parasite Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 http://www.sirius.pl/art.php?id=153&typ=test&aid=121 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Bardzo fajne podsumowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Już to widziałem, powrót do przeszłosci :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 szkoda ze koncza i trzeba bedzie zmieniac znow plyte ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 bardzo ciekawe, przeczytalem całość i zapisałem na dysku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 szkoda ze koncza i trzeba bedzie zmieniac znow plyte ;(powiedziales to tak jakbys co tydzien zmienial ;) pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Jak dla mnie niepotrzebnie w tym opisnie pominięto durony. Przeciez to one w dużym stopniu wpływają na sukces AMd (znacznie - szczególnie w obecnej chwili górują nad celinami). Wówczas stwierdzenie: od 650MHz do fabrycznych 2250MHz Byłoby trochę nieprecyzyjne (durony były od 600). Choc przyznam tekst nieźle i do tego fachowo (przynajmniej ma mój gust - bo wiedzy wystarczającej nie mam) napisany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Cała historia o AMD-warto przeczytać hę ? gdzie ta cala historia amd ? cala historia athlonow powinien brzmiec tytul. no i przyznaje - artykol dobry - konkretnie i zrozumiale dla kazdego opisuje historie athlonow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Tabelka na drugiej stronie zawiera kilka błędów. Brakuje kilku procesorów a nawet jest jeden który według dokumentacji na stronie AMD nie istnieje. http://www.amd.com/pl-pl/Processors/Techni...39_3748,00.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parasite Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 temacik mozna by bylo gdzies przyklecic, zawsze to jakies mile wspomnienia beda :D :D pshem: specjalnie dla ciebie zmieniłem tytuł 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Tabelka na drugiej stronie zawiera kilka błędów. Brakuje kilku procesorów a nawet jest jeden który według dokumentacji na stronie AMD nie istnieje. http://www.amd.com/pl-pl/Processors/Techni...39_3748,00.html O jaki Ci chodzi procek który nie istnieje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 heh, też zauważyłem że to nie jest historia AMD a historia zauważalnego AMD lub ewentualnie historia podstawki socketA. K6 pozwoliło AMD nazbierac kasę i doświadczenie na budowę athlona, w grach k6 cienko szło ale w biurze celki i p2 odpadały (inny koprocesor itp). ale całość przystępnie i szczegółowo napisane, brak duronów ale .... poprzednie procki od 286 czy 386 trudno opisać bo ani nie było u nas testów, ani nikt nie wiedział czy pracuje na 486 od amd czy intela. a K5 pomińmy milczeniem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 heh, też zauważyłem że to nie jest historia AMD a historia zauważalnego AMD lub ewentualnie historia podstawki socketA. K6 pozwoliło AMD nazbierac kasę i doświadczenie na budowę athlona, w grach k6 cienko szło ale w biurze celki i p2 odpadały (inny koprocesor itp). ale całość przystępnie i szczegółowo napisane, brak duronów ale .... poprzednie procki od 286 czy 386 trudno opisać bo ani nie było u nas testów, ani nikt nie wiedział czy pracuje na 486 od amd czy intela. a K5 pomińmy milczeniem ;) mogę Ci napisać że pierwsze kroki amd to była porażka. porównując np procki serii 486. były taktowane wyższymi zegarami niż te od intela, ale były mniej wydajne. teraz jest odwrotnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 lepiej jak w tabelce brakuje niżjeśli byłyby nowe twory autora :) niektóre byly tak rzadkie że nie było sensu ich ujmować itp. a że pierwsze procki były cienkie to wiem ale 386 amd z 25 na 100 MHz kumpel wymusił :D szkoda że niedawno a nie 10 lat temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 O jaki Ci chodzi procek który nie istnieje ??Troche poszukałem. Jednak istnieje, chociaz nie wiadomo czemu nie znalazł sie w dokumentacji AMD. Ale i tak kilku brakuje w tabelce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...