R.i.P. Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Czy nie wydaje sie Wam ze tego lata jest o wiele wieciej os niz rok, dwa lata temu? Ja mieszkam w bloku na 10tym pietrze i w przeciagu 2 ostatnich tygodni do mojego pokoju wlecialy juz 4 osy. Na dodatek w kuchni 3. Bylem w ubiegly weekend na dzialce i tam co jedlismy to osy osy i osy.... ahhh! kumpel z innej miejscowosci tez mowil ze zauwazyl zwiekszona latajaca ich liczbe. trzeba uwazac bo franie leca do jedzenia i mozna przez przypadek je schrupac, powodujac ubytki na zdrowiu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 No f u c k t jest ich chyba troche wiecej niz zawsze. Ja tam nie mieszkam w zadnym duzym miescie w bloku, tylko w zwyklym domu z dzialka itd. Wiec tu chyba to najlatwiej zauwazyc. Dzis mnie nawet jedna uzadila- dopiero pierwsza w tym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Hehe a u mnie prawie nie mam zadnej osy. Zadna mi nie wleciala do domu czy do jedzienie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 U mnie nie ma jakiejsc plagi.. jedna czy dwie.. standardowo. Za to kumpel z wioski mial dwa gniazda szerszeni hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszek87 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 No w tym roku wyjątkowo ich dużo, ale za to komarów na wakacjach zero :D:D:D Mieszkam w bloku na parterze i już w te wakacje trzeba było zwalczyć dwa gniazda os za moimi oknami... No ale cóż zrobic :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Taaak...... "osów" jest więcej ale "komarowców" duuużo mniej.. 8) Zauwżyłem jakąs odmiane podobną do os... A może to osy? Nie mają żądła więc nie żądlą - sam sprawdziłm :D ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Gdy jade na rower do parku Chorzowskiego (piwo itp.) ,to cholera bierze. Tyle tego badziewia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 jak zauwazył mechl!k osow jest w 3TTzdy ale za to komarzyc mniej , u mnie to jak sie do jakiegos spozywczaka wchodzi to przydalo by sie takie maski z siateczkami jak maja pszczelarze , tyle os lata ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 na woodtocku bylo w cholere os, zwlaszcza po otwarciu naleweczki ;) a komarow prawie w ogole :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 niedawno wrocilem z krainy wielkich jezior, i tam os byla normalna ilosc, za to pojawily sie tam takie dziwactwa co sie upodabniaja do os, krzyzowka muchy co siada na bydle i osy(?), wyglada to jak osa, a wcale osa nie jest, wiec pewnie o tym mowicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 niedawno wrocilem z krainy wielkich jezior, i tam os byla normalna ilosc, za to pojawily sie tam takie dziwactwa co sie upodabniaja do os, krzyzowka muchy co siada na bydle i osy(?), wyglada to jak osa, a wcale osa nie jest, wiec pewnie o tym mowicie akurat w kostrzynie byly osy, chociaz tegoo czym mowisz tez bylo w cholere :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mia Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Ja mam uczulenie na szerszenie i osy :( A jak byłam na kolonii w Dębkach to mieszkałam na ostatnim piętrze i pod dachem miały gniazdo szerszenie. Nie mogłam okna otworzyć całe dwa tygodnie:( Okropnieństwo. Człowiek nie moze do sklepu wejsć. Ja na szczeście mam chody i krzyczę od drzwi w piekarni co chcę i mi pani Zosia pzrynosi na zewnatrz, bo inaczej za nic bym nie weszła i ani chlebka ani drożdżóweczek bym całe wakacje nie jadła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 heh ja mieszkam przy granicy Wrocławia i dookoła mnie jest wieeeelki las ale odnotowałem że w tym roku os jest mniej :D heh kiedyś na balkonie miałem gniazdo szerszeni... to dopiero była jazda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Tak jest tych osowatych więcej niż zwykle, u mnie też ciągle wlatują :evil: zwłaszcza w pracy. Jest jeszcze dużo biedronek (nie chodzi o supermarket :wink: ). Przynajmniej mniej komarów - zobaczymy czy już tak będzie do końca wakacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 heh, RIP dokładnie, os jest więcej niż zawsze, za to nie spotkałem jeszcze w tym roku komara 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Rozkminy macie ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 jak już mówilem os spostrzegłem mało ale za to biedronek od cholery sie kręci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 prawda, ja wywalam (chyba pszczół) z 5 dziennie, a czasem na godzine z kuchni :) a najciekawsze jest to, że zyje sobie na tym sfiecie juz 26 lat i nigdy mnie zadna osa, fscółka czy czmiel nie dziabnął. Może dlatego, że jestem dla nich miły i grzecznie je wypraszam...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 prawda, ja wywalam (chyba pszczół) z 5 dziennie, a czasem na godzine z kuchni :) a najciekawsze jest to, że zyje sobie na tym sfiecie juz 26 lat i nigdy mnie zadna osa, fscółka czy czmiel nie dziabnął. Może dlatego, że jestem dla nich miły i grzecznie je wypraszam...? Heheh... J.W. z wypraszaniem i liczba uzadlen. Na szczescie z ich iloscia jest troche lepiej- jedna na tydzien sie trafi i to wszystko. Ale czeka mnie walka, bo siostra znalazla gniazdo na strychu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 OSy, głupie to jakieś, wleci przez otwarte okno a potem próbuje wylecieć przez szybę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 jak masz gniazdo to dzwon po strazakow, maja obowizek je usunac za darmo, u mnie kiedys na strychu byly szerszenie, i strazacy za darmoszke usuneli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Z tego co widze po waszych postach to najwiecej tego cholerstwa jest na Slasku :/ Sam dzisiaj rano latalem jak duren i sie gonilem z taka jedna... Druga tez byla ale polegla w bitwie z moim V12+ puszczonym na high :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 OSy, głupie to jakieś, wleci przez otwarte okno a potem próbuje wylecieć przez szybę.Heh, normalnie dzisiaj taka akcja w autobusie była :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 jak masz gniazdo to dzwon po strazakow, maja obowizek je usunac za darmo, u mnie kiedys na strychu byly szerszenie, i strazacy za darmoszke usuneli Wiem. Chodzi tylko o to, ze to nie jest jakies ultra- wielkie i niedostepne gniazdo, zeby zaraz dzwonic po strazakow. Zreszta- to nie bedzie pierwsze w mojej karierze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrecja Borgia Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ja tam w trojmiescie ze dwie osy widzialam chyba nie sluzy im klimat morski :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 phi, macie problemy, u mnie osy sobie upodabały strych i rok w rok mam ze 3-4 gniazda na strychu, trza całe gniazdo do worka wwalić i od razu do pieca inaczej w najlepszym wypadku karetka odwiezie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Z tego co widze po waszych postach to najwiecej tego cholerstwa jest na Slasku l:wypraszam sobie JA kucyk R.i.P. to ZAGŁĘBIE :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ja tam w trojmiescie ze dwie osy widzialam chyba nie sluzy im klimat morski :D popieram w gdansku os nie widu ni slychu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Z tego co widze po waszych postach to najwiecej tego cholerstwa jest na Slasku l:wypraszam sobie JA kucyk R.i.P. to ZAGŁĘBIE :wink: :twisted: EE tam ja do Ciebie mam rzut beretem wiec traktuje to jako panstwo Śląsk :lol: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 komarow jest o wiele wiele mniej, choc jeden skurczysyn mnie juz ukasil (akurat wczoraj). a z osami mam nieprzyjemne wspomnienia bo ok 8 lat temu bedac na wsi jedna mnie uzadlila w szyje... tak bolal ten "zastrzyk" ze nie moglem wy3mac. Proximo nie martw sie na pewno z naszego ukochanego SLASKA doleca to Ciebie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...