8344237746 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) No ja już clear sky mam za sobą ;) Co do botów to rzeczywiście chwilami za celne, jeżeli chodzi o nady to jakiś kompletny odjazd. Nie dość, że zawsze wpadają pod nasze nogi i to jeszcze z 3-4 na raz, a eksplodują po sekundzie(często żadnych szans na ucieczkę), to dodatkowo obrażenia przechodzą przez ściany. W dodatku jak bot dostanie granatem centralnie to nic sobie z tego nie robi. Misja z placem budowy - zabójcza B-) 20 chłopa porozstawianych po oknach, balkonach, za skrzyniami - to dopiero wyzwanie :D i najlepsze, że jak się schowam za pobliskim 2-metrowym murem to granaty nadal wpadają pod same nogi... I druga niesamowicie denerwująca rzecz - te odradzające się psy, które nie zadają obrażeń i znikają po jakimkolwiek draśnięciu - w Jantarze i Czerwonym Lesie. Nie dadzą człowiekowi w spokoju splądrować zwłok i zabrać amunicji, przepychają, przerzucają, a kilka razy wyrzuciły mnie z 20 metrów w górę :blink: . No i te katakumby pod Prypeciem i elektrownia na końcu ;/ sprawdziłem te portale donikąd nie prowadzą, a stalkerzy monolitu poniżej są nieśmiertelni. Sarkofag natomiast pusty w środku i wycofać na stare tereny się nie da - a szkoda. Dołączyłem do powinności i na ich ekwipunku dojechałem do końca gry(weteran) - nie zebrałem ani jednego artefaktu(tzn jeden znalazłem przy zwłokach kogoś), nie odebrałem prawie żadnej nagrody(bo po co, ammo miałem koło 2000 zwykle, apteczek pod dostatkiem - raz chyba się zaopatrywałem w bandaże i apteczki, w Jantarze, potem to już z górki). Także nie wiem po co Wam te wszystkie ulepszenia i pancerze ;) na lajcie można wszystko przejść w tym pancerzu z powinności. Heh i dopiero w elektrowni się zorientowałem, że moja tania kamizeleczka ma 1/6 paska stanu(obrona przed kulami raptem koło 10 i reszta bliska 0). Ogólnie giera ani razu mi nie wycrashowała przez błąd gry - miałem kilka zwiechów, resetów, ale to z racji tego, że gram na laptopie z podkręconą grafą i chwilami temperatura była zbyt wysoka(kwestia braku podstawki). Co do tekstów to spodobał mi się jeden wypowiedziany przez żołnierza wolności: "kto zadrze z elitą nakryje się p***" :lol2: PS. do sarkofagu nie można wejść bez modów i nijak się on wiąże z fabułą, portale natomiast są bezcelowo ustawione na mapie, nie odsłoniłem żadnych wydarzeń z końca gry. Edytowane 27 Września 2008 przez kodaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Ludzie, uzywajcie spoilera jak piszecie o wydarzeniach z koncowki gry :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 --Realism ModPack v1.4-- (Optimized and Final) CS Horror Mod (0.1) screeny w linku Realistic Flashlight for Clearsky (1.0) screeny w linku Mechanic Upgrades MOD (1.0) Dziś jak widać realnie(?) i strasznie(?) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Realism ModPack 1.4 wyglada bardzo zacnie :) Ciekaw jestem tylko, jak wywalic z niego tweaka wylaczajacego minimape, bo akurat ta zmiana mi sie bardzo nie podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Panowie pytanie w spoilerze dotyczące frakcji wolność ;p » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "wolność" przyłączyłem sie do wolności i gdy wchodze na wysypisko mam zdobyć camp przy ścieżce. Problem w tym ze jest on zajęty przez stalkerów i w pobliżu nie ma ziomów z Powinności :|. Nawet jak wyczyszcze to miejsce ze stalkerów to i tak tego campu nie zdobywam. Też tak macie ? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 yuucOm też tak mam tylko że ja wziąłem tą misje przed wstąpieniem do stalkerów i nie wiem co robić.... btw ten żul pod schodami do której śpi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Witam, Prawie mam łzy w oczach ze złości na tą grę :mur: Jestem w Limańsku i załatwiłem wszystkich przeciwników na wysokości małego parczku z fontanną(było bardzo ciężko ale sie udało) Problem w tym że chcę iść dalej a na trasie mam anomalie na całej szerokosci ulicy ale i to jeszcze jest nic bo przechodzę je a właściwie przebiegam i idę kilka kroków i nie moge dalej iść???? Nie mam żadnej bariery przed sobą niby wszystko powinno być ok ale nie jest. Czy to kolejna KAKA w tej grze? co jest nie tak? nie ma innej drogi wiec nie wiem co mam dalej zrobić. Bardzo prosze o pomoc. HELP :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 nie to nie kaka ;p SPOILER od razu po wyjściu z budowy, po przeczołganiu się pod tą bramą nie idziesz prosto przed siebie tylko ulica w prawo i tam masz budynek. Wchodzisz do niego, uderzasz na strzych i tym sposobem jesteś na dachu. Dalej już sobie poradzisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Kolejne zacięcie w Limańsku w miejscu gdzie płynie rzeczka-zdobyłem budynek piętrowy z którego gość na balkonie strzelał z maszyny za 50tys :0 ( gdzie to teraz sprzedać i jakieciężkie). Ogólnie jest gardzi radioaktywnie, na jednej z ulic sa gigantyczne bąble teleportujące ale nie tam gdzie trzeba. JAK Z TEGO MIEJSCA DOSTAć SIE DALEJ ? WSZYSTKO POZAMYKANE LUB ZABARYKADOWANE. help :sad: Edytowane 27 Września 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 PKS-em ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Narzekacie na udźwig ... weźcie znajdźcie artefakty odpowiadające za dodatkowe kg i bez modów będzie się grać przyjemnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Kolejne zacięcie w Limańsku w miejscu gdzie płynie rzeczka-zdobyłem budynek piętrowy z którego gość na balkonie strzelał z maszyny za 50tys :0 ( gdzie to teraz sprzedać i jakieciężkie). Ogólnie jest gardzi radioaktywnie, na jednej z ulic sa gigantyczne bąble teleportujące ale nie tam gdzie trzeba. JAK Z TEGO MIEJSCA DOSTAć SIE DALEJ ? WSZYSTKO POZAMYKANE LUB ZABARYKADOWANE. help :sad: ehh odrobina kombinacji kolego ;) SPOILER Musisz umiejętnie przechodzić obok tych bąbli idą tąulicą. W pewnym momencie dojdziesz do autobusu obok, którego są kolejne bąble - musisz wskoczyć na skrzynkę i wejść przez okno do tego autobusu, wyjdziesz z niego i droga wolna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 LPKorn, tak z ciekawosci - dlaczego za kazdym razem piszesz "spoiler", zamiast skorzystac z taga? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Thx LPKorn3324 :rolleyes: Faktycznie można bezpiecznie przejść obok tych bąbli. Patrząc z dalszej perspektywy nie było widać ale jak się podejdzie bliżej można spokojnie przejść i chopla do autobusa. Dzięki za szybką pomoc. Pzdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Narzekacie na udźwig ... weźcie znajdźcie artefakty odpowiadające za dodatkowe kg i bez modów będzie się grać przyjemnie :)Ale i tak po przekroczeniu 50kg sprint spada na łeb na szyje ;]. Właśnie upgrade'y i arty powinny zwiększać też udźwig przy którym możemy swobodnie biegać :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Pozostało mi trzech "naprawiaczy" - Powinność, Czyste niebo i Stalkerzy(Kordon). Dwóch zabitych - Wolność (ten mi dał zlecenie ale go zabiłem :rolleyes: będąc chwilowo w Powinności) i Stalkerzy(Agroprom - zabity przez bandytów). Czy jeszcze gdzieś występują ? Mam dwa "pendrajwy" z ulepszeniami ale żaden z pozostałych przy życiu nie jest nimi zainteresowany, ani dawać mi zleceń na odszukanie. Gdzie szukać większych ilości ulepszeń ? Co by coś wzięli ode mnie. Nie mogę polepszyć SVD, dalej modyfikować SAVE i AC96. Za to mam od ... rubli. Mam iść teraz do leśniczego w Czerwonym Lesie, ale postanowiłem się udoskonalić przed dalszą wędrówką i uzupełnić zapasy więc eksploruje dotychczasowe mapy. Edytowane 28 Września 2008 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Золотая рыбка "Złota rybka" :blink: .No kurde nie wiem....Koleś napisał ,że to jakiś wypasiony artefakt i że diełał go sam.Dodał ,że nie jest mocarzem w modowaniu :wink: .Nie ma read.me -jest wsadówka do gamedata i tyle.Nie mam pomysłu co by to mogło być. PKM -RKM.Tak po prostu."Drogi ,szybkostrzelny ,lekki i poręczny rosyjski..." ble ble ble. BosnisHazard´s MP5 Skin Pack (1.00) aaa -znów ktoś się zniesmaczył niektórymi teksturami hehe Improved Sound Effects: Clear Sky (1.2) Hades' Real Gore Mod for CS 1.5.04 więcej juchy jak komuś za spokojnie w zonie :twisted: Faction_weapons (v.1)* CLEAR SKY FACTION MOD By xRatx 2.1 Improved Weapon Sounds and Textures (1.0) *Faction Weapons (v2) Edytowane 29 Września 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Dzisiaj po 6 h grania gra się pierwszy raz wysypała ... po śmierci w anomalii ofc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 3107720[/snapback] Panowie pytanie w spoilerze dotyczące frakcji wolność ;p » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "wolność" przyłączyłem sie do wolności i gdy wchodze na wysypisko mam zdobyć camp przy ścieżce. Problem w tym ze jest on zajęty przez stalkerów i w pobliżu nie ma ziomów z Powinności :|. Nawet jak wyczyszcze to miejsce ze stalkerów to i tak tego campu nie zdobywam. Też tak macie ? ;p Może na ruskich stronach coś piszą ale "ja ni panimaju pa ruski - czy tam ja nie gawari pa ruski ;d" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Jak znajdę to wrzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Mam pytanie - w wielu postach przewijala sie lokacja "Podziemia Prypeci" - jak na razie bylem jedynie w podziemiach Agropromu i lokacja za Limańskiem - zatem gdzie sa te Podziemia Prypeci? W ogole jes ich strasznie malo ... Koncowka faktycznie niezly srol - mozna sobie zeskoczyc i polazic po terenie calej elektrowni, podczas gdy sama wlaka na wszystkich dachach zajela mi z 5-10 minut :| Filmik to juz wrecz śmiech ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 ja wysiadam. granie do drugiej mapy bez najmniejszych problemow, ale od czasu przejscia na druga mape, tam gdzie jest baza stalkerow to co chwila wywala mnie do pulpitu, nawet podczas ladowania save robionego na chwil pare przed wyrzuceniem laduje na pulpicie. japasuje, bo to nie na moje nerwy. gra chyba dla masochistow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Niemiec rób sejvy z menu tylko i wyłącznie i ich nie nadpisuj powinno działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Niemiec rób sejvy z menu tylko i wyłącznie i ich nie nadpisuj powinno działać tak robie i guzik to daje :D laduje save nr 44, wychodze z wioski stalkerow w kierunku garbage lub do outpustu po "advance military medikit' i czasami nawet nie uda sie tam dobiec i widze pieknego srebrnego antonova na pulpicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Dotarlem do magazynow wojskowych. Wszystko pieknie poza grafika :blink: Co sie moglo stac? Podobnie jest z czcionkami w menu - jakies takie rozmazane. Temat mojego zmartwienie w screenie... Czy ktos juz mial podobny problem? Dodam, ze wszystkie suwaki poza AA sa na max. AA jest na "0". Rozmazana trzcionke widac rowniez na liczniku amunicji :mur: Sterowniki: catalyst 8.9. Edytowane 29 Września 2008 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Dotarlem do magazynow wojskowych. Wszystko pieknie poza grafika :blink: Co sie moglo stac? Podobnie jest z czcionkami w menu - jakies takie rozmazane. Temat mojego zmartwienie w screenie... Czy ktos juz mial podobny problem? Dodam, ze wszystkie suwaki poza AA sa na max. AA jest na "0". Rozmazana trzcionke widac rowniez na liczniku amunicji :mur: Sterowniki: catalyst 8.9. prof. Miodek podpowiada: Czcionka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Czcionka to pol biedy, zreszta wczesniej nie bylo tego efektu. . A co z horyzontem? Cos z grafika, czy z gra moze byc nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 To w koncu zona - dzieja sie w niej rozne anomalia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 implozja teksturacji ;) tak powoli będzie się zbliżać aż znikniesz w otchłani zony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Dziekuje za odpowiedzi, zreszta pozbawione konstruktywnosci :( Wrzucam zatem te "kontury" do worka juz i tak przepelnionego babolami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...