ParanoiK Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 http://www.paranoya.org/~paranoya/pliki/tasklist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻuRu Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zapraszam do odwiedzania www.uptime.glt.pl i przylaczania sie. A co do 1szego miejsca oto screen komputera owego, naprawde trzeba zobaczyc :] >> TUTAJ << Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 winda xp jakis tydzien - albo do ostrego zmulenia :) - ale to komp w pracy ktory nie jest wylaczany wogole :) Serv w pracy wlasnie sprawdzilem 10:05 up 60 days, 27 mins, 8 users, load averages: 0,97 0,96 0,91 Ale nie jest to zaden rekord - rekord byl prawie rok az do remontu szkoly kiedy to odcieli prad i musialem go wylaczyc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ŻuRu: powtarzasz się, mam to za spam w tym momencie uznać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ŻuRu: powtarzasz się, mam to za spam w tym momencie uznać? :) a co do screena tego kompa co w szufladie to on chyba tak tylko dzialal do dzialania .. :P bo nawet nie ma wpietej grafy ani nic ;p pozatym zabawa w windzie w bicie rekordu to sie chyba konczy na 42 czy 43 dniach bo poetm sie zeruje licznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 paranoik: buahahaha ladnie masz nasrane procesow... :D z mojej strony jest kompletnie odwrotnie... www.ii.uj.edu.pl/~wojciks/procesy.JPG BTW jak zrobiles ta swoja liste, bo chyba nie task managerem? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 odbytorq: po prostu używam kompa do pracy i non-stop potrzebuję kupę rzeczy. A listę: tasklist > plik W windowsie wbrew pozorom też się da przekierować standardowe wyjście :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 wiem, wiem.... ale nawet jak sobie postawie apache'a z php i jakies ftp to tez nie stanie mi sie tych procesow az tak duzo! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 A listę: tasklist > plik uruchomienie zaleznosci lub uslugi nie powiodlo sie, pozniej sie pobawie... ide na zajecia.... PS. sorry za jedno pod drugim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 odbytorq: po prostu używam kompa do pracy i non-stop potrzebuję kupę rzeczy. A listę: tasklist > plik W windowsie wbrew pozorom też się da przekierować standardowe wyjście :] do pracy? tych puttych chyba z 10 (no ale putty sie jesio przyda) a notepadów po co 2- czy 3? a to tez do pracy? soundman.exe 2172 Console 0 1˙320 Kwinampa.exe 2192 Console 0 1˙128 KGirder.exe 3368 Console 0 3˙108 Kwinamp.exe 2056 Console 0 7˙976 Kmiranda32.exe 5748 Console 0 4˙380 Kszczegolnie Girder :) pilocik do kompa to wazna rzecz w pracy :) mysle ze do 40-tu mozna to spokojnie zredukowac :) i nadal bedziesz mogl pracowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 chaos - 4 czy 5 sesji puttiego to normalka, w jednej masz serwer, w drugie klienta, w trzeciej edycje kodu, w czwartej czytasz many, a w piatej czytasz powiadomienia o kolejnych natarczywych postach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 no to napisalem ze putty to jeszcze kumam :) ale niektóre to przesada .. chyba winzipa nikt nie ma non top odpalonego :) UNPACK I CLOSE :P Paranoik burżuj jeden :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 moze ma 3 GB ramu i mu to nie przeszkadza... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 odbytorq: putty: sesja ekg, sesja irc, czytnik mail, czytnik news, 1 serwer, 1 serwer, 2 serwer, kodowanie, kodowanie... i jeszcze kilka ;] Co do girdera, etc. to ten komputer jest moim domowym więc służy też do innych celów :] Co do ramu to mam 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 paranoik: buahahaha ladnie masz nasrane procesow... :D z mojej strony jest kompletnie odwrotnie... www.ii.uj.edu.pl/~wojciks/procesy.JPG BTW jak zrobiles ta swoja liste, bo chyba nie task managerem? :D możesz zrobić ze dwa screeny ze spisu usług - bo widzę że masz tylko 3 svchost.exe - ja ich mam chyba z 5 Więc jeśli byś mógł to podaj linki do tych screenów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻuRu Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ŻuRu: powtarzasz się, mam to za spam w tym momencie uznać? 1. Podalem to przy okazji podawania linku to kompa co 2 lata chodzi. 2. Powtorylem sie bo irytue mnie jak wszyscy, nawet moderatorzy, jada w wiekszosci offtopickiem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 możesz zrobić ze dwa screeny ze spisu usług - bo widzę że masz tylko 3 svchost.exe - ja ich mam chyba z 5 Więc jeśli byś mógł to podaj linki do tych screenów ;) Wpisz polecenie Tasklist /svc to wyswietli Ci jakie usługi korzystają z svchosta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 ŻuRu: powtarzasz się, mam to za spam w tym momencie uznać? 1. Podalem to przy okazji podawania linku to kompa co 2 lata chodzi. 2. Powtorylem sie bo irytue mnie jak wszyscy, nawet moderatorzy, jada w wiekszosci offtopickiem :] Sie tak nie irytuj bo wg mnie siejesz spam - powinienes sie cieszyc ze temat nie zostal zablokowany od razu ... Z tego tematu, twojego statusu wynika zreszta jasno ze zarejestrowales sie tu tylko zeby pochwalic witryne nie wiem czy twoja czy kolegi ... Glosuje zeby wyciac z tematu adres stronki - temat ciekawy ale reklamy nam niepotrzebne na tweaku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Paranoik: to ja wiem ze putty pozyteczny.... :) ale widze ze go nie oszczedzasz sgj: siedze wlasnie w pracowni na uczelni na w2k pro i z przykroscia stwierdzam ze tasklist nie dziala, to polecenie jest obslugiwane tylko w XP? jesli tak to jakich moze wymagac uslug (problem jak wyzej - wpisalem i brak zaleznosci itp...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Wydaje mi sie że tasklist.exe skopiowany z XP powinien dzialać w 2k, ale nie mam tego jak sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 sgj - Mógłbyś mi wysłać na spam[at]kompz[dot]org ten tasklist z win XP? Ponieważ na 2003 też go chyba nie ma :/ I jeszcze jedno co oznacza to co masz w podpisie? Tj. Windows XP@2004 Edition ? Tak z czystej ciekawości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 O CO TU CHODZI?!?!?! Ze jak, strona mierzy ile mam komputer wlaczony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 U mnie w firmie juz 2 lata sobie komp chodzi bez przerwy na win 3.11 :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 dzi: masz sie pochwalic ile najdluzej chodzil ci komp bez przerwy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 dzi: masz sie pochwalic ile najdluzej chodzil ci komp bez przerwy :)A skad mam wiedziec i o co chodzi ze strona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 bo gosc chce zeby tam umieszczac wyniki a sprawdzic sobie mozesz w systemie... lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 I jeszcze jedno co oznacza to co masz w podpisie? Tj. Windows XP@2004 Edition ? Tak z czystej ciekawości...To jest zmodowana instalka XP. Przy instalacji nie trzeba czytac licencji bo jej nie wyswietla, jedynym ustawieniem w trybie tekstowym jest wybór partycji. W trybie graficznym ustawia się tylko sieć i hasło admina. Instalator nie wymaga wpisywania klucza. Instalka zawiera wszystkie aktualizację jakie wyszly do lutego 2004(aktualizacje krytyczne itp, DX9b, WMP9 itd), najnowsze sterowniki i kilka dodatkowych programów(są instalowane podczas instalacji systemu). Płyta ma ponad 690 MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 niech zgadne - zrobiles ja sobie sam? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 A co to za problem sklecić taką płytkę? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 no w sumie.... tylko mi sie nie chce..... chociaz przyznaje, niezwykle uzyteczne, chocby dlatego ze nie trzeba sie laczyc z netem zeby sciagnac poprawke na blastera :D jak sie wylacza wyswietlenie licencji i te wszystkie "niepotrzebne" rzeczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...