Skocz do zawartości
Bartek_em

XP-120

Rekomendowane odpowiedzi

słyszelisci eo tym culerku?? :)

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5452...25f58502d313230

podobno leprze niż sp94...

Edit

moze doradzicie co?? bo chce zminić chłodzenie.. bo mój boxowy niewyrabia.... Do niedawna chcaięłm zalmana... po zobaceniu tego testu

http://pclab.pl/art10936-22.html

zdecydowałęś sie na SP94. a po zobaczeniu newsa na www.proline.pl to niewiem sam co mam myśleć...Doradcie coś..

update.

a czy ten wentyl wejdzie na SP94??

http://www.cooling.pl/product_info.php?pro...bd06544b0e62bde

chce coś cichego i wydajnego.miałem kiedyś silet busta i wogule go niesłyszałem.. a tel wentyl jest ten sam. tylko neiwiem bo wymairy jego s 90X90X25 a w specyfikacji pisze ze wchdzą 70X70X 80X80 i 92X92. wydaje mi się ze thrematlake zrobił ten wentyl miedy innmi zeby wchodził na ich radiatroy.. i pwinien działać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o XP-120, to jest on przeznaczony tylko pod P4 i AMD64 - zgodnie z nową polityką TR, ma być on alternatywą dla chłodzenia wodnego. U mnie na Prescott @ 3.8Ghz i 1.475V, chłodzonym XP-120 i wentylem ThunderBlade 120mm na 6V procek ma 51st w stresie (dioda) (na SLK-947U miałem 63st), całość pracuje :niemal: bezgłośnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mysle nad kupieniem sb-2 i zroniemiem moda na AMD, mocowanie do dziówerk wokół soketu

bedzie ciezko, bo mocujesz go przez plate do mobo, fakt, ze sama plytka bedzie pasowac do rozstawu na k7, ale mocowanie samego radiatora bedzie bardzo trudne do przerobienia, otwory do jego przykrecenia sa praktycznie przy samych listkach i bedziesz musial ciac listki :/

Dołączona grafika

Dołączona grafika

najlepszym rozwiazaniem na k7 bedzie sp97.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba już mam pomysł

Mozna usunąc te bolce i zastąbić je śróbkami (o ile pamiętam to 4mm to najwieksze jakie przeją prze płyte), głowka śróbki chyba sie zmieścci pod lisktami, a z drugiej strony przekręcić mobo przekręcić nakrętkami.

Tylko co zrobić żeby śrubki nie obracały sie wokół własnej osi w trakcie przekręcania?? Niemiec będe bardzo wdzidzeczny za jescze jakieś foty - szczególnie z boku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krotka pilka z mjej strony, Zalman 7000CU czy Sp-94+(jaki wentyl zeby bylo cicho). Wszystko na procka z podpisu. Jak jest z oplacalnoscia, wiem ze jak kupie zalmana, to wiatrak predzej czy pozniej sie zwali, a do SP94 mozna wiatraki do zajefania dokupywac az sie heatpipy nie rozszczelnia :P ROTFL ;]

Chyba ze czekac az Thermalright XP120 stanieje nieco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krotka pilka z mjej strony, Zalman 7000CU czy Sp-94+(jaki wentyl zeby bylo cicho). Wszystko na procka z podpisu. Jak jest z oplacalnoscia, wiem ze jak kupie zalmana, to wiatrak predzej czy pozniej sie zwali, a do SP94 mozna wiatraki do zajefania dokupywac az sie heatpipy nie rozszczelnia :P ROTFL ;]

Tutaj przeprowadzilem test porownawczy XP-120 vs. Zalman CNPS7000Cu w stressie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się doczekałeś :-) Są już tańsze (~250pln)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Gdzie mozna dostac w Polsce wentylator zalecany do XP-120 - Panaflo FBA12G12L1A ?

Pozdrawiam

1247988[/snapback]

Zapominj, że go w PL kupisz - może cudem na allegro. Ja swojego FBA12G12M1A kupiłem w USA, a wersji L1A szukałem tam po sklepach online i wszędzie był Out of stock :mur: Mimo wszystko wersja M1A (Medium Speed) na 7V jest już praktycznie niesłyszalna, na 5V kompletnie niesłyszalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapominj, że go w PL kupisz - może cudem na allegro. Ja swojego FBA12G12M1A kupiłem w USA, a wersji L1A szukałem tam po sklepach online i wszędzie był Out of stock  :mur: Mimo wszystko wersja M1A (Medium Speed) na 7V jest już praktycznie niesłyszalna, na 5V kompletnie niesłyszalna.

1248066[/snapback]

No znalazlem po 10 sekundach L1a :) TUTAJ

Za 39$ 2 sztuki z 3-pinowym zakonczeniem i kompletem srubek :) razem juz z przesylka. Oplaca sie takiego zachodu, czy lepiej wziac jakas AKASE 120mm u nas ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi