uff...AR Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 po pierwsze chcialem zaznaczyc iz rozumiem intencje tego ograniczenia i calkowicie sie z nim zgadzam. tez mnie denerwuja kilkulinijkowe podpisy. ALE 1. ile znakow teraz moze miec podpis? 2. moze by liczyc te znaki po sparsowaniu bbcode. znaczy, np zeby tag (url=http://bardzobardzodlugilinkdonaszegoforum)aaa(/url) byl liczony jako 3 znaki. 3. mozna by brac pod uwage wielkosc czcionki i odpowiednio wymnazac dlugosc przez wielkosc. to by bylo sprawiedliwe :D co o tym sadzicie? a te pytania stad ze moj podpis zajmuje 5/4 liniki, a chcialbym dociagnac do konca tej drugiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 1. Podpis: To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 325 znaków 2. Ciekawy pomysł 3. ???? Bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Szczerze: pomysł nie jest najgorszy - ale uważam go za raczej zbędny. Mówiąc otwarcie za dużo pieprzenia się w kodzie niż pożytku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 uff...AR: ale o co dokladnie chodzi ? o wstawienie do podpisu obrazkow z forum ? cos tak jak ja mam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 uff...AR: ale o co dokladnie chodzi ? o wstawienie do podpisu obrazkow z forum ? cos tak jak ja mam ?Nie koniecznie musi chodzić o obrazki w podpise , wystarczy że masz tam link do swojego konfigu który się znajduje na serverze o nazwie np.50 znaków i już sie zmniejsza możliwość wstawienia czegoś więcej . W sumie to zawsze na taki długi adres www zawsze można założyć domene i wtedy jego długość się zmniejszy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 no tak :> jeszcze wczesnie, nie pomyslalem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ... wystarczy że masz tam link do swojego konfigu który się znajduje na serverze o nazwie np.50 znaków i już sie zmniejsza możliwość wstawienia czegoś więcej .:arrow: http://tinyurl.com/ ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 chcialem wkleic linki do 3 topicow z forum i juz jest cienko :( uzywanie tinyurl spox, mozna by sprobowac choc troche to naokolo. co do tego pkt 3ciego to byl raczej taki wybryk ;), ale 2gi jest calkiem sensowny. propozycja 4: mozna by dodatkowo przyjmowac ze znak nowej linii to <ilestam znakow>, latwo by to zapobieglo wielolinijkowym podpisom paranoik: no nie przesadzaj, przeciez w js to bylo by kilka linijek. jedna funkcja wiecej walidujaca formularz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 js nie ma tu nic do rzeczy w tym momencie, potrzeba skryptów od strony serwerowej. js można obejść spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Na szczescie ja takich problemow nie mam ;] Ale przydaloby sie to o czym teraz mowicie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 rzeczywiscie sie nie na tym znam, ale z tego co sie zdazylem zorientowac to w php jest cos takiego jak preg_replace, wiec dla kogos kto wie cos wiecej niz ja to bylo by 20 minut pewnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Chcesz sobie obejżeć zarządzanie bbcodem? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 ParanoiK ludzie Cie tak ladnie prosza ;] Mnie tez denerwuje wbijesz 3 url`e i koniec , a podpis widoczny ma jedna linijke ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Admini też czasem muszą zarobić coś na życie i się napić ;] Nie uważam tej poprawki za newralgiczną, są inne ważniejsze w najbliższym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 OK, w takim razie niech ta sprawa lezy miedzy waznymi, a bardzo waznymi ;) ParanoiK: jeszcze sie przypomne jak bedziesz bogaty i napity ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 2. moze by liczyc te znaki po sparsowaniu bbcode. znaczy, np zeby tag (url=http://bardzobardzodlugilinkdonaszegoforum)aaa(/url) byl liczony jako 3 znaki.a ja bym poparł nogami i rekami .. to przecie chwila roboty w php :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 to zrob ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 mne to co prawda nie boli ale światła to inicjatywa :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 to zrob ;)niech dadza dostep to forum :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 niech dadza dostep to forum Chcesz sobie obejżeć zarządzanie bbcodem? ;]ja nie ale kolega ma najwyrazniej ochote. moze jak by mu udostepnic to by pacza napisal, ktorego grupa trzymajaca wladze by ewentualnie zaakceptowala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 [...]grupa trzymajaca wladze[...]hehe ostatnio dużo o tym było w TV i ostatecznie stwierdzili ze taka grupa nie istnieje a więc... :wink: :lol: Hehe to taki mały OT , sorry ale nie mogłem się powstrzymać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 niech dadza dostep to forum Chcesz sobie obejżeć zarządzanie bbcodem? ;]ja nie ale kolega ma najwyrazniej ochote. moze jak by mu udostepnic to by pacza napisal, ktorego grupa trzymajaca wladze by ewentualnie zaakceptowala :) moze i w php mastahem nie jestem ale troche w nim zrobilem ... i caly czas sie rozwijam .. a chodzi tylko o funkcje licząca znaczki pomijjajc bbcode .. wiec mozna se podarowac rzeczy meidzy [ ] bedace bbcodem .. i odjac je od całosci .. pozatmy szczegolnie jesli chodzi o url zamaskowany typu [url=http://bardzo.dlugi.url.do.konfigu.moejgo.kompa.pl]moj komp[/url] takei cos wyswietli w podpisie tylko "moj komp" reszta nie bedzie zasmiecac podpisu .. wiec wycicnanie bbcode przed liczeniem jest wedlug mnie jak najbardziej mila rzeczą no moj link w podpsie jest troche dlugi i zabier mi duzo znakwo z podpisu http://rchem.chemd.amu.edu.pl/~t/chaos/?wy...ybor=2&me=pecet sama domena dluga .. wiec mozna by sie nad tym zastanowic co nie? moze dla niektorych to smieszne .. ale jak najbardziej szczegolowe dane w podpisei potrafia pomoc w rozwiazaniu czyjegos problemu ... a i linki czasem sie dluzsze przydadza (np: JOIN TWEAK SETI TEAM czy cos :P ) ... no ale ja tylko mala mróweczka jestem .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 czy topic jeszcze żyje ? Czy taki upgrade został juz wprowadony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Szczerze: pomysł nie jest najgorszy - ale uważam go za raczej zbędny. Mówiąc otwarcie za dużo pieprzenia się w kodzie niż pożytku.czytaj: nie chce mu sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 2. moze by liczyc te znaki po sparsowaniu bbcode. znaczy, np zeby tag (url=http://bardzobardzodlugilinkdonaszegoforum)aaa(/url) byl liczony jako 3 znaki. To jest bardzo ważne i konieczne :!: wkleje 3 linki do benchmarków i linijka cytatu i koniec :( i tak ledwo wcisnołem bo musiałem kilka spacji usunąć i znaczników BBCode :? Dużo ludzi tego potrzebuje JAK TLENU do oddychania !!! Może plumek was zachęci :plum: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Tia. Ale nie będzie. Poumieracie śmiercią naturalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Zawsze jest jeszcze TinyURL: http://tinyurl.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Zawsze jest jeszcze TinyURL:http://tinyurl.com/tak jak to zauwazył paulo troszke wyzej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Za to inni nie zauważyli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Odczepcie sie, ja maly jestem i tak wysoko nie widze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...