apofiss Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam pytanie. Zrobiłem dzisiaj moda na mobile połączyłem dwa mostki i proc mi się zgłasza jako 2,4 GHz. Dałem mu napięcie na 1,7 V puściłem prima na 20 minut i zero błedów(wiem, że za mało). Dlaczego procek od razu zgłasza mi sie na mnożniku 24, szyna 100. Nie ma problemu ze zmianą mnożnika z windy. Na innym fsb nie włącza kompa. Crystal go widzi, że ma to być mobile 3,2 GHz na szynie 133. Kosmos. Boje sie puszczać prima na dłużej bo na moim no-name zasiłce przy samym włączonym windowsem mam napiecie na +12=> 11,71V (miernik). Jakby działał bez problemu jako 2,4 GHz byłoby super. Na razie zabawe odkładam do czasu dojścia do mnie nowego zasilatora. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez apofiss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A jedziesz na FSB>230MHz na Sempronie 2500+ - to musisz mieć niezłego procka... :D Czy ja wiem ;) dużo procków (Athlon XP, Sempron) jedzie powyżej 230 - oba są oparte na tym samym jądrze (pomijam tu oczywiście Athlona XP Palamino). Nawet moj uruchomił kompa (no windozę już nie :D ) na 235 fsb ale to najprawdobodobniej ze względu zbyt małego napiecia na chipsecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Czy ja wiem ;) dużo procków (Athlon XP, Sempron) jedzie powyżej 230 - oba są oparte na tym samym jądrze (pomijam tu oczywiście Athlona XP Palamino). Nawet moj uruchomił kompa (no windozę już nie :D ) na 235 fsb ale to najprawdobodobniej ze względu zbyt małego napiecia na chipsecie. Zgadza sie, trzeba torche podwyzszyc napiecie i powinno smigac. Podkreceanie na platformie K7 nie zalezy tylko od procesora, ale w udzoej mierze od pamieci, jesli ma sie podatne na OC, to i wyzsze fsb sie osiagnie, z tego co pamietam to na abitach NF7 z 250 osiagali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgadza sie, trzeba torche podwyzszyc napiecie i powinno smigac. Podkreceanie na platformie K7 nie zalezy tylko od procesora, ale w udzoej mierze od pamieci, jesli ma sie podatne na OC, to i wyzsze fsb sie osiagnie, z tego co pamietam to na abitach NF7 z 250 osiagali. Przy teście na ile jedzie procek to też można pominąć - ustawić pamieci na mniej np. 83% a już wyzej pisano że problemów to NIE powoduje. A na abitach to bito naprawdę ładne rekordy FSB. Epoxy z biosem merlina i najlepiej 8rda3+ PRO też są wyśmienite. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam pytanie. Zrobiłem dzisiaj moda na mobile połączyłem dwa mostki i proc mi się zgłasza jako 2,4 GHz. Dałem mu napięcie na 1,7 V puściłem prima na 20 minut i zero błedów(wiem, że za mało). Dlaczego procek od razu zgłasza mi sie na mnożniku 24, szyna 100. Nie ma problemu ze zmianą mnożnika z windy. Na innym fsb nie włącza kompa. Crystal go widzi, że ma to być mobile 3,2 GHz na szynie 133. Kosmos. Boje sie puszczać prima na dłużej bo na moim no-name zasiłce przy samym włączonym windowsem mam napiecie na +12=> 11,71V (miernik). Jakby działał bez problemu jako 2,4 GHz byłoby super. Na razie zabawe odkładam do czasu dojścia do mnie nowego zasilatora. Twoja plyta glowna ma bios ami 7, ktory ma ta niesympatyczna ceche, ze po zrobieniu mobile moda startuje maksymalnym dostepnym mnoznikiem (czyli u ciebie 24x). Usun lakier z mostka L5[1] (czyli tego odpowiedzialnego za mnozniki do 24x) - bedziesz mial wtedy mnoznik 11x - i dalej jedz magistrala do 220MHz. Ewentualnie mozesz ciac mostki od mnoznika. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Twoja plyta glowna ma bios ami 7, ktory ma ta niesympatyczna ceche, ze po zrobieniu mobile moda startuje maksymalnym dostepnym mnoznikiem (czyli u ciebie 24x). Usun lakier z mostka L5[1] (czyli tego odpowiedzialnego za mnozniki do 24x) - bedziesz mial wtedy mnoznik 11x - i dalej jedz magistrala do 220MHz. Ewentualnie mozesz ciac mostki od mnoznika.Dzięki za odpowiedź. O fsb 220mogę zapomnieć bo nie mam blokady PCI/AGP. Czemu będe miał mnożnik x11 jak domyślny jest x9. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exitte Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Via na KT400 - naprawde wypasiona plyta :blink: Jak na swoje możliwości jest wypasiona :P spotkałem się z nie jedną płytą na tym chipsecie i nieszło wyrobić jeszcze nie zdażało się żeby jakiś bluesceenik wyskoczył a no i mogę odblokować mnożnik a na nf nie pójdzie :D Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez exitte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Dzięki za odpowiedź. O fsb 220mogę zapomnieć bo nie mam blokady PCI/AGP. Czemu będe miał mnożnik x11 jak domyślny jest x9.Jak polaczysz tylko sam mostek L5[2], komputer wystartuje mnoznikiem ustawionym na mostkach L6: http://fab51.com/cpu/barton/athlon-e23.html Standardowo masz je wszystkie zwarte, co odpowiada mnoznikowi 11x. FSB 220 (o ile oczywiscie bedzie stabilne) powinno byc bezpieczne nawet na plycie bez blokady AGP/PCI; PCI wynosi wtedy 36,7MHz, wiec nie jest zle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No i zrobione. Mój Sempron śmiga na 11x200 czyli 2,2 GHz na napięciu 1,65 V. Troszke niezła grzałka sie zrobił. Przetestowałem prime fakt, że tylko 50 minut. Spoko z 1,5GHZ na 2,2GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) witam, mam pytanko dotyczące temperatury semprona, aktualnie mam 2200+@1680 mhz (2400) i temperatura w spoczynku waha się od 42-44 stopni, na procku siedzi aluminiowy radiator z dmuchającym na niego AC fan 3 (ten duży ok. 2000 obrotów), do tego ze ściany dmucha 8cm titan puszczony na ok 6-7V , a wyciaganiem zajmuje się AC pro TC. Po 2h katowania procka w America's Army temperatura wzrosła do 47-48 stopni czyli niedużo (zważywszy że dodatkowo podkręcone gpu też wydziela ciepło). Przy super prime 2k4 temp wzrosła do 52 stopni, ale ani podczas gier ani podczas pracy pracy nie widzialem takiej temperatury. Organoleptycznie sprawdziłem radiator na procku i jest lekko ciepły i to przy samym spodzie, a komp chodzi cały dzień. Temp. powietrza wydmuchiwanego z budy jest ciężka do określenia bo ni to ciepłe ni to zimne, takie w sam raz;) (mowa o arcticu, bo powietrze wydmuchiwane z zasiłki to już inna bajka, bo jest bardzo ciepłe, ale wciągane do niego jest chłodne, więc to chyba on tak podgrzewa i przekłamuje odczyty) Rozpisałem się a moje pytanie jest krótkie: czy taka temperatura jest w normie?? (42-44 idle, 48 stress) @apofiss ładnie Ci poleciał ten semp, jak z temperaturą?? Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez przemekbydgoszcz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 czy taka temperatura jest w normie?? (42-44 idle, 48 stress) @apofiss ładnie Ci poleciał ten semp, jak z temperaturą?? Z temperaturą tak sobie; na ustawieniach poprzednich czyli 9*200 przy napięciu 1,5V temp. w idle 38-40*C a stres max 51*C(obroty 2300 rpm) A przy 11*200 i napięciu 1,65V temp w idle jak wyżej za to przy katowaniu w primie 58*C(obroty 2900 rpm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klossj23 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 czy taka temperatura jest w normie?? (42-44 idle, 48 stress) Sempron 2400+@2.2 GHz (1.825V, 10x220). Chlodzenie combo coolpipe 101, pasta arctic silver. Plyta EPOX 8RDA3+. Temperatury: idle 30-32C, stress 45-46C (wiatrak 2000 rpm) idle 35-36C, stress 48-50C (wiatrak 1630 rpm) W dodatku moj proc jest raczej kiepski, max co umialem z niego wycisnac to 2.3 GHz (1.95V). Moim zdaniem twoje temperatury sa- jak na nie krecony proc- o wiele za wysokie. J-23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Klossj23 nie zgodze się z tobą. Każda płyta wskazuje inną temperaturę, czujniki w nich są do bani. Jeśli temp. procka miała by 52*C to radiator przy podstawce powinien parzyć a jak napisał jest letni. Zresztą u mnie jest tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) procek jest podkręcony o kilkanaście % 1,5@1,68 co do tej temp. nie chce mi się już tak wnikać, chyba po prostu muszę zrobić delikatne tuning zasiłki (wymiana wentyla na ac + powiekszenie dziur), bo po zmianie na starym procku temp wrosła mi o ok. 5 stopni :blink: albo mi się wydawało, podepnę zapasowy codeshit i się okaże :wink: Te czujniki są chyba powalone bo czy nawiewa dodatkowy wentyl puszczony na 5V czy na 12V (ok 3400 orbotów) to temperatury są prawie identyczne :huh: (max. spadło o 2 stopnie, mobo o 1) z mobo są lepsze jaja bo każdy program (speedfan,everest itp. itd.) pokazuje temperature ok 36-37 stopni, a w biosie jest 31 :huh:, dotykowo jest wszystko letnie :) @Klossj23 mi przy włączaniu kompa pokazuje ok 25-30 stopni to nie wiem jak Ty taką niską temp masz w idlu :blink: @AC fan pro TC który jest "wyciągowy" w mojej budzie kręci się ~ 1650 obrotów co daje temp. na czujniku TC poniżej 30 stopni :) , więc coś musi być nieźle porypane z czujnikami na mobo :) Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez przemekbydgoszcz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klossj23 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 @Klossj23 mi przy włączaniu kompa pokazuje ok 25-30 stopni to nie wiem jak Ty taką niską temp masz w idlu Na gorszym chlodzeniu mialem wyniki podobne do twoich (idle/stress 42/54), tylko proc chodzil na 2.2 GHz. Jak zalozylem coolpipe101 to mi szczeka opadla, bo temperatury spadly o 10C- ale to jest w koncu pol kilo miedzi, 4 dobrze pracujace heatpipe'y i wydajny wiatrak 120 mm. Moje odczyty temperatury wygladaja na wiarygodne, w idlu radiator jest zimny nawet przy samej podstawce, w stresie robi sie wyraznie cieply ale nie goracy. J-23 PS. To ze sensor pokazuje 52C a radiator jest ledwo letni moze wynikac z kiepskiego styku radiatora z procem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 To ze sensor pokazuje 52C a radiator jest ledwo letni moze wynikac z kiepskiego styku radiatora z procem.Jeśli jest zły styk z radiatorem to procesor w stresie osiąga bardzo wysoką temp. i gasi kompa. Więc troszke nie trafiony tok myślenia. Jak można na oko stwierdzić, że płyta dobrze mierzy temperatury <_< Z pomiarami temp. jest tak samo jak ze wskazaniami napięć => duże rozbieżności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exitte Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgadzam sie z "apofiss" że czujniki na płytach są nic nie warte chociaż może to być wina OC :D u mnie np. jak ustawiam szyne powyżej 175MHz wyświetla temp. na procku -247C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 dzisiaj pokazuje temp 40 stopni w idlu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klossj23 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Jeśli jest zły styk z radiatorem to procesor w stresie osiąga bardzo wysoką temp. i gasi kompa. Więc troszke nie trafiony tok myślenia. Jak można na oko stwierdzić, że płyta dobrze mierzy temperatury <_< Tak sie dzieje jezeli styk jest TRAGICZNY. Jezeli jest tylko kiepski (np. zle posmarowana powierzchnia proca) to objawy sa takie jak u ciebie. Ja po zrobieniu powierzchni radiatora na lustro dostalem temperature w idlu o 3C mniejsza, kolejne 3 stopienki zyskalem dzieki zmianie pasty z ceramique na silver, a i to dopiero przy trzecim smarowaniu udalo mi sie dobrac wlasciwie ilosc pasty. A co do czujnikow temperatury- sa jakie sa. Mierza i podaja costam, co jest z grubsza proporcjonalne do temperatury rdzenia. Ewidentnych glupot nie pokazywaly u mnie nigdy, np. siagniecie temperatury 60-62C na moim Sempronie zwykle konczylo sie zwieszeniem windy albo bluescreenem niezaleznie od napiecia na procesorze. J-23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Chłodzenie na procku mam akurat dobrze założone i paste też. Trudno nie spodziewać się wzrostu temperatury przy podkręceniu proca o 400 MHz i zwiększeniu napięcia o 0,15 V. Temp. 58 osiągam tylko przy wygrzewaniu prime, przy graniu dochodzi max. 56*C. Po drugie nie mogłeś od razu doznać olśnienia z pastą bo pasta musi się trochę wygrzać żeby osiągnąć swoje najlepsze właściwości. Czujnik ewidentnie ci cygani bo przy temp. 62*C nie powinno Ci się nic dziać z systemem bo procek wytrzymuje 85*C czyli musisz sobie dodać minimum 10*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klossj23 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Czujnik ewidentnie ci cygani bo przy temp. 62*C nie powinno Ci się nic dziać z systemem bo procek wytrzymuje 85*C czyli musisz sobie dodać minimum 10*C. Niczego nie musze dodawac. Przy tej temperaturze proc traci stabilnosc gdy jest taktowany 2.2 GHz i tyle. A ze wytrzymuje temperatury wyzsze to chetnie wierze, bo jak dotad nie udalo mi sie go spalic ;). Poza tym odczyty temperatury sa jakotako wiarygodne dopiero gdy uklad jest w rownowadze. Termistor nie jest umiesczony w rdzeniu Semprona tylko pod procesorem, jadro moze osiagnac np. 70C albo lepiej i zwiesic system a czujnik bedzie pokazywal temperature nizsza bo po prostu nie zdazy sie nagrzac. Na tej samej plycie katowalem kiedys Bartona M, byl stabilny w 65 C przy taktowaniu 2.4 GHz. J-23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ludzie - czym sie rozni sempron na socket A 32 bit od tych 64 bitowych? Jest duzo gorszy? Czy te 32 bit to taka lipa? Bo mozliwe ze kupie nowego procka ale nie wiem czy jest sens brac tego na socket A czy jednak juz zbierac kase na przesiadke na 64 bity. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 jaka jest różnica pomiedzy 64 a 32 nie wiem (pewnie niewielka) ale nie opłaca się pchać w sA bo różnica w cenie jest niewielka, zarówno płyt głównych jak i procków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 W obecnej sytuacji lepiej nazbirać trochę więcej i kupić semprona 64bit pod 939 - ale TYLKO pod to złacze dla 64 bitowych AMD. 754 jest już nieopłacalne i zupełnie nie na przyszłość. Jak ktoś teraz kupi semprona pod 939 to może kiedyś wymienić na Athlona 64 lub FX co już daje KOOOPA. 64 bitowy procesor jest szybszy niż 32 bitowy (o ile wykożystają to aplikacje a jak narazie są to jedynie profesjonalne programy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 32bit od 64bit to jest wielka różnica 30% conajmniej oczywiscie jak aplikacja to wykorzystuje a na socet A już bym nic niekupował moim zdaniem sie nieopłaca jak procek to tylko na 939! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 32bit od 64bit to jest wielka różnica 30% conajmniej oczywiscie jak aplikacja to wykorzystuje a na socet A już bym nic niekupował moim zdaniem sie nieopłaca jak procek to tylko na 939! Dokładnie. Procki (już nie wspomnę o mocno podkręconych) pod Socket A są bardzo wydajne i nie opłaca się wskakiwac na 754. Lepiej od razu kupić proca pod 939. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 I wlasnie to planuje. Jednak z Sempronem na 939 sa pewne klopoty, a dokladnie z tym, ze ciekzo je dostac, ale kto dobrze szkua ten go dostanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 I wlasnie to planuje. Jednak z Sempronem na 939 sa pewne klopoty, a dokladnie z tym, ze ciekzo je dostac, ale kto dobrze szkua ten go dostanie :) "Szukajcie a znajdziecie" jak mówi nowa reklama Allegro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) ..... i nie opłaca się wskakiwac na 754. Lepiej od razu kupić proca pod 939. powiedz mi w takim razie jedno, biorąc do porównania 2 semki, jeden na s754 a drugi na 939. po podkręceniu obu np do 2,4GHz jaka Twoim zdaniem będzie różniaca wydajności?? dual w 939 daje wiecej niz na sA ale najwięcej w benchamrkach, w czasie normalnego użytkowania prawie nie widać jego efektów dzialania... weź pod uwagę jeszcze jedno, sempek 939 kosztuje dajmy ok 350zł, mobo asrocka ok 220zł=570zł semp s754 2800+ ok 290zł, mobo gigabyte ( uzywane bo tylko wersja 1,1 ) ok 150zł lub dfi ok 200zł dfi razem max 490zł lub 440zł ja nie będe przepłacał ( sam niedlugo będe zmieniał ) i biorę s754. Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez SABUR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ja nie będe przepłacał ( sam niedlugo będe zmieniał ) i biorę s754.Ta ja rozumie że jest taniej tylko jak wejdą leprze procki to na 754 masz po upgridowane :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...