Skocz do zawartości
Chaos Gdańsk

Blok na Proca

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry że w tym tygoniu bloków nie będzie, ale pospieszyłem się, zapomniałem o testach !!!, bloki muszą najpierw przejść test 3 dni pod ciśnieniem sorry w poniedziałek bede wysyłał.

Btw bloczek ma 7 finów, uriel 2 chyba też ma 7 a nuk to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie podobają a gdzie mowa o tym co najczęściej was burzy wydajność

Pytania uzupełniające do Chaos Gdańsk

1. twój blok o ile sie nie myle ma 6 finów

CFD Uriel rev2 ma ich 9 

Nukleon2 12 (poprawcie mnie jak się myle

Wnioski wysnujcie sami

Możesz dorzucis jeszcze jaka jest grubość dna (nie grubość miedzi tylko grub miedzi nad jądrem ?

mylisz sie bo i uriel 2 i ten bloczek maja po 7 finow => patrz fotki; lewa blok chaosa prawa uriel 2. nuk tez mial podobna ilosc. co do grubosci dna sie nei wypowiem.

tak poza tym to powiedz co sie tobie nie podobalo w moim WC rev1.

btw. naucz sie cytowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh to juz chyba standard.... Kolejna osoba z kosmicznych powodów przeklada cos na inny termin... ;-)

Czy nie lepiej najpierw zrobić a później opowiadać? ;-)

przekładając premiere ryzykujesz, że zostaniesz zaszufladkowany....

Btw. bardzo sie ciesze, ze ktoś nowy wziął sprawy w swoje ręce.

Życze WIELKICH SUKCESÓW ;-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprostowanie to nie płyta padła, to zasilacz zjarał płyte, chciałem sprawdzić czy to płyta i zmieniłem płyte i druga poszła <rozpacz>, zasilacz dupne firmy nie bede wymieniał, ale poświęce mój komputer jako stanowisko testowe, postaramy sie aby opóźnienie było jak najmniejsze, bloczki są już gotowe, ale wszystkie chcemy przetestować żeby sprawdzić czy cała seria jest ok czy nie będzie żadnej wtopy.

jak narazie to mamy zjaranego solteka pod amd i zjarane ecs pod p4 :(

ech, powód nie jest kosmiczny, każdemu mogło sie zdażyć, nikt nie sądził że na bartonie puszczonym troszke wyżej nominalnych siądzie zasilacz niby 400 watowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica między urielem i tym blokiem jest następująca:

Zrezygnowałem z diody (da sie zrobić)

Nie ma grawerowanego loga

Top ma inny kształt

Zrezygnowałem ze sprayera ( nie zauważyłem zmiany wydajności)

Nie ma kartonika (może będzie)

Test porównawczy:

blok był testowany na 2ch różnych zestawach, o temperaturach nie bede pisał bo wiadomo jak to mierniki na płytach działają, była konfrontacja z urielem rev 2 , wynik konfrontacji tak jak sie spodziewałem (identyczna w 99% konstrukcja) różnica wydajności leżała w zakresie błędu statystycznego.  (albo była różnica 1 stopnia albo różnicy nie było).

Fotki będą ale mój aparat to szit za 250 zł :)

Z takim topem montaż na Abicie NF7 odpada :( (mam uriela2 i też był problem)

Co dokrućców na fotach Niemca widać że są cienkie ... (a Uriel ma pod wąż 12mm rozwiercane ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm widze zainteresowanie dość małe, na forum roi sie od postów że uriela nie można dostać, że nuka nie można dostać :) a tu pojawia sie produkt równie dobry i zainteresowania nie ma :) rotfl :)

hahahahaha Bez testow jakichkolwiek chcesz mikec mega zbyt ? :D

Podeslij jeden do mod4.us, do mod-case.com, dziekie.net, overclockers.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim topem montaż na Abicie NF7 odpada  (mam uriela2 i też był problem)

Znaczy co? Że nie dam rady tego zamontować na moim NF7-S? Może jakieś bliższe szczegóły?

Z tego co widzę to top w Urielu wystawał za obrys podstawy i mógł nie wejść przez kondensatory, ale tutaj top jest wielkości podstawy...

Proszę rozwiń swoją wypowiedź nieco żebym nie zamawiał sprzętu, którego nie uda mi się zamontować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, jeśli na zdjęciach które wlepił tu Niemiec ten blok po lewej to CFD, a ten po prawej jest Twojego autorstwa, to albo ślepy jestem albo tam top nie wystaje poza podstawę, no chyba że o milimetr. Jeśli się mylę, to byłbym wdzięczny gdyby ktoś był łaskaw mnie poprawić.

Jeśli jednak coś przeszkadza w mocowaniu bloku na tej płycie to moim skromnym zdaniem wskazane było by takie zmodyfikowanie bloku, aby pasował pod jedną z najlepszych płyt głównych na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, jeśli na zdjęciach które wlepił tu Niemiec ten blok po lewej to CFD, a ten po prawej jest Twojego autorstwa, to albo ślepy jestem albo tam top nie wystaje poza podstawę, no chyba że o milimetr. Jeśli się mylę, to byłbym wdzięczny gdyby ktoś był łaskaw mnie poprawić.

Jeśli jednak coś przeszkadza w mocowaniu bloku na tej płycie to moim skromnym zdaniem wskazane było by takie zmodyfikowanie bloku, aby pasował pod jedną z najlepszych płyt głównych na rynku.

Slepy nie jestes ale... ;)

Mylisz blok CFD z tym drugim. CFD jest po prawej, a nie po lewej. Az tak trudno sie zorietnowac :?: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pewnie że trudno bo w rękach żadnego nie miałem :D

Ale parę postów pod zdjęciami jest to doprecyzowane, tylko mi się coś powaliło najwyraźniej.

W tej sytuacji pasuje zrobić tak, żeby było dobrze :D czyli dostosować blok do Abita, znaczy się przeprojektować nieco top.

Może ktoś z mobo na wierzchu jest w stanie zmierzyć odległość od dziur socketa do tych kondensatorów? Jeśli nie to ja spróbuję wieczorem, bo muszę do tego kawał kompa rozebrać.

Chaos, mógłbyś zmierzyć odległość od dziur do krańca topu? Będzie wiadomo ile go trzeba zmniejszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi