Myszek Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 sorry zaz ot ale dem za ile sprzedales swoja plyte i proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 sorry zaz ot ale dem za ile sprzedales swoja plyte i proca?? 1429853[/snapback] dem - ani slowa :!: bo jak sie moja miss dowie to spie dzisiaj na wycieraczce ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 sorry zaz ot ale dem za ile sprzedales swoja plyte i proca?? 1429853[/snapback] Zaszyfruje wiadomosc sensei :-P Przeliczając to na złoto, to wyjdzie jakies ...3 i pol sztabki :) :) :lol: PS. Mam nadzieje ze Twoja babeczka nei jest lamaczem szyfru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) niedawno zakupiłem sobie dfi lanparty ut nf3 przedtem miałem socet a i gigabyte ga-7va i na tym gigabyte mój dysk seagate 60GB w pcmark 2002 miał w hdd score około 930 pkt.a ten sam dysk na dfi ma tylko 540pkt.Jaka to może być przyczyna trzeba coś w biosie ustawić ??ale co?? może dysk pracuje w pio zamiast udma ale jak to ustawić???POMOCY! w ewereście pisze że najszybszy obsługiwany transfer to udma 5 (ata 100)a niżej pisze aktualny transfer udma 2 (ata 33)czyli mam teraz ata 33?? jak ustawić na ata 100 gdzie to jest w biosie??? Edytowane 7 Maja 2005 przez dacjano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 cały czas szukam w biosie i nic nie moge zlaleść tego jak ustawić udma 5 (ata 100) :mur: pomocy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVs Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 a masz go podłączonego do 80-żyłowej tasmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 tak tej co dali od DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVs Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 widze z podpisu ze masz jeszcze samsunga... on chodzi normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 narazie nie mam jeszcze samsunga bedzie pod konieć miecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 narazie nie mam jeszcze samsunga bedzie pod konieć miecha. 1431324[/snapback] Sprawdz w windowsie w manadzerze urzadzen, moze tam musisz zmienic, a bios i tak pewnie ma ustawienia Auto czyli stosuje domyslne ustawienia danego urzadzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) a dysk masz podpiety jako master czy moze slave?? i czy dysk jest sam na tasmie. Edytowane 7 Maja 2005 przez Myszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 dysk jest sam na taśmie i podpięty jako master.napewno w biosie jest do ustawienia na udma 5 tylko nie wiem gdzie to jest u mne na starej mobo było do ustawienia na udma 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) niedawno zakupiłem sobie dfi lanparty ut nf3 przedtem miałem socet a i gigabyte ga-7va i na tym gigabyte mój dysk seagate 60GB w pcmark 2002 miał w hdd score około 930 pkt.a ten sam dysk na dfi ma tylko 540pkt.Jaka to może być przyczyna trzeba coś w biosie ustawić ??ale co?? może dysk pracuje w pio zamiast udma ale jak to ustawić???POMOCY! w ewereście pisze że najszybszy obsługiwany transfer to udma 5 (ata 100)a niżej pisze aktualny transfer udma 2 (ata 33)czyli mam teraz ata 33?? jak ustawić na ata 100 gdzie to jest w biosie??? 1431199[/snapback] nic w biosie :) posluchaj :) wejdz na takie cos w menadzerze urzadzen >> Kontrolery IDE ATA/ATAPI i dajel wez wlasciwosci NVIDIA NFROCE 3 250 ATA CONTROLLER :) tam dalej wez PRIMARY CHANNEL i zaznacz LET BIOS TRANSFER mode lub zmien na jaki tam chcesz :) Mode ci sie przestawil :) ja tak mialem na starym biosie jak komp sie zwiesil przez pordkecenie to automatycznie mi sie transfer zmienial :) tearz juz jest ok :) Edytowane 7 Maja 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 własnie ustawiena są dafualt.daltego musze znaleść gdzie jest do ustawiena żeby było ata 100. Jak na starej mobo były ustawienia dafualt to też dysk sie ustawiał na( ata 33). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 KUBA TM miałeś racje teraz jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 mam jeszcze mały problem mianowicie z resetem jak go wcisne to niby komp sie resetuje ale pojawia sie czarny ekran i sie nie uruchamia na nowo co to może być???mam wszystko dobrze chyba podłaczone bo działeć działa tylko sie już na nowo nie uruchamia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) mam jeszcze mały problem mianowicie z resetem jak go wcisne to niby komp sie resetuje ale pojawia sie czarny ekran i sie nie uruchamia na nowo co to może być???mam wszystko dobrze chyba podłaczone bo działeć działa tylko sie już na nowo nie uruchamia. 1431546[/snapback] DFI tak ma :) tez tak mam jak i reszta :) ciesze sie ze pomogłem Ci Edytowane 7 Maja 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 KUBA TM na serio dfi tak robi ??tego to ja nie wiedziałem hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 wlasnie DFI tak ma. ja tez tak mam. na drugi raz nie pisz 3 postow pod rzad tylko edytuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 KUBA TM na serio dfi tak robi ??tego to ja nie wiedziałem hehe. 1431607[/snapback] Ostatni raz to pisze : TAK DFI tak ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Panie i Panowie jest letka masakra Płytka to Dfi :D procek : antek 64 2800+ caagc 0444dpmw ram Geil pc3200u radek 9600 szeryf 420 df barakuda 40 GB 7200rpm spawaczka dvd i cd liteona +win xp pro sp2 +stery cała paczka z nvidia.com i teraz bug na maxa: liczenie superpi i jakieś 3dsmarki łyka jak świeże bułki a wywala sie w momencie wypalania płytek cd/dvd; no i wywala błąd machine_check_exception, który jest z lekka masakryczny-bo sugeruje że jakiś sprzęt sie wysypał.. WTF? co z nim zrobić teraz, podnieść napięcie na procku a może jakieś fantastyczne ustawienie w bosie pomoże? reinstalka? i jeszcze pytanie jak zmienić komunikacje z 1T na 2T w biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 command per colck - disable=2T , enable=1T . jezeli nie masz tej opcji to znaczy ze procek jej nie obsluguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 command per colck - disable=2T , enable=1T . jezeli nie masz tej opcji to znaczy ze procek jej nie obsluguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Thx robot już przestawiłem i mu sie poprawiło. Macałem :D też nforca i radiator jest z letka gorący. czy macie podobnie? Edytowane 9 Maja 2005 przez dzemik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 ja juz sie raz sparzylem tym radiatorem <_< skubany sie ostro grzeje :D jak chcesz przetestowac to 10-20 min prime albo jakas gierka i odrazu go dotykaj. wrazenia gwarantowane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Rozkręcać forumowicze ten temat :) juz 2 dni nic nie piszecie tutaj :) temat sie wyczerpal ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ja juz sie przestalem bawic ta plytka :D i tak proc wiecej nie moze. czekam na zmine platformy na 939 i pcie w czerwcu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ja juz sie przestalem bawic ta plytka :D i tak proc wiecej nie moze. czekam na zmine platformy na 939 i pcie w czerwcu :D 1437207[/snapback] Onizaj mnoznik laduj extremelna htt :P... Zawsze cos :P. A tak wogoel temat sie rozrusza jak zafunduje sobie tez taka plyte :P:P:P:P Ale nie skonczylem bojow z NF7 :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 do tej plyty nie ma nawet dobrych modifikowanych biosow pod konkretne pamieci biosow - nic sie nie dzieje - ogolnie troche lipa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 do tej plyty nie ma nawet dobrych modifikowanych biosow pod konkretne pamieci biosow - nic sie nie dzieje - ogolnie troche lipa . 1437282[/snapback] Nie odrazu zbudowano RZYM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...