Skocz do zawartości
krzypaw

Powrót starych ale dobrych kart

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie miałem na myśli ludzi chcących grać np. w farcry na max detalach i chcących na kartę wydać 1 k pln albo i więcej jak zakładałem ten topic ale raczej dość często pojawiające się posty "mam 300-450 PLN jaką kartę mam kupić"

co byście wtedy robot i inni polecili radka 9700, a może FX 5800 ??

czy może FX 5200 dlatego proszę nie mówić że karta 9100 to badziew i tylko na złom z nią bo żaden FX 5200 ani Radek 9200 się jej nie oprze a to ten sam przedział cenowy ok 350 PLN i w tej cenie nie ma  nic lepszego a większość moich znajomych kupując kompa to mowi że tyle za karte to i tak sporo

Dokładnie.

W tej cenie jest nie do przebicia. Niestety niewiele osób o tym wie i kupują ten cały szmelc typu R9200, FX5200 tylko ze względu na to, że są nowsze. Takim osobom bardzo ciężko przetłumaczyć, że starsze też może być dobre. Pamiętam jak ostatnio kolega poprosił mnie o doradzenie jaką kartę kupić w cenie do 300zł. Oczywiście poleciłem Radka 9100, ale za cholerę nie chciał się przekonać, mówiąc, że to staroć. W końcu wybrał FX5200 i był w miarę zadowolony do czasu kiedy porównał działanie gier u mnie i u siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro mozna dostac gf4 titanium za 350zl , wiec jest to 10 razy lepszy wybor niz ten radek nawet gdyby byl o 50 zl tanszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie miałem na myśli ludzi chcących grać np. w farcry na max detalach i chcących na kartę wydać 1 k pln albo i więcej jak zakładałem ten topic ale raczej dość często pojawiające się posty "mam 300-450 PLN jaką kartę mam kupić"

czy może FX 5200 dlatego proszę nie mówić że karta 9100 to badziew i tylko na złom z nią bo żaden FX 5200 ani Radek 9200 się jej nie oprze a to ten sam przedział cenowy ok 350 PLN i w tej cenie nie ma  nic lepszego a większość moich znajomych kupując kompa to mowi że tyle za karte to i tak sporo

jak na swoj wiek 9100 to jest wspaniala karta.. sam ja maielm jeszcze kilka dni temu i nie bylo z nia problemow.. a jezeli ty za problem uwazasz to ze nie mozesz w far cry grac na max detalach to sorry (to do robota) czlowieku popatrz na wiek tej karty! to oczywiste ze najnowsze gry robione w dx9 nie beda na niej smigaly z miliardem czy ile tam chcesz fps'ow!! mimo wsyztsko jak za ta cene karta jest przeswietna.. i zadne radki 9200 czy fx'y 5200 z nia szans nie maja.. (btw. na nich tez sobie na max detelach nie pograsz..)

pzdr.

masz chyba kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, chodzi mi dokładnie o to samo co ty napisałeś a mój post jest skierowany do usera robot i innych którzy tak bardzo krytykują R9100 czy GF 3 i 4 ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na swoj wiek 9100 to jest wspaniala karta.. sam ja maielm jeszcze kilka dni temu i nie bylo z nia problemow.. a jezeli ty za problem uwazasz to ze nie mozesz w far cry grac na max detalach to sorry (to do robota) czlowieku popatrz na wiek tej karty! to oczywiste ze najnowsze gry robione w dx9 nie beda na niej smigaly z miliardem czy ile tam chcesz fps'ow!! mimo wsyztsko jak za ta cene karta jest przeswietna.. i zadne radki 9200 czy fx'y 5200 z nia szans nie maja.. (btw. na nich tez sobie na max detelach nie pograsz..)

pzdr.

masz chyba kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, chodzi mi dokładnie o to samo co ty napisałeś a mój post jest skierowany do usera robot i innych którzy tak bardzo krytykują R9100 czy GF 3 i 4 ti.

ej co sie czepiasz? wyraznie w tekscie zaznaczylem "(to do robota)"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja krtytykuje gf3 lub gf4 titanium ? uwazam ze obie te karty sa 10 razy lepszym wyborem od 9100 , szczegolnie gf4 w cenie 350 zl - nie ma nic lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja krtytykuje gf3 lub gf4 titanium ? uwazam ze obie te karty sa 10 razy lepszym wyborem od 9100 , szczegolnie gf4 w cenie 350 zl - nie ma nic lepszego.

nie wiem w czym gf3 jest lepszy od 9100.. prosze oswiec mnie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chocby w tym ze nie ma z nim jakichkolwiek problemow w grach. co do wydajniosci - to jezeli trafi sie dobra sztuke mozna ja podkrecic do takich wartosci - gdzie wydajnosc bedzie zblizona do gf4 4200 , radek 9100 to karta nadajaca sie tylko do 3dmarkow niestety , wspaniale ati o was zapomnialo i stery z [gluteus maximus] do tej karty sa brane chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzdr.

ej co sie czepiasz? wyraznie w tekscie zaznaczylem "(to do robota)"...

no cóż to chyba ja mam jednak problem ze zrozumieniem tego co czytam :P

robot jak chcesz wojny gf 3 ti vs. radek 9100 to sobie odpuść, było tego na forum już tyle że więcej nie potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozatym jakis moder z forum sprzedaje radka 9700 za 660 zl - kto pierwszy ten lepszy - cena jak najbardziej atrakcyjna - w sumie to dziwie sie ze az tak tanio - ja swojego 9500@pro sprzedalem na allegro miesiac temu za 650 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie:) a nie jakies bublowate 9100 - ludzie sie dali w konia zrobic z ta karte , majac tanie i lepsze gf3 titanium - wybrali tego bubla bez wsparcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowimy o nowych kartach a nie okazjach typu na allegro czy moder sprzedaje, to sa okazje-wyjątki pewnie ze warte uwagi ale skorzystaja z nich jednostki a nie setki ludzi planujacych zakup a tu wlasnie ktos wyszedl z taka ideą, chyba tego nie czaisz co innego jest polecic setkom pytających co innego jednej osobie, chyba ze bedziesz wszystkim polecal jedna karte modera, czy na allegro za 350... Dalej, mowimy o kartach godnych polecenia, nikt nie mowil ze gf3 czy gf4 jest mniej godny polecenia jesli masz gdzies jakas oferte ale ze sklepu (a nie z allegro) to ją tutaj napisz i to wystarczy po co sprowadzac wszystko do konfrontacji 9100 vs gf3/4 od tego sa inne tematy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy gf3 gainwarda kosztowal 350 zl , lacznie z gra chrome itp . gwara 3 lata . ja go kupilem za 300 zl , sprzedalem gre za 30 zl . nawet liczac od 350 zl - 30 zl = 320 zl , a karta duzo lepsza , glownie ze wzgledu na stery od 9100 , mialem ja okolo 5 miechow temu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy gf3 gainwarda kosztowal 350 zl , lacznie z gra chrome itp . gwara 3 lata . ja go kupilem za 300 zl , sprzedalem gre za 30 zl . nawet liczac od 350 zl - 30 zl = 320 zl , a karta duzo lepsza , glownie ze wzgledu na stery od 9100 , mialem ja okolo 5 miechow temu .

gdzie? co znaczy kosztowal? kupie ich 10 sztuk? nie mowimy o przygodach związanych z zakupem kart tylko polecamy obecnie dostepne karty na rynku. Jesli gf3ti gainwarda jest dostepny w jakims sklepie to walnij linkiem a nie opisuj za ile sobie kupiles lub co z nia zrobiles i kiedy sprzedales bo to nie ma zwiazku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co robot jak czytam twoje wypowiedzi to porostu nie moge albo jestes maxymalna sierota albo masz wodogłowie, normalnie nie kumam cie. Jak uwazasz ze jesteś normalny to okłamujesz sam siebie.

zastanów sie tylko nad tym , pomyśl ile osób ma radka 9100 na forum, i zastanów sie w ile czasu znikną te radki 9100 z komputronika :wink:

jezeli ti miałes z nia problem to znacyzz ze teraz wszyscu musza sprzedać swoje radki a w sklepach powinni zakazać sprzedawania ich ??

jakoś nie słyszałem zeby radeon 9100 wprowadził wielki kryzys u ait spowodu nikompatybilnosci z grami ??

od zawsze było tak ze jak gra nei chodzi to sciaga sie patche sterowniki tak samo jak u nvidi jak u ati

to ze 9100 przezyła pare wiosen to nic nowego za to na pewno jest nowsza technologicznie od gf3

w ogóle czasem zanim coś napiszesz to pomyś o innych a nie beirzez pod uwage tylko twój marny przypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do moderatora - robie zgodnie z zaleceniami - powerid bay amd mnie obraza - licze ze wyciagniete zostana konsekwencje z jego zachowania.

TAK gf3 gainwarda mozna bylo kupowac seryjnie za tyle - byly miedz innymi w gralu , i innych sklepach - nie byly to pojedyncze sztuki . a ten 9100 to bubel jakich malo , gf3 nie dosc ze tanszy to jeszcze lepszy - poprostu ludzie zapatrzeniu w ati kupuja ta slaba karte i bronia jej poprostu dlatego ze ja maja , a ze do gier sie nie nadaje to kazdy wie , jest z nia wiecej problemow niz z reszta kart razem wzietych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co robot jak czytam twoje wypowiedzi to porostu nie moge albo jestes maxymalna sierota albo masz wodogłowie, normalnie nie kumam cie. Jak uwazasz ze jesteś normalny to okłamujesz sam siebie. (...)

POWER BY AMD, daruj sobie takie wypowiedzi, bo są obraźliwe. Następnym razem poprzestań na ocenie kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)a ten 9100 to bubel jakich malo(...)

:arrow: Po pierwsze przestan rzucac takimi tekstami. Przykro mi, ze Ty i Twoj kolega nie byliscie w stanie grac na R9100. Ale to nie pozwala Ci na pisanie takich idiotyzmow. Mam tego Radka od Herculesa, kupilem go stosunkowo niedawno, bo szukalem karty z tego wlasnie segemntu cenowego, ale olalem gf3ti, i reszte kart. Mam porownanie do GF3Ti kolegi i nie widze uchybanie w dzialaniu Radka w stosunku do tego GF'a. wydajnosc na podobnym poziomie i wszystkie gry chodza u mnie i u niego.

:arrow: Po drugie skonczcie gryzc sie jak dzieci. To, ze ktos zachowuje sie tak a nie inaczej, nie znaczy, ze nalezy znizac sie do jego poziomu. Pozwolmy temu Mastahowi zyc zgodnie z jego przekonaniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pisz tego mi ze sie da grac , tylko tym ludziom co w dziale gry maja problemy chocby z painkillerem i far cry . ze wam chodzi na medium na sterach omega 4.2 to dobrze - tylko zmiencie ustawienia na inne , zobaczymy czy dalej bedzie chodzilo , szkoda mi z wami gadac - fanatycy - poczytajcie tamte topiki to moze wam sie conieco rozjasni sytuacja o waszym cudownym radku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robot to co piszesz jest smiechu warte. Normalnie nie moge sie powstrzymac, ale to sa wrecz brednie. Radeon 9100 to jest low-end ale mimo wszystko da sie na nim spokojnie jeszcze grac. A skoro uwazasz inaczej to dlaczego ja na swoim R 9200 moge sobie spokojnie we wszsytko jeszcze pograc i nie mowie ze wszystko na min. ale na srednich detalach spokojnie - wiec cos mi tu nie pasuje. GF Ti4200 na pewnio bedzie lepszym rozwiazaniem od R 9100, ale i tak mysle ze ten radeon zupelnie wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo tu chodzi nie o sama karte a o stery do niej glownie ?? poczytaj a sie przekonasz , a nie podlizuj sie innym , miej swoje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta to bosko ze ci tak wszystko chodzi , nie wiem po co wogole wypuscili lepsze karty , skoro ty masz taki wypas , ja mialem rok temu radka 9000pro i juz wtedy nie dalo sie normalnie we wszystko grac , badz co badz na lepszej karcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze nadal sa osoby co nie potrafia znalezc wlasciwych sterow do karty albo nie potrafia wlazyc druta w socket ;) ale to odrazu nie znaczy ze trzeba wywalac z jakimis pijackimi textami w stylu ze na 9100 to juz sobie nie mozna w zadna gre pograc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...