turzol Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 qrcze coś jest nie tak z tym.. poustawiałem wszystko tak jak mówiliście.. nawet poprawke xana uwzględniłem.. ale te filmy jakoś badziewnie wyglądają.. wszsytko jakieś takie rozmyte.. kolorki takie jakieś poszarpane.. ;/ jak na tandetnym stacjonarnym dvd.. ;/ dla porównania rano oglądałem powrót króla w wypasionej jakości jeszcze na zwykłym divxie i powalał na kolana.. a teraz wygląda jakby był svcd kodowany.. ;/ to jedno.. Mnie tez nie powalily te ustawienia - wrecz przeciwnie - filmow nie da sie ogladac :lol: Wygladaja co najmniej dziwnie - u mnie filmy sa "ziarniste" tzn. widac pelno kropek. Co do SPP deblocking to romzmycia nie mam jak w fddshow ustawie dla kodeka Xvid - libavcodec ale i tak musze suwakiem dac 3-cia pozycje bo na 5-tej filmy chodza jak zolw :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Dzwiek (ffdshow obsluguje tez audio wiec wylacz to ) w starcie masz w zakladce ffdshow. O obraz to sobie potestuj , moze cos zle wlaczyles nie wiem , moze masz stery zle do ffdshow . Najpierw poszukaj sam, a potem pytaj . I mnie dziala idealnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 qrcze coś jest nie tak z tym.. poustawiałem wszystko tak jak mówiliście.. nawet poprawke xana uwzględniłem.. ale te filmy jakoś badziewnie wyglądają.. wszsytko jakieś takie rozmyte.. kolorki takie jakieś poszarpane.. ;/ jak na tandetnym stacjonarnym dvd.. ;/ dla porównania rano oglądałem powrót króla w wypasionej jakości jeszcze na zwykłym divxie i powalał na kolana.. a teraz wygląda jakby był svcd kodowany.. ;/ to jedno.. Mnie tez nie powalily te ustawienia - wrecz przeciwnie - filmow nie da sie ogladac :lol: Wygladaja co najmniej dziwnie - u mnie filmy sa "ziarniste" tzn. widac pelno kropek. Co do SPP deblocking to romzmycia nie mam jak w fddshow ustawie dla kodeka Xvid - libavcodec ale i tak musze suwakiem dac 3-cia pozycje bo na 5-tej filmy chodza jak zolw :( Nastepny ludzieeeeeeeeeee . Wlacz w postprocessing zeby ffdshow kontrolowal uzycie proca ( automatic quality control) . Ja mam na maxa i mi nie tnie . A odnosnie kropek to mozna wiedziec na ile ustawiles Noise level ? Najlepiej to wyinstalujcie te ffdshow i zostawcie jak mieliscie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 tak też zrobiłem.. kicha straszna ;) ustawiałem wszystko DOKŁĄDNIE tak jak pisaliście.. z wszystkimi wewentualnymi wariacjami i za każdym razem wygląd jak z svcd ;/ chyba zaczne sie odnosić do obrazu jak do dźwięku.. im mniej rzeczy próbuje go zmienić względem orginału tym lepiej =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 To nie wiem co sie dzieje u was ja tez ffdshow nie chcialem uzywac, ale mnie Marcin namowil i kopara mi opadla :) . Moze to ta nowa wersja ffdshow nie wiem( pasowalo by ta wczesiejsza sciagnac ) , mi dziala dobrze . Pozatym Kisio nikt cie nie zmusza wywal ffdshow i nie zawracaj glowy . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Chyba mialem za dobrze ustawione Xvid oraz litecodec poniewaz nie zauwazylem roznic stosujac sie do wskazowek Marcina. Gdy wlaczam SPP deblocking mam wrecz pogorszony obraz (rozmyty). Na Nic`s obraz jest zyleta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Chyba mialem za dobrze ustawione Xvid oraz litecodec poniewaz nie zauwazylem roznic stosujac sie do wskazowek Marcina. Gdy wlaczam SPP deblocking mam wrecz pogorszony obraz (rozmyty). Na Nic`s obraz jest zyleta. napisalem, ze mozna uzyskac nieprzyjemny efekt ale metoda SPP deblocking przeznaczona jest imho do filmow slabej jakosci wowczas roznica jest spora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 To fakt. Zamazuje wielkie pixele, to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Kaeres, no prosze kto to sie odezwal :P . Ja testowlem Spp na rozdzialce 1600 na 1200 i jakosc na tym deblockingu jest o wiele lepsza, jak ktos chce to niech wpadnie i sam zobaczy :P / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Trzeba bedzie wpasc do Ciebie :D Znacie moze ustawienia na slabe kompy ? Ustawiam jakosc na najnizsza ale nadal tnie na C 433. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Na Celleronie 433 zapomnij o SPP. Włącz sobie postprocessing Nic's z najsłabszą jakością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Na Celleronie 433 zapomnij o SPP. Włącz sobie postprocessing Nic's z najsłabszą jakością. nalezy jeszcze wlaczyc automatic quality control pozwoli to na zachowanie plynnosci oprocz tego bardzo wazna rzecza jest odpowiedni player osobiscie polecam najnowsza wersje Cinema Player Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Mam pytanko co do Cinema Player - po zminimalizowaniu tego playera do paska film sie pauzuje :( Wkurzajace to jest, zwlaszcza jak ktos u mnie w domu oglada cos przez TV-out a ja w tym czasie nie moge go zminimalizowac bo film staje :evil: Da sie to jakos wylaczyc? - bo w opcjach nic nie znalazlem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Odnosnie SPP to potestowalem to na innym komputerze i macie racje rozmywa obraz bardziej . Aleeeee wtedy wystarczy dac Sharpen na wiecej i obraz wraca do normy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Mam pytanko co do Cinema Player - po zminimalizowaniu tego playera do paska film sie pauzuje :( Wkurzajace to jest, zwlaszcza jak ktos u mnie w domu oglada cos przez TV-out a ja w tym czasie nie moge go zminimalizowac bo film staje :evil: Da sie to jakos wylaczyc? - bo w opcjach nic nie znalazlem :( Ja mam tak we wszystkich playerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Mam pytanko co do Cinema Player - po zminimalizowaniu tego playera do paska film sie pauzuje :( Wkurzajace to jest, zwlaszcza jak ktos u mnie w domu oglada cos przez TV-out a ja w tym czasie nie moge go zminimalizowac bo film staje :evil: Da sie to jakos wylaczyc? - bo w opcjach nic nie znalazlem :( Ja mam tak we wszystkich playerach. W Sub Edit tak nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 http://athos.leffe.dnsalias.com/ffdshow-20040312.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 odkrylem, ze zastosowanie opcji WarpSharp poprawia ostrosc filmu ustawcie jak ponizej PS Jest nowe ffdshow i XviD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Dalem se juz spokuj z ustawianiem kodekow. Nigdy mi nie przeszkadzala jakosc ogladanych filmow. Oczywiscie sciagam zawsze w jak najlepszej jakosci wiec sik prosty na to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 ale dlaczego by nie cieszyc sie jeszcze lepsza jakoscia poswiecic kilka minutek i miec ladniejszy obraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zauwazalny jezeli porownujemy bezposrednio klatka w klatke. Jezeli mamy film w swietnej jakosci DVDrip i ogladamy raz a pozniej chcesz ten sam film obejrzec ustawiajac obraz wg. Twoich zalecen i nie zauwazasz roznicy. Te ustawienia odgrywaja duza role w filmikach kiepskiej jakosci - ale to juz wszyscy wiedza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choochoo Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Ja mam pytanie troszke z innej beczki. Nie odtwarza mi starszych filmow na przyklad blade 1 albo 13 wojownik a konkretnie nie mam obrazu. Domyslam sie ze to brak jakiegos codeca ale nie wiem jakiego. Kiedys mialem zainstalowane nimo codec pack i wszystko chodzilo i stare i nowe ale teraz nie chodza stare filmy odkad format musialem robic a podczas instalacji pakietu nimo wyskakuja jakies bledy :/ na przyklad error opening file for writing: C:windowssystem32DVobSub.ax pozniej to samo ale vobsub dll, pozniej to samo ale DivXAF.ax ma ktos jakies pomysl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 odpowiedz jest jedna nie instaluj nimo bo to jest gowno i zainstaluj xvida + ffdshow ! nimo instaluje wiele niepotrzebnch gówien !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ffdshow jest wspaniałe. Musiałem wywalić to g.... bo gdy nic nie robiłem to wyskakiwały mi okienka z błędami explorera wywołane przez ffdshow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 U mnie FFdshow dziala idealnie , im nowsza wersja tym lepsza jakosc i kompatybilnosc z roznymi wersjami kodekow . A ze ci wywalalo blad , to moglo byc wiele przyczyn , i wcale nie musiala to byc wina Ffdshow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 A ze ci wywalalo blad , to moglo byc wiele przyczyn , i wcale nie musiala to byc wina Ffdshow . Tak. Pewnie tekst w okienku z błędem, że błąd został wywołany przez ffdshow kilkanaście razy został wygenerowany od tak bez powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Hehehe no ale powodem moze byc twoj sprzet , system itd . . Jak widzisz umnie i innych tak nie pisze i jestes jedynym, ktory ma ten blad . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Ja ffdshow uzwam/uzywalem juz mase czasu i nie mialem (prawie) zadnych problemow - jedyny to zwiechy SubEdita przy wczytywaniu fimow. Jakos nigdy nie mialem takich objawow jak sgj - widocznie konflikt z jakims urzadzeniem albo cos w systemie nie tak .. Nigdy nie probowalem nawet dotykac jakis Nimo, K-lite packow (oprocz Codec 7.7 - ktore zawieraja najbardziej podstawowe kodeki). Moj bezproblemowy zestaw kodekow :arrow: Ffdshow 20040329 + Xvid 1.0 + DviX 3.11 + OggDS0996 + Ligos Indeo (czasami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 turzol - mozna wiedziec po co ci divx 3.11, skoro ffdshow ma wlasny kodek (lepszy) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 turzol - mozna wiedziec po co ci divx 3.11, skoro ffdshow ma wlasny kodek (lepszy) ? Tak mozesz wiedziec - bawie sie CCE (Cinema Craft Encoder) i podczas kompresji materialu do mpeg2 przy starszych filmach pluje sie wlasnie o Divxa 3.11 - bez tego kodeka mam tylko dzwiek wyciagniety z avika + czarny ekran :? Zreszta opisalem ten problem tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...