Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie czytam te posty i nie rozumiem 2 rzeczy:

1)Tych podwójnych molexów.

2)Podniecania się PS 3,0

Co do punktu 1 to sie nie będę wypowiadał, bo nie ma po co strzelać.

Co do punktu 2 - to w sumie pytanie do fanów nV - co za różnica, jaki numerek ma PS i VS, jeśli nie działa, albo działa żałośnie?Ati jakoś nie wprowadza PS 3,0, bo najwidoczniej nie uważa, żeby było konieczne, albo nie mają dopracowane i nie chcą bubli jak nV odstawiać.

Co do tych 16/32 i 37k w 3dsmarku - big lol x 10000

btw - kiedy te grafy wychodzą do pierwszych oficjalnych testów i kiedy będę mogł ze stołka ze śmiechu spaść?Czekam z niecierpliwościa :D

no prosze NV raz miala wpadke z PS 2.0 i juz z gory zakladasz ze tak bedzie z PS 3.0 zaloze sie ze gdyby sytacja byla na odwrot tzn. ATI mialo PS3.0 to bys mowil ze jest wypasne i zmiazdzy NV z PS 2.0. A i naucz sie odrozniac PS od VS bo VS 2.0 dziala dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PS to nV miało wpdakę może i raz.Ale ogólnie ilość wszystkich "wpadek" nV to jest dużo większa i wszyscy o tym wiemy.

Ja do nV uprzedzony nie jestem, sam miałem jakiś czas Ti4200 i byłem happy.Ale jak ktoś lipę odstawia , to trzeba o tym mówić jasno i nie szukać wymówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

btw - kiedy te grafy wychodzą do pierwszych oficjalnych testów i kiedy będę mogł ze stołka ze śmiechu spaść?Czekam z niecierpliwościa :D

Podejrzewam, ze nvidia zamiescila sprzetowe optymalizacje ( ciezej wykryc :lol: ) pod 3dmarki specjalnie : ) , a i tak w doopsko dostanie :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

LOL jakie niby tam gigantyczne prądy płynał ??

na przewodzie zasilaczowym(molex) loozniutko czajnik elektryczny moze chodzic bez problemu a on pobiera ok 2000W , wiec jaki problem z głupią karta ??? pobierajaca moze 60W

a ty dane z kosmosu bierzesz : )

bo nie 2000 tylko ok 800

i skad wiesz, ze bedzie pobierała 60 W ?

Skoro dzisiejsze karty tyle zra !

LOL

:D :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Podejrzewam, ze nvidia zamiescila sprzetowe optymalizacje ( ciezej wykryc :lol: ) pod 3dmarki specjalnie : ) , a i tak w doopsko dostanie :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PS to nV miało wpdakę może i raz.Ale ogólnie ilość wszystkich "wpadek" nV to jest dużo większa i wszyscy o tym wiemy.

Ja do nV uprzedzony nie jestem, sam miałem jakiś czas Ti4200 i byłem happy.Ale jak ktoś lipę odstawia , to trzeba o tym mówić jasno i nie szukać wymówek.

te pozostale wpadki to? ATI mialo same wpadki do 8500 wlacznie i przekretami w sterownikach (slynny Q3) wiec juz nie przesadzaj z tym ze NV miala o wiele wiecej wpadek, bo praktycznie do serii 4Ti karty oferowaly zawsze maksymalna wydajnosc. To normalne ze raz jedna firma jest lepsza, a raz druga. R8500 mial 2 Vertex Shadery i wyzsze zegary a byl tylko troszke lepszy od GF3 ktory mial 1 vertexa i nizsze taktowanie, podobnie jak to ma miejsce teraz z FX i seria 9x00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie choć od kilku miesięcy w mym kompie pracuje karta ATI ( już druga ) to dalej mam sentyment do NVidi ,trzymajmy wszyscy kciuki za NVidię żeby znowu nie spaprała tak chucznie zapowiadanej karty , jeśli znowu dadzą [gluteus maximus] z wydajnościąi , jakością to ATI przejmie ponad 50% rynku a wtedy podwyżka Radeonów nieunikniona :(

W chwili obecnej można gdybać ,ale i tak Radeony są najlepszymi kartami graficznymi na rynku i nie ma co siez tym sprzeczać

mam dostęp do sprzętu w hurtowni ,testowałem to i owo

jednak Radeony górą , oby NV40 był co najmniej o 50% szybszy od najszybszego obecnie radka ,to wtedy będzie równowaga ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w sumie wisi, która firma lepszą kartę zrobi.Jestem tylko bardzo sceptyczny co do nV, jeśli chodzi o zapowiedzi nowych produktów, bo takie bzdury opowiadają, że głowa mała.Na jakiejś konferencji, rok po wejściu na rynek R 9700 powiedzieli, że jako jedyni na rynku produkują karty z pełnym wsparciem DX9.W tym momencie ja z nimi nie chcę gadać i życzę im jak najgorzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://3dcenter.de/artikel/2004/03-31_a.php

tam jest news o PS 3 choc nie mam czasu go calego czytac (wrucilem z treningu a przedemna jeszcze sporo nauki) zucilo mi sie o oko pogrubione zdanie

"] Die Fähigkeit, welche die Hardware zum Erreichen von Pixelshader 3.0 Kompatibilität braucht, kann zur Beschleunigung von Techniken eingesetzt werden, welche zurück bis zu DirectX7 reichen [/b]

znaczy w skurcie... "aby osiagnac/wykozystac PS 3.0 trzeba sie cofos do DirectX7" (wiem ze glupio popolsku to sie czyta ale nie mam czasu)

moje podsumowanie

"robimy 2 kroki do tylu aby zrobic jeden do przodu...."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

the inquirer podaje zze kilka zrodeł potwierdzilo to iz inzynieryjne sample NV40 osiągneły 12.535 PUNKTOW w 3DMarku03 8O .

Dla przypomnienia najwyzszym wynikiem do tej pory było ok 10.000 markow zrobionych na p4 4.5ghz i radku 9800xt mocno podkreconym.

takze ponoc te same zrodla podaja ze r420 było wolniejsze ale naprawde niewiele wolniejsze.

caly artykuł tutaj

http://theinquirer.net/?article=15169

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jesli te wyniki nieoficjalne sa prawda to chyba Ati bedzie mialo duuuzy problem  hihihihi i bardzo dobrze wierzylem w NV caly ten czas:)))

Hihihihi a wiesz może ile R420 wyciąga w 3DMarku.Bo ja nie dlatego na razie sie wstrzymuje od komętownia.Wyjdzie R420 to zobaczymy jak będzie.

PS

Moze wkońcu NV zrobi pożądnie DX 9.0 w swoim NV40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jesli te wyniki nieoficjalne sa prawda to chyba Ati bedzie mialo duuuzy problem  hihihihi i bardzo dobrze wierzylem w NV caly ten czas:)))

Hihihihi a wiesz może ile R420 wyciąga w 3DMarku.Bo ja nie dlatego na razie sie wstrzymuje od komętownia.Wyjdzie R420 to zobaczymy jak będzie.

PS

juz chcialbym zobaczyc

ale tak na zdrowy rozsadek biorac skoro juz niby taki wynik przeciekl to chyba nv raczej o tym wie i chyba sie go nie wstydzi

a o Ati w ogole nic nie slychac....

hmmmm ciekawe dlaczego???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jesli te wyniki nieoficjalne sa prawda to chyba Ati bedzie mialo duuuzy problem  hihihihi i bardzo dobrze wierzylem w NV caly ten czas:)))

PS

juz chcialbym zobaczyc

ale tak na zdrowy rozsadek biorac skoro juz niby taki wynik przeciekl to chyba nv raczej o tym wie i chyba sie go nie wstydzi

A myslisz, że kto "wyciekł" ten wynik? :wink: Mam nadzieję że nV powróci do "lat swej świetności" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jesli te wyniki nieoficjalne sa prawda to chyba Ati bedzie mialo duuuzy problem  hihihihi i bardzo dobrze wierzylem w NV caly ten czas:)))

PS

juz chcialbym zobaczyc

A myslisz, że kto "wyciekł" ten wynik? :wink: Mam nadzieję że nV powróci do "lat swej świetności" :D

narazie wsio na to wskazuje

pozatym wsparcie dla PS3 ktorego w ati ma nie byc ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R420 jest podobno nieco słabsze. Podejrzewam, że 10k pewnie przebija. Ale co mnie to. :D

Z tego co wiem to R420 jest 2xszybszy od 9800XT czyli na oko to 12000 tez poleci.A i R420 będzie mieć PS 3.0 8) : http://www.frazpc.pl/komentarz/9988

co ty to ati tak wychwalasz co :?: :lol: :lol: :lol: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R420 jest podobno nieco słabsze. Podejrzewam, że 10k pewnie przebija. Ale co mnie to. :D

Z tego co wiem to R420 jest 2xszybszy od 9800XT czyli na oko to 12000 tez poleci.A i R420 będzie mieć PS 3.0 8) : http://www.frazpc.pl/komentarz/9988

.Ja tylkopisze ze jednak R420 będzie miał PS 3.0 i nic więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto wychwala.Ja tylkopisze ze jednak R420 będzie miał PS 3.0 i nic więcej.

chodzi mi o calokszatalt twojej tworczosci :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumam cie ja tylko podałem link w którym wyczytałem ze R420 będzie miał PS 3.0 a ty o jakiejs twórczosci gadasz :lol: :lol: :lol: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumam cie ja tylko podałem link w którym wyczytałem ze R420 będzie miał PS 3.0 a ty o jakiejs twórczosci gadasz :lol: :lol: :lol: :?

wymiecie sie numerami gg :wink:

ps ---> nie uwierze w zadne wyniki 3d markow...

najpierw dowody :twisted:

mi sie wydaje ze to kolejna plotka nvidi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...