Skocz do zawartości
Vader_

Geforce Fx 5900 / U / Xt / 5950u

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą rozmawiałem z Opsonem. :) Zaprosiłem go do tego wątku.

Więc zaraz dowiemy się coś więcej o 70.16. Tylko pamiętać o :!: zachowaniu pożądku. Nie chce żeby zrobiło się tu to samo co na pclab.

SUPER!!! 5900XT z pamięciami 2,2ns GWARANCJA 3 LATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bety juz sa ale tak jak mowie nie moge ich puscic za nic na swiecie :(

Oficjalne na HL2 będą na 99%

A jak nie będą to obiecałeś, że 16.11.2004 wypuścisz swoje bety. :) Trzymam Cie za słowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich ... właśnie dziś przesiadłem się na LEADTEK'a FX 5900 XT :P ... narazie bez żadnego dodatkowego chłodzenia (tylko to co w standardzie). Czy mógłby ktoś podesłać mi jakiś sensowny biosik do karty. danekgol@wp.pl

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy kolejnego FX-owca.

Też mam Leadteka i wymieniłem tylko wiatrak, memki narazie gołe, ale wiater i tak na nie dmucha.

Masz tu link do biosa którego robił luks_pl

http://62.141.195.170/~jastrzab/biosa.rom

Jeśli masz Hynix`y to nie ma strachu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pierwsze testy. Taktowanie 480/780 (nie wiem dlaczego ale RivaTuner nie chce puścić wyżej :baranek: ) 3DM2003 - 5806

Czekam na biosik od Luksa :twisted:

No i zmianę chłodzenia :twisted:

No i przydałby się reinstall windy, bo mam w systemie DNA, Omegi i Catalysty od ATI :lol: , FX idzie na sterkach 66.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego nie pusci tych sterow tylko: jesli nie wyjda do premiery HL2 to wtedy on pusci. Kto mu co zrobi?? Dla mnie tez podpucha, ale przydaloby sie zeby takie stery istnialy :)

Mafia nie dziwię się mu. Czytałeś może jakie problemy miały niektóre osoby, które wcześnie wypuszczały inne beta wersje w świat. Nvidia zrobiła im dużo :( nieprzyjemności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a co za tym idzie NIKT NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA ŻE JE MASZ, więc co stoi na przeszkodzie żeby........

No nie całkiem bo o Opsone i jego sterach wiedzą już na całym świecie: Guru3D, Futuremark, nforcershq, TekBunker, HardLimit, gameon, itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@suchyjastrząb wgrałem bios do którego podałeś mi linka ... bios programuje "wfflash NM biosa.rom" oczywiście z czystego DOS'a. Po tym poleceniu zaczyna zgrywać stary bios i ładuje nowy. Po wszystkim migający na czerwono komunikat "Programing OK" czy coś takiego. Odpalam windowsa a taktowania nawet nie ruszone. Wszystko po staremu. Próbowałem już kilka razy. Co jest grane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich... posiadam Leadtek-a 5900, przeczytałem tema od deski do deski i uznałem że troche pogrzebie w biosie ;).

Zmieniłem bios na ten od 5900u po czym kierując się instrukcją od luks__pl (RESPECT! :) przestawiłem latencje i timingi na trochę agresywniejsze. Teraz w 3d marku 03 wyciągam 6115 przy ustawieniach karty 470/890, czy dałoby się wycisnąć coś jeszcze? ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Potrzebuje pomocy z moim fx 5900xt.Mam dwa problemy.1.(ten większy) - to komunikat ze moc dostarczana do karty jest niewystarczająca i ze zegary taktujące zostaną obniżone - komunikat czesto pokazuje sie przy starcie systemu , a jak już sie nie pokaze to jak włącze 3dmarka03 ,przejdzie góra jeden test i wychodzi z niego i wali taki komunikat.Dodatkowe złącze jest podpiete pod karte i jest na osobnym pasmie zasilacza.Procek nie kręcony (athlon 2400+) + ecs kt333 ( na epoksie 8kra2+ dokładnie to samo więc to nie wina płyty ) , zasilacz Chieftec HPC-360-302df ,1hdd ,1cdrom.Drugi problem jest z tvout - czesto obraz wyświetlany na tv robi się cały zielony i komputer wyraźnie zwalnia.Reinstalacja systemu i różnych kodeków nie pomaga ( zresztą jakich róźnych - divx5 ,xvid i ac3 ) .Sterowniki na których testowałem karte to 61.77 , 66.77 , 66.81 , 70.41.Czy jest możliwośc wyłączenia tego komunikatu (nvidia sentinel , bla bla ) ?? Jak to zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia35 - jak ty wykręciłeś taki wynik na 3DM03 :?:  

Ja na moim konfigu z bartonem 2500XP+ 200x11 mam raptem 6302pkt.

A nie sądze aby podciągnięcie zegara do 550 i pamięci do 1000 dało mi wynik ponad 8k  :?:   :?:   :?:

Jesli zmienisz bios na najostrzejszy, ustawisz w biosie kompa czestotliwosc AGP na 100MHz a nie 66MHz :lol: , wyczyscisz bios i podkrecisz jeszcze bardziej VGA, zrobisz format i zainstalujesz odpowiednie stery to kto wie... Aha, zmienilem jeszcze timingi ramu na 6-2-2-2, a proc chodzil wtedy jakos kolo 240MHz*11 o ile dobrze pamietam.

Proca teraz odkrecilem z powrotem bo grzal sie niemilosiernie.

Z reszta spowiadalem sie z tego wyniku juz pare razy, takze zanim mnie zapytasz o cos jeszcze z tym zwiazane to przeczytaj ten temat od poczatku. Tam tez ludziska zadawali pytania. Wynik jest potwierdzony i basta.

Ale tak w sumie to co z tego, ze w 3DMark2003 wynik mam wysrubowany jesli w 05 mam lekko ponad 1350pkt??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Potrzebuje pomocy z moim fx 5900xt.Mam dwa problemy.1.(ten większy) - to komunikat ze moc dostarczana do karty jest niewystarczająca i ze zegary taktujące zostaną obniżone - komunikat czesto pokazuje sie przy starcie systemu  , a jak już sie nie pokaze to jak włącze 3dmarka03 ,przejdzie góra jeden test i wychodzi z niego i wali taki komunikat.Dodatkowe złącze jest podpiete pod karte i jest na osobnym pasmie zasilacza.Procek nie kręcony (athlon 2400+) + ecs kt333 ( na epoksie 8kra2+ dokładnie to samo więc to nie wina płyty ) , zasilacz Chieftec HPC-360-302df ,1hdd ,1cdrom.Drugi problem jest z tvout - czesto obraz wyświetlany na tv robi się cały zielony i komputer wyraźnie zwalnia.Reinstalacja systemu i różnych kodeków nie pomaga ( zresztą jakich róźnych - divx5 ,xvid i ac3 ) .Sterowniki na których testowałem karte to 61.77 , 66.77 , 66.81 , 70.41.Czy jest możliwośc wyłączenia tego komunikatu (nvidia sentinel , bla bla ) ?? Jak to zrobic ?

Cheiftec to bardzo dobry zasilacz, ale ja i tak bym sprawdzil kompa na innym dobrym zasilaczu np. Tagan'ie... Kto wie, moze to jego wina :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Potrzebuje pomocy z moim fx 5900xt.Mam dwa problemy.1.(ten większy) - to komunikat ze moc dostarczana do karty jest niewystarczająca i ze zegary taktujące zostaną obniżone - komunikat czesto pokazuje sie przy starcie systemu  , a jak już sie nie pokaze to jak włącze 3dmarka03 ,przejdzie góra jeden test i wychodzi z niego i wali taki komunikat.Dodatkowe złącze jest podpiete pod karte i jest na osobnym pasmie zasilacza.Procek nie kręcony (athlon 2400+) + ecs kt333 ( na epoksie 8kra2+ dokładnie to samo więc to nie wina płyty ) , zasilacz Chieftec HPC-360-302df ,1hdd ,1cdrom.Drugi problem jest z tvout - czesto obraz wyświetlany na tv robi się cały zielony i komputer wyraźnie zwalnia.Reinstalacja systemu i różnych kodeków nie pomaga ( zresztą jakich róźnych - divx5 ,xvid i ac3 ) .Sterowniki na których testowałem karte to 61.77 , 66.77 , 66.81 , 70.41.Czy jest możliwośc wyłączenia tego komunikatu (nvidia sentinel , bla bla ) ?? Jak to zrobic ?

Cheiftec to bardzo dobry zasilacz, ale ja i tak bym sprawdzil kompa na innym dobrym zasilaczu np. Tagan'ie... Kto wie, moze to jego wina :wink:

Miałem neoteca 380wat i to samo było.Czy jest sposób zeby wywalić ze sterowników te ostrzezenia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem poneiważ posiadam karte MSI Gf5900Xt i tak sobie ja krece i wykreciłem ją na gpu 390/450mhz a pamiatki na 700/771mhz. No i utaj koniec :P A Kręce rivatunerem przez sterowniki :] i dalej juz nie moge podkrecic b wyskakuje ze nie przeszlo tam jakis testow jak wezme ten guziczek klikne :] Myślałem nad zmianą biosu w karcie na ten od 5950U rowniez od Msi :] Ale boje sie czy karta wytrzyma takei takowania jakie ustawia sie po zmianie :] Pamiatki to Hynixy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...