Jelen Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Kurcze, nie wiem, może się czepiam, ale troche dużo zachodu a wyniki marne. Od października mam p4 3GHz@3.5GHz na boxowym coolerze, tylko pastę zmieniłem na AS3. Sprawdzałem na 3.6GHz też bez problemu, tylko bardziej sie grzeje, a na 3.5 w windowsie wiatrak chodzi na 70%, w grach tylko czasem się załącza. A tu jakieś egzotyczne chłodzenie, cuda wianki, dużo pracy i stabilnie 150Mhz więcej, czyli 4% lepiej (zakładając, że wzrost prędkosci proca daje proporcjonalny wzorst predkosci, a tak przeciez nie jest), sztuka dla sztuki i bez sensu w ogole :D 1269202[/snapback] hahaha dobre sobie ,kolega ślepy?. Dobra po pierwsze ja mialem ten proc rok temu to byl wtedy najwyzszy wynik nie dosc ze z proca taktowanego 1.8 ,nie dosc ze z northwooda to jeszcze nie dosc ze w ogole z procesora!. Twoj 3Ghz jest napewno steeping wyzej niz moj P4! albo jadro/technologie wyzej bo nie powiedziales czy northwood D1 czy prescot!. Popatrz 3000mhz -> 3600mhz przyrost w mhz : 600mhz przyrost w % : 25% 1800mhz -> 4014mhz przyrost w mhz : 2214mhz przyrost w % : 123% tak wiec lowerklokerze zeby osiagnac taki przyrost musialbys zrobic ~6700mhz wiec ci jeszcze brakuje :P Hmm skoro twoim zdaniem to takie latwe sztuka dla sztuki itp... to powiedz dlaczego jeszcze nikt nie odnotowal wieklszego przyrostu? moim zdaniem twoj wynik jest marny :P i to bardzo marny bo P4 3.0 lataja ~4.5Ghz jezeli sie jest w to dobrym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Kurcze, nie wiem, może się czepiam, ale troche dużo zachodu a wyniki marne. Od października mam p4 3GHz@3.5GHz na boxowym coolerze, tylko pastę zmieniłem na AS3. Sprawdzałem na 3.6GHz też bez problemu, tylko bardziej sie grzeje, a na 3.5 w windowsie wiatrak chodzi na 70%, w grach tylko czasem się załącza. A tu jakieś egzotyczne chłodzenie, cuda wianki, dużo pracy i stabilnie 150Mhz więcej, czyli 4% lepiej (zakładając, że wzrost prędkosci proca daje proporcjonalny wzorst predkosci, a tak przeciez nie jest), sztuka dla sztuki i bez sensu w ogole :D 1269202[/snapback] o LOL LOL LOL LOL :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: chyba sam nie wiesz co piszesz, za nim ty miałeś swoje standadowe 3GHz, to jeleń miał już 4Ghz wykręcone, zauważ on kręcił z 1800 a ty z 3000, co ty wogóle chcesz porównać, dojdź do jego poziomu a nie...jeśli o/c extreme i extreme cooling jest dla ciebie bez sensu, to co dla cie ma sens? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veven Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No no 4GHz z takiego proca. To się chłopie nieźle musiałeś napracować. Podziwiam takich jak Ty :D ja kiedyś miałem P4 1,7GHz ale udało mi się go wyciągnąć tylko do 2,2GHz. :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Kurcze, nie wiem, może się czepiam, ale troche dużo zachodu a wyniki marne. Od października mam p4 3GHz@3.5GHz na boxowym coolerze, tylko pastę zmieniłem na AS3. Sprawdzałem na 3.6GHz też bez problemu, tylko bardziej sie grzeje, a na 3.5 w windowsie wiatrak chodzi na 70%, w grach tylko czasem się załącza. A tu jakieś egzotyczne chłodzenie, cuda wianki, dużo pracy i stabilnie 150Mhz więcej, czyli 4% lepiej (zakładając, że wzrost prędkosci proca daje proporcjonalny wzorst predkosci, a tak przeciez nie jest), sztuka dla sztuki i bez sensu w ogole :D 1269202[/snapback] LOLLLLL 3,5 ghz z 3 gigowep procka no super super gratuluje, zrob taki przyrost mowcy jak przedmowca moj napiasal to bedziez gosciu,a z tymi 500megahercami to idz gdzies, te 4ghzy z fabrycznie 1,8 to tak samo jakbys wycisnol z Bartona 2500+ 4Ghz, a czy komus sie to udalo??, chyba nie . zreszta popatrz na date postu ponad rok temu... no comments Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...