja gram na FDL w 1024x768 bez aa i jest dobrze choc czasami troche fps leci na leb, no i poza tym mam mocno wykrecona ta karte. ale nie ma szans zeby na SL tak slabo chodzilo.

Czy ktos znalazl lekarstwo na ten kwadratowy cien ktory caly czas idze za nasza postacia? Wnerwia mnie to... i nie moge znalezc przyczyny tego

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi