Skocz do zawartości
mechl!n

- czyżby kolejny wałek na allegro? -

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że jest przyklejony topic- jednak większy "zasięg" ma topic dotyczący konkretnego wała- dzięki takim topicom udało się już uchronić dziesiątki ludków. Jeśli jednak moder postanowi zawiesić topa- trudno- jego wola.

Co wy na to?

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1976327

Niby ceny "normalne", ale patrząc na pozytywy człowieka można się zastanawiać skąd nagle nachapał tyle towaru...

No i oczywiście "płatne z góry".

Niby ma sklep inetowy (link na stronie "o mnie")- ale pokażcie mi sklep, któy wysyła towar tylko po wpłacie na konto. Choć w innym miejscu tego e-sklepu jest cennik wysyłki za pobraniem- oj spieszyło się komuś i nie dopatrzono się błędów...

Zresztą... jaki problem zrobić sobie i-netowy sklep- trochę znajomości html-a, kilka obrazków i jest. A gotowe "szablony" sklepów też sprzedaje na swoich aukcjach.

Jest ktoś z wrocka? Może by sprawdził, czy na ul. Joanitów 8/3

jest taki sklep i czy ma on coś wspólnego z tym gościem z allegro... Bo sklep może być ale nie gościa z allegro :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to oczywisty walek...

Poza tym koles jest chyba strasznie naiwny:

"Data rejestracji 2004-03-28 14:08:58

Ostatnie logowanie 2004-04-13 18:27:50"

Wystawil sprzet i czeka na kase :P

Az strach sie bac ile ludzi mu uwierzy... :/

Moze bedziemy pisali maile do kupujacych, he ? Bo szlag mnie trafia jak tacy ludzie kase za takie walki zgarniaja....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podliczyłem wartość wystawionego sprzętu.

Nie licząc pierwszych trzech doopnych aukcji: od góry jest tak:

50 x 240zł = 12.000zł,

50 x 175zł = 8.750zł,

50 x 175zł = 8.750zł,

50 x 240zł = 12.000zł,

20 x 378zł = 7.560zł,

20 x 641zł = 12.820zł,

20 x 835zł = 16.700zł

20 x 619zł = 12.380zł

20 x 499zł = 9.980zł.

Razem cuzamen do kupy daje to kwotę 100.940,00 zł.

Chyba mamy rekord :wink: . Co za rozmach :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Moze bedziemy pisali maile do kupujacych, he ? Bo szlag mnie trafia jak tacy ludzie kase za takie walki zgarniaja....

To nie takie głupie... Można by spróbować, ale tylko wtedy, kiedy będziemy mieć PEWNOŚĆ, że to ściema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

To nie takie głupie... Można by spróbować, ale tylko wtedy, kiedy będziemy mieć PEWNOŚĆ, że to ściema.

Ja nie mowie, zeby od razu pisac do ludzi ze ten koles to zlodziej i zeby u niego nie kupowali.

Mozna delikatnie zasugerowac, ze te aukcje "smierdza" i lepiej sie zastanowic przed ew. kupnem...

Albo zalozyc "szybkie konto" na allegro i skupic caly ten stuff :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo zalozyc "szybkie konto" na allegro i skupic caly ten stuff.

Przy okazji któregoś-z-kolei wała ktoś to zrobił- założył konto "sprzedający to oszust" (czy jakoś tak) i zalicytował we wszystkich aukcjach (jak się później okazało) oszusta.

UPDATE-> Nowi Użytkownicy, którzy nie dokonali pełnej aktywacji konta, nie mogą skorzystać z Kup Teraz.

A wszystkie aukcje są z "Kup teraz".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpisal mi

Oczywiscie ze tak , pod warunkiem ze wczesniej dokonana bedzie wpłata na nasze konto,poniewarz wszystkie podzespoły oferowane na aukcji jak i w sklepie sprowadzamy na zamówienie klientów co pozwala na zaoferowanie tak niskich cen (Brak Magazynowania).

Czas realizacji wynosi max 3 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni męski narząd moczowo-płciowy nie zaufam komuś, kto sprzedaje sprzęt komputerowy, a prawy alt i shift działają mu randomicznie i na deser pisze "poniewarz" :>

Okrutnie drogi ten magazyn musi być, że nie opłaca im się trzymać choćby pod łóżkiem, za to opłaca im się ściągać skądśtam jak tylko byle maniek zagwiżdże. Siur, jak kura plunie, krowa frunie, ryba piśnie a rak świśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niech zrobi wyjątek...

zaproponuj mu zeby ci wyslal za pobraniem... 1 szt. jakiegoś sprzętu dajmy na to proca...

a jak dojdzie i bedzie wszystko OK zamówisz np 100szt. takowych podzespołów...

tlumacz sie tym ze juz miales wiele wałów na allegro a przy takim WIELKIM zamówieniu chcesz miec choć CIEŃ gwarancji na to że pieniadze niezostana poprostu skradzione : ) proste rozwiązanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale laba- gość dostał dwa pozytywy- za kartę i proca. Kupujący złożył ofertę wczoraj o godz 21.43 i dzisiaj już dostał sprzęt. YHY. NAPEWNO.

A w pozytywie napisał "Karta mega wypas zamówiłem i 2 dni póżniej dostałem". JAKIE DWA DNI? Kilkadziesiąt godzin raczej. Ehhh...

Prawdopodobnie kolega z piaskownicy- sprzedający miał nadzieję uwierzytelnić swoje konto- moim zdaniem stało się coś zupełnie odwrotnego- zbłaźnił się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry Allegrowicz oby więcej takich, wszystko szybko i procesor super ja go podkręciłem do 2376MHz FSB (175). Super kupujcie nie zastanawiajcie sie MOŻECIE MU ZAUFAĆ co tu więcej pisac WSZYSTKO OK EXTRA!!!!!!

to mnie rozwalilo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'Jest ktoś z wrocka? Może by sprawdził, czy na ul. Joanitów 8/3 '

Ja mieszkam niedaleko Joanitów. często tamtędy przechodzę i nie widziałem nigdy żadnego szyldu ze jest tam sklep komputerowy...

jutro się przejdę zobaczyć czy cos tam takiego tam istnieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi