esem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 A u mnie ten problem pojawia sie gdy uruchamia Vplayera i zamyka mi program , nie moge ogladac filmow, wczesniej bylo wszystko ok. Nie wiem co mam zrobic. Wszystko inne dziala bez zastrzezen. Pozdrawiam Szukał bym problemu w garcie gaficznej (?) Podkręcona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Karta graficzna jest nie podkrecona, sterowniki 4.5 Catalyst. Wiec mysle ze karta graficzna odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Karta graficzna jest nie podkrecona, sterowniki 4.5 Catalyst. Wiec mysle ze karta graficzna odpada. Nigdy nie mów nigdy. A komunikat podaje Ci sprawcę resetu: i co tam jest napisane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 bsplay.exe- Blad aplikacji Instrukcja spod ''0x00000000'' odwoluje sie do pamieci pod adresem ''0x00000000''. Pamiec nie moze byc ''read''. Kliknij ok , aby przerwac dzialanie aplikacji. Anuluj debugowanie programu. To wszystko co mam w tym komunikacje, a resetu jako takiego nie mam tylko mi sie bestplay lub Vplayer wylancza. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 bsplay.exe- Blad aplikacji Instrukcja spod ''0x00000000'' odwoluje sie do pamieci pod adresem ''0x00000000''. Pamiec nie moze byc ''read''. Kliknij ok , aby przerwac dzialanie aplikacji. Anuluj debugowanie programu. To wszystko co mam w tym komunikacje, a resetu jako takiego nie mam tylko mi sie bestplay lub Vplayer wylancza. Pozdrawiam Czyli jednak któreś pamięci: albo RAM w MoBo albo w grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Z pamieciami mam na tej plycie niesamowity problem, zreszta byl on tu nie jednokrotnie poruszany. Właściwości mikroukładu płyty głównej Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 SPP CAS Latency 2T RAS To CAS Delay 3T RAS Precharge 3T RAS Active Time 8T Liczba gniazd pamięci Gniazdo DRAM nr 1 512 MB (DDR SDRAM) Stan AGP Włączone Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB Fast-Write Nie obsługiwane Side Band Addressing Obsługiwane, Włączone Mam nadzieje ze timingi mam ok zreszta takie mi zalecono, duzo sie nakombinowalem , zeby mi ta plyta normalnie sie uruchamiala z jedna koscia bez pipczenie i kodu c1. A czy problemem nie moze byc szieg co w stylu Gator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 No panowie, jakies sugestie? Kto smi doradzil bym zainstalowal Spybot - Search & Destroy i moze mi to pomoze , ale nie stety nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 No panowie, jakies sugestie? Kto smi doradzil bym zainstalowal Spybot - Search & Destroy i moze mi to pomoze , ale nie stety nie. Na próbę odpuść na pamięciach: 11-3-3-2,5. Niczym nie ryzykujesz... Cały czas powtarzam, że stabilność ważniejsza od rekordów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Wlasnie odinstalowalem codeki divx i Vplayer sie odpala , jezeli zainstaluje inne i dalej bedzie nie halo, to wtedy zobacze w biosie, jak mi doradzasz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Czy macie ściągnięte windows update - bo podobno to one są przyczyną tego błędu ze strony microsyfu. Ja ściągnąłem uptade i też mam ten błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4d4m0 Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Witam u mnie tez ten blad pojawial sie.... poczym pamiec przetestowalem programami: Goldmemory, MemTestem.... Okazalo sie ze jest pelno bledow w okolicach 250-256mb 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 hmm ja mialem podobny problem , tylko ze otrzymywalem komunikat pamiec nie moze byc "written" albo "read". Widzialem to samo u kumpla. Ja z kolei obnizylem fsb o 2-3 mhz zwiekszylem napiecie na procek o 0.25V i od tego zcasu mam spokoj (tfu tfu tfu). Pamietam ze ten blad wyskakiwal mi za czasow farcry`a jeszce, ut 2004, wyskakiwal mi z gry. Czasem tez zaliczalem reset wiec komp byl ewidentnie niestabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 u mnie to samo wyskakuje i written i read. skrecilem szyne do 185mhz, timingi default i to samo. dzieje sie to w Vplayerze, windows media palyerze, acd see sie wyklada itp. a do tego wywala mi sie explorer :/ gry i cala reszta chodzi bez problemu. wiruskow brak a memtest nie wywala bledow. zaraz zglupieje. najsmiezniejsze jest z tego, ze te ustawienia przez dlugi okres czasu byly stabilne. windows update robilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Hej. Ja mialem taki problem np. jak gralem w Halfa w sieci. Po zainstalowaniu Windowsa 2003 problem zniknal. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 ciekawe jest tez to, ze wywala mi sie explorer po probie uruchomienia filmow kreconych canonikiem ...:/ zglupialem, nie wiem co zrobic na ma stronie Mshita nie ma innych patchy a nie bede wszystkich updatow wywalal i sprawdzal, ktory jest za to odpowiedzialny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam No widac duzo osob z grona tego forum i nie tylko borykalo sie i nadal (co niektorzy) boryka sie z tym dennym komunikatem. Mnie rowniez on nie ominal, ale z tego co zauwazylem wnioski sa takie: 1. Raz sie zdarzylo ze mialem padaczke kosci pamieci (512 mb 266), testowalem memtestem, goldmemory i jeszcze czyms i na jednym progsie wywalalo bledy a na innym nie. Ogolnie pamiec poleciala do serwisu i wymieili na nowa - WNIOSEK - pamiec skopana generowala blad! - po wymianie luzzz, wszystko smiga bez zadnych bledow. 2. W pracy b. czesto obserwuje ta sytuacje, mamy tu dosc powaznie rozbudowana siec, pracujemy na e-pc HP ktore przewaznie maja PIII 850-1000 Hz no i zawsze trzeba miec otwartych ze 20 aplikacji (programow,stron internetowych,testerow,etc...) i na niektorych kompach (rzadziej badz czesciej) pojawia sie ten komunikat. Hardware jest nie podkrecany, win2k, w miare update zapodany, pamieci w kosciach 128 lub 256 mb pewnie jakies firmowe bo to przeciez HP i ciezkie pieniadze taka jedna stacja kosztuje - WNIOSEK - z obserwacji wynika ze moze to byc rowniez wina ramu, bo juz nie wyrabia (jest go zdecydowanie za malo), stacje sa male chodza non stopa wiec moze sie przegrzewaja pamiatki?! Ale moze to byc rowniez wina samej Windy, ale w jakim stopniu to sie nie dowiem. 3. Jesli chodzi o krecenie grafy to ja bym sobie ten watek odpuscil - nie wydaje mi sie aby to wlasnie byl bledny odczyt lub zapis na tych pamiatkach - wtedy przeciez zadna bardziej wymagajaca gierca by od razu nie poszla a nie jakis badziew typu jak tu przedstawiacie - VPlayer, DAP, DVDPlayer etc... No to tak z moich spostrzezen tyle. Pozdro i walczcie zwyciezko ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Miewalem podobny problem, moj sprzet barton 2.5 2x512 ram, xp sp1 i aktualizacje, blad ze pamiec nie moze byc read i pojawial sie on srednio 2 razy dziennie, przy q3, w doomie w ie itp, probowalem wszystkiego, i chyba znalazlem rozwiazanie... mianowicie kodeki, znajdzcie ten problem u siebie w kompie tak zeby sie pojawial regularnie przy uruchamianiu, nastpenie usuncie wszelkie kodeki, i powtorzcie to, u mnie problem zniknal w 100% moge grac w d3 q3 i dzialac, pisac i kompilowac programy bez zadnego problemu, teraz skrecilem procka na 3200 i zmienilem ram na 2x512 i torturowalem kompa primem95 przez kilka godzin, a blad jak sie nie pokazywal tak go dalej nie widac, zainstalowalem alternatywne kodeki i staralem sie dobierac tak zeby sie nie dublowaly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Że winowajcą mogą być kodeki - to tak należało się domyślać. Natomist podpowiedzcie, które kodeki są najmniej konfliktowe :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4d4m0 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Witam, u mnie pojawialy sie komunikaty: written i read. Problem zwiazany byl z padnietym ramem (jak juz wczesniej napisalem) pamiec przetestowalem programami: Goldmemory, MemTestem.... Okazalo sie ze jest pelno bledow w okolicach 250-256mb... Po wymianie na nowa kosc (gwara:)) wszystko smiga jak dawniej... w moim przypadku to nie kodeki powodowaly ten problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...