Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

dokładnie na stos z nimi i tak ściągnę pirata !

nie no lol wielki owszem od czasu do czasu jakich błędzik się pojawi ale żeby cały czas? panowie wrzućcie na looz ;)

LPKorn3324

Blad to tylko jeden z bugow, chcialem pokazac, bo taki smieszny i maly komunikat.

Chyba nie zaprzeczysz, ze mp beta to zart ? Jesli to miala byc reklama gry to chyba im nie wyszla, ale asus jest zadowolony, bo dostal swoja plansze. :lol2:

O ile sp bedzie cos tam wart (w koncu dostal w cda 8/10, czyli zly nie powinien byc) o tyle w odmienione mp nie wierze, a szkoda, bo to takie rozwiniecie gry, sp sie raz przejdzie i koniec przygody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu ktoś nażeka na tą Betkę :/

Ale tak serio , za efekty pogodowe , błyskawice i cienie 9/10

za ogólną jakość rozgrywek MP 5/10

Wierzę że SP będzie ciekawy i grywalny na wysokim poziomie

ciekaw jestem jaką zaimplementują fizykę ??

oby na znacznie wyższym poziomie niż ta w HL2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

no wlasnie... juz wiem czemu boli mnie glowa, troche sie uderzylem podczas lotu :)

kurde nie widzialem, ze tak zarabiscie to u Ciebie wyglada, jednak static light to bida :P do wyjscia full wersji musze zminic kompa bo nie przezyje gry bez tych swiatel :)

ps. nie mam obeicanego zdjecia w ubikacji :(

Dołączona grafikaDołączona grafika

sluz mi

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzawszy stację - ładnie to chodzi a po OC karty całkiem ładnie. No i oczywiście ładnie wygląda ;]

Klimat jest - jeżeli te tereny i obiekty zostaną wypełnione życiem (albo śmiercią :D) będzie miodnie.

Co do multi to muszę się zgodzić - musieli by wysmażyć nowe prostsze (ale wielopoziomowe - przecież ten silnik na to pozwala) mapy i pewnie deczko zmienić mechanikę gry (nie mówiąc o samych trybach) żeby było to solidne przedłużenie Singla. Wolał bym żeby singiel był fachowo zrobiony a multi na odwal niż obie rzeczy schrzanione - jak ktoś sugerował - ale jedyne co mogę zrobić to wyrazić swoją wolę bo wpływu na bieg wypadków nie mam żadnego. Czekamy :] W międzyczasie trza radzia sprzedać - 512 ram extra się przyda :]

ciekaw jestem jaką zaimplementują fizykę ??

oby na znacznie wyższym poziomie niż ta w HL2

Oby nie bo przy takim obszarze dzialań pewnie by zabiło to proca/pamięć.

Inna rzecz, że pewnie i to da się skonfigurować pod dany sprzęt :D więc niech se będzie maxi skomplikowana żeby ageie zdusiło nawet - co mi tam xD

Edytowane przez 7600gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie bo przy takim obszarze dzialań pewnie by zabiło to proca/pamięć.

Inna rzecz, że pewnie i to da się skonfigurować pod dany sprzęt :D więc niech se będzie maxi skomplikowana żeby ageie zdusiło nawet - co mi tam xD

Ale co ma do tego obszar , przecież proc nie oblicza fizyki z całego obszaru , tylko z danego w którym się znajdujesz i widzisz na ekranie. Gdyby proc zajmował się fizyką i ai dużego obszaru to nie wiem jaki procesor by podołał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież proc nie oblicza fizyki z całego obszaru , tylko z danego w którym się znajdujesz i widzisz na ekranie.

Jak sie wlizie na jakiś złom albo na dach bloku to widzialny na ekranie obszar jest całkiem spory nieprawda-ż ? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie wlizie na jakiś złom albo na dach bloku to widzialny na ekranie obszar jest całkiem spory nieprawda-ż ? :-P

Proc nie oblicza "fizyki z całego obszaru", a jedynie obiekty które są w interakcji w danej chwili (cpu zajmuje się beczką od momentu kiedy ją trafisz pociskiem do momentu kiedy zastyga w bezruchu).

Szczerze wątpię, by fizyka była na poziomie choćby zbliżonym do HL2, w którym havok stanowił jeden z fundamentów engine'u. W Xray są to chyba jakieś autorskie rozwiązania, a już sam ragdoll w MP wygląda słabo.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze wątpię, by fizyka była na poziomie choćby zbliżonym do HL2, w którym havok stanowił jeden z fundamentów engine'u. W Xray są to chyba jakieś autorskie rozwiązania, a już sam ragdoll w MP wygląda słabo.

Hehe.

Nowy trailer

http://www.gamespot.com/pc/action/stalker/...alls;subtitle;2

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha, nieźle się ubawiłem z tymi psiakami ze strefy i przewracaniem kamieni ;). Osobiscie uwazam ze nic nowego ponad to co w half life 2 widzielismy (a raczej co source ma nam do zaoferowania) nie ujrzymy. Nie ma co się oszukiwac, fizyka z half life 2 była zblizona do idealnej. Moze w samym half life 2 nie było przestrzeliwania scian (chociaz, przez drewno bodajże się dało), ale w counter strike strzelanie przez brame to norma. Havok to havok, raczej. Jedyne czego oczekuję w przyszlosci od fizyki gry, to niszczenie elementów otoczenia. Strzelam w metalowy slup z bazooki = łamie się, albo wygina. Rzucam granat pod scianę = w scianie robi się dziura. Kojarzycie red faction :), to było coś. Coś co powinno zostać rozwinięte.

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrze daleko w przyszlosc.

Znajdzie sie firma, ktora bedzie organizowala wycieczki autokarowe w rejon strefy.

Przyznam, ze pisalbym sie na to.

Myslisz, ze nikt juz na to nie wpadl ?

Ja sie juz tyle zdjec i filmow naogladalem, ze wystarczy mi, jakbym tam byl. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie zastanawiam, czy tego typa to poje...ło? http://random.gfxile.net/chernobyl/main.ph...amp;startFrom=1

Jeśli się dobrze orientuje to te wszystkie złomy są tak napromieniowane, że świecą w nocy ;) (oczywiście w przenośni)

Ja bym się do tego nawet nie zbliżał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.travelling.kiev.ua/Chernobyltrip.htm tu jest opisane co nalezy zrobic aby pojechac na wycieczke ,kolo 1000 kosztuje od osoby ale trzeba do Kijowa jechac i z Kijowa zawożą cie do strefy.

z tego co sie orientowalem to przy odpowiedniej ilosci uczestnikow mozna zblizyc sie nawet do 600zl

... niewykluczone z sie skusze za jakis czas :) ale wolalbym jechac z jakas znajomą ekipą ,

a nie przypadkowymi turystami ze tak powiem 'extremalnymi'

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne czego oczekuję w przyszlosci od fizyki gry, to niszczenie elementów otoczenia. Strzelam w metalowy slup z bazooki = łamie się, albo wygina. Rzucam granat pod scianę = w scianie robi się dziura. Kojarzycie red faction :), to było coś. Coś co powinno zostać rozwinięte.

na takie cos jednak troche poczekamy, bo raczej nawet dzisiejsze high endowe maszyny nie byly by w stanie takiego czegos pociagnac no i jednak troche programista by to zajelo... granat rozwala sciane... a co jak granat rozwali jakis filar w budynku, badz wiecej, budynek powinien runac, wiec trzeba by zrobic jakas dobra symulacje zeby zawalanie sie budynkow nie wygladalo sztucznie, no i sama gra byla by troche trudna do zrobienia, wyobraz sobie ze masz jakas misje w miescie, a Ty wyposazony w odpowiednia ilosc ladunkow wybuchowych, granatow i roznego rodzaju broni zrownasz miasto z ziemia :D wszystko wydaje sie cool "fajnie by to wygladalo" ale czy ma to do konca sens?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można pomyśleć o wspólnej wyprawie z forum PPC - co myślicie?

Ja się piszę.

Bywaja problemy ze zorganizowaniem gry a ty chcesz wycieczke robic? :lol: Widze ze niektorzy sie zapedzili troche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostańmy może przy grze ;)

http://nuclearmonroe.com:80/media/videa/sp-net_ingame01.wmv

bardzo fajne video ze snorkami w roli głównej B-)

Na jakiejś oficjalce z THQ widziałem, że moga być chyba niewidzialne.

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Można pomyśleć o wspólnej wyprawie z forum PPC - co myślicie?

Ja się piszę.

Lepiej szukaj na innych stronach, forach np stalker.pl bo tu raczej nikogo konkretnego nie znajdziesz.

O której dziś gracie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyobraz sobie ze masz jakas misje w miescie, a Ty wyposazony w odpowiednia ilosc ladunkow wybuchowych, granatow i roznego rodzaju broni zrownasz miasto z ziemia :D wszystko wydaje sie cool "fajnie by to wygladalo" ale czy ma to do konca sens?

Wystarczy ograniczyć graczowi dostęp do wszelkiego rodzaju broni [;. Kto powiedzial ze mam od razu wyglądac jak koles z al kaidy po odprawieniu modłów ;). Albo rozwalasz scianę to ma to wplyw na dalszą cześć gry co powoduje mision failed. Są różne rozwiązania. Zalezy od typu gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi