Dijkstra Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 ...Gdyby każdy poważny użytkownik forum wpłacił 1 zł miesięcznie ... Gdyby babcia miała wąsy etc... Przecież wiadomo, że złożyłoby się góra 10 osób... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 IMO nie zaszkodzi jakos sproobowac zapodajcie jakis nr konta czy cos . na stronie głownej link i zobaczymy jak sie sprawa potoczy pozniej przykładowo lisek by zapodawał INFO na co zostały przeznaczone $$$ (np vodka , laski :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 wlasnie tymbardziej ze zalozenie i utrzymanie konta w mbanku nic nie kosztuje wiec chyba niczym nie ryzykujecie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Co do przelewow to realizowane są chyba pow. => 5zł Więc proponuje roczny abonament za 10 zł lub lub dobrowole składki ale pow 5 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Co do przelewow to realizowane są chyba pow. => 5zł Więc proponuje roczny abonament za 10 zł lub lub dobrowole składki ale pow 5 zł :) Chyba nie mowisz o mBanku ? Kiedys przelalem 10gr i poszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 e tam niech kazdy wpalca ile chce a nie jakies "abonamenty" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Witam. Niestety bylem wstanie zareagowac dopiero teraz gdyz ze tak powiem wczoraj bylem bardzo mocno nieosiagalny (niektorzy wiedza o co chodzi ;) Problem wyniknal z nieszczesliwej kumulacji kilku czynnikow. Otoz aktualnie jest przeprowadzana reorganizacja gdyz jeden z serwerow musi zostac czasowo odpiety w celu podmienienia pamieci masowej co sprawia ze drugi ma duzo wiecej roboty niz zwykle. Drugim czynnikiem jest fakt ze na serwerze oprocz tweak'a znajduje sie kilka innych stron i na jednej z nich zle napisany skrypt wykonuje sie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dluuuuuuuuuuuuuugo blokujac prace. Przycielem troche limity ale poki nie dorwe osoby za to odpowiedzialnej to nie recze na ile jest to wstanie pomoc. Co do skladek itp. Powiedzmy sobie szczerze - miesieczny koszt utrzymywania serwera i lacza dedykowanego to w okolicach 2-3K plus okolo 6K na start. Mission impossible ;) Dlatego nie specjalnie wierze w sens takiego rozwiazania. Mozliwe ze beda platne serwisy na tweak'u, ale to spiew przyszlosci. Dodatkowo wszystkie "zbiorki" i oplaty maja ta wade ze trzeba to jakos opodatkowac. Tak naprawde jedyna rzecza jaka by nam mogla pomoc (tutaj ladny usmiech i prosba) to udostepnienie miejsca i lacza na serwer FTP [ladnie usmiecham sie do adminsitratorow na politechnikach, uniwerkach i innych miejscach gdzie sa ladne i szybkie lacza ;) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Po co wyciagac kase od tych co jej nie maja (od uzytkownikow), jesli mozna wyciagnac jeszcze wiecej kasy od tych co zarabiaja na tweaku (reklamodawcy)? Moze by ktos z "dzialu handlowego" tego serwisu wpadl na podobny pomysl jaki stosuje np www.overclockers.com. Umowili sie z jednym z najwiekszych sklepow internetowych NewEgg.com ze beda dostawac jakis tam procent od kazdej transakcji, ktora zaczela sie na stronie overclockers.com. Link do sklepu na ich stronie wyglada tak "www.newegg.com/index.asp?refer=0vercl0ckers". Pozniej na forum pojawila sie prosba do uzykownikow w stylu "wspierajcie forum, odwiedzajcie sponsorow" i apel aby dodac powyzsza strone do bookmarka. Z kazdej transakcji przeprowadzonej z tej strony ida jakies pieniadze dla servisu i forum. Jesli za korzystanie z tego forum bede musial placic, to ja mowie do widzenia. Jesli ktos ma za duzo kasy to niech lepiej wspiera jakies organizacje harytatywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 nie chce Cie martwic ale oni juz dawno na to wpadli :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 To dlaczego ja o tym nie wiem? Gdybym wiedzial to bym kupowal przez strony zlinkowane z tweak.pl a nie bezposrednio ze stron sklepow. Gdzie tu jest info na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Cammel: weź strzel ze trzy baranki w ścianę zanim coś powiesz. nie pomoglo... hmmmmmm sprobowalem jeszcze 2 razy i tez nie pomoglo a wiec jednak cos napisze... a moze jednak by tak wytlomaczyc mi moj blad?? zamias pisac o barankach?? czyli jak ktos jest zalogowany, (nie pisze nic) to serwera wcate to nie obciaza?? a co chociaz z glopim czasem tzn ile dana osoba spedza na formu?? (wiem ze to sa znikome wartosci) ale zwsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Po co wyciagac kase od tych co jej nie maja (od uzytkownikow), jesli mozna wyciagnac jeszcze wiecej kasy od tych co zarabiaja na tweaku (reklamodawcy)? Nie wiem czy zauwazyles mamy rok 2004 a nie 2000 chyba ze mi ktos znowu date w zegarku przestawil. Jakos tak <span style="color:red;">[ciach!]</span>owo sie sklada ze teraz nikt nie chce placic milionow za udzialy w dotcomach a wszystkie ktore bazowaly na reklamach splajtowaly pare lat temu Moze by ktos z "dzialu handlowego" tego serwisu wpadl na podobny pomysl jaki stosuje np www.overclockers.com. Umowili sie z jednym z najwiekszych sklepow internetowych NewEgg.com ze beda dostawac jakis tam procent od kazdej transakcji, ktora zaczela sie na stronie overclockers.com. Link do sklepu na ich stronie wyglada tak "www.newegg.com/index.asp?refer=0vercl0ckers". Nie wiem czy zauwazyles ale od jakis 2 lat nazywa sie to sklep.tweak.pl Jesli za korzystanie z tego forum bede musial placic, to ja mowie do widzenia. Jesli ktos ma za duzo kasy to niech lepiej wspiera jakies organizacje harytatywne. Napewno nie bedzie nigdy oplat za korzystanie z podstawowej wersji forum. Mozliwe conajwyzej ze bedzie wybor miedzy wersja platna bez reklam a bezplatna z reklamami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 dzisiaj juz forum chodzi lepiej, ale w godzinach popoludniowych tez bylo tragicznie. 100userow i form sie wlecze jak kaszel z przyczepa gruzu :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Odpukac, widze poprawe i to na lepsze :D :D PZDR4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 ehhh ja dopiero teraz pierwszy raz od piatku wbilem sie na forum :/ to jest katastrofa :) ... nie no w sumie moze zrobilibyscie jakies oplaty np miesiecznie trzeba by bylo wyslac sms za 1.22zł :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 u mnie teraz jest jako tako ale jest lepiej , ale wieczorem pewnie u mnie forum znowu zdechnie i nie bedzie sie dalo wogole wbic , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Coz tak jak mowilem wczoraj wieczorem problem zostal rozwiazany i w tej chwili nie ma problemow od naszej strony (czas generowania strony w 99 procentach przypadkow ponizej 0,3 sekundy), lacze ma jeszcze pare kB rezerwy wiec jesli komus bedzie "mulic" to juz kwestia obciazenia jego lacza a nie problemow po stronie tweak'a Milego korzystania i mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy. Z gory tez przepraszam za wszelkie niedogodnosci w dniu dzisiejszym - tj kilka krotny restart serwera ktory objawial sie chwilowa (2-3 minutowa) niedostepnoscia serwisow - konczylismy instalacje nowe oprogramowania i niestety byly one konieczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 a moze jednak by tak wytlomaczyc mi moj blad?? zamias pisac o barankach?? czyli jak ktos jest zalogowany, (nie pisze nic) to serwera wcate to nie obciaza?? a co chociaz z glopim czasem tzn ile dana osoba spedza na formu?? (wiem ze to sa znikome wartosci) ale zwsze... Ech. Jeśli osoba jest zalogowana a nic nie robi - znaczy nie pisze i nie wysyła to wtedy nie ma jak obciążać łącza - przecież nic nie pobiera i nie wysyła. Więc 'bezczynne' wiszenie na stronie nic nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Ech. Jeśli osoba jest zalogowana a nic nie robi - znaczy nie pisze i nie wysyła to wtedy nie ma jak obciążać łącza - przecież nic nie pobiera i nie wysyła. Więc 'bezczynne' wiszenie na stronie nic nie robi.Dokladnie. Chyba ze ma automatyczne odswiezanie co jakis czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Proponuje wylonic pewna elite droga stworzenia systemu oplat a dostepnosci . FOrum staloby sie platne kazdy uzytkownik po uiszczeniu oplaty dostawalby nowe konto a ci ktorzy nie placiliby nic mieli by jedynie dostep do listy topickow bez mozliwosci czytania ich ... a tym bardziej dyskusji 10 000 x 1 PLN to duzo pieniazkow : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Z tych 10k pisze jakies 10%, a mniej niz polowa z nich bylaby sklonna zaplacic za korzystanie. To juz nie jest tak duzo, jakby sie zdawalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Wątpię czy by się 50pln zebrało... no chyba, że graham by zapłacił za wszystkie swoje konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Wątpię czy by się 50pln zebrało... no chyba, że graham by zapłacił za wszystkie swoje konta. no no to przez was musze zakladac nowe maile i konta : ) hihiih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Troche OT ;) BEZ OBRAZY :) ...no no to przez was musze zakladac nowe maile i konta : ) Nie zakładaj durnych topiców = nie pisz durych postów -> nie bedziesz musiał zakładać nowych m@ili = nie bedziesz musiał zakładać nowych kont ;) POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 no no to przez was musze zakladac nowe maile i konta : ) hihiih Właśnie napisałeś coś takiego: 'Pomimo, że mnie nie chcą to i tak na złość się im właduję na siłę aby dalej bajzel robić.' I tak się działo, każdy o tym wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ...Gdyby każdy poważny użytkownik forum wpłacił 1 zł miesięcznie ... Gdyby babcia miała wąsy etc... Przecież wiadomo, że złożyłoby się góra 10 osób... ze mną chyba 11 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stemek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Potwierdzam forum bardzo wolno się ładuje zaczyna mnie to boleć choć wczoraj o 2 w nocy było ok. :) pozdrowienia dla "nocnych marków" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...