Pawciu Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Mam radka 9700 NP (komputronik). Dzieja mi sie dziwne rzeczy - moze ktos tez mial podobnie. Nie krece karty w ogole. Po prostu zaczelo sie to dziac od momentu gdy przeszedlem na WC. Wczesniej, poza standardowym chlodzeniem, mialem zalmana-kanapke i wszystko gralo. Po zalozeniu WC, w niektorych programach mam dosc nietypowe artefakty. Nietypowe, bo nie zawsze wystepuja. Gdy ustawie AA <= 2, to w 3DMarku 2003 pojawia sie pionowa niebieska ruchoma kreska. Gdy przelacze na 4xAA, to pojawiaja sie dziwne trojkaty, ale tylko od poszczegolnych obiektow. W Q3 nie da sie w ogole grac, podczas gdy w X2-The Khaak Threat, nie ma ZADNYCH problemow. Co jest grane?! Starowniki Omegi 4.1 (probowalem roznych - to samo). Temperatura - raczej chlodno - badana organoleptycznie (podczas pracy pamieci sie troche grzeja ale da sie utrzymac reka). Taktowania standardowe 275/270. Oto 2 ss z 3DMarka: To jest bez AA: A to z: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 cholera spac bys sie polozył :) a tak na powaznie to albo blok zle przylega albo ukruszyles rdzen Zycze ci zlego mocowania. A na dzis daj se spokoj :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 mogly tez pasc pamiatki, ale jak one padaja to wali artami az oczy puchna, ostatnie ukrecilem pamieci na r8500RIP a 11800pkt robila w 01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Mam radka 9700 NP (komputronik). Dzieja mi sie dziwne rzeczy - moze ktos tez mial podobnie. Nie krece karty w ogole. Po prostu zaczelo sie to dziac od momentu gdy przeszedlem na WC. Wczesniej, poza standardowym chlodzeniem, mialem zalmana-kanapke i wszystko gralo. Po zalozeniu WC, w niektorych programach mam dosc nietypowe artefakty. Nietypowe, bo nie zawsze wystepuja. Gdy ustawie AA <= 2, to w 3DMarku 2003 pojawia sie pionowa niebieska ruchoma kreska. Gdy przelacze na 4xAA, to pojawiaja sie dziwne trojkaty, ale tylko od poszczegolnych obiektow. W Q3 nie da sie w ogole grac, podczas gdy w X2-The Khaak Threat, nie ma ZADNYCH problemow. Co jest grane?! Starowniki Omegi 4.1 (probowalem roznych - to samo). Temperatura - raczej chlodno - badana organoleptycznie (podczas pracy pamieci sie troche grzeja ale da sie utrzymac reka). Taktowania standardowe 275/270. masz blok z podfrezowaniem czy bez (są 2 typy) jak bez to rdzeń może mieć słąby kontakt z blokiem (sprawdzone u kumpla) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 masz blok z podfrezowaniem czy bez (są 2 typy) jak bez to rdzeń może mieć słąby kontakt z blokiem (sprawdzone u kumpla) Blok jest bez podfrezowania. Ale przeciez standardowy cooler tez nie ma zadnych frezow i jest ok. Blok jest docisniety - 2 montowalem i dowalilem pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 masz blok z podfrezowaniem czy bez (są 2 typy) jak bez to rdzeń może mieć słąby kontakt z blokiem (sprawdzone u kumpla) Blok jest bez podfrezowania. Ale przeciez standardowy cooler tez nie ma zadnych frezow i jest ok. Blok jest docisniety - 2 montowalem i dowalilem pasty. Nie wiem jak na 9700 ale na 9800 rdzeń jest niby równo z ramką ... a jak nie ma podfrezowania to lipnie chodzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Nie wiem jak na 9700 ale na 9800 rdzeń jest niby równo z ramką ... a jak nie ma podfrezowania to lipnie chodzi ... Tzn co? Kiepsko sie kreci? Artefakci? Grzeje? Bo moze powinienem wziac pilnik i sobie zrobic "podfrezowanie" :) Juz druga osoba mi to mowi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Dzis czyscilem pamieci spirytem, podfrezowalem bloczek i nic nie pomoglo. Zamontuje moze AC i zobacze co powie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 AC Tez nie pomoglo. Pozostaje reklamacja... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 wspulczuje bardzo, u mnie wyszlo cos takiego nie z gruchy ni z pietruchy: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=61371 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Hmmm a sprawdz ty no czy przypadkiem rdzenia nie pokruszyles. Mi to sie zdarzylo na Radku 9700Pro. Od czestego czyszczenia z pasty (sic!) konkretnie jezdzenia papierem do pupy jeden rog mi sie delikatnie zaokraglil :) Co prawda nie bylo najmniejszych problemow ze stablisnoscia czy syfami, ale moze tobie cos sie nie wyszlo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Hmmm a sprawdz ty no czy przypadkiem rdzenia nie pokruszyles. Mi to sie zdarzylo na Radku 9700Pro. Od czestego czyszczenia z pasty (sic!) konkretnie jezdzenia papierem do pupy jeden rog mi sie delikatnie zaokraglil :) Co prawda nie bylo najmniejszych problemow ze stablisnoscia czy syfami, ale moze tobie cos sie nie wyszlo? Nie zauwazylem niczego takiego, a karta pojechala juz do Wadowic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...