_Vip_ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 przeca DRU-700A to dokladnie to samo co 832S oto moj 812S@700A VY06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Vip takie niedyskretne pytanko: warto zmieniać VS0A na coś nowszego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 ewentualnie na VY06,te nieoficjalne sa czasami zaskakujaco dobre,ale tez czasami sa nieprzewidywalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Mam pytanko bo tymi biosami tutaj _ViP_ sypie jak z rekawa ;] Otoz jakie sa obecnie najlepsze, najwydajniejsze itd stery dla poszczegolnych modeli (nie ukrywam ze interesuje mnie szczegolnie 832S) i czy warto domyslny zmieniac - jesli warto to co uzyskam dodatkowego po zmianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 VS0A lub VY06 od soniaka DRU-700A.Narazie najlepsze oficjalne biosy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 A co uzyskam je zaladowawszy ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 z VS0A lepsza jakosc zapisu,z VY06 lepsza jakosc zapisu i identyfikacje jako DRU-700A :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 To odpowiedzcie mi na jedno pytanie . Dlaczego moja nagrywarka nagrywa lepiej na biosie VS08 niż na VS0A 8O Czy wina leży po stronie akurat tego danego urządzenie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Podaj wyniki testów zanim zaczniesz mówić o winie ;) Jeśli wyniki VS08 są dobre to czym się martwisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Przyznam się że nie umiem wstawić obrazka :oops: więc wpiszę wartości ręcznie Dla biosu VS0A PI dochodził do 150 a PIF do 20 :evil: Dla biosu VS08 PI dochodził do 15 a Pif do3 :P Sprawdzane w programie Kprobe przy prędkości 4X. Te same dane palone z prędkością 4 X na tych samych płytach (po dwie płyty na każdym biosie). I co wy na to :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 na jakich plytkach nagrywasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Testy robiłem na płytach proformace x4 :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 proformance mowisz :] kup sobie kilka dobrych plytek +R np.TDK,Verbatim,Platinum i na tym testuj bioski Litki na syfiastych nosnikach nie nagrywaja najlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 taki mały wniosek: nie możnaby przykleić ten temat ? Dużo osób z tego korzysta. Proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 w sumie mozna przylepic,postaram sie nabierzaco informowac o nowych wersjach bioskow dla calej serii Litkow jak macie jakies pytania zwiezane z nagrywaniem,interpretacja wykresow w kprobe itd to mozecie pytac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam Najprawdopodobniej jutro zakupie nagrywarke Lite-ON SOHW-832S. Jaki biosik bedzie do niej najlepszy? Glownie chodzi mi o ten kompatybilny z tanimi plytkami, nagrywac chce w predkosci x4. Czy jesli wgram nowy to strace gwarancje? pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 nie,nie stracisz gwarancji. wgraj VS0A Stock (jest na oficjalnej stronie litka) BTW plyty powinno sie nagrywac z ich max pedkoscia (plyty x4 z predkoscia x4,a x8 z x8) .Jest mit ze czy wolniej tym lepiej,a to mija sie z prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 wyszedl kolejny nieoficjalny bios oparty na VS0B. CG3B - poprawiona jakosc zapisu dla plyt +R dla 812S :arrow: http://www.1000lecie.pl/~vip/812S.832S.CG3B.Stock.exe dla 451/851 :arrow: http://www.1000lecie.pl/~vip/_51S.832S.CG3B.Stock.exe niestety ten wykres wiele nie mowi ze wzgledu na nosnik (+RW x4),roznice beda widoczne przy +R x8 ,ale niestety narazie nie mam co nagrywac a szkoda mi plyt na testy.Jak komus sie nudzi to moze potestowac :] CG3B jest kolejnym biosem Codeguys,ktory ma zapewniac lepsza jakosc zapisu niz NEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Date : 2004-09-18 16:07:59 Model : 1-0-0-0 L:DVDRW DRW-2S81 USG2 Disc : DVD+R , MCC002 [Mitsubishi Chemical Corporation] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2148240 Sampling count : 96373 Errors : 0 PI Max : 446 PI Average : 20,69 PI Total : 317676 PIF Max : 58 PIF Average : 1,87 PIF Total : 28778 http://www.pmail.pl/~sgj/F/dvdrw.jpg Nagrywarka jeszcze nie przerabiana. wina płyty/nagrywarki czy biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 bios,bo plytki teoretycznie jedne z lepszych na rynku sprawdz VS0A - http://www.1000lecie.pl/~vip/VS0A.stock4sgj.exe tylko pamietaj zeby zachowac orginalny bios BTW jesli dalej koncowka plyty bedzie taka skopana,to mozna troche pokombinowac z omnipatcher'em min. z force speedback ,ale mysle ze nie bedzie to potrzebne (szczegolnie ze przydaje sie glownie przy duzych predkosciach wypalania),ale auto-bitsetting mozna odpalic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Teraz troszke lepiej: Date : 2004-09-18 19:15:41 Model : 1-0-0-0 L:LITE-ON DVDRW SOHW-832S VS0A Disc : DVD+R , MCC002 [Mitsubishi Chemical Corporation] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2145457 Sampling count : 98947 Errors : 0 PI Max : 13 PI Average : 1,67 PI Total : 26285 PIF Max : 2 PIF Average : 0,08 PIF Total : 1216 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 troszke ? :] wczesniej miales PI Max : 446 ,a PIF Max : 58...teraz masz PI Max :13,a PIF Max :2 :]]] roznica ogromna jak na moje oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 A co można zrobić z 1213S ? Jakieś pomysyły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 A co można zrobić z 1213S ? Jakieś pomysyły? LITE-ON SOHW-1213S@SONY DRU-710A czyli SOHW-1633S http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38905 Prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 witam was mam pytanie Gdzie teraz najlepiej kupywac płytki dwuwarstwowe ?? i jaka jest cena średnia z tego co czytałem na necie to podobno kusztuja 40 zł czy to prawda czy myle sie?? bo taką sprawde mam przerobiłem litka 812s@832S i jestem ciekawy czy bedzie mi nagrywał te dwuwarstwowe płytki,Chcialbym jakąś skombinowac aby sprawdzić pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Date : 2004-09-18 16:07:59 Model : 1-0-0-0 L:DVDRW DRW-2S81 USG2 mam prośbę do ciebie: czy mógłbyś mi przesłać orginalny bios tzn. bin do tej nagrywarki mam taką samą a z rozpędu nie zachowałem sobie orginału mój adres centy1@interia.pl z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Hohoho... powracam po kilku miesiącach do tego tematu... witaj _Vip_ Proponowałeś mi wstrzymanie się z kupnem 832S i tak też zrobiłem... cena spadła o jakieś 100 zł :D więc pięknie... Czyli polecasz zmianę biosika na VS0A, czy coś jeszcze, aby wszystko pięknie śmigało jak należy...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Hohoho... powracam po kilku miesiącach do tego tematu... witaj _Vip_ Proponowałeś mi wstrzymanie się z kupnem 832S i tak też zrobiłem... cena spadła o jakieś 100 zł :D więc pięknie... Czyli polecasz zmianę biosika na VS0A, czy coś jeszcze, aby wszystko pięknie śmigało jak należy...?? Co prawda do Vipa bylo pytanie ale sie chyba nie obrazi jak powiem cos od siebie > opinie sa podzielone , jedni jada na VSOA drudzy na VSOB , mozesz tez przerobic na sony DRU700. Ja jade VSOB , wazne rzeczy pale na verbatimach i tdkach (chociaz ostatnio mialem soniaki i tez spoko), mniej wazne na hawkach bo sa tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Date : 2004-09-18 16:07:59 Model : 1-0-0-0 L:DVDRW DRW-2S81 USG2 mam prośbę do ciebie: czy mógłbyś mi przesłać orginalny bios tzn. bin do tej nagrywarki mam taką samą a z rozpędu nie zachowałem sobie orginału mój adres centy1@interia.pl z góry dziękuje i pozdrawiam dzięki sgj za bios doszedł pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ukazał sie oficjalny bios do 832S - VS0B, czy jest już może biosik do przerabianych 812@832 bo jeżeli dobrze zrozumiałem to oficjalnych biosów nie można wgrywać do przerabianych nagrywarek. Jeżeli już ktoś taki ma u siebie to niech napisze jakie są róznice względem biosu VS0A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...