Boxster Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Wiem ze moze pytanie jest glupie... Ale qde brac tego Bartona M czy nie ?? W tej chwili mam Barton 2500+ AQZEA 0325MPMW leci na 230x10,5 1,9Vcore to jest max na moich pamieciach!! Warto go zmienic na M czy nie :| Bo teraz sam nie wiem :( Bede go montowal na DFI LanParty...Daj spokój! Zostaw swojego Bartona, jak widzisz z Mobile trzeba miec wiecej szczescia niz rozumu! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Wiem ze moze pytanie jest glupie... Ale qde brac tego Bartona M czy nie ?? W tej chwili mam Barton 2500+ AQZEA 0325MPMW leci na 230x10,5 1,9Vcore to jest max na moich pamieciach!! Warto go zmienic na M czy nie :| Bo teraz sam nie wiem :( Bede go montowal na DFI LanParty...Daj spokój! Zostaw swojego Bartona, jak widzisz z Mobile trzeba miec wiecej szczescia niz rozumu! :lol: heh tak chyba było w moim przypadku :) Po L12 modzie polubił wysokie FSB, przed też na 230 szedł - a jest zwykły 1.65 z Siriusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rain Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Lumperator napisał: Miałem zakłądac nowy temat, ale z racji porządku tu panujacego przedstawię swój POWAŻNY problem tutaj. Od wczoraj robie testy na nowym procesorze. Dotarłem jakoś do Bartona-M FQQ4T 1.45V 2500+ i w myśl iż procki te świetnie się kręcą, zaczełem go testować. Niestety po wielu róznych konfuguracjach w Biosie ten rzekomo wysoce podkrecalny HIT nie chce mi chodzić stabilnie nawet na 10x200 prz 1.7V Nie ma czegoś takiego jak Barton-M FQQ4T, za to jest FQQ4C, gdzie C oznacza magistralę 266Mhz. Ot taki mały błędzik się wkradł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Hmm no to widac ze te 1.45V sa jakies dziwne. Nie kreca sie w ogole praktycznie. Naprawde prawdziwy SHIT. To juz te 1.65V sa lepsze bo sie znacznie lepiej kreca - jak dobrze mieszkac w Polsce ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 poissopn5: wg mnie nie opłasa się.... bo płacic 200 zł więcej za procek co daje 200-400, może więcej MHz....zależy jakie masz priorytety i jakie możiwości finansowe.... Wg mnie, kupno Mobila to super bussines...narazie 2.68, a niebawem może 2.8, kto wie...wszsytko zależy od chłodzenia :D Jak cię stać: kupój koniecznie...jak nie: olej, masz wystarczająco odjechany sprzęt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 poissopn5: wg mnie nie opłasa się.... bo płacic 200 zł więcej za procek co daje 200-400, może więcej MHz....zależy jakie masz priorytety i jakie możiwości finansowe.... Wg mnie, kupno Mobila to super bussines...narazie 2.68, a niebawem może 2.8, kto wie...wszsytko zależy od chłodzenia :D Jak cię stać: kupój koniecznie...jak nie: olej, masz wystarczająco odjechany sprzęt :) Ale kto powiedzial ze ja bede placil... mam dobry uklad... w gre wchodzi wymiana no moze max 50zl doplaty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Nooooo to brać póki gorące !!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Dlaczego jak piszecie o swoich prockach to podajecie "FQQ4T"?? Na co to komu jak wszystkie 1.45v tak maja. :? Podawajcie serie proca to bedzie chociaz troche widac czego to wina ze slabo sie kreca. Ja mam kilka Mobilow 1.45V, wszystkie maja serie IQYHA 0408RPMW, roznia sie tylko cyferkami. Pierwszy z brzegu 2500MHz na 1.8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Dlaczego jak piszecie o swoich prockach to podajecie "FQQ4T"?? Na co to komu?? Podawajcie serie proca to bedzie chociaz troche widac czego to wina ze slabo sie kreca. Ja mam kilka Mobilow 1.45V, wszystkie maja serie IQYHA 0408RPMW, roznia sie tylko cyferkami. Pierwszy z brzegu 2500MHz na 1.8V Jak byś dokładnie czytał ten temat to byś wiedział że seria nic nie mówi o oc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Czytalem dokladnie tematy rowniez gdzie indziej i ludzie maja jednak inne zdanie. Np dlaczego w niektorych sklepach w stanach procki z "lepsza" seria sa drozsze?? Przeczytaj sobie dokladnie ten temat http://www.ocforums.com/showthread.php?s=&...30&pagenumber=1 dla nich seria jednak cos znaczy. Jest roznica w seriach zaczynajacych sie od I czy od A. W Polsce trafia sie dwie osoby z taka sama seria, jeden procek okaze sie dobry drugi slaby i to ma czegos dowodzic?? ze seria nie ma znaczenia?? Tam jest kilkanascie (dziesiat) procesorow z danych serii i to juz oczyms swiadczy. Wtedy mozna wyciagac wnioski, a nie po dwoch mobilach na krzyz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Czytalem dokladnie tematy rowniez gdzie indziej i ludzie maja jednak inne zdanie. Np dlaczego w niektorych sklepach w stanach procki z "lepsza" seria sa drozsze?? Przeczytaj sobie dokladnie ten temat http://www.ocforums.com/showthread.php?s=&...30&pagenumber=1 dla nich seria jednak cos znaczy. Jest roznica w seriach zaczynajacych sie od I czy od A. W Polsce trafia sie dwie osoby z taka sama seria, jeden procek okaze sie dobry drugi slaby i to ma czegos dowodzic?? ze seria nie ma znaczenia?? Tam jest kilkanascie (dziesiat) procesorow z danych serii i to juz oczyms swiadczy. Wtedy mozna wyciagac wnioski, a nie po dwoch mobilach na krzyz. miałem w swoich łapkach 3x mobile z tej samej serii (chyba nie czytałeś jednak DOKŁADNIE) i każdy kręcił się inaczej - a rozrzut był duży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Czytalem dokladnie i nie uwazam zeby to mialo jakies znaczenie, ze Tobie trafily sie rozne mozliwosci tych samych serii. Wyznacznikiem jest wieksza ilosc prockow, a nie sporadyczne przypadki. Wlasnie mam drugiego procka z serii IQYHA 0408RPMW i kreci sie podobnie jak pierwszy 2400mhz na 1.65V. I tak tez mozna wyczytac na OC forums na temat tej serii (ze w zasadzie nie jest zla i calkiem niezle sie kreci). Wiadomo, ze zdarzaja sie wyjatki lepsze i gorsze, ale seria ma znaczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Czytalem dokladnie i nie uwazam zeby to mialo jakies znaczenie, ze Tobie trafily sie rozne mozliwosci tych samych serii. Wyznacznikiem jest wieksza ilosc prockow, a nie sporadyczne przypadki. Wlasnie mam drugiego procka z serii IQYHA 0408RPMW i kreci sie podobnie jak pierwszy 2400mhz na 1.65V. I tak tez mozna wyczytac na OC forums na temat tej serii (ze w zasadzie nie jest zla i calkiem niezle sie kreci). Wiadomo, ze zdarzaja sie wyjatki lepsze i gorsze, ale seria ma znaczenie. Jak dla ciebie wyznacznikiem proca jest kręcenie Mobile na 2,4GHz to gratuluje ... akurat 2,4GHz to faktycznie wszystkie robią podobnie (okolice 1,6V) ... :D Dla mnie kręcenie mobile to OC >>2,6GHZ I jeżeli jeden procek idzie 2,8GHz drugi z wysiłkiem 2,6GHz a trzeci 2,7GHz to dla mnie wróżenie z serii można sobie o D.pe potłuc (wszystkie trzy AXMA 2500 FKT4C 238100SL32xxx AQYHA 0351 RPMW) . Rozbawiłeś mnie tą weryfikacją na 2,4GHz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Wow mistrzu, czy ja gdzies napisalem ze 2400 to jest wyznacznik krecenia?? Naucz sie czytac i nie wszystkie tak chodza. Zwlaszcza wyciagniete prosto z pudelka bez wygrzania. Twoj komputer nie jest wyznacznikiem swiata. No widzisz i mnie nie interesuje czy wyciagne 2700-2900 na napieciu ponad 2V. Nie interesuje mnie czy masz takie czy inne chlodzenie, na ktorym mozesz tak zylowac procki. Dla mnie wazniejsze jest zeby wyciagal jak najwiecej przy jak najmniejszym napieciu. Niektorzy wyciagaja 2500mhz na 1.85-1.9, niektorzy w ogole tyle nie wyciagaja. Wiec mysle ze jednak 1.75-1.8 jest calkiem niezlym wynikiem dla 2500mhz. Napisalem ze kreca sie podobnie co tyczylo sie rowniez wczesniejszej wzmianki o napieciu ponizej 1.8v na 2500mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Panowie po co się kłócić. Lepiej byłoby zrobić listę wszystkich waszych mobilów wraz z wynikami oc i na jej podstawie jednoznacznie stwierdzic czy są jakieś zależności. Moim zdaniem - nie będzie, ale za to będzie na to jasny dowód. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 widze ze na allegro nie ma co kupowac mobili , wszyscy sprzedaja tylko to co sie nie kreca:) z opisami OSZALALEM super podkrecalne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 słuchajcie, sorka że się pytam, bo już pewnie to było przerabiane ale nie mam czasu wertować 25 stron z postami... jak to jest z mobile'ami na Epoxach [a konkretniej na 8rda3+] ? mój barton narazie max poszedł na 2400MHz (11x218). Nie chce mi sie zmieniac mobo na Abita, ale procka chętnie bym zmienił na mobile'a :D jak to jest, są jakieś problemy czy nie ? bo gdzieś o tym czytałem, ale dobrze nie pamiętam... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Jest topic: EPOX + MOBILE. sam zresztą zakładałem, ale jak widzisz poniżej, w moim przypadku sie zdeaktualizował, jak myślisz dlaczego ?? Nie mam nic do EPOX, wg mnie wciąż najlepsze stosunek cena - możliwości. Jak tuż powyżej masz napisane, 2.4 GHz z napięciem około 1.65(i to można przyjąć za pewnik, zgadzam sie z panem yotomeczek`iem) a więcej to już kwestia indywidualna. Ja na epoxie zrobiłem max FSB 225 albo 2.45 GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 czyli co, przy przejściu na mobile'a najlepiej przesiąść się na abita albo dfi ? kurde, no to sobie poczekam, bo nie mam płyty zastępczej... :/ PS dla mnie OC to też dopiero jakieś 2700MHz, jestem zdolny zmienić mobo i proca, nawet dla tych 300... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElBorsuko Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Ja narazie mecze sie z przebiciem magicznej liczby 2800MHZ, moze dzisjaj mi sie uda, 2750MHZ to pestka na moim bartonie mobile 2600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Ja narazie mecze sie z przebiciem magicznej liczby 2800MHZ, moze dzisjaj mi sie uda, 2750MHZ to pestka na moim bartonie mobile 2600+ to mniałeś niezłego farciora mój na 2600+ ledwo postował 2500 mhz na 2v wiec albo mój był jakis lewy abo twój sie extra kreci... , jak na 2600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Oki zamontowalem wode. Pierwsze testy wskazuja ze nie trafil mi sie super hiber mobile :( 2500 Mhz to max full stable ( 12,5x200 1,75V) powyzej magicznej wartosci 2,5Ghz nie idzie zobacze czy L12 cos da ale nie jestem dobrej mysli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumil Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Jak dla ciebie wyznacznikiem proca jest kręcenie Mobile na 2,4GHz to gratuluje ... akurat 2,4GHz to faktycznie wszystkie robią podobnie (okolice 1,6V) ... :DKhem... nie zgodze sie... mam wersje 1.45V z newegga, IQYHA 0407VPMW i max to ~2350-2370MHz.... @1.75V dalej nawet Vcore 1.95nie pomaga :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Wow mistrzu, czy ja gdzies napisalem ze 2400 to jest wyznacznik krecenia?? Naucz sie czytac i nie wszystkie tak chodza. Zwlaszcza wyciagniete prosto z pudelka bez wygrzania. Twoj komputer nie jest wyznacznikiem swiata. No widzisz i mnie nie interesuje czy wyciagne 2700-2900 na napieciu ponad 2V. Nie interesuje mnie czy masz takie czy inne chlodzenie, na ktorym mozesz tak zylowac procki. Dla mnie wazniejsze jest zeby wyciagal jak najwiecej przy jak najmniejszym napieciu. Niektorzy wyciagaja 2500mhz na 1.85-1.9, niektorzy w ogole tyle nie wyciagaja. Wiec mysle ze jednak 1.75-1.8 jest calkiem niezlym wynikiem dla 2500mhz. Napisalem ze kreca sie podobnie co tyczylo sie rowniez wczesniejszej wzmianki o napieciu ponizej 1.8v na 2500mhz. Proc Duncana na WC: 2,5GHz 1,63V w Prime 2,6GHz 1,72V w Prime 2,7GHz 1,9V w Prime Wszystko na WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rain Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Nie słyszałem jeszcze o 1.45 który by pobił barierę 2600 Mhz, natomiast 1.65 się zdarzyły. Czy to na coś wskazuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Nie słyszałem jeszcze o 1.45 który by pobił barierę 2600 Mhz, natomiast 1.65 się zdarzyły. Czy to na coś wskazuje ? ???? Mój 1,45 robi Prime 2,75GHz ... MiecioP też ma 1,45V i robi >2,75GHz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Niop. Ruletka jak widać :( Ja swojego jutro odsyłam. Pytałem ludzi, którzy kupowali razem ze mną. Jak narazie 3 kiszkowato :( i jeden zwalony... Wszystkie 1,45V z USA. Juz się nie mogę doczekać na kolejnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Większe jest prwdopodobieństwo zakupu dobrze podkręcalnego AXP-M 1.65V niż jego niby "lepszą" wersję 1.45V. Ja już dobrze to obadalem i dochodze do wniosku, ze osoby, które łudza się iż sprowadzony ze Stanów 1.45 wyciągnie wiecj niż jego bracia przebywajacy w Polsce, to się GRUBO myli !!! Podkrecanie (przekraczanie 2,6 GHz): 1.45V - 6/10 (sześć procków na dziesieć) 1.65V - 8/10 A jeśli mowa o granicy 2,8GHz to raczej ten 1.45V wygra tyle, ze bedzie to 1/12 !! Poszukiwany listem gończym Bartosz M. pseudonim "Mobil" ukrywa w Polsce i psychicznie wykańcza Bogu ducha winnych użytkowników PC. Jak długo będzie to trwać ? Tego nie wie nawet sam Dziadek Mróz - Berkut. Tymczasem w USA przebywa cała siatka tego niebezpiecznie szybkiego organizmu. Jej znak to A.M.D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Poddaje sie 2500Mhz i koniec nie idzie dalej moze w weekend cos zmajstruje ale watpie. Procek to AQYHA 0351RPMW Prawde powiedziawszy jestem troche zawiedziony spodziewalem sie 2.6Ghz minimum no ale widocznie nie mialem szczęścia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 huhu.. to widzę, że miałem fuksa z moim AQYHA 0351RPMW z barwkompu, że 12x223 robi bez problemu na 1.9V realne, skoro tu takie kfiatki są.. a ja się martwiłem, że jak mój 2,7ghz przebić nie chce to kiszka jest .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...