Skocz do zawartości
Nyny

GeForce 6800 / GT / Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe co z tym testem luks-a (chłodzenie); jestem szczęśliwym posiadaczem 6800 GT Gainwarda GS (410/1120); karta świetna, ale hałasuje jak najstarsi górale nie pamiętają :-)

I to jest właśnie problem, z którym chciałbym coś zrobić - macie może jakieś doświadczenia w tym zakresie - co można założyć, żeby się nie grzało, było wydajnie i cicho?

1280597[/snapback]

Proponuje WC - nie bedzie sie grzalo, bedize wydajne i bedzie bezglosne :idea: Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co z tym testem luks-a (chłodzenie); jestem szczęśliwym posiadaczem 6800 GT Gainwarda GS (410/1120); karta świetna, ale hałasuje jak najstarsi górale nie pamiętają :-)

I to jest właśnie problem, z którym chciałbym coś zrobić - macie może jakieś doświadczenia w tym zakresie - co można założyć, żeby się nie grzało, było wydajnie i cicho?

1280597[/snapback]

Test będzie :D jak tylko dostanę maila z wytycznymi od Liska co oczekuje po arcie. Dopóki go nie dostanę nie mam nawet co zaczynać. Więc narazie tylko porobiłem testy wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jakie zaciecie?? wywala na pulpit? czy jak.. bo u mnie nie odnotowałem.

Czy zaciecie w jakims konkretnym momencie.. napiszcie dokladnie, bo chce sprawdzic

1281650[/snapback]

Nie wywala na pulpit test idzie normalnie dalej. W 3 teście na początku jak leci ten sterowiec zacina się na 0,5 sekundy zawsze w tym samym miejscu. Może tego nie zauważyłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks__pl -- widać kto testuje i interesuje sie sterami :D Dokładnie jak napisałeś "W 3 teście na początku jak leci ten sterowiec zacina się na 0,5 sekundy zawsze w tym samym miejscu"

Jest to tylko na sterach z serii 7x.xx

..pozdrawiam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks__pl -- widać kto testuje i interesuje sie sterami :D Dokładnie jak napisałeś "W 3 teście na początku jak leci ten sterowiec zacina się na 0,5 sekundy zawsze w tym samym miejscu"

Jest to tylko na sterach z serii 7x.xx

..pozdrawiam..

1282496[/snapback]

bardzo się starałem i jednak nie widzę a mam stery 71.20 - dziwne. Może na wybranych modelach ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest na forum kolejne SLI :) Jeno z chlodzeniem trzeba sie uporac :/

temp. na gf to b.dziwna i tajemnicza sprawa :) co sterki to inna...teraz na 71.81 w idle spadla do ok 55, na 71.25 bylo ok. 61...

tak sie zastanawiam, czy w przypadku 6800x dodatkowo na temp. nie ma wplywu HSI, umieszczony razem z gpu. ztcw malesntwo mocno sie grzeje, tak wiec stawiam na jakies +10st dzieki niemu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne stery tylko jest wałek z filmami :( cza uzywac innego playera heh

1283412[/snapback]

Proponuje najlepszy możliwy player: CinemaPlayer 1.5.2 Tu , zero problemów na wszystkich sterach i do tego wielkie możliwości. B) Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wywala na pulpit test idzie normalnie dalej. W 3 teście na początku jak leci ten sterowiec zacina się na 0,5 sekundy zawsze w tym samym miejscu. Może tego nie zauważyłeś.

1282153[/snapback]

ehehehe.. FAKTYCZNie.. ja w sumie jak testowalem 3dmarkiem to jakos nie patrzylem sie tak w monitor:)

moze tam spoglądnełem:)

hehe. Ale czemu te przyciecie to nie wiem.. po prostu syntetyk to syntetyk:) a wynik mam spoko jak na moją dalszą konfiguracje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wreszcie odebralem mojego Winfasta 6800 z serwisu. Niestety na nowej karcie nie udalo sie odblokowac vertx shadera, czy to mozliwe :wink: :mur: Na szczescie 16 potoczkow smiga piknie. Mam pytanie co jest wydajniejsze... 12/6 czy 16/5? Dodatkowo niestety spadlo mi OC rdzenia do okolo 360MHz i 890MHz dla pamieci, najwyzszy czas kupic Silencera nv5 :) Niestety na 16/5 360/890 wyniki w markach sa nizsze o okolo 100 pkt, dziwne czy normalka przez te 40MHz na rdzeniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chcę sobie kupić Gf 6800 Gt Leadtek i gdziesz czytałem takie coś odnośnie jakości obrazu.

http://www.tomshardware.pl/graphic/2004041...ce_6800-46.html

Pisze tam że jakość obrazu jest gorsza niż na Ati 9800. Chodzi mi o to nieładne oświetlnie itp. Czy to jest cały czas czy już tego problemu nie ma. Prosze mi odpisać bo wydam kupe kasy i po co mam ją marnowć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.  Chcę sobie kupić Gf 6800 Gt Leadtek i gdziesz czytałem takie coś odnośnie jakości obrazu.

1284399[/snapback]

Akurat w tym temacie mam dwa slowa do powiedzenia jako obecny posiadacz 6800 a wcześniej 9800.

Kwestia gorszego obrazu czy jak to nazwałeś oświetlenia jest względna. Rzczywiście jak przesiadłem się z ATI to miałem mieszane uczucia, lecz im dłużej współpracuję z NV tym bardziej się do niej przekonuję. Ba teraz nawet wydaje mi się, że jakość jest po stronie NV. Jedno mogę powiedzieć z pełnym przekonaniem sterowniki do OpenGL są z pewnością lepiej dopracowane w NV45 niż R350 chociaż dla ścisłości powinno się porównywać raczej nv45 i R420. Warto też zauważyć, że NV45 jest nowszym chipsetem do którego stery jeszcze się dopracowują. Przykład -> zapowiedź nowych sterowników 74.11 kilka postów wyżej zwiększających wydajność karty do 20%. Moje zdanie: bierz 6800 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź na tą stronę i zobacz. Jak tak ma wyglądac to oświetlenie to ja dziękuje. Ale przecież to chyba niemożliwe.

http://www.tomshardware.pl/graphic/2004041...ce_6800-46.html

A co do Far cy to ja już pamiętam. To przez ten patch który miał usprawnić szybkośąć działania tych zas..ranych Fx i przez to na każdej Nvidi tak to badziewnie wygląda. A co do Riddicka to ty daj skreena albo pewno jakies sterowniki masz zrabane.

Edytowane przez MonsterMax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...