Armadon Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wreszcie coś się ruszyło. Dowód na to że rynek nie znosi próżni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Sorry że w tym tygoniu bloków nie będzie, ale pospieszyłem się, zapomniałem o testach !!!, bloki muszą najpierw przejść test 3 dni pod ciśnieniem sorry w poniedziałek bede wysyłał. Btw bloczek ma 7 finów, uriel 2 chyba też ma 7 a nuk to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 No własnie podobają a gdzie mowa o tym co najczęściej was burzy wydajność Pytania uzupełniające do Chaos Gdańsk 1. twój blok o ile sie nie myle ma 6 finów CFD Uriel rev2 ma ich 9 Nukleon2 12 (poprawcie mnie jak się myle Wnioski wysnujcie sami Możesz dorzucis jeszcze jaka jest grubość dna (nie grubość miedzi tylko grub miedzi nad jądrem ? mylisz sie bo i uriel 2 i ten bloczek maja po 7 finow => patrz fotki; lewa blok chaosa prawa uriel 2. nuk tez mial podobna ilosc. co do grubosci dna sie nei wypowiem. tak poza tym to powiedz co sie tobie nie podobalo w moim WC rev1. btw. naucz sie cytowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Zwracam chonor nie ogladałem trzeciej fotki :( A które to twoje rev.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 te co podales w temacie o CPC :) element rev 2 jest na fotkach w tym temacie po prawej stronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Niestety premiera naszego bloczku w wersji z większymi króćcami ulegnie małemu opóźnieniu, powód: na stanowisku testowym padła płyta, chipset nie wyrobił :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Heh to juz chyba standard.... Kolejna osoba z kosmicznych powodów przeklada cos na inny termin... ;-) Czy nie lepiej najpierw zrobić a później opowiadać? ;-) przekładając premiere ryzykujesz, że zostaniesz zaszufladkowany.... Btw. bardzo sie ciesze, ze ktoś nowy wziął sprawy w swoje ręce. Życze WIELKICH SUKCESÓW ;-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Sprostowanie to nie płyta padła, to zasilacz zjarał płyte, chciałem sprawdzić czy to płyta i zmieniłem płyte i druga poszła <rozpacz>, zasilacz dupne firmy nie bede wymieniał, ale poświęce mój komputer jako stanowisko testowe, postaramy sie aby opóźnienie było jak najmniejsze, bloczki są już gotowe, ale wszystkie chcemy przetestować żeby sprawdzić czy cała seria jest ok czy nie będzie żadnej wtopy. jak narazie to mamy zjaranego solteka pod amd i zjarane ecs pod p4 :( ech, powód nie jest kosmiczny, każdemu mogło sie zdażyć, nikt nie sądził że na bartonie puszczonym troszke wyżej nominalnych siądzie zasilacz niby 400 watowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 hehehe, jak tak dalej pojdzie to zawisniecie na drzewie szybciej od CFD :lol: obyscie cos chociaz wyslac zdazyli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 witch damy rade :) jak tam wasze długi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 witch damy rade :) jak tam wasze długi ?przestancie Panowie prawic sobie przyjemnosci, bo wyniknie klutnia a tego nie chcemy. wiec razcka na zgode i peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 witch damy rade :) jak tam wasze długi ?przestancie Panowie prawic sobie przyjemnosci, bo wyniknie klutnia a tego nie chcemy. wiec razcka na zgode i peace przesadzasz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 oczywiście no ofence :) a kto sie kłuci, ja tam witcha i popixa lubie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 oczywiście no ofence :) a kto sie kłuci, ja tam witcha i popixa lubie :) ja tez :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Obydwoje panowie z trojmiasta moze tak maly compare? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Obydwoje panowie z trojmiasta moze tak maly compare?jak cos to obydwaj :) a compare jest narazie tylko wizualny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Kali mowic trudna jezyka :D No na wizualnym moze sie nie skonczy wystarczy tylko mala inicjatywa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Różnica między urielem i tym blokiem jest następująca: Zrezygnowałem z diody (da sie zrobić) Nie ma grawerowanego loga Top ma inny kształt Zrezygnowałem ze sprayera ( nie zauważyłem zmiany wydajności) Nie ma kartonika (może będzie) Test porównawczy: blok był testowany na 2ch różnych zestawach, o temperaturach nie bede pisał bo wiadomo jak to mierniki na płytach działają, była konfrontacja z urielem rev 2 , wynik konfrontacji tak jak sie spodziewałem (identyczna w 99% konstrukcja) różnica wydajności leżała w zakresie błędu statystycznego. (albo była różnica 1 stopnia albo różnicy nie było). Fotki będą ale mój aparat to szit za 250 zł :) Z takim topem montaż na Abicie NF7 odpada :( (mam uriela2 i też był problem) Co dokrućców na fotach Niemca widać że są cienkie ... (a Uriel ma pod wąż 12mm rozwiercane ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 hmmm widze zainteresowanie dość małe, na forum roi sie od postów że uriela nie można dostać, że nuka nie można dostać :) a tu pojawia sie produkt równie dobry i zainteresowania nie ma :) rotfl :)hahahahaha Bez testow jakichkolwiek chcesz mikec mega zbyt ? :D Podeslij jeden do mod4.us, do mod-case.com, dziekie.net, overclockers.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NerCo Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Do mnie tez mozesz podleslac mogl bym prrzetestowac z C_C i Nukiem 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Z takim topem montaż na Abicie NF7 odpada (mam uriela2 i też był problem) Znaczy co? Że nie dam rady tego zamontować na moim NF7-S? Może jakieś bliższe szczegóły? Z tego co widzę to top w Urielu wystawał za obrys podstawy i mógł nie wejść przez kondensatory, ale tutaj top jest wielkości podstawy... Proszę rozwiń swoją wypowiedź nieco żebym nie zamawiał sprzętu, którego nie uda mi się zamontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 tak jak pisałęm już wiele razy króćce można zamówić DOWOLNE :) a kwestia topu w abicie hmm, z tego co widze top zawadzał by o kondensatory, czyli trzeba by było top zeszlifować od strony kondensatorów na wymiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Hmmm, jeśli na zdjęciach które wlepił tu Niemiec ten blok po lewej to CFD, a ten po prawej jest Twojego autorstwa, to albo ślepy jestem albo tam top nie wystaje poza podstawę, no chyba że o milimetr. Jeśli się mylę, to byłbym wdzięczny gdyby ktoś był łaskaw mnie poprawić. Jeśli jednak coś przeszkadza w mocowaniu bloku na tej płycie to moim skromnym zdaniem wskazane było by takie zmodyfikowanie bloku, aby pasował pod jedną z najlepszych płyt głównych na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Hmmm, jeśli na zdjęciach które wlepił tu Niemiec ten blok po lewej to CFD, a ten po prawej jest Twojego autorstwa, to albo ślepy jestem albo tam top nie wystaje poza podstawę, no chyba że o milimetr. Jeśli się mylę, to byłbym wdzięczny gdyby ktoś był łaskaw mnie poprawić. Jeśli jednak coś przeszkadza w mocowaniu bloku na tej płycie to moim skromnym zdaniem wskazane było by takie zmodyfikowanie bloku, aby pasował pod jedną z najlepszych płyt głównych na rynku. Slepy nie jestes ale... ;) Mylisz blok CFD z tym drugim. CFD jest po prawej, a nie po lewej. Az tak trudno sie zorietnowac :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 A pewnie że trudno bo w rękach żadnego nie miałem :D Ale parę postów pod zdjęciami jest to doprecyzowane, tylko mi się coś powaliło najwyraźniej. W tej sytuacji pasuje zrobić tak, żeby było dobrze :D czyli dostosować blok do Abita, znaczy się przeprojektować nieco top. Może ktoś z mobo na wierzchu jest w stanie zmierzyć odległość od dziur socketa do tych kondensatorów? Jeśli nie to ja spróbuję wieczorem, bo muszę do tego kawał kompa rozebrać. Chaos, mógłbyś zmierzyć odległość od dziur do krańca topu? Będzie wiadomo ile go trzeba zmniejszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 masz możliwość w wałasnym zakresie zeszlifować pare milimetrów plexy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ten blok z prostym topem to uriel. Chaos mi tez mozesz podeslac ten bloczek i wtedy go porownam z urielem i zobaczymy, ktory jest lepsiejszy i o ile. ten uriel z fotek ma skrajne krucce 12 OD a srodkowy 16 OD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 z 3x 12 mm złączkami moge podesłać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 z 3x 12 mm złączkami moge podesłać ??pasi :) ja mam teraz szybkozlaczki na waz 10/12 ale nakladalem go bez przeszkow na choinki 12 OD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Możliwość to ja mam, ale jak to będzie wyglądało to nie wiem. Poza tym płyta ta jest dość popularna więc może warto pomyśleć nad rozwiązaniem tego problemu w produkcji seryjnej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...