jaan Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Witam Zauwazylem ostatnio ze troche ludzi na forum posiada pamiec tej firmy. Ciekawia mnie wyniki podkrecania tych memorek , bo moje calkiem niezle poszly :D , mianowicie stabilne 210Mhz 7:2:2:2,5 z 2,8V 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Spectec 333MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Spectec 333MHz no calkiem ladnie... ;] , a jak tam z timingiem i napieciem.. ?? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 masz przeciez jest na screenie napiecie ... 2,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 U mnie narazie poszly na 398MHz. Potem plyta mi wywalila. Ale mialy napiecie 2.6V Timingi 2,5 3 3 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Jakie byly timingi to mi trudno powiedziec. to bylo ponad rok temu. Przez ten czas przewinelo sie juz przez mojego kompa wiele kostek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 masz przeciez jest na screenie napiecie ... 2,8 cholera nie zauwazylem.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 oj jonathan a co to za rar deviance na screenie co ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 A zebym ja to pamietal. Nie wiem czy nie jakis patch. Wtedy jeszcze duzo gralem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 dobra dobra nazwijmy to patchem ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Miałem przez jakiś czas kośc 128 mb ddr266. Przy 2,8V szły na 333 a;le z min. timingami - więcej juznie chciały :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 moje spectec 333 smigaja na 205 czyli 410 mhz chociaż w prime wywala błedy ale na 200 sa stabilne jak skala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 medievil a stosujesz jakies dodatkowe radiatorki??Bo u mnie na 380mhz już gry się wieszają.Moze to wina tego beznadziejnego ecsa :( :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 medievil a stosujesz jakies dodatkowe radiatorki??Bo u mnie na 380mhz już gry się wieszają.Moze to wina tego beznadziejnego ecsa :( :?: Dziwne , u mnie na 210 ladnie chodza tylko nie wiele sie grzeja... Moze to wina zasilacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 sprawdziłem -Codegen 300W -to chyba wszystko wyjasnia :lol: Orientujecie się jaki zasilacz jest potrzebny by myslec o czestotliwosciach typu 230mhz :?: 400W wystarczy :?: Mozecie cos polecic -tylko w rozsądnej cenie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 medievil a stosujesz jakies dodatkowe radiatorki??Bo u mnie na 380mhz już gry się wieszają.Moze to wina tego beznadziejnego ecsa :( :?: Nie mam radiatorkow, nawet napiecia im nie podnosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 wow to ja faktycznie musze zmienić płytke i zasilacz.Achh znowu wydatki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 u mnie najlepsza przepustowość wyszła przy cl2 2-3-6 ,333mMz kość to 256Mb PC2100,dodam że poszła też na tych timingach na 400 Mhz(oczywiście asynchro),ale przepustowaść mocno spadła,napięcia nie ruszałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 u mnie najlepsza przepustowość wyszła przy cl2 2-3-6 ,333mMz kość to 256Mb PC2100,dodam że poszła też na tych timingach na 400 Mhz(oczywiście asynchro),ale przepustowaść mocno spadła,napięcia nie ruszałem 8O 8O 8O Nie wiem czemu ale nie chce mi sie w to wierzyc ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 u mnie najlepsza przepustowość wyszła przy cl2 2-3-6 ,333mMz kość to 256Mb PC2100,dodam że poszła też na tych timingach na 400 Mhz(oczywiście asynchro),ale przepustowaść mocno spadła,napięcia nie ruszałem 8O 8O 8O Nie wiem czemu ale nie chce mi sie w to wierzyc ;P nazywasz mnie kłamcą ? :evil: mogę zrobić screena jak taki z ciebie niedowiarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 u mnie najlepsza przepustowość wyszła przy cl2 2-3-6 ,333mMz kość to 256Mb PC2100,dodam że poszła też na tych timingach na 400 Mhz(oczywiście asynchro),ale przepustowaść mocno spadła,napięcia nie ruszałem 8O 8O 8O Nie wiem czemu ale nie chce mi sie w to wierzyc ;P nazywasz mnie kłamcą ? :evil: mogę zrobić screena jak taki z ciebie niedowiarek Ej no ziom ( :lol: ) nie burz sie tak... Nie nazywam Cie klamca , ale zrozum , ze ludzie rozne rzeczy pisali... :D P.S. A tego screena z przyjemnoscia zobacze... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 żartowałem :twisted: jak można tu wkleić screena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 W FAQ masz dokladnie opisane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 szkoda że nie można wysyłać z własnego kompa,więc wrzuciłem screeny do starego posta u konkurencji (mam nadzieję że nikt mnie za to nie powiesi :D ) http://forum.pcmaniak.pl/sutra8992.php#8992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 szkoda że nie można wysyłać z własnego kompa,więc wrzuciłem screeny do starego posta u konkurencji (mam nadzieję że nikt mnie za to nie powiesi :D )http://forum.pcmaniak.pl/sutra8992.php#8992 Mmm , tylko pozazdroscic... a tak walsciwie to gratulacje ( nie ma to jak szczescie w doborze sprzetu :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 szczęście? to chyba nagroda za to jak ze mnie zdarli w sklepie,pół roku temu dałem za nią 256+128 sdram+40zł :? (nie miałem kasy)-teraz bym za to kupił dwie takie ktoś sprawdzał jak chodzą z innymi pamięciami? ja kiedyś dokupiłem 128 "no name" i na defaulu winda staneła ale po włączeniu czegośc w 3d - zwiecha,po o/c w ogóle nie ładował systemu,wymieniłem na inną "no name" i to samo,ciekaw jestem jak spec-tekwspółpracuje z markową pamięcią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 szczęście? to chyba nagroda za to jak ze mnie zdarli w sklepie,pół roku temu dałem za nią 256+128 sdram+40zł :? (nie miałem kasy)-teraz bym za to kupił dwie takie ktoś sprawdzał jak chodzą z innymi pamięciami? ja kiedyś dokupiłem 128 "no name" i na defaulu winda staneła ale po włączeniu czegośc w 3d - zwiecha,po o/c w ogóle nie ładował systemu,wymieniłem na inną "no name" i to samo,ciekaw jestem jak spec-tekwspółpracuje z markową pamięcią Widzialem ze ktos na forum mial te pamieci z innymi... wiec pewnie chodza :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 miałem je z khx, oba ładnie chodizły na fsb 210 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Jam mam kosci p2100 i bezproblemu smigaja na fsb 333 przy cl2,5 i standardowym napieciu :twisted: ale obecnie mam ustawione na 266 (synchro) a czsow nie pamietam, jakos nie chce mi sie zagladac do chepomem ;) nie probowalem wyzje odpalac bo proc juz nie pozwala a zmiana napiecia pamieci to tylko z windy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 kupiłem parę dni temu 512/333 i już nie jest tak różowo cl 2,5-3-3-8 i jakakolwiek zmiana- system zalicza zwieche,przepustowość wyszła jak w podkręconej 266,ale wydajność w 3dmark spadła :cry: ,no ale to parę punktów a wszystko teraz ładuje się błyskawicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...