MicJes Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Jak uruchamiam kompa to czasem tam gdzie wykrywa sprzet pojawia sie nazwa dysku z wykrzyknikami, i winda sie wtedy nie laduje. Po paru resetach jest ok, itd... CO TO??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 najprawdopodobniej pada ci dysk :P jak to wiekszosc IBM-ow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 dyski ci powoli umiera, radzilbym zrobic ghosta albo backup i zaczac zbierac kase na nowy, masz jakies 2-3 miechy maxymalnie jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 nie spotkalem sie jeszcze z takimi objawami padania dysku :? i generalnie pierwsze slysze, zeby dysk takie jaja robil 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 nie spotkalem sie jeszcze z takimi objawami padania dysku :? i generalnie pierwsze slysze, zeby dysk takie jaja robil 8O a ja sie spotkalem, kiedys mialem taka akcje jak podpialem dysk kumpal a jak sie zbootowal to mialem same krzaki w nazwach katalogow i plikow, i format... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 No tak, dysk pewnie powoli pada. Ale podobne są objawy kiedy taśma połączeniowa nie styka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 No tak, dysk pewnie powoli pada. Ale podobne są objawy kiedy taśma połączeniowa nie styka. Ja mialem cos podobnego tez jak mi sie FAT spierniczyl. Wyswietlalo nazwe dysku, ale w naprzemiennej wielosci liter (mAxToR itd..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 najprawdopodobniej pada ci dysk :P jak to wiekszosc IBM-owmoze i dysk mu pada ale ibm mam od roku oi no problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 lepiej szybko zabezpiecz dane na nosniku cdrw jak masz taką możliwość i wymien dysk jak masz na gwarancji.Jak nie to i tak wymień bo sam sie oto upomni :lol: IBM lubia to robić :x wymień na barracude albo maxtor lub WD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 najprawdopodobniej pada ci dysk :P jak to wiekszosc IBM-owmoze i dysk mu pada ale ibm mam od roku oi no problem :) To moj drugi IBM. Pierwszy jakies 2 miechy temu poszedl do wymiany, i ten wlasnie dostalem.(ma 2 miechy :cry: i pada) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 lepiej szybko zabezpiecz dane na nosniku cdrw jak masz taką możliwość i wymien dysk jak masz na gwarancji.Jak nie to i tak wymień bo sam sie oto upomni :lol: IBM lubia to robić :x wymień na barracude albo maxtor lub WD.On nie ma gwarancji sklepu, tylko producenta, wiec jak mi wymienia to na IBM(nie ma szans na inny) :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 A te wykrzykniki to jak reinstaluje winde to mi dziala dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 A te wykrzykniki to jak reinstaluje winde to mi dziala dysk.Tz jak zreinstalowałes windoze to już jest ok?? Dobrze rozumiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 a skąd wiecie że on powoli pada . A jak padnie mu jutro to co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Takie krzaczki czasem wystepuja jak podepnie sie razem dwa urzadzenia bez odpowiedniej konfiguracji zworek, albo zle wepnie sie tasme. Moj IBM DTLA 45GB podczas odczytu w jednym i tym samym miejscu trzaskal, potem takich miejsc bylo coraz wiecej, sprzedawca sam doradzil mi abym go jak najszybciej wykonczyl (konczyla sie gwarancja), wiec dzialal na okraglo 24 na dobe przez chyba dwa tygodnie i padl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Jak uruchamiam kompa to czasem tam gdzie wykrywa sprzet pojawia sie nazwa dysku z wykrzyknikami, i winda sie wtedy nie laduje. Po paru resetach jest ok, itd... CO TO??? A taśmę sprawdzałeś może gdzieś uszkodzona jest :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 stawiam na tasme mialem tak samo ps znam twoj bol ja mam czwartego zaden nieprzetrzymal trzech miechow a ten po dwu tygodniach juz wydaje takie z siebie dzwieki yyyyyyytttttttttttttttttt wwwwwwwwwwwwwuuuuuuuuuuuuu yyyyyyyyyyyyyytttttttttttttttt wwwwwwwwwuuuuuuuuuuuuu sadze ze jeszcze tydzien dwa i bedzie po sprawie :P a wtedy dostane nowa pamiec i mobo hehehe no chcialbym ale pytanie czy oni tak zrobia jak powinni czy dadza mi piatego :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 na zrypanym cedeku pokazywalo mi wykrzykniki z odstepem 1 spacji miedzy soba przy odczycie po starcie kompa... cedek byl tak w 80% wywalony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 a może masz taśmę dobrze podpiętą ale do kieszeni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 nie spotkalem sie jeszcze z takimi objawami padania dysku :? i generalnie pierwsze slysze, zeby dysk takie jaja robil 8O a ja sie spotkalem, kiedys mialem taka akcje jak podpialem dysk kumpal a jak sie zbootowal to mialem same krzaki w nazwach katalogow i plikow, i format... w takiej sytuacji to format raczej nie pomoze (moze tymczasowo, bo dysk znowu sie spieprzy), najlepiej wtedy przekonwertowac system plikow na NTFS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Jak uruchamiam kompa to czasem tam gdzie wykrywa sprzet pojawia sie nazwa dysku z wykrzyknikami, i winda sie wtedy nie laduje. Po paru resetach jest ok, itd... CO TO??? A taśmę sprawdzałeś może gdzieś uszkodzona jest :idea: Nie ma od czego, ale jest cala, sprawdzilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 A te wykrzykniki to jak reinstaluje winde to mi dziala dysk.Tz jak zreinstalowałes windoze to już jest ok?? Dobrze rozumiem? Nie, bo po jakims czasie znowu sa wykrzykniki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 nie spotkalem sie jeszcze z takimi objawami padania dysku :? i generalnie pierwsze slysze, zeby dysk takie jaja robil 8O a ja sie spotkalem, kiedys mialem taka akcje jak podpialem dysk kumpal a jak sie zbootowal to mialem same krzaki w nazwach katalogow i plikow, i format... w takiej sytuacji to format raczej nie pomoze (moze tymczasowo, bo dysk znowu sie spieprzy), najlepiej wtedy przekonwertowac system plikow na NTFS. Jak przekonwertuje to bedzie mi wszystko dzialalo??? Czym to sie rozni od FAT32??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Jak przekonwertuje to bedzie mi wszystko dzialalo??? Czym to sie rozni od FAT32??? Co o tym myslicie??? (wiem sam siebie cytuje, ale... 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Na wszelki wypadek sprobuj podpiac inna tasme ,najlepiej jakas nowa ,sam tak mialem 3 miechy ,co kilka uruchomien podczas posta wykrzykniki pshy dysku i roznie ,czzasem padal sys czasem nie ,czasem bylo non-system disk ;-] ,i myslalem ze dysk pada ale po ilus tam dniach testow doszedlem do wniosku ze to tasma ,pech byl taki ze druga mialem tesh padnieta i jak zamienialem to bylo to samo :-[ dlatego tak dlugo dochodzilem do tego.A co dziwniejshe to drugi dysk na obydwu dzialal dobshe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jak przekonwertuje to bedzie mi wszystko dzialalo??? Czym to sie rozni od FAT32??? Co o tym myslicie??? (wiem sam siebie cytuje, ale... 8) ) ...powinno pomoc o ile problemem twoim sa pojawiajace sie krzaczki. Ja mam jeden dysk ze zrypanym FATem i objawialo sie to w ten sposob ze przy zapelnianiu danymi drugiej partycji w pewnym momencie wszystko sie jeb**o, konieczny byl format. Teraz jak sformatowalem dysk na NTFS wszystko hula jak nigdy przedtem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 jasne jasne jak ma rypnieta tasme to te wykrzykniki oznaczja to ze dysk zostal zle rozpoznany i chodzi np jako 18,7 gb i zaden system plikow mu nie pomoze podczas zapisu na takim hdd z uszkadzana tasma rozwala fata nie fata i przy okazi mbr ! ........zmien tasme to nie taki duzy wydatek !!! tasme wcale niemusi byc "widzialnie"uszkodzona mechanicznie moze byc zwarcie w zapince lbo jeden kabelek nie styka i po sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jak przekonwertuje to bedzie mi wszystko dzialalo??? Czym to sie rozni od FAT32??? Co o tym myslicie??? (wiem sam siebie cytuje, ale... 8) ) rozni sie to tym ze jezeli robisz operacie typu copy to on odrazu zapisuje dane na hdd w przypadku fata system dane ma w bufoze i nie zapisuje ich tak chop od razu na ntfs spada sporo wydajnosc ale scandisk nigdy ci sie nie uruchomi i nie stracisz siaganych plikow przy braku zasilania podczas netowania :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Mało tego tasma moze popsuc sie tak os siebie.. Ja przezylem juz jeden tak horror, wlaczam, patrze jakies krzaczki (dysk byl nowy, wiec myslalem, ze moze pada :/) Wzielem wsadzilem do kumpla, patrze dziala. Kompletnie nie myslalem wtedy o kablu, wzielem skopiowalem najwazniejsze rzeczy do niego na kompa i u niego formatowalem dysk. Jakby tego bylo malo wpisalem format c: ale zapomnialem, ze siedze przy jego kompie :oops: :oops: :oops: i moj dysk ma inne literki... malo brakowalo, a bym tego wcale teraz nie pisal ;) W kazdym razie wsadzilem dysk spowrotem do siebie i sie okazalo, ze znowu syf, dopiero wtedy wpadlem na to, ze to tasma i w ogole niepotrzebnie sobie i jemu :( sformatowalem dysk, to byla moja najwieksza wpadka jezeli chodzi o kompy :) Wiec sprawdz ta tasme, zebys nie musial potem kumplom dyskow formatowac ;) i nie stracisz siaganych plikow przy braku zasilania podczas netowaniaOd czego sa download managery? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...