Skocz do zawartości
lucas0

Gielda w Katowicach

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie bylem i nie wiem jak sie przedstawia na gieldzie sprawa ze sprzetem, chodzi mi o to czy mozna dostac jakies konkretne czesci np. twinmosy, kingstony , plytki epoxa/asusa/solteka, procki no i grafy powiedzmy gf4 ti i czy ceny sa w miare. Z gory dzieki z odpowiedz , szczegolnie tych co sa czesto na gieldzie w kat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe nawet CPC dostaniesz :lol: :lol:

Bez problemu kupisz Twinmosy albo Kingi - widzialem wiele razy. Co do mobo to tez oczywiscie sa te co wymieniles, ale generalnie kroluje ECS :?

Jest jedno stoisko z radiatorami, wentylami, pastami termoprzew. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i of kors gielda jest na dworcu pkp ( w dawnym salonie skody - na parterze ) :) Bo nie wiem jak dawno nie byles ;]

Ceny z marsa! Boze swiety jak zostalem przyparty do muru to uo! Prosty przyklad z yyy.. 16-24.XI tak cos okolice. Musialem ( naprawde musialem - czas mie naglil ) zdobyc grafe w miare tania/sprawna itp... padlo na gf2mx400 64 tvout... na psie oko i allegro to mialem przygotowana stowke na zakup. A tu zonk! bez 120 nie podchodz(32mb) a 140 zeta ( 64mb). Skad te ceny?! Moze to byl jakis przedswiateczny "boom" albo jak.. DROGO :/

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

giełda to sie nie powinno nazywac , tam sie wogule nie da targowac jak ci ktos sposci 5zł na grafie to nic tylko klaskac uszami ze szczesscia , wybor sprzetu np grafy słaby jak nic , drogo jak cholera ,ta pseudo giełda schodzi na psy. dawniej jak była przy spodku i na wejscie czekało sie ze 40 min to było cos innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

giełda to sie nie powinno nazywac  , tam sie wogule nie da targowac  jak ci ktos sposci 5zł na grafie to nic tylko klaskac uszami ze szczesscia , wybor sprzetu np grafy  słaby jak nic  , drogo jak cholera ,ta pseudo giełda schodzi na psy. dawniej jak była przy spodku i na wejscie czekało sie  ze 40 min to było cos innego

Popieram - tam wogóle nie można się targować, cena ustalona i koniec - jak w sklepie a nie na giełdzie :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

giełda to sie nie powinno nazywac  , tam sie wogule nie da targowac  jak ci ktos sposci 5zł na grafie to nic tylko klaskac uszami ze szczesscia , wybor sprzetu np grafy  słaby jak nic  , drogo jak cholera ,ta pseudo giełda schodzi na psy. dawniej jak była przy spodku i na wejscie czekało sie  ze 40 min to było cos innego

Popieram - tam wogóle nie można się targować, cena ustalona i koniec - jak w sklepie a nie na giełdzie :x

:arrow: wybor moze slabiutki, ale targowac sie da :) trzeba tylko to odpowiednio robic. polecam stoisko Fenix'a (mam nadzieje, ze nie posadzicie mnie o reklame). idzie sie z chlopakami dogadac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

giełda to sie nie powinno nazywac  , tam sie wogule nie da targowac  jak ci ktos sposci 5zł na grafie to nic tylko klaskac uszami ze szczesscia , wybor sprzetu np grafy  słaby jak nic  , drogo jak cholera ,ta pseudo giełda schodzi na psy. dawniej jak była przy spodku i na wejscie czekało sie  ze 40 min to było cos innego

dokładnie :D tragedia. Pameitam jak mi skenra z CEI nie chcial spuscic 10 zł za gigabyte1`a 9000pro kiedys tam :D zaczal mi pociskac jakas bajeczke o buleczkach i maselku na ktore mu nie starczy jak obnizy cene :D 8O. Gowno nie gielda :]. Za to sprzedawca sprzeda Ci taki kit , ze wyjdziesz z gf4 mx a bedziesz myslal ze to 9800xt :D. Btw ja jeszce pamietam gielde kolo mnie, jak bylem bajtel w pzry urzedzie wojewodzkim :D. To byla frajda :D. Jak sie dowiedzialem ze prince of persia ruszy na moim XT-ku hop do domu po dyskietki i na gielde :D. ALe fakt faktem ze przy spodku jeszce jakos to wygladalo, to na dworcu to gowno totalne :-/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na giełdzie może z 10 razy, ostatnio w lipcu 2003 i była to chyba ostatnia wizyta. Ceny, jeżeli już to są minimalnie niższe niż w sklepach. Nie opłaca mi się jechać godzinę samochodem dla 10-20 zł i nie ma żadnej pewnosci, że bedą mieli to co chcę kupić, bo wybór jest mały. Sprzęt uzywany strasznie drogi.

Ludzie z CEI jacyś bucowaci - miny jakby robili łaskę, że wogóle sprzedają, jak ogladałem kartę i chciałem ją wyjąć z folii (nic przez nią nie widać) to na mnie naskoczył jeden: "nie wyjmuje się z folii!". Koty w worku to mogą sobie na targu sprzedawać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem na giełdzie w listopadzie po paru latach nieobecności i podzielam opinie - strata czasu. Nie wiem po co tam jeździć i tak sprzedają te same firmy które mają sklepy w K-ch: Spat, cei, devcom, 4max itp o targowaniu można zapomnieć, po fakture zapraszają do sklepu, tłok jak cholera. Napewno nie ma sensu jeździć tam po nowy sprzęt, a z używanym stosują oczywiście zasadę: sprzedać jak najdrożej/kupić prawie za darmo. Teraz kiedy wszystkie firmy mają strony www sprawdza się cenę, dzwoni czy mają i jedzie na pewniaka a nie jakaś tam giełda....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi