Fonzi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 nie wiem co wy widzicie w tym vmodzie.kupujecie radiatory i wentyl ładując w ta kartę kolejne 50 zł a ty jest w zasiegu ręki karta (abit guru)ktura jest do tego przystosowana.a zresztą bawic sie w lutowanie i babranie ołówkiem to nie dla mnie.wolę dołozyć parę złotych i miec spokój a nie za każdym razem mysleć o tym czy karta uruchomi sie ze startem systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 to jak , moge id zmienić na 4152 żeby komputer wykrywał karte jako 9600XT ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 to jak , moge id zmienić na 4152 żeby komputer wykrywał karte jako 9600XT ??? 1233083[/snapback] tylko nie rozumie po co ci to dla satysfakcji <_< :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jaki model najlepiej kupić do 450 zł tak aby działało cocy bez podkręcania i żeby karta nie sprawiał problemów?? Czy Gigacube ATi RADEON 9550 EXTREME 128MB TV-out/DVI (128bit) to dobry wybór ?? czy może lepiej dopłacić i kupić sprzęt innej firmy ?? Jeśli ktoś ma tą karte niech mi coś o niej powie. Karte będę kupował w ciągu kilku dni (chyba jutro :-) ) więc bardzo proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam. Mam pytanie czy TEN model jest godny swojej ceny? Czy na prawde tak dobrze sie podkreca? Mam okazje takiego kupic ale nie wiem czy brac tego czy o 100zł tanszego gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) tylko nie rozumie po co ci to dla satysfakcji <_< :lol: 1233128[/snapback] no ok , ale ja sie pytam czy można :D ps: a może sie da dać id od 800XT albo od 9800 ??? Edytowane 24 Stycznia 2005 przez j.h.hudy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 hmm jak wdize tu 6000 postow na temat 9550XT to se ja kurde zakupiłem:) GeCube Radeon 9550XT rev 2.1 wlozylem sprawdzam clocka jaki tam ma w sterach omegi 432/277 tak patrze oczywiscie jestem noob kurde czego 277 a mialo byc okolo 500 heh potem sie wreszcie dowiedzialem ze to sie mnozy x2 bo to DDR zainstalowalem se ATI tools i mi pokazuje normlanie 432/554 heh zaczolem bawic sie w podkrecanie w Ati Tools sprawdzlaem to max rdzen i memory wyszlo ze moge miec 432/615 rdzen przesuniety o 1 i odrazu artifacty no dobra zostawilem tak wlanczam 3d mark 03 leca samolociki zwiecha pruuje jeszcze raz zwiecha zmiejzsam memory do 600 zwiechy do 580 zwiechy jedyne pujdzie dobrze przy takich jakie byly na poczatku czyli 432/554 eh moze wiecie jak go podkecic zeby sie nie zwieszal.. Barton 2500+/333 MSI K7N2 Delta ILSR 256mb ram 266hmz...-_- Segate 60gb Zasilacz 300Watts 1232494[/snapback] Na takim zasilaczu Jestes samobojca :D zmien na cos innego firmowego bo zapewne masz jakies badziewie nie zasilacz. moglbym ci polecic jakiegos chieftec'a;modecoma;lub cos w tym stylu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jaki model najlepiej kupić do 450 zł tak aby działało cocy bez podkręcania i żeby karta nie sprawiał problemów?? Czy Gigacube ATi RADEON 9550 EXTREME 128MB TV-out/DVI (128bit) to dobry wybór ?? czy może lepiej dopłacić i kupić sprzęt innej firmy ?? Jeśli ktoś ma tą karte niech mi coś o niej powie. Karte będę kupował w ciągu kilku dni (chyba jutro :-) ) więc bardzo proszę o pomoc. 1233191[/snapback] kup sobie jezeli mozesz na allegro radonka 9700 PRO bardzo wydajna za 499 zł super karta :) jak nie to 9600 PRO za 385 zł chyba w proline. szkoda tyle kasy wydać, naprawde ja bym kupil gigabyta czy nawet jak sie niektorzy upieraja abita uguru za 320 zł szkoda dac 450 zł za karte 9550, wolał bym 9500 PRO jakiegos nawet na allegro jest za 399 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) kup sobie jezeli mozesz na allegro radonka 9700 PRO bardzo wydajna za 499 zł super karta :) jak nie to 9600 PRO za 385 zł chyba w proline. szkoda tyle kasy wydać, naprawde ja bym kupil gigabyta czy nawet jak sie niektorzy upieraja abita uguru za 320 zł szkoda dac 450 zł za karte 9550, wolał bym 9500 PRO jakiegos nawet na allegro jest za 399 zł 1233498[/snapback] Ten R9700pro za 499 zł to total shit jest. Koleś w innej aukcji pisał iż karta wyciąga 3800-4100 pkt w 3Dmarku. A więc nie tylko szyna pamięci obcięta, ale też pewnie i coś nie tak z potokami :( za 475 zł można kupić Abita R9550 Turbo Guru z pamięciami 2,5 ns- który kręci się na 550/800 - przy takich taktowaniach spokojnie robisz 4000-4200 (jak nie lepiej) punkcików. Tak więc ten "r9700pro" to jakaś sieczka - cień pełnego i prawdziwego R9700pro za 385 zł Gigabyte 9600 pro do kupienia jest w arest.pl (jest to pełny Gbyte 400/600), jednak w prolinie można też kupić Abita 9550 Guru za 325 zł, który spokojnie biega na 513/610 - w 3Dmarku coś kole 3800-3900 pkt. Za tą cenę to najlepszy zakup... nie trzeba nic V-modować, zmieniać chłodzenia itp. Edytowane 24 Stycznia 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Nowy adres stronki z modem tu Moj GB sprzedany, w srode powinienem doczekac sie Abita, zaplacilem tylko za przesylke wiec stratny jestem 15 zl, a karte bede mial napewno wydajniejsza. Pozdrawiam i juz niedlugo zobaczymy co potrafi Abit :twisted2: Edytowane 24 Stycznia 2005 przez bobson37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ee , za ile sprzedałeś tego GB 9550 ?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 :rolleyes: 320 zl:P, jednak do tego doszedl wentyl i radiatory i pewnosc overclockingu grafy, wydaje mi sie ze cena byla dobra za 2,5 miesieczna grafe Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ja swoją sprzedam za 300 z pewnoscią 420/550 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ten R9700pro za 499 zł to total shit jest. Koleś w innej aukcji pisał iż karta wyciąga 3800-4100 pkt w 3Dmarku. A więc nie tylko szyna pamięci obcięta, ale też pewnie i coś nie tak z potokami :( za 475 zł można kupić Abita R9550 Turbo Guru z pamięciami 2,5 ns- który kręci się na 550/800 - przy takich taktowaniach spokojnie robisz 4000-4200 (jak nie lepiej) punkcików. Tak więc ten "r9700pro" to jakaś sieczka - cień pełnego i prawdziwego R9700pro za 385 zł Gigabyte 9600 pro do kupienia jest w arest.pl (jest to pełny Gbyte 400/600), jednak w prolinie można też kupić Abita 9550 Guru za 325 zł, który spokojnie biega na 513/610 - w 3Dmarku coś kole 3800-3900 pkt. Za tą cenę to najlepszy zakup... nie trzeba nic V-modować, zmieniać chłodzenia itp. 1233523[/snapback] ale on tyle wyciaga bez OC po OC mozna napewoladniej poleciec niz radzio 9550 a nawet jakby to w przyszlosci bedzie latwiej takiego sprzedac :) Ja tam polecam gigabyt 9550 mozna spokojnie podciagnac do 3500 tyiaca a pchac 250 zł wiecej dla 100-500 pkt wiecej nie ma sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Własnie kupilem Abita u-guru za 325zl. Narazie 450/600 ale to nie wszystko nie wiem czy mi zasilacz pozwoli wiecej wyciagnac bo mam niestabilne napiecie na grafie. Jak sie pobawie to napisze wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pablo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam ponownie.|Pisałem niedawno o moim hałowym r9550 na elixirach 5 ns ale tutaj patrzyłem ze jakis użytkownik napisal że na 5ns elixira na identycznej karci wyciska z 250/400@350/450 wiec jak to mozliwe jesli ja u siebie wyciskam ledwo 410 na pamiatkach i 375 na rdzeniu i mam CoolerMastery Cu na memory!!! Pozdro all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 :huh: Gigabyte 9550 :huh: 1. Jak ta karta dziala z monitorami LCD ?? Czytalem o "rozmytym obrazie" - mozliwe ze jest to wina sterow i nie wiem czy to dotyczy LCD :) 2. Karta pracuje na AGP x4 ?? Dzieki za odpowiedzi :) Pisze nowy post bo temat jest bardzo obszerny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pablo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Nie wiem jak chodzi z LCD,karte mam na agpx8 a sterowniki to Omegi 2.5.97 a,thx czekam na dalsze posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 jesli chodzi o LCD to normalnie chodzi jak na normalnym monitorze. sterowniki mozna przeciez dobierac do swoich upodoban jesli jest cos nie tak. jesli chodzi o agp to jest zgodna x4/x8 tak jak wieksza ilosc kart. pozdro!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Don Pablo nikt nie gwarantuje ze na roznych konfigach kazda karta bedzie tak samo pracowac. ten twoj no-name zasilacz moze miec az zbyt istotny wplyw na to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pablo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Możłiwe że to ten no-name 230V ale u kumpla na fotonie 400 V i niezlym kompie bylo ustawione 378/418 wiec roznica niewielka a walilo się tak samo jak u mnie wiec sam juz nie wiem bo to chyba labo ostry pech czyli ostro felerny model moze powinienem pojechac do sklepu i rządać wymiany ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pablo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Wiem,ale u kumpla na Fortonie 400 V i dorbym kompie walilo się tak samo tyle że ustawilem 378/418 wiec różnica żadna a więc to coś z kartą a nie z konfiguracją kompa iwęc chyba pojadę areklamować że karta niepodkręcalna,przypominam ,że to Sapphire Radeon 9550 128/128 Atlantis@9600 XT(w teorii bo ten mod nic nie daje bo kręci się tak samo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Dzisiaj przyszedł mój Gigabyte 9550 więc wsadziłem go do kompa, odpaliłem zainstalowałem sterowniki potem reboot ale po zniknięciu ekranu startowego Windows 98 monitor mi się wyłączył :blink: , no nic myślę przeinstaluję windoze może to coś da. Przeinstalowałem grafika działa, ale jak tylko zainstawałem stery ati znowu to samo monitor mi się znowu wyłącza. Instalowałem sterowniki z płyty co była do radka oraz najnowsze ati dla win98. Sam już nie wiem co mam robić karta daje za wysoką rozdzielczość lub odświerzanie którego mój monitor nie wytrzymuje czy co??? (Mój monitor max w 800x600 ma 75Hz :( ) Macie jakieś pomysły czy ratunkiem jest wymiana grafy??? ps. karta nie podkręcana, nie modowana itp. Edytowane 24 Stycznia 2005 przez skazi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Dzisiaj przyszedł mój Gigabyte 9550 więc wsadziłem go do kompa, odpaliłem zainstalowałem sterowniki potem reboot ale po zniknięciu ekranu startowego Windows 98 monitor mi się wyłączył :blink: , no nic myślę przeinstaluję windoze może to coś da. Przeinstalowałem grafika działa, ale jak tylko zainstawałem stery ati znowu to samo monitor mi się znowu wyłącza. Instalowałem sterowniki z płyty co była do radka oraz najnowsze ati dla win98. Sam już nie wiem co mam robić karta daje za wysoką rozdzielczość lub odświerzanie którego mój monitor nie wytrzymuje czy co??? (Mój monitor max w 800x600 ma 75Hz :( ) Macie jakieś pomysły czy ratunkiem jest wymiana grafy??? 1234019[/snapback] Wydaje mi się że stery od Ati po instalacji domyślnie ustawiają 1024x768/60Hz i może w tym tkwi Twój problem. Ale mogę się mylić.(jak się myle to niech mnie ktoś poprawi) Próbuj odpalić Winde w trybie awaryjnym i zmienić rozdzielczość na niższa. Może to pomoże. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Dzisiaj przyszedł mój Gigabyte 9550 więc wsadziłem go do kompa, odpaliłem zainstalowałem sterowniki potem reboot ale po zniknięciu ekranu startowego Windows 98 monitor mi się wyłączył , no nic myślę przeinstaluję windoze może to coś da. Przeinstalowałem grafika działa, ale jak tylko zainstawałem stery ati znowu to samo monitor mi się znowu wyłącza. Instalowałem sterowniki z płyty co była do radka oraz najnowsze ati dla win98. Sam już nie wiem co mam robić karta daje za wysoką rozdzielczość lub odświerzanie którego mój monitor nie wytrzymuje czy co??? (Mój monitor max w 800x600 ma 75Hz ) Macie jakieś pomysły czy ratunkiem jest wymiana grafy??? Wydaje mi się że stery od Ati po instalacji domyślnie ustawiają 1024x768/60Hz i może w tym tkwi Twój problem. Ale mogę się mylić.(jak się myle to niech mnie ktoś poprawi) Próbuj odpalić Winde w trybie awaryjnym i zmienić rozdzielczość na niższa. Może to pomoże. Pozdr 1234034[/snapback] Ale predkosci odswierzania ustawione sa na biosie karty tu bylby potrzebny flash biosu. Ale mozna inaczej wsadz inna karte np cos pci i jakas rive zalezy co masz pod reka i odpal z niej kompa ustaw we wlasciwosciach ekranu wlasciwe odswiezanie i rozdzialke. Wloz swojego radka i badaj ja bym dal na najmniejsza mozliwa rozdzialke i wtedy probowal. Mozesz jeszcze odpalic karte po przez tvout i wtedy ustawiac, zalezy od inwencji. Miałem problemy takie z GF2 MX i monitorkiem philips 105s Edytowane 24 Stycznia 2005 przez Bl4ck Sh4dow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 zacinajacy sie tekst zarzuce.podaj reszte konfiga to bedziemy wiedziec na czym stoisz. teraz to kazdy moze swoja teorie podac i wszystkie beda rownie dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o 1024x768x60Hz to mój monitor powinien to wytrzymać bo takie odświerzanie tej rodzielczości wyciąga a w trybie awaryjnym komp się odpala w 640x480 ale wtedy nie można zmienić odświeżania na niższe bo windows ładuje minimum sterowników i tego zrobić się nie da, natomiast nie mam żadnej karty pci więc z niej nie mogę uruchomić kompa (mam tylko geforce 2 GTS) z której teraz piszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No to chyba pozostało CI jescze spróbować z TV-Outem tak jak kolega Bl4ck Sh4dow powiedział. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Ej ludzie sory, że może truje ale wyszukiwarka mi tu nic nie znalazła to sie spytam, ma ktoś może jakis tutorial jak zrobic moda olowkowego na Szafirku 128MB|128Bit? BTW: Z tego GF2 GTS tez mozesz zrobic to samo co z karta pci Edytowane 24 Stycznia 2005 przez Bl4ck Sh4dow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 tylko ciekawe jak wsadzi dwie karty do slotu AGP :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...