sector Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 ja to jak zawsze mam pecha ! :P juz drugi raz padł wdc tylko ze tym razem juz nie ma polbrasu i juz nie mam gdzie go oddac na gwarancje ! :P wiec co mam zrobic ? czy nie jest tak ze na wdc dostaje np. gwarancje od praducenta ? niemogl bym go oddac im ? lub nie wiem czy jeszcze jest ale chyba polbras byl w walbrzychu i innych miastach wiec jezeli nadal by istniał nie moglbym oddac dysku im jako iz to również polbras ? poradzccie co mam zrobic :!: gdzie oddac dysk ? badz co bądz 300zl jak dla mnie to jest duzo :!: :!: btw. do ludzi z innych miast czy jest u was polbras w miescie ? jesli tak to moglibyscie mi wyslac adres/telefon ! dodam ze ten wdc mial 3lata gwarancji ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 do dystrybutora ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 TO ja też się przyłączę jeśli można. Mi pałd Lite On i też nie wiem co z tym zrobić. A padł 14 sierpnia gdy wyjeżdzałem na wakacje, a reklamacje przyjmowali do 18 sierpnia :evil: Nawet jeśli spółka by zaistniała spowrotem i osoby ja prowadzące byliby te same, identyczne, to wystarczy jedna zmieniona literka w nazwie firmy i nie uzyskasz od nich reklamacji. SectOr, jak Polbras we wrześniu ogłosił upadłość to już nigdzie go nie ma w Polsce, miejmy nadzieję, że dystrybutor się zgodzi na reklamację, w końcu ma taki obowiązek, przynajmniej tak mi się wydaje. A czy jak wspomniał Jacek, czy dystrybutor przyjąłby mi tą nagrywarę?? W końcu 3 lata gwarancji to nie jest mało, a i nagrywara by mi się przydała, na nową nie chce kasy wywalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 polbras powinien byc we wrocku , w walbrzychu byla tylko jakas filia , ktora szybko sie zwinela (buraki tam pracowaly) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Ale szkoda, sklepu netowego bo ceny mieli świetne :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Ale szkoda, sklepu netowego bo ceny mieli świetne :D. dlatego go pewnie już nie ma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Ale szkoda, sklepu netowego bo ceny mieli świetne :D. moja byla znajoma prowadzila taki sklep ceny niskie itp itd mieli znaczna czesc rynku ale kiedy zaduzo zarobili ona i jej facet to zwiali za granice szkoda nie mam gwarancji na sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 a zna ktos jakies namiary na producenta WDC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Wiec musze cie pocieszyc (choc mocno negatywnie) - W polsce nie ma oficjalnego importera/dystrybutora WD - mam podobny problem tyle ze moj dysk przyjechal z wloch i nie chce mi sie go odsylac :) - Pytalem sie brejdaka ktory pracuje w dosc sporym sklepie komputerowym w Lublinie i powiedzial mi ze o ile mu wiadomo to w polsce bedzie ciezko (choc serwis istanieje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 lol to nie moze ci podac adresu ? a jakbym poszedl do innego sklepu i powiedzial im co jest i jak to nie mogli by mi tam przetransportowac hdd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Sadze ze nie a o adres sie zapytam - ale jak pytalem ze swoim to powiedzial ze jak nawet bede mial adres to nie uda mi sie tego zserwisowac chyba ze pojade tam osobiscie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 czemu ? ja tam bede walczym o moje 300zl ;) dam znac jak ida staranie wyslalem mejla do proline zobaczymy co mi odpowiedza o ile..... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 to znalazlem na stronie WDC :) Poland Action sp.zo.o. ul. Jana Kazimierza 46/54 01-248 Warszawa Poland Phone: 48.22.532.2050 Fax: 48.22.817.2895 http://www.action.com.pl INCOM S.A. Kolejowa 3 55-075 Bielany Wroclawskie Poland Phone: 48.71.358.8000 Fax: 48.71.358.8088 http://www.incom.pl Tech Data Polska ul.Inowlodzka 3 03-237 Warszawa Poland Phone: 48.22.547.9200 Fax: 48.22.547.9300 http://www.techdata.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 to znalazlem na stronie WDC :) Poland Action sp.zo.o. ul. Jana Kazimierza 46/54 01-248 Warszawa Poland Phone: 48.22.532.2050 Fax: 48.22.817.2895 http://www.action.com.pl INCOM S.A. Kolejowa 3 55-075 Bielany Wroclawskie Poland Phone: 48.71.358.8000 Fax: 48.71.358.8088 http://www.incom.pl Tech Data Polska ul.Inowlodzka 3 03-237 Warszawa Poland Phone: 48.22.547.9200 Fax: 48.22.547.9300http://www.techdata.pl chyba nie myslisz ze im wyslesz dysk , ktory kupiles w sklepie ? nie masz z nimi gwarancji twoim gwarantem jest sklep a nie action , nawet jak na dysku jest nalepka action Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Musisz postąpić w sposób następujący, zadzwonić do jednej z trzech firm, są to firmy ogromne i na dzień dobry możesz być zbywany, więc musisz walić prosto z mostu i bardzo rzetelnie opisać sytuację, że kupiłeś sprzęt w firmie takiej i takiej, która ogłosiła bankructwo i nie został po niej ślad, że dzwonisz do nich ponieważ wiesz że są dystrybutorem na Polskę i wobec obowiązującego prawa są kolejnym ogniwem odpowiedzialnym za wymianę sprzętu: za produkt odpowiada producent i wszystkie kanały dystrybucyjne, a więc każdy jeden pośrednik jest odpowiedzialny w takim samym stopniu, to oznacza że jeśli Western Digital daje gwarancje 3 lata, dystrybutorem jest przykładowo Action a w Actionie zakupiła ten towar firma "PHU Józek" to gdy firma Józek przestaje istnieć odpowiedzialność spada na firme Action z prostego powodu, bo gdyby firma Józek istniała dalej i bys przyniosl jej ten dysk to i tak oddaje dysk do firmy Action a Action do WDC i na tej zasadzie wobec obowiązujących przepisów konsumenta powinni Ci sprzęt wymienić. Trudno przewidzieć jak to będzie wyglądać w praktyce, prawda jest taka że nawet jeśli odmówią to niewiele się da zdziałać bez drogi sądowej, w takiej sytuacji byś wygrał, ale czy to się opłaci?. Wydaje mi się jednak, że nie powinni robić problemów bo oni i tak na tym nic nie tracą. Daj znać jak Ci pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 mi wymieniali w tech data... i tam najlepiej przekrec.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 SectOr cos dla ciebie - http://www.polbras.com/main/iwd.htm niestety, ja nie mam takiego szczęścia. Mam nadzieję, że poprzez Info @ pol... da siezałatwic cos ;///// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Allen3 -> dzieki za staranie ale ten link zostal umieszczony po moim e-mailu do polbrasu :) i pod tym linkiem i jeszcze innym jest to co znalazlem :) Deejay -> dzieki za info zadzwonie do nich najpierw ! mrtnt -> dzieki za rade napewno skorzystam jak cos zalatwie to dam ci znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 sprawy maja sie tak.... dzwonilem wczoraj do "tech data" jednak jakas pani powiedziala ze dysk nie byl sprowadzany od nich ( wyniklo to z tego,ze chcieli abym podal numer seryjny z dysku :( ) postanowilem wtedy zadzwonic do 2giego dystrybutora w PL tj. "INCOM S.A." W ?INCOM?ie? jakas niemila pani powiedziala mi ze owszem polbras.com bral od nich dyski jednak z powodu zadłużenia jakie ma polbras.com nie wymienia mi dysku na nowy ani nie wysla do serwisu/producenta. Gdy powiedziałem ze ja jestem konsumentem i mnie to nic nie obchodzi jakie stosunki są miedzy polbras?em a INCOM?em pani wiedziedziala ze nie wymienia mi dysku czy tak czy tak! Wkurzyłem się troche po tym telefonie :P jeszcze na dodatek przyszedł mi e-mail z polbras?u ze raczej żaden z polskich dystrybutorow nie wymieni mi dysku! Postanowiłem jeszcze raz zadzwonic do InCOM?u do Wrocławia i porozmawiac z szefem! Polonczono mnie z jakims panem do spraw reklamacji czy jakos tak dokladnie nie pamiętam. Okazal on się być milszy od teg gburowatej baby z która rozmawiałem wczesniej (tak mówiła jakby robila mi łaske że ze mna rozmawia :P) i po przedstawieniu mu calej sprawy i podaniu numeru seryjnego dysku WDC powiedział mi ze oni ten dysk sprzedali 7 sierpnia jednek nie polbras?owi ale Vobis?owi ( LOL ). Po 100tnym telefonie do Warszawy okazalo się ze gosc z Warszawy kazal mi zadzwonic do kolejnego sklepu Vobis?u we Wrocławiu! ( jeszcze jeden lol ! co chwile dzwonic gdzie indziej no ale nic). Jednak prywatnie poradzil mi żeby zadzwonic do Szczecina do całego szefa Vobis?u. Po kolejnym telefonie, tym razem do Szczecina i rozmowie z panem X (nie będę wymienial jego nazwiska !) który także okazal się bardzo mily i bardzo pomocny (aż się zdziwiłem) powiedział ze skoro nie ma firmy polbras.com a oni im dysk sprzedali i SA pośrednikiem nie widzi problemu aby mi dysk podac do serwisu/wymienic na nowy !!!!! ( :devil: ). Powiedział żeby zadzwonic do Wrocławia do serwisu Vobis?u na ulice już nie pamiętam jak adres mam na kartce i umowic się z gościem od reklamacji na jakis dzien ponieważ prowadza serwis wyjazdowy i nie ma pewności ze go zastane! Wiec już standard kolejny telefon tym razem do Wrocławia i gadam z gościem on mowie ze skoro pan X tak powiedział (kazal mi się powołać wlasnie na rozmowe z nim) to nie widzi zadnego problemu. Powiedział tylko ze mimo wszystko musi do niego zadzwonic i porozmawiac czy faktycznie tak było :) a co do terminu (pytalem się o sobote ponieważ moja Mama tam będzie w sobote :D ) to nie wie najlepiej zadzwonic w piątek i wtedy będzie wszystko jasne!. Wiec wsomie cos załatwiłem jednak nie ma się jeszcze czym cieszyc bo nie mam nowego dysku w rece, a to pewnie jeszcze troche potrwa. Jednak mimo wszystko jest już lepiej jak było. (a przypomnialo mi się ze jeszcze ddzwonilem do Actionu w Warszawie tam była bardzo mila obsługa jednak nie mogli mi pomoc ponieważ nie oni ten dysk sprzedali :( ). Panowie powiedzieli ze mi raczej wymienia dysk tylko czy jest na nim pląba? Ja powiedziałem ze Nic z dysku nie było zrywane wiec pewnie jest :P Czy plaba to ta biala plakietka na górze dysku ? chodzi mi o dysk WDC! Jak cos jeszcze załatwię lub jak cos będzie się dzialo w sprawie mojego dysku to dam znac na forum. Update 1 :) Jest coraz lepiej ;D. Dzonilem dzisiaj do tego Pan?a z Vobis?u z Wrocławia. Gdy zadzwoniłem do niego powiedział żebym Chile poczekal on do mnie oddzwoni :o. Powiedział ze nie ma problemu z dyskiem żeby być u niego w sobote w sklepie i postara się sprawdzic dysk na miejscu i być może ze od razu mi wymieni :o albo jak to chwile zajmie żeby podac numer telefonu i jak sprawdzi dysk to mimo wszystko wymieni tylko to może potrwac chwile dłużej. Czyli jednak WDC nie jest taki złą firma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...