[TiLt] Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 sorka za przejezyczenie mozna by caly zesatawil u mate zamowic juz z wklejonymi rurkami plastikowymi tylko teraz pytanie czy ta rurka wchodzi na odplyw z pompki ?? bo przecierz ona jest twarda :/ spox :D tak wchodzi ale ja przycinasz na ile chcesz i laczysz z wylotem pompki wezem tak zeby miedzy rurka i wylotem bylo troche samego weza, dziala jak wytlumiacz drgan. otwory w szkle trzbea ciac diamentem, a to troche kosztuje, i nie sadze zbeys sie zmiescil w 4zl..... mysle ze 20zl to minimumm no wlasnie i jeszcze trza by te otwory nagwintowac chociaz niekoniecznie bo mozna krocce skrecic od dolu, chociaz z gwintem wkrecone wygladalyby estetyczniej. Ale przyznaje ze pomysl pojemnika ze szkla na wymiar z otworami zaczyna mnie kusic.... fajnie by wygladalo. Ale na razie jutro sie dowiem czy bede blache chromowal czy malowal a chodzi oczywscie o ... kase :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Masz rację z tym zamykaniem, że przecież bede musial tam pompke wlożyc. Musze to jakoś przemyśleć, ale najprędzej to poprostu pójdę do szklarza i z nim porozmawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 w swoim easy clicku w wieczko wkrecilem kruciez z rwintem zewnetrznym a od drugiej strony z wewnetrznym i bylo spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Mam już 100zł i chcę zamówić już pompkę. Chyba to będzie jednak MJ1000. Przekonał mnie do niej Niemiec. W pewnym sensie jest dla mnie autorytetem, jeśli chodzi o WC. Ta pompka ma kilka zalet i dobrą opinię na forum. To się dla mnie liczy. Tylko się upewnię:Da radę przy dwóch blokach, no nie? Bo w przyszłości grafikę też bede chcial chlodzić wodą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ktos mnie wreszcie docenil ;) dzieki, ciesze sie bardzo, ze moglem pomoc,choc za zaden autorytet sie nie uwazam. jestem dopiero w fazie skladanie swojego drugiego WC a pierwsze bylo poprostu super ;] (www.ocg.prv.pl/wc). u mnie ta pompka bedzie chodzic z 3 blokami: urielem, atira i weelandem i sadze, ze nie bedzie miala problemow. na forum widzialem kilka zestawow gdzie MJ chodzi w zestawach 2-3 blokowych i bylo spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Też zastanawiam się nad WC i mam jedne pytanie: Czy jesli bym rurki od wc przełożył między ściankami jakiegoś większego radiatora i dał wiatrak np 120X120 to czy to by zpełniało swoją role? Chodzi mi tu tylko o jeden bloczek wodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ktos mnie wreszcie docenil ;) dzieki, ciesze sie bardzo, ze moglem pomoc,choc za zaden autorytet sie nie uwazam. jestem dopiero w fazie skladanie swojego drugiego WC a pierwsze bylo poprostu super ;]Nie ma za co. A tak poważnie mówiąc, to zauważyłem, że na forum "widać Cię wszędzie" i nie są to tylko posty typu: "ja mam [costam] i mi pasuje", ale starasz się umotywować swoje zdanie. Powiem jak moja sorka od matmy PLUSUJESZ U MNIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 mam wiedzie i staram sie pomoc innym. mowie tak jak sam bym zrobil a nie jak mi sie wydaje. sam stalem przed wyborem pompki i za taka cene wybralem MJ. jak bede mial wiecej kazy to moze zmienie ja na hydorka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ja teraz jednego czego zaluje to to ze jak mi proponowali big towerka matrixa chiefteca to nie wziolem:/ a to byl błąd bo teraz jest problem z mjejscem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Czy jesli bym rurki od wc przełożył między ściankami jakiegoś większego radiatora i dał wiatrak np 120X120 to czy to by zpełniało swoją role?nie do konca rozumiem o co chodzi, ale jesli kombinujesz jakby tu uniknac nagrzewnicy w ukladzie to zmierzasz prosta linia do cpc. nie ma innej rozsadnej drogi przy naszym obecnym stanie wiedzy. no chyba ze zechcesz wejsc w rozwiazania typu bong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Gdzie te zielone linie to rurki z wodą, ciemno szare to ścianki od radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 a ja od razu wzialem big towera, chociaz mialem pewne opory ze wzgledu na cene... teraz przynajmniej zmieszcze wc w srodku budy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 adamm => kup nagrzewnice a nie kombinujesz jak kon pod gore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Chodzi oto aby wydać jak najmniej kasy, bo narazie narzekam na jej brak :cry: . Ale z tym radiatorem to jeszcze sprubuje, może jutro jak nie będzie padac bo musze do kumpla po pompke skoczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 fiba15 dobrze, ze zalozyles ten topic bo mialem zamiar podobny zalozyc, mi chodzi min. o to jakiej grubosci brac weze? Znaczy jezeli waz ma srednice 12 to jest to srednica wewnetrzna czy zawnetrzna? Czasem sa podpisy 12/16mm to pierwsze to jest wewnetrzna a drugie zawnetrzna? Jezeli tak to takie co spokojnie wejdzie na krociec 9/12? I czy zapinki te z "samochodowego" do takeigo ukladu bardziej odpowiadaja 10-16mm czy 12-22mm? Czym sie one roznia od tych elektrycznych co ktos wczesniej napisal? Aha slyszalem o czyms takim jak szybkozlaczki, co to jest i jak to dziala czy jest to lepsze rozwiazanie porownujac z kroccami? Jak powinna byc pompka ustawiona miedzy blokiem a nagrzewnica, czy w ukladzie blok->nagrzewnica->pompka? Mam jeszcze parenascie pytan ale mam je u siebie na kompie wiec jak bede mial mozliwosc to jeszcze was wykorzystam. ; ) Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Tak czytam i czytam.. i nie do konca moge sie ze wszystkim zgodzić. Ale po kolei. Nuttie: http://mcs.pc.pl/weze-zlaczki.pdf tu masz odpowiedzi na sowje pytania. adamm: jakakolwiek kombinacja bez chlodnicy nie ma sensu. kilka godzin włączonego kompa i gwarantuje Ci, że nie pociągnie to. No chyba ze masz jakiegoś starszego procka. Dzisiejsze athlony to istne grzałki. [TiLt] : bedzie roznica. Zatopiona jest cichsza.. a nie zatopiona nie ogrzewa tak wody bo cześć ciepła które wydziela oddaje to atmosfery a nie do wody. Jesli idzie o MJ to jak dobrze sie zlozy układ to spokojnie wystarczy. I tak nadal sie bede upierał przy AT305 bo kosztuje pół tej ceny, a w niczym nie ustepuje mj. A z nich dwóch bym wybrał L30 ;-) Do pojemniaka EasyClick 1.7L AT305 pasuje perfekcyjnie. Ogólnie dziś marudny jestem bo padł mi zasilacz.. i musiałem wyłożyć ponad 220PLN na chiefteca... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Wlasnie jakiej wielkosci tego EasyClicka kupic do mj1000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Nuttie: Na przykład 1.7L spokojnie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 adamm: jakakolwiek kombinacja bez chlodnicy nie ma sensu. kilka godzin włączonego kompa i gwarantuje Ci, że nie pociągnie to. No chyba ze masz jakiegoś starszego procka. Dzisiejsze athlony to istne grzałki. Mam athlona 1600xp+ Ma on 1400mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nuttie - ja radzilbym ci jednak odpuscic pojemnik. moje doswiadczenia z mj1000 wskazuja na to, ze zanurzona brzmi niemal tak samo jak wynurzona. ale zajmuje mniej miejsca. adamm - poszukaj na szrocie nagrzewnic. gwarantuje, ze jesli sie postarasz to znajdziesz cos fajnego za 20-25zl. wiesz chyba, ze takich porad bylo na forum od groma, ale nic a nic nie stracily na aktualnosci. weze nie sa przeznaczone do oddawania ciepla. lepiej juz zmajstruj sobie jakas samorobe-chlodnice z miedzianych rurek jesli masz dostep, bo one rzeczywiscie cos moga oddac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 adamm: jakakolwiek kombinacja bez chlodnicy nie ma sensu. kilka godzin włączonego kompa i gwarantuje Ci, że nie pociągnie to. No chyba ze masz jakiegoś starszego procka. Dzisiejsze athlony to istne grzałki. Mam athlona 1600xp+ Ma on 1400mhz wiec masz palomino a to jeszcze wieksza grzalka ;] po kiego grzyba chcesz oszczedzic 50pln?? to nie jest duzo przy ogolnym koszcie zestawu. poza tym po kiego wala bawic sie w prowizorki. jak chcesz zestaw bez chlodnicy to idz i sobie kup shitty_cccp (zartowalem oczywiscie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...f4d4a5f31303030 co wy na to? cena mi sie podoba a nie 92 zl jak w mcs.pc.pl .brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 a my na to ze slabo szukasz ;) http://www.akwasklep.pl/cgi-bin/i-shop/i-s...ompyas&cart_id= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Spoko, już ją zamówiłem :) Cieszę się, że podałeś mi tego linka, bo przepłaciłbym 10 zł, a tą kasę może dołoże do bloku... :) THX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Skoro mowa o pompkach to moze być taka (jedna z mniejszych) do oczka wodnego (stawu)??? I co myślicie o tym: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23198749 Co to jest moduł peltiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 adamm: UŻYJ WYSZUKIWARKI!!! Moduł peltiera jesto opisany na tysiącach stron. Nie zadawaj takich pytań, bo jak tak dalej pojdzie to beda padac tu pytania: "A co to jest cd-rom". Stary czasami na prawde nie trzeba wlozyc duzo wysilku by cos samemu znaleść. Oczywiscie forum jest od tego, by sie ptać i rozmawiać. Ale bez przeginania pały. A jesli idzie o allegro: Jakoś mi cięzko uwierzyć, że koleś chce: "cos fajnego sprzedać żeby mieć cos jeszcze bardziej fajnego (płytę główną) :P. Kupił, okazało się ze kicha to sprzedaje. UWAZAJ NA ALLEGRO! Sam osobiście tak zaczynałem i kupiłem dziurawą nagrzewnice i padniętą pompke. poczytaj troche to forum. Jak zobaczysz jak ludzie tutaj składają swoje zestawy to zobaczysz na czym to polega. Poczytaj, pomysl, jeszcze poczytaj... i jeszcze raz pomysl. A wtedy pytaj do bólu. Bo o to chodzi ;> pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Mala UWAGA: Palomino grzeje sie bardziej o Thoroughbred'a, ale ten drugi jest trudniejszy do chlodzenia ze wzgledu na znacznie mniejsza powierzchnie rdzenia (chyba 80 mm2, Pal. 128mm2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Dobra a moze, ktos zarzucic jakis schemat budowy wc z niezatapialna pompka? Bo ja jakos nie moge sobie tego wyobrazic, tej wody w ukladzie bedzie b. malo przeciez wiec bedzie sie bardziej nagrzewala? Dobrze mysle? Poza tym chyba bedzie trzeba taka pompke jak mj1000 jakos przerobic zeby krocce na nia wbic a na nie weze. Jakis stelarz na podtrzymanie jej tez chyba warto zrobic? Czym sie roznia krocce PK od NK ? ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 pompka po przerobieniu moze wygladac np. tak to jest moja pompka, ale najprawdopodobniej nie bedzie tego kolanka. chyba w tym watku byl podawany link do THG o podstawach wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Dobra bracie znad Odry ; ) To powiedz mi jeszcze jaki jest kod w htmlu zeby zmniejszyc rozmiar czcionki, bo mi cos nie idzie. : ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...