cracko Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Ciągle przy boocie w XP włącza mi się scandisk dysku E Znam już kilkanaście osób które mają to samo od razu uprzedzę -nie ma bad blocków -system zamykam idealnie Wyłączyłem scandisk w rejestrze ale nadal ma "zaplanowany scandisk" - bo programik diskeeper nawet nie chce zacząć go defragmentować gdyż twierdzi iż "scandisk is sheduled " ??? Stawiam piwo za rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Jeśli to nie problem to zmień sobie system plików na NTFS - nie będzie więcej skanowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 zainstauj wszystkie mozliwe updatey z windows update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 heheh - nie wyobrażam sobie innej partycji niż NTFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 heheh - nie wyobrażam sobie innej partycji niż NTFS http://windowsupdate.microsoft.com/ + wszystkie stery do mobo włącznie ze sterami do ide jeśli takie są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 no jak to zadziała to piwwko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 no i [gluteus maximus] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Zrób kopie dysku E na innym. Sformatuj go w trybie pelnym. Skopiuj wczesniej zrobioną kopie spowrotem na E. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Uruchamiasz regedita a w nim, HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager zmieniasz wpis BootExecute: autocheck autochk * /......... na autocheck autochk * BTW: scandisk? :roll: Czekam na piwo. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Hmm pod podanym "adresem" posiadam takie flaczki czyżby chodziło o ten key / ? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 To nie to. Ta wartośc odpowada za czas po którym nastapi sprawdzane dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 O jezu - chodzi o to niżej Weź dopisz u siebie taką wartość jak na rysunku, bo widzę że nic tam nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 HEHEH no niestety piwko się NIE NALEŻY mimo szczerych chęci / najlepsze jest to że jak zmienię literę dysku ( z E na np Z ) to skubaniec wtedy robi scandisk Z :) rozwiązaniem wydaje się być kopia wszystkiego i format z płyty XP ( nawet z kasowaniem partycji ) ale lubię powalczyć na gorąco z tematem :) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 hmm , a moze to jakis niedobry wirusik , cos ci tam majstruje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 a na dodatke "Sytem windows sprawdza mi na starcie teraz czy nie podmieniono oryginalnych plików XP" paranoja heheh -jak rozwiąże problem z scandiskiem dam znać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 zainstauj wszystkie mozliwe updatey z windows update Brednia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 zainstauj wszystkie mozliwe updatey z windows update Brednia. BREDNIA :lol: P.S Pomogłeś coś w temacie ta wypowiedzią ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 A wyłącz na próbę z autostartu te wszystkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły typu Norton Systemworks (jak masz), Diskkeeper (jeśli jest w autostarcie). Może tam masz "zaptaszkowaną" opcję uruchamiania chckdiska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoo Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 A wg mnie to może być gdzieś przełamany kabel z klawiatury lub myszki. Ja miałem to samo co ty, pożyczyłem klawiaturke od kumpla i pomogło. Co najlepsze u kumpla na podłączonej mojej klawiaturce wszystko działało bez zarzutu. Polcam zrobić to samo. Może pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 by bylo smiesznie to mam to samo....przy kazdej probie uruchomienia kompa pojawia mi sie defrag by dzialac.....jak zostawie to nic nie dziala a jak poszcze go spacja to idzie spoko ale za kazdym razem sie to pojawia....z wirem wszystko mozliwe ze moze cos byc...jutro testuje bo mnie mdli;) do spiocha.... heyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 i tak jak przypuszczalem...porada "Paszczu" z tym rejestrem sprawdzila sie w 100% i dziekuje temu czlowieczkowi;zas u tego "ludka", u ktorego sie dzieje mimo wszystko tak dalej, to moze jest spowodowane wiruskiem predzej nizeli format trzeba byloby zrobic a juz nie mowie o tych paczach bo to herezja rotfl, bo tak twierdza jedynie osoby, ktore nie znajace sie lub malo kumaja system i tylko format im w glowie na jakikolwiek problem....najpierw trzeba probowac 1000x do potegi n`tej wszelkich mozliwych sposobow a w ostatecznosci robic format jak juz zadna alternatywa nie pozostaje...sam mialem wiele problemow na poczatku ale gdy dobrze sie skonfiguruje system xp to bedzie dzialac miesiacami (jak np [brzydkie określenie na linuksa]y, ktore sa w serverowniach, gdzie restartowane sa kompy tylko na wypadek backupow;) )....wiec piwko sie czlowieczkowi o ksywce "Paszczu"! jak najbardziej nalezy; jak jestes z niedaleka mnie to zapraszam!:) weed is cool...rowniez:) hej ludziska P.S. - jaki format? - jakie aktualizacje? heheheheh BTW aktualizujac, nalezy bacznie lookac co i do czego to sie tyczy a najlepiej wybierac recznie jak juz to ktokolwiek robi....osobiscie mam przeciw robakom aktualizacje a reszte recznie konfigurowane/dodawane (rejestr, msconfig.msc itp) nie ze str. M$ sciagam tylko sam grzebie szukajac w necie porad itp...szukajcie a znajdziecie....teraz mam inny problem z firegl ale to juz inna je jazda:) P.S.2 znajac system znasz jego problemy/bole; nie znajac kompa swiadczy to tylko o tym ze komp nie sluzy ci jako hobby a jedynie jako mebel.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 A wg mnie to może być gdzieś przełamany kabel z klawiatury lub myszki. Ja miałem to samo co ty, pożyczyłem klawiaturke od kumpla i pomogło. Co najlepsze u kumpla na podłączonej mojej klawiaturce wszystko działało bez zarzutu. Polcam zrobić to samo. Może pomoże :) pierwsze slysze ale moze i to byc jakas alternatywa wiec kazda rada jest jak najbardziej na miejscu....poza tym moze byc tez problem z tasma do hdd bo w dzisiejszych czasach ciezko jest dorwac dobra i tania tasiemke to tego typu urzadzen...mialem kiedys taki motyw ze swierzo ze sklepu komputerowego tasma byla walnieta i to nie jest 1 taki przypadek...koles wymienial ze 3 razy:) ale takie sa czasy ze wszystko je klepane masowo a nie jakosciowo co pozniej sie odbija na reszcie sprzetu....lepiej kupic cos raz a pozodnie nizeli kupowac bubla 3 raz z kolei:) taka mala reflexia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...